- Konu Sahibi SirriEyvan
-
Tabii ki.
Pirinçleri biraz suda bekletip iyice yıkıyorum.
Sıvıyağ koyup şehriyeyi kavuruyorum., kavrulmaya yakın tereyağ koyarım. Ardından Pirinçleri 2 3 dakika kavuruyorum.. Suyu 2parmak su geçecek kadar ekliyorum tuzu da hep göz kararı koyarım. Kapağını yandan hafifi açık bırakacak şekilde kapatırım ve ocağın orta gözünde en küçük ateşte pişiririm. Suyunu neredeyse tam çektiğinde kapağını kapatırım ve demlemeye alırım. Birde muhakkak çelik tencere kullanırım.
Bu kadar
Cok tesekkür ederz. 50kisiyede yapabilrsiniz güveniyoruz size :)Tabii ki.
Pirinçleri biraz suda bekletip iyice yıkıyorum.
Sıvıyağ koyup şehriyeyi kavuruyorum., kavrulmaya yakın tereyağ koyarım. Ardından Pirinçleri 2 3 dakika kavuruyorum.. Suyu 2parmak su geçecek kadar ekliyorum tuzu da hep göz kararı koyarım. Kapağını yandan hafifi açık bırakacak şekilde kapatırım ve ocağın orta gözünde en küçük ateşte pişiririm. Suyunu neredeyse tam çektiğinde kapağını kapatırım ve demlemeye alırım. Birde muhakkak çelik tencere kullanırım.
Bu kadar
Yanına sulu et yemeği olacakmış. Baya yenir o şekildeNasıl sunacağınız da önemli. Tabaklarda kaseyle mi şekil vereceksiniz, ortaya mı koyacaksınız nasıl servis edeceksiniz? Ona göre değişir miktar
Kendime güveniyorum sonra bir an gözüm korkuyor sonra yaparsın be SırrıEyvan diyorum yine cesaret geliyorCok tesekkür ederz. 50kisiyede yapabilrsiniz güveniyoruz size :)
Daha önce bu şekilde yaptığım çok oldu davetlere. Max 25 kişilik tabii.. Kayınvalidemle bu şekilde anlaşalım en iyisi. Benim de gözümü korkutan tek tencereBence tek tencere risk derim.yapip yapıp büyük tencereye boşaltın.
Hiç öyle ölçüde bir tencere de pilav yapıldığını görmedim.
50 kisiyede 5 kilo alırız biz
Battaniye ser büyük tencerenin altına tencereye koydukca kapa kapağını sar hepsini boşaltana kadar bitince de iyice sar sogumaz guzel olur.Daha önce bu şekilde yaptığım çok oldu davetlere. Max 25 kişilik tabii.. Kayınvalidemle bu şekilde anlaşalım en iyisi. Benim de gözümü korkutan tek tencere
Bence de az2 su bardağı az değil mi nasıl yettiriyorsunuz :) ben 4 kişiye 2 bardak pirinçle yapıyorum
Oww tamam o zamanTek tencere olmaz.
Bunu demeye geldim ve gidiyorum
Beni asıl korkutan tek tencere ydi. Onun için de kayınvalidemi ikna etmem gerekecek sanırım2 bardaktan 7 kişilik bol bol pilav çıkar ,sizde buna göre hesap edip yaparsınız ,korkmayın bende iftar için pişirdim ,oluyo kendinize güvenin
Vakit yarın 2 ye kadar. 2 de pişireceğim. Tek tencere için ateşin nasıl Olması gerektiğini sorsanız büyük yardımı olur bana. Gerçi tek tencereden vazgeçmek üzereyim ama başka çaresi yoksa o an mecbur kalırımPilav ölçüsü her 2 kişiye bir bardak olarak ayarlanır toplu yapıldığı zaman. Kilo olarak bilmiyorum ama özel günlere tavuk pilav yapan bi abimiz var vakit varsa sorabilirim.
Vakit yarın 2 ye kadar. 2 de pişireceğim. Tek tencere için ateşin nasıl Olması gerektiğini sorsanız büyük yardımı olur bana. Gerçi tek tencereden vazgeçmek üzereyim ama başka çaresi yoksa o an mecbur kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?