mevlüt okutan arkadaşlar ya da okutacak olanlar...

minenil

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
410
2
kızlar ben kırkımız çıktıktan sonra memlekete gidip bebek mevlüdü okutacam anamın evinde çünkü burda pek tanıdık yok...siz okuttunuz mu? nasıl yapmayı planlıyorsunuz? orijinal fikirleri ya da adetleri olan var mı? :sm_confused:

canım şimdiden Allah kabul etsin.Ben okuttuğumda kalsik pilav tavuk ayran ikram etmiştim.ardındanda lohusa şerbeti.tabi gül suyu sunulmuştu.tatlı olarakta tulumba tatlısı.duadan sonra kalanlarada yakınlara çay servisi yapılmıştı.

Bende okuttum canim bebeğim 10 günlükken okuttum çok gelen olduğu için cantik ayran dağittik öncesinde gül suyu lokum ve bittikten sonrada yemeni bile bitirdik canim

Bende okuttum canim bebeğim 10 günlükken okuttum çok gelen olduğu için cantik ayran dağittik öncesinde gül suyu lokum ve bittikten sonrada yemeni bile bitirdik canim

ayyy gamzecim bi tuhaf oldum cantık lafını duyunca kaydirigubbakcemile3 bursada olmayanlar pek bilmez,ben eskiden bilmiyodum mesela...bursada pek çok tabir öğrendim...
biz de haftaya pazar düşünüyoruz,ben tavuklu pilav,ayran,tulumba tatlısı,lohusa şerbeti dağıtmayı düşünüyorum...bi de burda hediye olarak tülbent falandağıtıyorlar,ben de küçük yüz havlularından mı alıp dağıtsam diyorum...böyle kurdelayla falan sarıp...nasıl olur sizce?

ayyy gamzecim bi tuhaf oldum cantık lafını duyunca kaydirigubbakcemile3 bursada olmayanlar pek bilmez,ben eskiden bilmiyodum mesela...bursada pek çok tabir öğrendim...
biz de haftaya pazar düşünüyoruz,ben tavuklu pilav,ayran,tulumba tatlısı,lohusa şerbeti dağıtmayı düşünüyorum...bi de burda hediye olarak tülbent falandağıtıyorlar,ben de küçük yüz havlularından mı alıp dağıtsam diyorum...böyle kurdelayla falan sarıp...nasıl olur sizce?

şekerim bende cantıktan anladım gamzenin bursalı olduğunu.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne çok severim o cantığı sorma çalışırken öğlenleri kaç tane cantık lüpletirdim arka arkaya ahh ahh çok özledim bursamı çooooooooookkkkkkkkkkkk:çok üzgünüm::çok üzgünüm:çok efkarlandım bak şindikk:nazar::nazar::nazar:bu arada havlu fikri güzel hemide kurdelalı

şekerim bende cantıktan anladım gamzenin bursalı olduğunu.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne çok severim o cantığı sorma çalışırken öğlenleri kaç tane cantık lüpletirdim arka arkaya ahh ahh çok özledim bursamı çooooooooookkkkkkkkkkkk:çok üzgünüm::çok üzgünüm:çok efkarlandım bak şindikk:nazar::nazar::nazar:bu arada havlu fikri güzel hemide kurdelalı

biz sana burdan alıp gönderelim dicem ama bozulur sıcaklarda...boşuna mideni bozmayalım,gelince ısmarlarız artık kaydirigubbakcemile5

merhaba öncelikle hayırlı olsun ben izmirliyim.bizim buralarda da son dönem gençlerinin çıkardığı bir adet var ama çok güzel oluyor.mevlüde gelenler hatıra niyetinde minicik bebek patikleri örüyorlar içine tülle sarılı akide şekeri koyuyorlar.çok şık oluyor.nikah sonrası nikah şekeri dağıtır gibi.kolay gelsin:emir_bebek:

merhaba öncelikle hayırlı olsun ben izmirliyim.bizim buralarda da son dönem gençlerinin çıkardığı bir adet var ama çok güzel oluyor.mevlüde gelenler hatıra niyetinde minicik bebek patikleri örüyorlar içine tülle sarılı akide şekeri koyuyorlar.çok şık oluyor.nikah sonrası nikah şekeri dağıtır gibi.kolay gelsin:emir_bebek:

canım ne kadar şık düşünülmüş ya... işte benim de öğrenmek istediğim böyle şeylerdi çok teşekkür ederim.kaydirigubbakcemile5

