Mesafemi nasıl koymalıyım

Arkadaşsınız normal bir sohbet esnasında başladı mı bu tür soylemlere direk ses tonunuzu değiştirmeden söyleyin. Benim böyle bir arkadasim vardı sizin gibi bir süre sonra benim enerjimi dusurdugunu fark ettim. Fark ettiğimde daha çok batmaya başladı bu durum sonunda farklı bir sebep olduda yollarımız ayrıldı kurtuldum. Hep şunu sorup durdum kendime nasıl ve niye vaktinde görmemişim bu durumu.
Evet ben de ilk başlarda fark etmiyordum, ilk zaten kalabalık bir gruptuk fark edilmiyordu. Sonra biraz geriden bakmaya başladım meğerse başkalarını karşılaştırıp beni de düşürüyor. İşte evde kaldık, arabayı çok iyi kullanıyor biz süremiyoruz.

Bu tipler sizi de aşağı çekiyor. Karşısındaki insanı kendinden daha üstün görürken sizi de yanıba çekiyor gibi. Uzun vaadede tahammül etmek zor. Muhabbeti çok uzun tutmayın, gerektiğinde konuşun ve dışarda buluşmayın. O da bir süre sonra anlar, dengeyi bulursunuz
Kesinlikle katılıyorum başkaları şöyle deyip anlatırken beni de içine katıyor. Biz kendi hayatımıza bakalım diyorum ama işte aslında seviyordum bu arkadaşımı ama ben de kendimi artık umutsuz hissetmeye başladım. Kötü birisi değil aslında seviyorum ama düşünce yapısı iyi değil, beni olumsuz etkiliyor.

Mesela okulda öğretmenler gününde ya da sevgililer gününde kadın öğretmenlere hediye, çiçek geliyor. Bize bak hiçbir şey gelmiyor diyor ben zaten boşandım şimdi ilişki düşünmüyorum ama o an modum düşüyor, işte kendimi kötü hissediyorum. Canım sıkılıyor, sadece kendini anlatsa ya da bana çiçek gelmiyor dese bir şey demeyeceğim ama işte beni de katıyor.

Zamanla oturacak o mesafe birden kestirip atamıyor insan.
Benim de öyle bir arkadaşım vardı, başlarda onunla zaman geçirmekten keyif aldığım.
Ama sonradan fark ettim ki enerjimi emiyor, resmen dibe çekiyor beni.
Aramamaya, aramalarına mesafe koymaya başladım.
Aramıyorsa aramıyorum, sormuyorsa sormuyorum gibi.

İş yerinde ortak bir şeyler yapıyor musunuz?
Mesela birlikte yemek yemek, birlikte mola vermek, birlikte kahve içmek gibi?
Bunlara mesafe koymaya başlarsanız zaten anlayacaktır.
Onunla değil, bir başka arkadaşınız ile program yapın (kahve içmek, öğle yemeğine çıkmak gibi).
Sorarsa da bugün bu arkadaşım ile birlikte sohbet edip bir şeyler yapmak istedim dersiniz.

O bir şey yapmak için taleple geldiğinde bir şeyler uydurun.
Müsait olmadığınızı belirtin, zamanla anlar zaten, anlamıyorsa da problemi vardır.
Evet biraz mesafe koymaya başladım dışarı fazla çılmamaya başladım mesela zaten en son çıktığımda yine canımı sıktı işte yaşımız çok geçti hiç memnun değiliz tarzı ben de kendi adına konuş ben memnunum yaşımdan dedim, her şey çok güzel ilerliyor dedim. Yaşımızda yani şuan 29

benim böyle bir arkadaşım vardı yakın bir zaman önce arkadaşlığımız bitti. şöyle söyleyeyim; hayatınız gerekirse mükemmel gitsin hiçbir sorununuz olmasın ama bu tarz tipler sizin moodunuzu düşürür keyfinizi kaçırır, bir şeye heveslendiğiniz an sömürür. hiç gerek yok. çevrenizde sizi geliştirecek, yeni şeylere iten insanlar olsun bu kişiyle arkadaşlığınız belki mecburiyettendir insanız hepimiz bazen yalnız kalmamak için iş yerinde vs bazı insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyoruz sizi anlayabiliyorum. böyle tipler genelde insanların içinde sus pus olur ama yalnız kaldığınız an çenesi düşer herkesi yargılar. iki yüzlü diyebiliriz. kendinizi uzaklaştırın yoksa ister istemez o kişiye benzemeye başlarsınız.
Nasıl uzaklaşacağım mesela aynı iş yerindeyiz ve burda çoğu şeyi genelde birlikte yapıyorduk ama ben olumsuz etkileniyorum.

