• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleğiniz ne, memnun musunuz? Şimdiki aklınız olsa ne olurdunuz?

Çocuklar üniversite kazanmak için ter döküyorlar okulu bitirmek içinde yıllarını veriyorlar mezun oluncada asgari ücret ya da bir tık üstü veriliyor

Normal okumayan bir insanda bir markette aynı maaşı alıyor boşunamı okudular diyor insan.

Birde mesaisi çok o yüzden devlette düz memur olmak bile özelde olmaktan bin kat iyi geliyor .Özel emek sömürüsü.

Tıp fakültesi öğrencisiyim, seneye stajyer doktor olacağım inşaallah :) İlk kez lisenin ortasında yakın arkadaşım aklıma sokmuştu bu bölümü.Sonra sürekli konuştuk araştırdık ve ben anladım ki çok istiyormuşum doktor olmayı.Şu an kendimi başka bir bölümde hayal bile edemiyorum.

Henüz pişman olmadım Allahta pişman etmesin

Yine okumazdım bir işe yatırım yapıp ticaretle uğraşırdım öyle üniversite okuma devri değil artık para ticarette akıyor 🤭

Zihinsel engelliler öğretmeniyim mesleğimi çok seviyorum ama şimdiki aklım olsa okumazdım bu coğrafyada. Çünkü ne kıymeti var ne geçinebiliyorsun ne maddi ne manevi seni tatmin etmiyor.

Şibilidop diye göbek sallayan genç, kafasını sağa sola sallayan rapçi teyze hepimizden çok kazanıyor canına yandığımın memleketinde..

Irmağının akışına ölürüm Türkiyem zaten fazla bir seçenek sunmuyorsun demiş ünlü bir düşünür 🤪🤪

Akademide kalanlara tekrar ve tekrar üzüldüm okuyunca. Gerçekten çok yıpratıcı ve emeğine değmeyen bir yol maalesef. Kendim için hiç düşünmediğim bir rota ve iyi ki bulaşmamışım diyorum het seferinde.

Meslek olarak mühendislik yerine belki pozitif bilimler de olabilirdi demiştim ama okul konusunda asla ODTÜ dışında bir yerde okumak istemezdim. Bazı okulların gerçekten insana kattığı çok farklı şeyler oluyor. Şu an yurtdışında bile öyle bir komünitemiz var ki her gittiğim yerde mutlaka destek oluyoruz birbirimize.

Fakülteyi bitirince anneme ilk maaşımla burma bilezik almak istiyorum, inşaallah nasip olur.Aslında alsam alırım şu an ama ilk maaşıma özel olsun istiyorum
Eminim kabul etmek istemez bir aylık emeğim diye ama ona feda olsun :KK200:Bugün Tıp bayramı diye bana ajda almışlar babamla .O hak etmiyor da kim ediyor :)

Son düzenleme:
Fakülteyi bitirince anneme ilk maaşımla burma bilezik almak istiyorum, inşaallah nasip olur.Aslında alsam alırım şu an ama ilk maaşıma özel olsun istiyorum
Eminim kabul etmek istemez bir aylık emeğim diye ama ona feda olsun :KK200:Bugün Tıp bayramı diye bana ajda almışlar babamla .O hak etmiyor da kim ediyor :)
Yaaa ne güzel bir evlat yetiştirmiş annen ve baban 🧿🥰 yolun hep güzelliklere açılsın canım benim. Tıp bayramın kutlu olsun, senjn gibi güzel yürekli doktorlara ihtiyacımız var, sevgiler 🙏🏻🥰🙋🏻‍♀️

Yaaa ne güzel bir evlat yetiştirmiş annen ve baban 🧿🥰 yolun hep güzelliklere açılsın canım benim. Tıp bayramın kutlu olsun, senjn gibi güzel yürekli doktorlara ihtiyacımız var, sevgiler 🙏🏻🥰🙋🏻‍♀️
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🥰 o sizin güzel bakışınız 🌼🌼

Ben sağlık meslek lisesinde çalışırken hemşirelikten öğretmenliğe geçen kadınlar her gün kahrediyorlardı. Hastanede daha rahattım, öğrenci milletinin böyle olduğunu bilseydim geçmezdim (hastane stajında sürekli sorun çıkarmalarını, akademik anlamda başarısız ve derslerde yaramaz olmalarını kastediyorlardı) tatili şöyle iyi okuldan erken çıkıyorsun dediler aldandım, bir ay zaten iznim vardı senede üç dört kere de rapor alsam aynı tatil oluyordu zaten gibi şeyler söylüyorlardı. İyi araştırın böyle bir niyetiniz varsa derim.
Tatil için bile değer benim geçen tanıdığım herkes çok memnun

Bende kendimi geliştirmek için falan en fazla 2 yıllık okurdum lisans okumazdaim yada kuaförlük gibi meslek işlerine yonelirdim

Hugoya lacosta ben de çalıştım bir dönem ama o firmalar kendi modellerinin kumaşlarını kendileri yolluyordu genelde. Bazen de bizden alıyorlardı. Genelde saf pamuklu ve düşük gramajlı kumaşları severler o tarz firmalar. Pazara butiğe zor,çünkü fason firmalarda çalışan işçilere satılıyor. Öyle daha kolay paraya çeviriyorlardı. Bizim maaşları ödemek için firma içindeki satış mağazası açılırdı her ay sonunda. Çünkü ayın 1i de maaş günümüzdü 😄bizden para toplayıp geri bize verirlerdi. Pazara vermeye kalksalar depolara gidecek de,alacak kişiyi bulacaklar da,adam nakit verir mi vermez mi belli değil,kim uğraşacak? Zor ihtimal. Belki çok kuvvetli nakiti olan birilerini buluyorlardır o da piyasada anca 3-4 kişi falan. Tüm Türkiye pazarına zaten o 3-4 kişi hakimdir. Belki denk gelir.
Merhabalar ben de lisede tekstil bölümünü kazanmıştım Gebze'de , ama göndermemişlerdi acaba tekstil mühendisi olsam nasıl olurdu derim hep , sizin sayenizde araştırdım biraz ilgimi çekerdi o bölüm mutlaka başarılar diliyorum

Havacılıkta 13.yılım. Aslında üniversiteyi birincilikle bitirmiştim. Babamın istediği bi bölümü okudum ; reklamcılık. Ama hıc yapmadım. Gonlumdekı ısı yapacağım dıye tutturdum, basardım. Nasıpmıs, ama zor . Fızıkı yorgunlugun dısında psıkolojık olarak harap eden yoran bı ıs. Insanlarla ugrasmak cok zor. Basınc gece uyksuzlugu mevsımsel degısıklıkler devamlı bırılerını ıdare etmek hep yolda olmak hıc bı ozel gunde aıle ıle olamamak bayram nedır unutmak. Tabıkı bunlarda var. Ama her ısın bı zorlugu var. Sevmeden hıc bi iş yapılmaz dıye dusunuyorum. Yapılırsa zulum oluyor. Herkesın ısınde mutlu olmasını dılıyorum. Hayattan zevk almak ıcın gercekten şart..

Öğretmenim ve mesleğimi seviyorum lakin kalbimde hep yazarlık ve psikiyatri hekimliği vardı, geçmişte maddi imkanlarım ve bilinçli bir ailem olsaydı kesinlikle şuanda psikiyatri alanında yükseliyor olurdum...

Back
X