canım burda da bazı arkadaşlar tüllerin içine tülbent koyuyor,bunu kurdelayla sarıp sepet içinde dağıtıyorlar...sepet de süslenmiş,güzel bi şey oluyor...bi de doğumdan sonra yapılan gibi bebek şekeri yapıp,biblolarla süsleyip hatıra niyetine veriyorlar...bi sürü değişik şey olabilir...
ben küçük yüz havlusu alıp kurdelayla sarmayı ucuna da hatıra yazısı ya da bebeğimin resmini eklemeyi düşündüm bakalım becerebilecek miyim...fırsat kalmıyor malum

bızde ramazan gelmeden yanı kırkımız çıkmadanyapacağız ama mezlutten sonra bişi değıtılmıyor sadecem yemek tatlı verılıyor...düğünlerden yada diğer derneklerden önce tanıdıklara yazma dağıtılır buralarda herkes derneğin yapılacağı gune kadar oyalar dernekte örterler..bide bizim buralafrda çok ınsan gelır öyle biş yapmaya kalksam zor olurr..ama fıkırlerınıaz çok güzell..eğer yaapabıleceğim bişi olursa bende düşünüyorum aslında vermeyı böyle bişiler hatıra olur ne güzel..

cnm bende 1 haftalıkken yaptım mevlüdümü tavuklu pilav yoğurt verdik mevlütten önce herkese mevlütten sonra lokum lousa şerbeti ve gülsuyu verdik ve bitirdik....

kızlar bende bişey soracagım, mevlütte bebek kucaktan kucaga doolastırılırmıs dogru mu..
eger öylese benimki herkesin kucagına kusuverir wallahi :))

evet mevlütte bebiş kucaktan kucağa dolaştırılıyormuş ve herkes sevip koklayıp iyi dileklerde bulunuyomuş bende anneme sordum şimdi. hem kusarsa kussun canım sen takma kafana sevmesi güzel de kusunca mı kötüsengözlerimebaksanab

ya kızlar bi de bişey daha sorcam ne giydiniz mevlütte ya da ne giymeyi planlıyosunuz? bi ara gidip kendime bişeyler almak zorundayım da, ama karar veremiyorum nasıl bişeyler alacağıma:1no2:

burda gecelik-sabahlık giyiyorlar ama ben giymek istemiyorum,normal kıyafet giyicem ben,üstüme olan düzgün bi şey bulabilirsem...

bende öyle biliyorum ama gecelik sabahlık gibi şeyler sanırım daha erken mevlüt okutulursa olur. ben kırkımız çıktıktan sonra okutucam işte o yüzden normal bişiyler giymeyi düşünüyorum bende

bizim burdada kucaktan kucağa dolaştırılır herkes kucağına alıp sallarr kulağına iyi dilekler fısıldar..burdada gecelik sabahlık gıyıyorlarmış ama artık pek gıyen yok zaten olsada ben gıymeyı düşünmüyorum( mevlıdımızı kırklanmadan yapıcaz ama=) normal güzel bır kıyafet gıyerım bır ara çıkıp bır pantolon üzerine uzun bır bluz alırım ...

kızlar biz 2 haftalıkken yaptık mevlüdü annemler memlekete dönmeden yapmamız gerekiyordu..biz pide ,ayran ve höşmerim ikram ettik...sona kalanlara artı çay cokacimcoook....hediye olarak da daha önce hazırladığım resimdeki bebek keselerinden verdimmm...herkes çook beğendi bazıları anlamasa da pek yaygın değilmiş buralarda...beni de gecelik sabahlık gecelik giymem konusunda ikna etmeye çalıştılar aama nafile ben elbise giydim...milletin içinde gecelikle pijamayla dolaşamam ben walla...yerimseniben bebek deöyle kucaktan kucağa dolaştırılmadı 70 kişi vardı biizim mevlitte sadece hoca en son bebek duası okurrken kucağına aldı...

dscf0797xs0.jpg

dscf07555gc8.jpg

Son düzenleme:
saol canım paylaşımın için Allah kabul etsin çok güzel olmuş hediyelerin de. bu arada elbise de iyi fikir aslında kiloları gizlemek için de süpper olur tabii uygun bi model bulabilirsem...

çok güzelmiş alevcim şekerlerin allah kabul etsin inşallah ben gecelik sabahlık giydim kızlar altınada tüylü terlik:))ama insanların içine sadece bebeğimi kucaktan kucağa dolaştırcakları zaman gittim normalde odamdaydım bizde öle olurmuş
alevcim kızın ismiyle yaşasın inşallahh çok güzel isimleri bizde çıkardık doğduktan ertesi günü ege sadece benim oğlumun ismi göbek adıda recep oldu recep ayında olduğu için kayınvalidem istedi ama nufüsta yazmıo:)

X