Bence sen arkadaşına kafayı takmıssın ya arkadaşlığını bitir yada onu öyle kabul edeceksin herkes sen gibi degılkı rahatsızsan kelimelerinden vs görüşme gitsin

Herkes dört dörtlük degıl ki hayatta herkesin ayrı karakterleri var
Kimse dört dörtlük değil ama olumsuz enerji emen insanlarla konuşmak zor, mutlu bir anında işte yaşımız geçti çocuğumuz olur mu demesi, bak şunlara çiçek geliyor bize bak tüh tüh vs demesi insanı bir süre sonra yetersiz hissettiriyor. Sadece kendini katsa ben evde kaldım, bir türlü evlenemiyorum dese karamsar derim geçerim ama beni niye katıyor.

Kimse dört dörtlük değil ama olumsuz enerji emen insanlarla konuşmak zor, mutlu bir anında işte yaşımız geçti çocuğumuz olur mu demesi, bak şunlara çiçek geliyor bize bak tüh tüh vs demesi insanı bir süre sonra yetersiz hissettiriyor. Sadece kendini katsa ben evde kaldım, bir türlü evlenemiyorum dese karamsar derim geçerim ama beni niye katıyor.
Belkı senı samimi gördüğü için biz diye hitap edıyor arkadaşlık arasında öyle şeyler konusulur tam sen samimi olarak görmüyorsun bence samimi görsen bu konuşmalarına takılmazsın

Kızlar burda bahsettim bir arkadaşım var , genelde başkalarından söz ediyor yani şöyle herkes evlendi biz evde kaldık, biz burda kaldık ne bileyim böyle şuna bak çok rahat tarzı vb cümleleri var . Herkes geziyor tozuyor, biz böyleyiz deyip benim enerjimi çekiyor halbuki ben kendi bahsettiği gibi birisi değilim. Ama onunla zaman geçirmekten dolayı kendimi kötü hissediyorum . Nasıl mesafe koymalıyım çok buluşmuyorum eskisi gibi ama aynı iş yerindeyiz seviyordum ama artık soğudum.
Açık açık belirtin, biraz da şaka yollu. Enerjisini sevmediğim, beni negatif etkileyen kişilere biraz şaka ile karışık biraz ciddi bir şekilde "aaay enerjimi sömürüyorsun, pozitif ol biraz enerciiiii" diyorum :D "bu ne negatiflik yaa böyle ömür mü geçer" diyorum. Tabii bunu söylemekte biraz mizaç meselesi. Ben söylediğimde absürt algılanmaz da sizi tanımadığım için :)

Kızlar burda bahsettim bir arkadaşım var , genelde başkalarından söz ediyor yani şöyle herkes evlendi biz evde kaldık, biz burda kaldık ne bileyim böyle şuna bak çok rahat tarzı vb cümleleri var . Herkes geziyor tozuyor, biz böyleyiz deyip benim enerjimi çekiyor halbuki ben kendi bahsettiği gibi birisi değilim. Ama onunla zaman geçirmekten dolayı kendimi kötü hissediyorum . Nasıl mesafe koymalıyım çok buluşmuyorum eskisi gibi ama aynı iş yerindeyiz seviyordum ama artık soğudum.
Birkaç defa bahaneler uydur bir süre sonra vazgeçer zaten.bu yaştan sonra akran zorbalığı mi çekeceksiniz?

Şaka yaparak arada söylüyorum ama yetmiyor demek ki.
Açık açık belirtin, biraz da şaka yollu. Enerjisini sevmediğim, beni negatif etkileyen kişilere biraz şaka ile karışık biraz ciddi bir şekilde "aaay enerjimi sömürüyorsun, pozitif ol biraz enerciiiii" diyorum :D "bu ne negatiflik yaa böyle ömür mü geçer" diyorum. Tabii bunu söylemekte biraz mizaç meselesi. Ben söylediğimde absürt algılanmaz da sizi tanımadığım için :)

Belkı senı samimi gördüğü için biz diye hitap edıyor arkadaşlık arasında öyle şeyler konusulur tam sen samimi olarak görmüyorsun bence samimi görsen bu konuşmalarına takılmazsın
Bence o beni samimi görmüyor. Çoğu zaman olayların olumsuz tarafjnı görmesi ve başkalarıyla bizi beni karşılaştırması enerjimi düşürüyor.

Son düzenleme:
Back
X