• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğiniz ne, memnun musunuz? Şimdiki aklınız olsa ne olurdunuz?

evet gerçek alınan maaşlar bunlar, sadece doğudaki universitelerde geliştirme ödenegi altında doğu tazminatı tarzı ekstra bi ücret var batıda o da yok ve projlerden sadece harcama yapılaibliyor malzeme alımı vs. arkadaşının maaşı ilgincmiş özelden yazarsanız üniversiteiy en azından benım bulubndugum ilde ise bende oraya geçerim :)
Yazdım

Bu sitedeki maaşlar gerçek mi bilmiyorum arkadaşımın okulunu söyleyemem çalıştığı alan üreme sağlığı genetik vs. doçent maaşı 70 bin tuhaf geldi. Böyle olsa ülkede akademisyen kalmaz gibi
o alanda ancak embryoloji filan gibi bir şeyde ise alabilir
yani okulun yardımcı üreme teknikleri merkezi vardır, orada tüp bebek tedavisi için gelenlerden döner sermaye parası gibi düşünün para alınıyordur. işte çalıştırdıkları elemana da projelerden ekstra para veriyorlardır. (diğer bir alan da biyoteknolojidir bizde mesela, enzim vs. ürten lab'lar böyle verebiliyor). o okulun para getiren işini yaptığı için alıyordur o aldığı maaşı da.

yoksa özeller devletteki kadar bile para vermiyor. Koç'ta çalışan doktoralı araştırmacı genetikçi arkadaşım var -dı, (Avrupa doktoralı + bu 2. post-doc'uydu ilki avrupa) devlette doktoralı ar gör'ün aldığı parayı almıyordu. Evlendi bıraktı -çünkü eş durumu tayini diye bişey yok akademide. eşinin görev yerine uymuyordu.

genetikçiyim.

ben EU-horizon vs. projesi kendim de yazdığım için biliyroum. Şu anda da oradan para alıyorum, tübitak projesi zaten herkesin var bizim alanımızda (bizim alanımız laboratuvarlı ve çok öğrenci gerektiren bir alan olduğu için projesi olmayan hoca öğrenci alamaz)

neyse, bu projelerde öyle ekstradan para alma olayı projede görev alan doktora öğrencisine ya da doktora sonrası araştırmacıya verilen "ödenek" şeklinde, tam zamanlı çalışmasına gerek yok (ben de ayda 3-4 gün çalışıyorum projede, çünkü benim makalem olmayacak bu projede) öyle abad edecek paralar değil bunlar. hocaya ise zaten birşey yazamıyorsun ödenek olarak. ama bizim yaptığımz projeden rektörlük bile pay alıyor mesela, böyle enteresan düzenler.

bazen de hakketen projede gerek varsa danışman, yardımcı eleman vırt zırt şeklinde eleman alabilirsin (ama ar gör. ü alamazsın işte böyle) hem de öyle ayda 200 bin verecem danışman çalıştırcam filan diyemiyorsunuz (zaten ar gör olan kişi danışman filan da olamaz). kısacası doktora öğrencisine projeden verseler verseler 10-20 bin lira daha ekstradan verirler --o da projede yarı zamanlı çalışcak diye burs gibi yani.

İngilizce öğretmeniyim. Mesleğimi seviyorum, illa başka meslek seçmem gerekirse seneler önce Emirates havayollarına Türkiye den seçilen sayılı kabin memuru adaylarındandım ve kabul etmedim. Şu anda Dubai de bambaşka bir hayatım olabilirdi…
Ne özelliğiniz vardı da sayılı oldunuz?

o alanda ancak embryoloji filan gibi bir şeyde ise alabilir
yani okulun yardımcı üreme teknikleri merkezi vardır, orada tüp bebek tedavisi için gelenlerden döner sermaye parası gibi düşünün para alınıyordur. işte çalıştırdıkları elemana da projelerden ekstra para veriyorlardır. (diğer bir alan da biyoteknolojidir bizde mesela, enzim vs. ürten lab'lar böyle verebiliyor). o okulun para getiren işini yaptığı için alıyordur o aldığı maaşı da.

yoksa özeller devletteki kadar bile para vermiyor. Koç'ta çalışan doktoralı araştırmacı genetikçi arkadaşım var -dı, (Avrupa doktoralı + bu 2. post-doc'uydu ilki avrupa) devlette doktoralı ar gör'ün aldığı parayı almıyordu. Evlendi bıraktı -çünkü eş durumu tayini diye bişey yok akademide. eşinin görev yerine uymuyordu.

