- 12 Haziran 2013
- 8.544
- 8.175
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
Yanlış hatırlamıyorsam ben 10 kişiye 2 su bardağı pirinç ile yapıyordum. Sizde 50 kişiye 10 su bardağı ile yapsanız. 200 gramdan hesaplarsak 2 kilo yeter sanırım.
Şimdiden kolay gelsin
Ben kendimize pişirince 1 buçuk bardaktan yaparım. 2 gün yiyoruz 3 kişiyiz. Biz mi fazla yiyoruz kiYanlış hatırlamıyorsam ben 10 kişiye 2 su bardağı pirinç ile yapıyordum. Sizde 50 kişiye 10 su bardağı ile yapsanız. 200 gramdan hesaplarsak 2 kilo yeter sanırım.
Şimdiden kolay gelsin
Aboooo2 su bardağı az değil mi nasıl yettiriyorsunuz :) ben 4 kişiye 2 bardak pirinçle yapıyorum
Kuzu yukardaki mesajda açıkladımBen kendimize pişirince 1 buçuk bardaktan yaparım. 2 gün yiyoruz 3 kişiyiz. Biz mi fazla yiyoruz ki
Evet daha önce o şekilde yapmıştım ama bu sefer kayınvalidem diğer yemeklerden yer olmaz tek tencere yapman gerekecek dedi. Bir İlk yaşayacağım. Olacak inşaAllah,200 mllik 30 bardak pirinç yeterli olur bence, tek seferde ayarlamak zor olur 3-4 tencereye bölerek yapın suyunu tuzunu ayarlamak daha kolay olur
Aboooo
Ben Ramazanda yaptığım ölçüyü söyledim. Genelde tabakta börek dolma et vs olduğu için yanına, pilav kalıpları ile koyuyorum ve gerçekten 10 kişilik çıkıyordu
Ama kuru fasulyenin yanına yapsam pilav belki az olurdu
Ahahh yani yanındaki yemekten ötürü demekki
Evet daha önce o şekilde yapmıştım ama bu sefer kayınvalidem diğer yemeklerden yer olmaz tek tencere yapman gerekecek dedi. Bir İlk yaşayacağım. Olacak inşaAllah,
Tabii ki.Pilav tarifinizi alabilirmiyiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?