Merhaba endeskopik mide balonu ile mideme balon taktırdım.benim 13.gunum ve 4.5 kilo verebildim
İlk gün endeskopi öncesi aç bir şekilde işleme giriyorsunuz, sonrasında narkozla uyutuldum için ben birşey hissetmedim.gun içinde öğleden sonra eve geldiğikten 4 saat sonra mide bulantlari ve kusma başladı.mide balonu yemek zannediyor ve yemeye çalışıyor, yiyemedigi içinde ittiriyor.Bu durum bende 2.5 gün sürdü bu süre zarfında Bulanti ve uyku için serum taktırdım,mide boş olduğu için vücudunuzda ki suyu çıkarıyorsunuz balonu ittirdiginde mideniz.ertesi gün su içmeye çalıştım vede elma hoşafı,2. Gün süt içmeye çalıştım,midem alıştıkdan sonra sütle 3. Günümü tamamladım.yudum yudum tüketerek.devaminda süt ürünleri,meyve suyu ve minik yoğurt ekleyerek ve tavuk suyu ile sıvı gıda almaya çalıştım.7 gün boyunca sıvı alımı bu şekilde ilerledi.7gunden sonra yoğurdun ve et suyu yanına o hafta tahinli humus 2 kaşık, avakado püre hali gibi günlük iki kaşık kıvamlı yiyecek eklendi.14.gunden sonra Çorba ve püre aşamasına geçebilicem.Herseyden saat başı aralıklarla sıvı tüketimi ile iki kaşık kıvamlı ara öğün olarak geçti.hemen püre aşamasına geçmiyorsunuz.mideniz yeni doğmuş bebek gibi beslemeniz gerekiyor..Hiç pişman değilim, gerçekten açlık hissetmiyorum ama çok üşüyorum ve enerjim düsuk ise gidiyorum ve çok yorucu oldu 14 gün isde.. zamanla yoluna girer,kilo kaybı mutlaka olur,vücut kitle endeksi ve metabolizma ile orantılı herşey.birde su tüketimi çok önemli.