genetikçiyim.

ben EU-horizon vs. projesi kendim de yazdığım için biliyroum. Şu anda da oradan para alıyorum, tübitak projesi zaten herkesin var bizim alanımızda (bizim alanımız laboratuvarlı ve çok öğrenci gerektiren bir alan olduğu için projesi olmayan hoca öğrenci alamaz)

neyse, bu projelerde öyle ekstradan para alma olayı projede görev alan doktora öğrencisine ya da doktora sonrası araştırmacıya verilen "ödenek" şeklinde, tam zamanlı çalışmasına gerek yok (ben de ayda 3-4 gün çalışıyorum projede, çünkü benim makalem olmayacak bu projede) öyle abad edecek paralar değil bunlar. hocaya ise zaten birşey yazamıyorsun ödenek olarak. ama bizim yaptığımz projeden rektörlük bile pay alıyor mesela, böyle enteresan düzenler.

bazen de hakketen projede gerek varsa danışman, yardımcı eleman vırt zırt şeklinde eleman alabilirsin (ama ar gör. ü alamazsın işte böyle) hem de öyle ayda 200 bin verecem danışman çalıştırcam filan diyemiyorsunuz (zaten ar gör olan kişi danışman filan da olamaz). kısacası doktora öğrencisine projeden verseler verseler 10-20 bin lira daha ekstradan verirler --o da projede yarı zamanlı çalışcak diye burs gibi yani.
Maaş bodrosunu görmedim ama tüp bebek labında çalışıyor sanırım o da moleküler biyolog yüksek lisansını da o alanda yaptı oje sürdüğü videosunu hatırlıyorum hikaye atmıştı 🤣 attığı hikayelerden görüyorum bazen iki kafalı sperm vs paylaşıyor ya embriyo ya sperm paylaşıyor hep. Henüz doktorası da bitmedi. Maaş konuşurken 80 dediğini hatırlıyorum

Ama güvenlik ve doçentin maaşı nasıl aynı olabilir
kamudaki güvenlik ile bol bol ekstrası olmayan (her sene fiks yaz okulu, bol bol danışmanlık öğrencisi, döner sermayesi, boş beleş idari görevi- yoksa normal idari görevin astarı yüzünden pahalı vs vs) olmayan doçentin olur

mesala adını vermeyeyim bir bölüm var bizde, lisansta zaten çok düşük puanlı bir bölüm, öğrencileri derse gelmez, yetmiyormuş gibi her sene 3 hocaya 25 master öğrencisi alıyorlar, bir o kadar da doktora
tezlerin hepsi çöp

bildiğin çöp ama hocalara ders yazılsın, bölüm bol bol öğrenci alıyor densin diye alınıyor işte. bizde önemli olan sayılar çünkü.

böyle dolaplar döndürmez normal dersine girer, normal hocalığını yapar, öğrencini de hakketen düzgün tezi olsun diye 1-2 tane alırsan maaşın o kadar.

bizim bölümde de ders verecek hoca yok, çünkü olan özele ya da y.dışına kaçıyor ama devlette bunların hepsi aynı maaşı alıyor...

evet ama günümüzde üniversitelerimizin durumu bu doçent maaşı 70 bin ve şişli belediyesi zabıta maaşları 85 bin. güvenlik görevlilileride sözleşmeli tarzı bir durum varmıs üniversitemizde asagı yukarı bizim ile aynı alıyorlar gercek durum bu. akademi maaş konusunda berbat hale geldi
Aynen.bizde de temizlik görevlileriyle sağlık çalışanları aynı maaşı alıyor.hatta onların yan hakları ve avantajları daha fazla.birkaç ayda bir ikramiye falan alıyorlar.adamlar insan canıyla uğraşıyor temizlik görevlisinden aşağıda kalıyor.

