Mıçmıç ev hanımları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon da konuyu açan ben değilim, konuyu açana alıntı yapıp düşencelerimi belirttim.Eşimin halasının eşi polis, benim halamın eşi jandarma. Ben bu iki kadından da aynı şeyleri duydum.Bu kadınlar 40 yaşında onlarda onlarca il gezmiş.Herkes böyledir demiyorum. Her asker eşi böyledir demiyorum.Ne oluyor da kötü dilek ve itamlarda bulunuyorsunuz?
Neyin hıncı bu?
Ayrıca doğu batı gibi bir ayrımı belirten yorumum yok. Doğuda mıç mıçlık vardır falan gibi de bir yorumum olmadığı halde "doğuda herkes kenetlenir bu mıçmıçlık değil" diyorsunuz. Sadece konu sahibi diyor ki ben kendimi soyutladım şu tip insanlardan diyip yaşadıklarını, gördüklerini anlatıyor. Ben özellikle yazdım zaten o ortama girmeden bu tarz konular hep duyuyorum diye. "Ben bu konu sahibinin deli saçması yorumlarına hiç denk gelmedim"diyorsunuz fakat benim yaptığım yorumun altına bunu yazmanız da değişik.

Dünyanın her yerinde bu böyle.
Yurt dışında yaşıyorum. Burada çok nadir Türk kadınlarıyla görüşüyorum.
Sanırım bir tek bizde var el verip kol kaptırmak. Dengeyi bulamıyoruz.
ihtiyacınız olduğunda koşulacak mesafeyi saklayacak şekilde ilişkilerinizi revize edin.

Neyse ki, evinizde kural kaide yok.
Ama bir resepsiyonda el yıkama kasesini çorba sanıp içenler olduğu için, artık dikkat ediyorlar demek gelen gidene, rütbeyle de olmuyor herhalde.
Ne mutlu size, hayatınızda başarılar:)

Bol ekşili kısır ve cheese cake yaptım .5 çayına beklerim hepinizi .Azıcık kültür sanat filan konuşuruz ,sinemaya yeni gelen filmlerden bahsederiz .

Şaka şaka gıybet time
Offf kısır, cheesecake gece gece

İşte bunları yapmayı sevmeyenler, erinenler, mıç mıç komşu muhabbetini sevmiyorum diyorlaaar

Ne guzel işte konuşulan olursunuz dogu görevimi yaptığım yerde tam da böyle aileler vardi. Aman uzak dursunlar diye çok mesafe koydum. Ama en düzgün olan bir iki kişi ile aramı iyi tutmuştum çünkü başımıza birşey gelse yardim isteyecek yüzüm olsun diye. Ben bir de o zaman öğretmenlikte ilk yıllarımdi evli değildim. Beni evli değilim diye daha da sahiplenip görücü bulmaya çalışıyorlardi küçük yerlerde kadin genc öğretmen olmak zordu ama o yılları da özlüyorum

Ah ahhhh yazmak istediklerimi öyle güzel dile getirmişsiniz ki çok teşekkür ediyorum. Güneydoğu ya gelin geldim kimsemiz yoktu ölsek kimse kapımızı çalmazdı . Eşim 20 gün göreve giderdi ben evde yanlız burnumu kapıdan çıkaramazdım gidecek yer yok konuşacak insan yok . Bir kere deprem olmuştu korkmuştum komşularım olmasa o zaman daha fazla tedirgin olurdum . Herşey öyle zordu ki

El yıkama kasesi mi1960 lar demiştim pardon 30 lar da bile sanmıyorum kase kaldığını ..Yontma taş devri heralde.. teşekkür ederim.

