Bende dün taktırdım ama çok batıyor ilaçları da alamadım ağrım çok fazla ne iyi geliyor bı bilgiliniznva
Malesef yok serum taktırırdım ben fakat kramplarım geçmediBende dün taktırdım ama çok batıyor ilaçları da alamadım ağrım çok fazla ne iyi geliyor bı bilgiliniznvar mi
Benim bugün 10. Günüm 1 hafta göğüs ağrısı çektim sonrasında halsizlik ağrı bulantı kusma sancı hepsi vardı dün drımla konuştum serum yaptırmamı söyledi 2 gün boyunca dün yaptırdım biraz daha toparladım bende ağırlık ve batma hissi şuan geçmiş değil.. geçmiş olsun sizedeDün taktırdım serum bugün de gideceğim. Balonu hissediyorum ağırlık ve batma hissi hiç geçmiyor sizde de oldu mu? Olduysa sonra bu his ne zaman geçti? Teşekkür ederim
Batma ya da bir agirlik hissetmiyorum.ben sadece ilk 3gun kramp yasadim birde 2.gun hizli sekilde fazla su icmistim sonrasinda hemen kustum.suan 24.gunum hep tokum,aclik hissetmiyorum ama canim sevdigim ve onceden tukettigim herseyi hep istiyo.oructa tutuyorum inan yemek yemeyi unuttum,sadece biraz hizli yada fazla yedigimde boyle siskinlik,mide bulantisi,rahatsizlik hissi veriyo bende bunu yasamamk icin az yemege alstryorm kendimiBalonu içiniz de hissediyormusunuz? Batma ağırlık gibi? Ben çok halsizim kafamı kaldıramıyorum bu halsizlik ne kadar süre sonra geçiyor
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Taktırdığıma pişman oldum demişsiniz ama acı çekmenin etkisiyledir ve inanın 1 hafta sonra ufak ufak birşeyler hissetsenizde alışıp unutacaksınız :) Benim 6. günüm. Çok halsizim, çalışıyorum da aynı zamanda. Çok zorluyor. İlk 3 günüm zordu, net hatırladığım pek bir şey yokMalesef yok serum taktırırdım ben fakat kramplarım geçmedi
Geçmiş olsun. Aslında bahsettiğiniz şekilde az yemeğe alıştırsak kendimizi daha çok kilo verebiliriz :)Batma ya da bir agirlik hissetmiyorum.ben sadece ilk 3gun kramp yasadim birde 2.gun hizli sekilde fazla su icmistim sonrasinda hemen kustum.suan 24.gunum hep tokum,aclik hissetmiyorum ama canim sevdigim ve onceden tukettigim herseyi hep istiyo.oructa tutuyorum inan yemek yemeyi unuttum,sadece biraz hizli yada fazla yedigimde boyle siskinlik,mide bulantisi,rahatsizlik hissi veriyo bende bunu yasamamk icin az yemege alstryorm kendimi
Merhaba bende taktirali 3 gün oldu bende çok fazla bir sikayet olmadı sıvı besleniyorum ama çok şişim nedense vücudum ödem yapiyorGeçmiş olsun. Aslında bahsettiğiniz şekilde az yemeğe alıştırsak kendimizi daha çok kilo verebiliriz :)
Sevdiğim şeyleri benimde canım istiyor ama şiş ve tok hissediyorum genel olarak.
Konusahibi umarım iyisindir, yaklaşık 10 gündür aktif olmamışsınBu konuyla ilgili herkes yarım yamalak yazıp bırakmış. Herkes amacına ulaşıp devamını getirmemiş o yüzden saat saat sizinle paylaşacağım.
Mide balonu
16.03.23
11:55
Balonum takıldı. Yaklaşık 16 saat birşey yiyip içmedim operasyon öncesi. Enson oldukça susadigimı hatırlıyorum. Ben balonun endoskopik yolla takılmasını talep ettim. Doktorum aneateziyle uyutulmami önerdi fakat ben anastezi kabul etmedim çünkü nasıl birşey olduğunu görmek istiyordum. Biraz debelenedek de olsa işlem çok hızlı bir şekilde bitti. 500 ml sıvı doldurdular. Kiloma göre midem fazla büyükmüş. Eve gelince fazla haraket ettiğim için mide bulantım oldu. Sanırım 2-3 gün yan etki yasiycam.
18:56 midemde bir ağırlik hissi var. Sanırım kramptan çünkü ara ara hafifliyor. Çok fazla mide bulantım oldu. Kusmamak için uyuyorum. 1 yudum su yada meyve suyu içsem kusuyorum. En kötüsü ise boş mideyle oluşan kusma refleksi. Çünkü mide boş ve balon var.