Maaş bodrosunu görmedim ama tüp bebek labında çalışıyor sanırım o da moleküler biyolog yüksek lisansını da o alanda yaptı oje sürdüğü videosunu hatırlıyorum hikaye atmıştı 🤣 attığı hikayelerden görüyorum bazen iki kafalı sperm vs paylaşıyor ya embriyo ya sperm paylaşıyor hep. Henüz doktorası da bitmedi. Maaş konuşurken 80 dediğini hatırlıyorum
işte ben de onu diyorum masteri embryolojide yapmıştır, okulun merkezinde çalışıyordur (ya da merkez müdürü olan hocanın lab'ında) o maaş o işin hatrına işte

kamudaki güvenlik ile bol bol ekstrası olmayan (her sene fiks yaz okulu, bol bol danışmanlık öğrencisi, döner sermayesi, boş beleş idari görevi- yoksa normal idari görevin astarı yüzünden pahalı vs vs) olmayan doçentin olur

mesala adını vermeyeyim bir bölüm var bizde, lisansta zaten çok düşük puanlı bir bölüm, öğrencileri derse gelmez, yetmiyormuş gibi her sene 3 hocaya 25 master öğrencisi alıyorlar, bir o kadar da doktora
tezlerin hepsi çöp

bildiğin çöp ama hocalara ders yazılsın, bölüm bol bol öğrenci alıyor densin diye alınıyor işte. bizde önemli olan sayılar çünkü.

böyle dolaplar döndürmez normal dersine girer, normal hocalığını yapar, öğrencini de hakketen düzgün tezi olsun diye 1-2 tane alırsan maaşın o kadar.

bizim bölümde de ders verecek hoca yok, çünkü olan özele ya da y.dışına kaçıyor ama devlette bunların hepsi aynı maaşı alıyor...
hislerime tercüman oldun. sırf esktra para gelsin formasyon kontejyanını yüksek yüksek acıp millete umup pompalayan arkadaslarım vardı gerci güzel paralarda kazandılar o formasyon ile sonunda olan ögrencilere olmustu :(

Aynen.bizde de temizlik görevlileriyle sağlık çalışanları aynı maaşı alıyor.hatta onların yan hakları ve avantajları daha fazla.birkaç ayda bir ikramiye falan alıyorlar.adamlar insan canıyla uğraşıyor temizlik görevlisinden aşağıda kalıyor.
belediyedeki zabıta filan da sosyal denge tazminatı vs. ile güzel para alıyor

özellikle istanbul büyükşehir acaip güzel para veriyor + yemekhanesi (alakart restoran ayarında),servis vs. müthiş imkanları var.
ha derseniz ki istanbulda kira pahalı,
doğru da devlette çalışan hemşire, öğretmen vs. de kirayı veiryor, bu insanların da lojmanı yok ki.

Matematik öğretmeniyim atandım ama şimdiki aklım olsa mühendis olurdum

Anadolu lisesi mezunuyum. Tüm dersleri ingilizce gördüm. Liseden mezun olurken anadili seviyesine ulaşmıştım. Diğer iki dili de kendi çabamla öğrendim
Ne güzel böyle o yaşlarda böyle bilinçli olanlara bayılıyorum bizim akıllar neredeymiş acaba 😅 🧿

Emekli olunca da maaşları daha yüksek kamu işçisinin benim babam kamu işçisi. Askerlikten istifa etti sabit yerde olmak istediği için. Emekli oldu. Amcamda yeni emekli olduğu halde maaşı amcamdan yüksek ve rütbeleri aynıydı. Ve fark yüksek. Tabii oyak vs düşününce o fark kapanır. Ama her. Memurun o hakkı yok

belediyedeki zabıta filan da sosyal denge tazminatı vs. ile güzel para alıyor

özellikle istanbul büyükşehir acaip güzel para veriyor + yemekhanesi (alakart restoran ayarında),servis vs. müthiş imkanları var.
ha derseniz ki istanbulda kira pahalı,
doğru da devlette çalışan hemşire, öğretmen vs. de kirayı veiryor, bu insanların da lojmanı yok ki.
Eskiden memurun, sağlık çalışanının da lojmanı, servisi vardı.memur servisi diye birşey vardı yasalarda.bazı hizmetlerden de indirimli yararlanıyorduk.şimdi kuru maaştan başka hiçbir hak kalmadı.şu an sadece teşvik adı altında 3,4 bin lira para yatırıyorlar o da pandemiden hatıra.

hislerime tercüman oldun. sırf esktra para gelsin formasyon kontejyanını yüksek yüksek acıp millete umup pompalayan arkadaslarım vardı gerci güzel paralarda kazandılar o formasyon ile sonunda olan ögrencilere olmustu :(
ne diyeyim ki hocam...

