- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
-
- Konu Sahibi SirriEyvan
Bölmek mantıklı olur ben 2 büyük tencerede pişirdim ,kv ye ocağın ısısını daha iyi alması için daha ufak tencerelerde pişirdiğinizi söyleyebilirsinizBeni asıl korkutan tek tencere ydi. Onun için de kayınvalidemi ikna etmem gerekecek sanırım
Onda çelik var o şekil tabanı kalın kocaman. Pişse pişer de ateş mevzusu var. Tahmin ettiğim gibi sanayi ocağı gerekiyormuş. O zaman olmaz o iş4 kilo yeter sanırım da kvnin tek tencere dediği aşure kazanına benzer şeylerdendir zannediyorum. Onunla pilav çok zor olur. Tabanı ince, kapağını açmadan görmek zor, altı yancak üstü bambaşka olacak. Zor onunla olmaz. Bizde yemek olacaksa başka bir evde 4 ocakta tencere tencere pilav pişer, sonra birleştirilir. Sulu yemekler yada etler kazanlarda pişer.
Ben sulu yemeklerin yanına kişi başı bir çay bardağından ölçüp yaparım,suyuda göz kararı koyuyorum.Yanına sulu et yemeği olacakmış. Baya yenir o şekilde
Yaa çok teşekkür ederim o zaman belli oldu.Onu biliyorum ben geçenlerde konuşmuştuk ne tesadüf. Tek ve büyük tencere için sanayi ocağı kullanmak lazımmış. Onu da bizler bulamayacağımıza göre bikaç tencereye bölmek mantıklı. Yine de yazıyorum şimdi belki başka bi fikir verir.
Hmm. O zaman yine 2 ye 1 oluyor ölçü yani 25 bardak..Ben sulu yemeklerin yanına kişi başı bir çay bardağından ölçüp yaparım,suyuda göz kararı koyuyorum.
4 küçük tüpü birleştirip üzerine ateşi dağıtacak yuvarlak tel gibi birşey koyarsanız pişer aslında. Esas mesele ateşin alttan eşit gelmesiOnda çelik var o şekil tabanı kalın kocaman. Pişse pişer de ateş mevzusu var. Tahmin ettiğim gibi sanayi ocağı gerekiyormuş. O zaman olmaz o iş
Evet evet mevzuu ateş. Pirinc miktarına sizler yardımcı oldunuz. Yağsı suyu tuzu zaten göz kararı. Orda kendime güveniyorum ben.4 küçük tüpü birleştirip üzerine ateşi dağıtacak yuvarlak tel gibi birşey koyarsanız pişer aslında. Esas mesele ateşin alttan eşit gelmesi
SağolunŞimdi kalabalığa kazanla da pişer de ev ocağında ev tenceresi ile olmaz
Bölerek yapın zira ölçü ile değil göz kararı yapıyorsunuz bu durumda tencerenin yayvan olup olmaması dahi değiştirir
Dedem Mevlüt'lere pilav yapardı
Ama bakır kazanda ve odun Ateş'inde
Bir de tencere büyüdükçe su azalmalı derdi yanı evde 1 bardak pirince iki bardak su koyuyorsam toplu olunca 1 e 1,5 ya da 1,25 oluyordu
Kolay gelsin hayırlı tezkereler
Öyle bi anlattın ki ben bile sana güveniyorumEvet evet mevzuu ateş. Pirinc miktarına sizler yardımcı oldunuz. Yağsı suyu tuzu zaten göz kararı. Orda kendime güveniyorum ben.
Kesinlikle.3 kg dan yapın. Artmadan yetmez :)
Ay hadi inşaAllahÖyle bi anlattın ki ben bile sana güveniyorum
Halledersin yaparsın. Hayırlı tezkereler eşine de
Hesap cok kotu kb millet aç kalir bu hesaplaYanlış hatırlamıyorsam ben 10 kişiye 2 su bardağı pirinç ile yapıyordum. Sizde 50 kişiye 10 su bardağı ile yapsanız. 200 gramdan hesaplarsak 2 kilo yeter sanırım.
Şimdiden kolay gelsin
Sonrasında açıkladı arkadaş neden bu hesabı verdiğiniHesap cok kotu kb millet aç kalir bu hesapla
Evet fazlası zarar değil. 10 u da çocuk olunca 25 bardak yeterli gelir sanıyorum50 kisiye ben kesinlikle en asadan 4 kilo yapardim. Yemeklere bakinca doyacaksin ve en azindan yetmez diye korkmicaksin
ben küp şekerde atıyorum efsane oluyorTabii ki.
Pirinçleri biraz suda bekletip iyice yıkıyorum.
Sıvıyağ koyup şehriyeyi kavuruyorum., kavrulmaya yakın tereyağ koyarım. Ardından Pirinçleri 2 3 dakika kavuruyorum.. Suyu 2parmak su geçecek kadar ekliyorum tuzu da hep göz kararı koyarım. Kapağını yandan hafifi açık bırakacak şekilde kapatırım ve ocağın orta gözünde en küçük ateşte pişiririm. Suyunu neredeyse tam çektiğinde kapağını kapatırım ve demlemeye alırım. Birde muhakkak çelik tencere kullanırım.
Bu kadar
Mevlut yemegi gibi et pilav seklinde mi yoksa aksam yemeklerinde olan gibi az mi koyulcak yemegin yanina? Eger pilavi az koymiycaksan mevlut yemegi gibi olacaksa 1 kgdan 10 kisilik cikar 50 kisi 5 kg yeterli olur. Biraz kalir hatta ama az fazla olsun zaten. 50 kisi icin 2-3 kilo azMerhaba.. Evet konu pilav
Pilavım hep çok beğenilir, doğrusu bende güveniyorum pilavıma lakin 50 kişilik hiç yapmamıştım. Eşim askere gidiyor kayınvalidemlerde adettir yemek vermek. Kızım senin pilavın çok güzel oluyor sen yapsan olur mu dedi. O diğer yemekleri hazırlayacak. Olur dedim, 25 kişi civarı sandım ama 50 kişiymiş.
Kaç kg pirinç yeterli olur onca kişiye pilav yapmak için var mı fikri olan?