- 22 Mart 2017
- 204
- 704
- 103
Şimdi hanımefendi nin dediği gibi ilişkileri kimse çekmiyor yıllardır tskdayim eşim de gayet rütbeli kimsenin iş dışı ilişkilerini çekmedik çeken de görmedim.. Ama eskilerden biz de dinledik kadınlar kendi aralarinda rütbecilik oynarmış:)Aynen öyle valla ya okuyunca şaşırıyorumşube müdürü eşimde kat kat rütbeli ailecek görüşüyoruz sürekli eşi bana pilates yaptırdı hamileyken . Doğum yaptım çiçeklerini alıp gelmişler hemen gibi gibi bir sürü örnek var valla
Kesinlikle, zaten hadi olsa eşim bilmicekmiydi adam işin içinde yıllardırOnlar 1960 larda kaldı siz epey geriden geliyorsunuz galiba. Yıllardır bu camiadayim hiç öyle durumlar yok artık.
Çok kendinden emin yazmış bu nerenin ordusu diye okudum:) yıllardır bir sürü tayin yeri bir sürü rütbe gördüm şaka gibi biri bana kültablasi fırlatacak yok ya:)) sonra okudukça anladım eskiyi anlatıyor galiba babası askerKesinlikle, zaten hadi olsa eşim bilmicekmiydi adam işin içinde yıllardır
Bende bi şaşırdım, olması durumunda da tavrımız değişmezdi gerçi benim de eşimin deÇok kendinden emin yazmış bu nerenin ordusu diye okudum:) yıllardır bir sürü tayin yeri bir sürü rütbe gördüm şaka gibi biri bana kültablasi fırlatacak yok ya:)) sonra okudukça anladım eskiyi anlatıyor galiba babası asker
Bak yaaaqKısırı niye o kadar gömdünüz ya ben ona üzüldüm
Valla bahsettiğiniz 1960 larda annem doğduOooo bu anlattiklarinizdan emin oldum ki çok eskiyi anlatıyorsunuz ya çok eski emekli bir asker eşiniz ya da babanizin zamanını anlatıyorsunuz.. Resepsiyon mu kaldı artık:) bu dediklerinizin hiiic biri artık öyle değil maalesef olan yeri de var çok şükür yeri de.
Bence oğlak, ben de merak ettimYengeç burcumusun çok merak ettim
Davet edilmiyorsak inanın üzülmeyiz zira protokol delisi değiliz evimizdeki keyif bize yeter kimsenin egosunu tatmin etmekle mükellef değiliz. Kültablasi atıldığına sesini çıkartmayanlar daha uygun olur o resepsiyonlara.Valla bahsettiğiniz 1960 larda annem doğdu
Ben geçtiğimiz 10 15 seneden bahsediyorum ki hala görevde birçok tanıdığımız, eş dostla da görüşürüz, elbet resepsiyon var.
Siz davet edilmiyor olabilirsiniz
Eşim jandarma eğitiminde. Bir buçuk ay sonra görev yerine gideceğiz. İnşallah ataması iyi bir yer olur. Ben gitmeden o ortamı görmeden sen ne güzel özetlemişsin o ortamları. Ne bu ya mıç mıç herkes konuşmak, gidip gelmek zorunda mı.
Bana zaten bir polis eli de söylemişti çok dedikoducular her şey hemen yayılıyor demişti.
Anaaam aynı ben valla. Çok samimi olduklarımla giderim gelirler o da nadirdir ama. 3 gün de tanıdığım insanlar benden bunu bekliyorlar deli oluyorum. Zaten konuşmayı seven biri değilim ne paylaştıkta 3 günde ne konuşalım..!Yaşadığımız yer doğunun küçük bir ilçesi, buralarda asker eşleri diye bir kabile var sanırsın ki onlar da bir tim, iş gibi sürekli bir görüşme halindeler. Ha banane tabi ben uzun süre yalnız yaşamış biriyim yani yalnızlıktan ölünmediğini hatta bunun tadına doyum olmadığını bilen biriyim, ama yok sanıyolar ki sıkıntıdan patlıyorum da yabaniliğimden görüşmüyorum, arkadaşlarımın yanımda olmasına gerek yok tel diye bişey var ki zart zurt konuşmam kendime yeterim yani ben hatta bir güne sığmadığım olur, spor yaparım, yürürüm, temizlik, kitap, film, çocuklarım(evcil hayvan) falan derken zamanı verimli kullanırım zaten kendimce. Eşim evdeyse zaten tüm gün ona yapışıyorum, dolu dolu geçiririz zamanı, ki misafir varken benim adamı özlerim ben o da bakar gözümün içine sıkıntıdan, gitseler de çıkıp gezsek kahvelerimizi alıp, yada sarılıp film falan ne bilim şakalaşmalar sululuklar, yetiyoruz birbirimize. Ama olur mu onlarla ev ev gezip kısır yiyip dedikodu yapmadığım için tuhaf olan ben oluyorum. Onlar benim umrumda değilken ben onlar arasında konuşuluyorum adım gibi eminim. Bana göre dünyanın een saçma şeyidir ev gezmeleri, yahu çık gez bi yerler gör hadi beraber gezelerim, eğlenelim falan tamam bi aktivitedir de çay kısır falan ne yaşlımıyız? Çağırmadım mı ben suçluyum napiyim ben üç gün gördüğüm insanla karşılıklı çay içip ne konuşcam. Hadi eski arkadaşlarım olsalar neyse, konuşcak şey var yaşanmışlık var, zaten hepimiz tayinciyiz en fazla 3 seneye. Gurbet diye diye bir dramatize etmeler aman yalnız kalmayalım ana baba yok eş dost olsun aman, çünkü beş yaşında çocuğuz biz. Biri vardı yakamı zor kurtardığım adamlar göreve gittimi dadanıyo bana ama istisnasız gündüz gece sorma etme yok komşuya işte, neymiş yalnız kalamıyomuş ne evlendin asker adamla madem?Geçen biri de davet etti bahane buldum yok dedim, baktım engeli yemişim, hayır bakıyorum eşimle arkadaşları arasında hiç böyle şeyler yaşanmıyo, kadınlarda var problem, yok gelmedi de çağırmadı da bilmem ne ya hayat benim keyif benim bi salın beni, kısır da sevmem kadın da yeter ya.