ben kadrolu akademisyen değilim, dışarıdan proje bazlı çalışıyorum sadece
o nedenle kendimi doldurmamak için sadece işimi yapıp çıkıyorum ama karakter olarak böyle şeylere çok hassasım, o yüzden iyi ki hiç devlet düşünmemişim diyip duruyorum.

sindiremiyorum ben.

ha kadro önemsiz demem, yanlış anlaşılmasın ama benim karakterime kendi işini sürdürüp danışmanlık vermek, proje bazlı çalışmak kimseyle uğraşamam vs. daha uygun.

bu arada konuya cvp olarak da yine dünyaya gelsem yine pozitif bilim okurdum. çok severek okudum alanımı seviyorum
ama ben 8-10 senede bir değiştiryorum zaten odak noktamı :D

sosyal alanı çok severim (öyle tarih sevmeyen sayısalcı değilim hala sor tüm padişahların seferlerini sayayım yani), dil bayılırım (tüm sözel full yapıp girdim dil sınavına girsem onu da full yapardım) ama bunlar hobi gibiymiş gibi gelir bana hep :D lütfen mesleği bu olanlar kusura bakmasın.

ne diyeyim ki hocam...

ben kadrolu akademisyen değilim, dışarıdan proje bazlı çalışıyorum sadece
o nedenle kendimi doldurmamak için sadece işimi yapıp çıkıyorum ama karakter olarak böyle şeylere çok hassasım, o yüzden iyi ki hiç devlet düşünmemişim diyip duruyorum.

sindiremiyorum ben.

ha kadro önemsiz demem, yanlış anlaşılmasın ama benim karakterime kendi işini sürdürüp danışmanlık vermek, proje bazlı çalışmak kimseyle uğraşamam vs. daha uygun.

bu arada konuya cvp olarak da yine dünyaya gelsem yine pozitif bilim okurdum. çok severek okudum alanımı seviyorum
ama ben 8-10 senede bir değiştiryorum zaten odak noktamı :D

sosyal alanı çok severim (öyle tarih sevmeyen sayısalcı değilim hala sor tüm padişahların seferlerini sayayım yani), dil bayılırım (tüm sözel full yapıp girdim dil sınavına girsem onu da full yapardım) ama bunlar hobi gibiymiş gibi gelir bana hep :D lütfen mesleği bu olanlar kusura bakmasın.
sevincinizin devam etmesi ne güzel, malesef ben yoruldum sadece maaş konusuda değil. kadro olayları evet sıkıntılı ve bazıları cidden hak etmtediği kadrolara sahip olması benıde uzuyor. örnek olarak ugrassa bizim fakülteye ögrenci olarak sınavı kazanıp giremeyecek bir tipin, ögrencilerin baslarına hoca olarak gelmesi üzücü ve bunlar da birleşince insan zaman ile mesleğinden soğuyabiliyormuş ve çok emek verip bir çok şeyi ötelemiştim bu sürecte. doktora yaparken yaz tatilinde arkadaslarım ile tatil yapacakken onalr gitmişti ben gidememiştim:( ve sonra herkes evlendi bir daha o şekilde bir araya gelinemedi :( her tercih bazı vacgeçiş ama sanki akademide bu biraz fazla gibi ya da bana öyle geldi bilemedim

Belki internette görmüşsünüzdür Çağla Tuğaltay cinayetini. Davayı sahiplenen bir avukat var Ümit Altay, ona insan olarak çok saygı ve yaptığı işe (25 sene önceki faili meçhul cinayeti neticelendirme çabası) minnet duyduğumdan.
Benim de soracaklarım var ama mesaj alımınız kapalı.

Gençlere akıl verecek olursam, liseden sonra kpss'ye girip bir şekilde kamuya atanmalarını tavsiye veririm. Çalışırken de bir yandan okuyup, mezun olunca ünvan değişikliğine başvurulur.
Kesinlikle kamuya lise mezunu olarak girmek daha kolay .Önemli olan devlete girmek ondan sonra üniversiteyi bitirip ünvan sınavlarına girip yükselebiliyorsun

ancak üniversiteyi bitirip üniversiteyi bitirenlerle aynı sınava girip kazanmak daha zor çok yüksek puanlar alman gerekiyor 90 ve üstü

Back
X