Mesleği olmayan biri hangi işleri yapıp para kazanabilir?

Tembel kendini düşünmeyen birini sen neden düşünüyorsun ki?

Eli ayağı tutuyorsa kalkıp çalışacak.

Sen öğretmensin kalkıp çalışıyorsun soğukta sıcakta sabahın köründe

Bi akıllı arkadaşın heralde

Hem evden çalışmak ve iyi para kazanmak istiyorsa onlyfans açsın madem 😏 İstediği şey sadece o sitede mevcut millete orasını burasını açıp para kazanır zahmetsiz.

Böyle tipler size zarar verir görüşmeyin derim
Sıkıldım ben de , komşu kızı

Merhaba hatunlar , bu konuyu bir arkadaşım için açıyorum. Bu arkadaşımın herhangi bir mesleği ya da uzmanlık alanı yok, evde ailesiyle yaşıyor evli de değil. Parasız kalmıyor ama tabi her istediğini de alamıyor. Size sorum şu bu arkadaşım nasıl para kazanabilir? Takı falan yapabiliyor süs gibi şeyler ama bunlar satılmıyormuş.
Satılsa ne satılması ne? Zaten o kadar ucuza gidiyor ki.şimdi takıcıdan tokacıdan iş veriliyor desek koca gün çalışacak üç kuruş para alacak.bence böyle bir seçenek yok.

Evden yiyecek yapıp satanlar varmış diyor
Evet oyle cok kisi var ben ek is olarak bile düşündüm sirf yemek yapmayi sevdigimden ama bu aralar yogun calistigimdan oylece hayal olarak kaldı :)
Instadan sarma/börek/cesitli ekmekler/manti/icli kofte yapan cok insan var gercekten emek veriyorlar
Sizinki gibi bir komsum var kadinin gunluk harcamasi en az 500-1000 civarı ama çalışmaya gelince üşengeç! Koca parasi demis arkadasiniz benim komşu da koca parasi yiyor ama adamin triplerini de çekiyor ben o laflari duymak yerine calismayi yeglerim, tripkolik adamla ugrasamam
O komsu kizi da kocayi oturdugu yerden nereden bulacak en fazla sosyal medyadan ki ülkenin erkek profili belli 😀

pasta boregi ben genelde yaptirma taraftayim yogun calistigim icin mantikli ama arkadasiniz yapar mi emin degilim .yapmasi zor temizligi yok baya,efor gerektiriyor bencd

Evden yiyecek yapıp satanlar varmış diyor
Benim bir velim yapıyor , eşinden ayrıldı . Üç çocuğunu niye okutuyor ana çiçek gibi tertemiz eli lezzetli . Küçük bir şehir burası hemen hemen herkes ondan alır , ben bütün çalışan arkadaşlarıma tavsiye ederim . Dışarda yemeğe bir dünya para vereceğime ondan en temizinden alıyorum . Sizin arkadaşta o sabır , temizlik , el lezzeti var mıdır ? Bu kadin uyumadan siparişleri yetiştiriyor.

Takı toka yapsa demisler ama en ucuz kargo 49.90
Anlaşmalı yerler bile 30
İnsanlar kırk liralık toka alsa iki katını kargoya verecek. Kim ister ki? Kaldı ki insta demek dolandırılmak demek , aklı başında insanlar instadan güvenip almaz. Shopiere , trendyolda falan katılması lazım o da üç beş tokatla olacak iş değil.
Madem dışarda çalışmak istemiyor benim önerim işkur kurslarına gitsin grafik öğrensin. Yaşı tutuyor mu emin değilim ama iskur kurslarında asgari ücretten biraz az bir para veriyor kursiyerlerle. Hem de iş vs de ayarlıyor. Grafikten az biraz para kazanabilir. Doğumgünü kartı Nisan kartı davetiye vs vs çevresine yaysa az çok müşteri bulur

Sıfır eğitimle youtuber olanlar var saçma salak videolar izleyip onlara para kazandıran milyonlar var onlara.Daha nitelikli bir iş ararsanız boş bır bolum okudu demişsiniz ama bazı çağrı merkezlerinde yuksek okul mezunu olmak yeterli.Hangi çağrı merkezi olduğunu bilmiyorum ama bir tanıdık var eve laptop veriyorlar ve onun üzerinden evde çalışıyor çağrı merkezinde.

Web sitesine içerik yazımı için cevap atmışım ama konuyu takip etmemişim arkadaşlar pardon. Hemen merak ettiklerinizi açıklayayım.

Bu işlere girmek klasik başvuru ile olmuyor genelde. Freelancer çalışma modeli çok daha popüler. Şimdi söyleyeceğim konularda araştırma yaptıktan sonra bir kaç platform ismi vereceğim, onlara bir göz atın.

*SEO nedir ve SEO uyumlu içerik nasıl yazılır?
*Anahtar kelime nedir?
*Anahtar kelime nasıl bulunur, yazıda nasıl kullanmak gerekir?
*H etiketleri, meta description, title nedir?
*Position zero nedir ve burada nasıl yer alabiliriz?

Bu yazdıklarım gözünüzü asla korkutmasın çok rahat öğrenirsiniz. Web sitelerine yazı yazarken SEO uyumlu olması gerekir. Zaten sitelerin yazı istemesinin sebebi de SEO ile Google aramalarında ön sıralara çıkmaktır. Yazıyı yazarken amaç Google'ın hoşuna gitmektir.

Şöyle iki link bırakayım buradan ya Allah diyerek araştırmaya başlayın: SEO Nedir? (buradaki her detayı bilmeye gerek yok siz sadece yazı yazacaksınız)

Şimdi gelelim müşteriyi nasıl bulacağızz.

*bionluk.com üzerinden ilan açılabilir, müşteri gelmesi zaman alacaktır ama iş yaptıkça açılırsınız. Bazen müşteri kendisi de ilan açar, yan menüden onları görüp mesaj da atabilirsiniz.
*içerik işiyle uğraşan platformlara üye olabilirsiniz. Bu platformlar ajanslarla veya markalarla doğrudan anlaşır, para alırlar ve size de belirli kısmı gelir. Yani bu platformlar aracı olur. İyi yanları müşteriyi daha rahat bulursunuz, kötü yanı ise fiyatı onlar belirler.
*bazı markalar içerik işini outsource halleder. Yani bir freelancerdan destek alırlar gibi düşünebilirsiniz. Bu markalar genelde ilan açmıyor, onlar sizi buluyor 😄😄 ama ilan açan da var tabii, gördüğüm kadarıyla ilanlar LinkedIn üzerinde veriliyor. Ben bu ilanlara hiç başvurmadığım için süreci bilmiyorum fakat bir profil açabilir, içerik yazımını yeteneklere ekleyebilir ve sizle alakalı ilanları görebilirsiniz.

Şu platformlara başvurabilirsiniz:

Dil bilginizi ve yazım tarzınızı belli edecek bir örnek yazı hazırlayarak talep durumunda bunu müşterilere veya platformlara gönderebilirsiniz.

X