Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar bebeklerinize meyveli yoğurtlar yediriyomusunu şu hani büyüme küpü gibi olanlar var ya
benim oğluşum 10 aylık ben vermeye başladım bisküvili olanı var onu veriyorum
bilginiz var mı doktorada sormadan verdim ama biraz teredütte kaldım:1rolleyes:
valla ben kızıma hiç vermedim...doktoruma bir zamanlar sorduğumda uzun süre raflarda plastik kutularda bekleyen yiyeceklerin çok sağlıklı olmadığını söylemişti..yolculuk esnasında felan arada bi kullanma dışında verme demişti...çok mecbur kalırsam belki kullanırım..
öğrenci anne...
Kayıtlı Üye
valla ben kızıma hiç vermedim...doktoruma bir zamanlar sorduğumda uzun süre raflarda plastik kutularda bekleyen yiyeceklerin çok sağlıklı olmadığını söylemişti..yolculuk esnasında felan arada bi kullanma dışında verme demişti...çok mecbur kalırsam belki kullanırım..
Kesinlikle haklısın.
çocuklarımıza evde meyveli yoğurdu nasıl yaparız bilen var mı:uhm:
kızlar bebeklerinize meyveli yoğurtlar yediriyomusunu şu hani büyüme küpü gibi olanlar var ya
benim oğluşum 10 aylık ben vermeye başladım bisküvili olanı var onu veriyorum
bilginiz var mı doktorada sormadan verdim ama biraz teredütte kaldım:1rolleyes:
yogurda cici bebeyi karıştır yedir daha iyi olabildigince dogal baslenme o yogurtlarda koruyucu madde var a.s.a.s.
çocuklarımıza evde meyveli yoğurdu nasıl yaparız bilen var mı:uhm:
evde her meyvenin reçelini yap sonra da onu yogurda karıştır besyeyici olur
evet kızlar bencede haklısınız
şimdi yoğurdu mamayla yapıyodum ama pek yemiyo cıvık oluyo ya
hazır yoğurt almaya başladım onun için
evde kendi mayaladığımın pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum ama
vermemin bir sakıncası yoktur değil mi 1 yaşına gelse diye bekliyorum ama
bisküvi reçel karıştırıp yedirdim pek beğenmesede değişik tat olsun diye
nisanyağmuru2008
Ziyaretçi
Sağlık Ocağındaki hemşire vermemi önermedi.Yoğurt,puding gibi şeyler iyi değil diyor.İçinde koruyucu katkı maddeleri varmış.
Valla ben kendim mayalıyorum. Pınarın günlük sütü ile. Yedirmeden önce içine yarım muz rendeliyorum veya elma. Bir kaşık alıyor ama diğer kavanozları karşı komşumun oğlu yalamadan yutuyor maşallah.. Cicibebeyi doktorumuz önermiyor. Onun yerine kek yap daha sağlıklı diyor.
bende verme taraftarı değilim hazır sonçta dayansın diye içine koruyucu maddeler koyuyolar ben günlük süt alıp kendim mayalıyorum genelde sade veriyorum yoğurdu önceden çok güzel yiyodu şimdi istemiyo bi kaç kere muzla beraber verdim yada cicibebeyle
ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
hazır olan herşey içinde koruyucu olduğu için zararlı. bende kendim mayalıyorum. içine ev yapımı reçel katıyorum. severek yiyor.
benim oğlum 2 hafta öncesine kadar mamadan yapılmış yoğurdu severek yiyordu. sonra nedense yememeye başladı. bende piyasadaki tüm yoğurtları denedim ama yemiyor yemiyor. yese meyveli yoğurda da razıyım tüm çeşitlerini aldım. ama en çok onlardan nefret ediyor.
doğru düzgün kalsiyum alamıyor uzun zamandır çok üzülüyorumsenağlama
benim oğlum 2 hafta öncesine kadar mamadan yapılmış yoğurdu severek yiyordu. sonra nedense yememeye başladı. bende piyasadaki tüm yoğurtları denedim ama yemiyor yemiyor. yese meyveli yoğurda da razıyım tüm çeşitlerini aldım. ama en çok onlardan nefret ediyor.
doğru düzgün kalsiyum alamıyor uzun zamandır çok üzülüyorumsenağlama
ben oğlumda ilk başlarda yoğurdu yiyordu sonra yemeye başladı ben verdikçe o püskürtü tadını unutsun diye bi hafta hiç yoğurt mayalamadım sonra tekrar verdim zorlada olsa yedi en azından püskürtmedi sen de öle yap arkadaşım bi süre bekle bakalım bekli tekrar yer yada içine cicibebe veya meyve koy
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
defne de yyoğurttan nefret ediyordu, her çeşidinden
ben de artık vermiyordum tiksinmesin diye
ama hanımefendi bakıcısında götürüyormuş yoğurtları
12 yaşında dğlu var kadının ona baka baka yiyormuş
ben de uğraşmıyorum artık orda yiyor diye
yoğurt çorbası da yemeye başladı bu aralar
bene artık ev yoğurdu vereyim o zaman köyde olduğumdan süt ilk elden alıyorum susuz falan yani
içine meyve ezeyim reçellerden atayım vereyim
bakalım beğenecek mi
ben oğlumda ilk başlarda yoğurdu yiyordu sonra yemeye başladı ben verdikçe o püskürtü tadını unutsun diye bi hafta hiç yoğurt mayalamadım sonra tekrar verdim zorlada olsa yedi en azından püskürtmedi sen de öle yap arkadaşım bi süre bekle bakalım bekli tekrar yer yada içine cicibebe veya meyve koy
bende biraz ara vereceğim belki özler. tavsiyen için sağol ama geçen gün cicibebe koydum içine daha beter oldu kustu. umarım tekrar yedirebilirim.