Valla özeniyorum eşimin arkadaşlıklarına herkes mesafeli, gerektiği kadar konuşmalar, görüşmeler, ne yağlı ballı mesajlar ne dedikodular ne mıçmıçlıklar ama ömür boyu da süren ilişkiler. Burda bile görüyorum duvardan duvara aşık gibi yazışmalar, benim en kısası 8-10 senelik arkadaşlıklarıma bile canımıniçidir hepsi ama kuramam öyle cümleler öyle mıçmıçlar, ama bilir hissederler sevgimi o ayrı. Çok samimiyetsiz ve kısa ömürlü geliyo bana bunlar.
(Bir de izin zamanlarımız var tabi onu da ekliyim, akrabalar bizi görmeye geliyolar baba evlerine tamam iyi hoş, sonra tek tek iadei ziyaret nerden çıkmış bu adetler aklım almıyo, herkes toplansın bizi bi görsün sonra bi salın ya iznimizi değerlendirelim demi, yok biri eksik kaldımı da küsüyo yine suçlu biz ona gittin bana gelmedin, e görüştükya yok evine gitcez ne var bu evlerde ya?)
Bahsettiğim tarzdaki insanlar topa tutacaktır muhtemelen ama sorun değil belki anlarım böylelikle bu kafaları da ne bilim. Baya da uzun yazmışım gözünüze kuvvet
Benim etrafımdaki yengeçlerde ev oturmasını sevmiyor o yüzden yengeçmi diye sordum ama bilemedimBence oğlak, ben de merak ettim
Konu sahibi sacmalamis, kendi kabugundan cikmamis biri gider asker esi olursa gelir kendince boyle etrafindakileri kucumseyerek eglenir.
Babam emekli albay esim suan yarbay, ben bu konu sahibinin deli sacmasi soylemlerine hic ama hic sahit olmadim.
34 yasindayim, onlarca il gezdim, doguda insanlar kenetlenir hanimefendi, micmiclik degildir bu.. buyuk sehirde ise senin yuzune kimse bakmaz, herkes kendi hayatiyla ugrasir.
Eger yolunuz Elbistan, Bitlis, tunceli gibi yerlere duserse ortak noktanizin oldugu insanlarla kaynasmak icin takla bile atarsiniz ama su msjdan sonra dilerim dilediginiz gibi yalniz kalirsiniz, iliklerinizde gurbeti arkadas aile ozlemini hissederseniz, esiniz nobetteyken yureginiz agzinizda kapinin arkasinda sabahlarsaniz, o camur atilan kisir gunlerinin mic mic asker eslerinin degerini anlarsiniz.
Benim düştü emin olun atmadım.. İnsanları darlamayınKonu sahibi sacmalamis, kendi kabugundan cikmamis biri gider asker esi olursa gelir kendince boyle etrafindakileri kucumseyerek eglenir.
Babam emekli albay esim suan yarbay, ben bu konu sahibinin deli sacmasi soylemlerine hic ama hic sahit olmadim.
34 yasindayim, onlarca il gezdim, doguda insanlar kenetlenir hanimefendi, micmiclik degildir bu.. buyuk sehirde ise senin yuzune kimse bakmaz, herkes kendi hayatiyla ugrasir.
Eger yolunuz Elbistan, Bitlis, tunceli gibi yerlere duserse ortak noktanizin oldugu insanlarla kaynasmak icin takla bile atarsiniz ama su msjdan sonra dilerim dilediginiz gibi yalniz kalirsiniz, iliklerinizde gurbeti arkadas aile ozlemini hissederseniz, esiniz nobetteyken yureginiz agzinizda kapinin arkasinda sabahlarsaniz, o camur atilan kisir gunlerinin mic mic asker eslerinin degerini anlarsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?