Bir gün sonra. Kramplarim biraz hafifledi fakat bulantilarim devam ediyor. Midemde hiçbir şekilde sıvı dahil durmadigi için müthiş halsizlik yaşıyorum. Telefonu bile elime almak icimden gelmiyor.
17:29 gün içerisinde kramplarim ve bulantilarim arttı. Cidden lanet ettim Ama yarın daha iyi olacağımı umarak güne devam ediyorum.
Bir sonraki gün. Saat 10:22
kramplar biraz olsun geri çekildi. Ama hala devam ediyor. Şuan yarım bardak meyve suyu icebiliyorum kusmadan. Kusmamak için kendimi zorluyorum çünkü çok halsizim. Bugün meyveli yoğurt yemeyi deniycem. Bugün 2 kaşık meyveli yoğurt yedim (tatlı kaşığının ucuyla) 4 kaşık çorba ve yarım kutu meyve suyu içtim. Kramplarim devam ama azaldı. Vücudumda hiç su kalmadigi için 1kg serum takıldı. Gerekli vitaminlerle beraber. Yarın tekrar serum almaliymisim. 21:49 çok daha iyi hissediyorum. Kramplarim azaldı. Ve 4 kaşık çorba içtim
19.03.23 saat 10:12
Bugün kramp hissi yok. Çok nadir geliyor. Haraket ettiğimde yada birşey ictigimde. Mide bulantım da yok. Serum baya iyi geldi. Halsizliğim devam ediyor. Mutfağa yada banyoya gitmek baya efor harcatiyor. Sürekli yatmaktan belim ve kaslarım agriyor. Bugün mutfakla yatakodasi arası ufak yürüyüşler yapicam. Kahvaltı 4 tatlı kaşığı yoğurt yedim. Ve çok doluyum. Bugün biraz koyu olacak şekilde muzlu sut yapmayı planlıyorum püre olacak şekilde. Katı gıdaya geçişim çok zor olacak yoksa. Çünkü mideme 2 kaşık yoğurt bile çok geliyor. ( Tatlı kaşığının ucuyla)
Bu arada 3 kg verdim. Yarın gelişmelerden sizi haberdar ederim.
Acaba doktorunuza söyleseniz mi? Bir nedeni vardır belki o yüzden dedim. Bende şiş hissediyorum ama tokluk anlamında bir şişlik. Ödemli değilim.Merhaba bende taktirali 3 gün oldu bende çok fazla bir sikayet olmadı sıvı besleniyorum ama çok şişim nedense vücudum ödem yapiyor
Ben şu içemiyorum icersem midem kötü oluyor17. Gunum daha ıyı o batma hıssı asaldı yemk yıyınce oluyır temk dedıgım bur kaşıktan bahsediyorum
Tavsiyeniz dinleyeceğim birde hiç şu içemiyorum o yüzdende odemliyimAcaba doktorunuza söyleseniz mi? Bir nedeni vardır belki o yüzden dedim. Bende şiş hissediyorum ama tokluk anlamında bir şişlik. Ödemli değilim.
Kaç kilo fazlaniz vardı ben balon taktircam.deyince herkes kiziyo.sacmalama diyoTavsiyeniz dinleyeceğim birde hiç şu içemiyorum o yüzdende odemliyim
Umarım 3 güne dayanirsin arkadaşım. Bir ay boyunca yaklaşık 6 kilo verdim ki bu çok iyi fakat sonrasında kilo verim hizim yavaşladı haliyle çünkü balon öncesi de 1000 kaloriyi pek gecmiyordum. Ve anladım ki vücudumun yemekle değil haraketle sorunu var. Bende günlük 10 dklik full aksiyonlu bir spor rutini tutturdum. Şuan tekrardan kilo vermeye başladım. 73 kiloyum. 69'u göreceğim günleri bekliyorum. Yani anlatmak istediğim biraz da çaba harcamamiz lazım kizlar. Malesef sihirli hiçbir şey yok. Biraz çaba ve biraz hileyle bu işi başarabilecegimizi düşünüyorum. Umarım istediğin kiloya inersin sevgilerMerhaba geçmiş olsun umarım istediğiniz kiloya ulaşabilirsinizsabah bana da takılacak mide balonu biraz heyecan var gerçekten işe yarar mı ve kramp ağrılara dayanabilir miyim diye. :)
3 gün sık dişini midemde balon olduğunu bile unatacaksinMerhaba arkadaşlar dün saat 3 te AFSÜ hastanesin de takıldı bana 16 bin tl. Çok halsizim çookbi yudum su içip kusuyorum. Ara ara kramp ve bulantı oluyor. 5 gün sürermiş bu şekil de
İlaçlarınızı kussaniz bile için. Vucud susuz kalacaktir serum taktırın ve seruma kramp önleyici ve gerekli vitaminleri koydurun. 3 gün sabır.. hepsi gececekMalesef yok serum taktırırdım ben fakat kramplarım geçmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?