Lise Yorum ve Soruları Meslek liselerinde çocuk Gelişimi farklı iki alana mi ayrıldı ?

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
Hanımlar 2005 yillarında meslek lisesinde çocuk Gelişimi bölümü vardı .Şimdi ki yıllar da lisede bu çocuk Gelişimi dallara mi ayrıldı anasınıfı ve özel eğitim diye ? Bir tanıdığım 2010 mezunu liseyi çocukgelişiminın özel eğitim Bölümü'nü okudum diyor ben pek anlamadım .ıkı dala mi ayrılmış bu bölüm meslek lisesinde ?

Meslek lisesin de okuyan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir tanıdığıma yardımcı olmak istiyorum bilgi verirseniz sevinirim .

Bende 2010 mezunuyum size şöyle açıklayalım.çocuk gelişimi 2 yan daldan oluşuyor zaten.erken çocukluk ve özel eğitim.benim yan dalım erken çocukluk.okulumuzda özel eğitim açılmadı.çünkü kaynak yetersizdi.ve isteyen öğrenci sayısı 8 den azdı. Bazı okullar kaynak yetersizliği ve hoca sıkıntısından dolayı açmayıp direk erken çocukluk bölümüne alıyorlar.ama üniversiteye gidince ayrım yok zaten .erken çocukluk mezunu arkadaşlar özel eğitim,görme vs engelli öğretmenliklerinde geçtiklerinde ek puan alıyor. Özel eğitim yan dalıda okulöncesi öğretmenliği için ek puan alıyor. Liseden mezunu iseniz çalışma alanlarımız belli.zaten kimsede artık çocuk gelişimi lise mezunu çalıştırmıyor

Bende 2010 mezunuyum size şöyle açıklayalım.çocuk gelişimi 2 yan daldan oluşuyor zaten.erken çocukluk ve özel eğitim.benim yan dalım erken çocukluk.okulumuzda özel eğitim açılmadı.çünkü kaynak yetersizdi.ve isteyen öğrenci sayısı 8 den azdı. Bazı okullar kaynak yetersizliği ve hoca sıkıntısından dolayı açmayıp direk erken çocukluk bölümüne alıyorlar.ama üniversiteye gidince ayrım yok zaten .erken çocukluk mezunu arkadaşlar özel eğitim,görme vs engelli öğretmenliklerinde geçtiklerinde ek puan alıyor. Özel eğitim yan dalıda okulöncesi öğretmenliği için ek puan alıyor. Liseden mezunu iseniz çalışma alanlarımız belli.zaten kimsede artık çocuk gelişimi lise mezunu çalıştırmıyor
Meslek yüksek okuluna geçiş kolay mi peki ?

Evet sınavsız geçiş var ama kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü erzurum atatürk üniversitesi açık öğretim açtı.her yıl 2000 mezun veriyor. Zaten bir sürü 2 yıllık mezunu var.KPSS ataması yok.özel sektör desen asgari ücret veriyor.. Devlette ücretlisin.sigortan tam yatmıyor.GSS ödüyorsun.idareciler ayrımcılık yapıyor.yapmayan nadir okul var.kendine okul açmak için lisans mezunu müdür bulmak zorundasın.hadi 4 yıla dgs ile tamamlandı diyelim atama puanları 4+4+4 den sonra çok yükseldi.

X