El yıkama kasesi mi1960 lar demiştim pardon 30 lar da bile sanmıyorum kase kaldığını ..Yontma taş devri heralde.. teşekkür ederim.
Vallahi komik oluyorsunuz, bilmeyişinizi, görmemiş ya da demeyimlememiş olmanızı bari belli etmeyin.
Ha şimdi size gümüş tepsi ıslak havlu diyeceğim yemek bitiminde, milattan önce diyeceksiniz
Her şeyi geçtim, lüks otellerde bile böyledir.
Neyse efendim, size iyi, mutlu hayatlar diyorum.

böyle yaşadığım için depresyon hayatı yaşıyorsunuz demislerdi

Ne eşim komutancılık oynar ne ben komşuculuk, hele de çıkarlar söz konusuysa. İşini en iyi şekilde yaparak istediği her yere hakkıyla gelmesi ikimizin de tercihi olur. Tavsiye için teşekkürler
çok şükür ki bu saygın mevkilerde ahbap cavuşlukla yükselme beklentisi olmayan bunun da kuralı işleyişi budur demeyen insanlar kalmış halen.

Bunu diyenler gelip burda konu açıp o insanların dedikodusunu yapmış oluyor üstelik
Şu dedikodu olayı da ne abartılıyor yahu dedikodu var dedikodu var. Aa bilmem kimin kızı bilmem kiminle sürtüyormuş diye dedikodu yapmak var bir de aa bilmem kimin kızı üniversiteyi kazanmış diye dedikodu yapmak var yani sonuçta birinin arkasından iyi şeyler konuşmak da dedikodu oluyor.

Ah beni yazmışlar :) hayır o kısır partileri verenlerde gidenin arkasından parti verip bir daha da görüşmüyorlar hiç mıç mıç ilişkilerim olmadı hayatta kendimle olmayı çok severim.Çıkar yürürüm,evin işi falan zaten zaman yetmiyor bile, 1saat spor yaparım,işim bitince kahvemi kitabımı alır okurum.Kendimle alışveriş yapmayı da pek severim.Bazıları insanın kendisi ile kalma isteğini yalnızlık yabanilik falan sanıyor yok öyle birsey ama yinede kedileri daha çok seviyorum :)Erkekleri bilmemde kadın dostluğu çok nadir.herkes aşırı samimi ama kimse kimseyi sevmiyor.

böyle yaşadığım için depresyon hayatı yaşıyorsunuz demislerdi
Banada çok diyorlar ama ben yalnızlığı seviyorum kimseyi takmıyorum ara sıra gezmemi de yaparım misafir de cagiririm ama gün gün gezip dolaşmak benlik değil :)

Konuyla ilgili ilk açıklamaya istinaden yazıyorum. Diğer yorumları ve konunun akışını okumadım. Ben de asker eşleri ortamını yakinen bilirim. Kendi zevkime göre katılırım veya katılmam. Ama onların bu durum ve tavırlarına da saygı duyarım. Ev hanımıdır, gurbet acısı yaşıyordur, kısır seviyordur, olabilir; senin-benim gibi farklı şehirlere, farklı aktivitelere bakışı aynı değildir. Gerçekten onları kendi kalıpları ve geçmiş yaşam deneyimleri içerisinde değerlendirince çok da yadırgamıyorum. Aman bunlar da böyle, ben de böyleyim ne yapayım demiyorum. Aksine bir arada bulunmamız gereken durumlarda nezaketen naif davranıyorum. Ne güzel, yakınlık kurmaya çalışıyorlar diyorum. Yeri geliyor her şehirden, her kültürden gelen kadınlardan farklı şeyler öğreniyorum. Sonra hiç belli olmuyor, bir yerlerde yeniden karşılaşabiliyoruz. Bu da bir nevi geçmişten biri oluyor tıpkı lise arkadaşlarımız vs. Gibi..
O yüzden farklı insanlar tanımayı, her bireyi kendi kalıbında değerlendirip yoluma bakmayı, mesafemi ayarlayabilme irademi çok da beğeniyorum.Bu da benim yaklaşımımdır. Sizin görüşünüz sizedir; dilediğiniz yaklaşımda olabilirsiniz tabii ki..

Bende yalnızlığı severim. 8 yıllık evliyim, daha bir tane komşumun evine gittigimi ya da samimiyet kurduğumu bilmem.
Ama komşularimi aşagilamak, arkalarından mic mic demek bana çok ters. Kusura bakmayın ama söyledikleriniz bana çok itici geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…