Mesafemi nasıl koruyabilirim ?

Merhaba evet eskiye göre çok çok azaldı. Sevgim de yok öfkem de onlara karşı. Sadece eşimin ailesi olduğu için saygım var onu da kaybetmek istemiyorum.
Onun dışında kendi yanımda ararsa senden bi hal hatır sorarım diye belirttim.
Başka bir şey yapmak gelmiyor ne yazık ki içimden. Kaynanamı aramak sormak isterdim ama o da kurunun yanında yandı maalesef.
Eşimi de anlayabiliyorum buradakiler linçlese de üzülüyorum açıkçası ona da. Çünkü üzülüyor hakikaten böyle bir durum yaşandığı ve onun ailesi tarafından geldiği için.

Ya haftada bir nöbet gibi neden arayasiniz ki? Asla da yetinmeyecekler. Ben senede 2 3 yılbaşı bayram ararım başka da aramam, hiç de sorun olmadı, aramız da kötü değil. Bu insanlar normal insan değil, aramayın haftada 1. Eşiniz de bir acayip, benim kp beni böyle arasa etse eşim kıyameti koparirdi böyle üzülen, talepleri bitmeyen erkeklere sinir oluyorum ya.

Ben de onu dedim ben kimseyle senet imzalamadım yeni bir evlat olacağıma dair diye. Dediğim gibi ilk defa böyle bir şeye maruz kaldığım için çözüm odaklı ve alternatif fikirler geliştiremiyorum.
Ders olsun diyebileceğim tek şey insanları gözlemlemeden samimiyet kurulmaması gerektiği. Ben de en başında ne yazık ki salakça sürekli arayıp sordum herkesi kendim ve etrafım gibi bildiğim için.

E tamam sorun nedir yani?
Bayramda ararım kandilde ararım.
Haftada bir ararım.
Eeee ama yüz bulurlarsa??

Yüz bulup yaptıkları şey de aramak.
Arıyorlar diye bu kadar dertlenmek de..

Ne yazık ki çok disiplinli büyütülmüş. Ben aramayın nasıl diyebilirim dedi. Ve karşısında anlayacak bir insan yoktu anında darılıyor, küsüyor çok dişilce hareketler.
Ama artık bunaldığımı görünce anasına iki çift laf edebildi. O etmese ben arayıp konuşacaktım zaten.

Ya kırılmayın ama çok saf görüyorsunuz hala siz aradığınız anda tekrar başlayacak bu muhabbet. Aramayın. Kimse de kimseyi ağlayarak küserek manipüle edemez görsünler. Çok gördüm ben bu tiplerden.

napayım ya ben de böyle böyle öğreneceğim demek ki ilk ben diyebilmeyi. Evet benim de noksan olduğum konular var.

Verdiğiniz kararın arkasında durarak mecazi anlamda eğilip bükülme den durabilirsiniz.Yeniye alışmak zordur.Alisirlar

Vicdan yapmayın bir sebeple bu kararı aldınız.Sinirlariniza saygı duyulsun diye birde her gün her gün ne konuşulabilir eş ailesi ile yani havalar güzel çocuklar iyi isim iyi kocam iyi pilav yaptım dibi tuttu.Nedir yani biraz özlem ara olacakki konu çıksın ortaya.Mantikli yani.Yetiskin bir birey olarak onlar o şekilde düşünüyor diye siz kendi fikirlerinizi konuşmaktan kaçınmayın yani sinirlarinizi kim olursa olsun kimsenin hoşuna gitmese bile koruyun.Kisilere göre fikirlere göre yaşamak davranmak zorunda değilsiniz.Bu sizsiniz.Saygiyi korumak dışında bir borcunuz yok.Sizi böyle kabul etsinler

Evet iki günde bir arıyorlardı ve saçma sapan uzunca muhabbetler. Sebep olarak da sevilmediğini düşünmesin, bize alışsın, biz onu çok seviyoruz, kendi kızlarımızdan ayırt etmiyoruz o da bizi ailesi gibi bilsin. Evet buraya kadar güzel hoş. Ama ortada büyük bir kültürel farklılıklar var ve onlar bunu düşünürken beklenti içindeler.
Ben de o beklentiyi karşılayacak bir yapıda değilim çünkü o şekilde yetiştirilmedim. 30 yaşından sonra da bana öğretilmeyen kurallarla yaşamayı düşünemiyorum.
Ne kadar saçma ya sırf alanıma dahil olmalarını istemediğim için huysuz olduğum bir ülkedeyim.

Kp işteyken kaynananızı arayın. Bildiğim kadarıyla problemli olan kp. Kv sıkıntısızdı.

Kp işteyken kaynananızı arayın. Bildiğim kadarıyla problemli olan kp. Kv sıkıntısızdı.
Evet kaynanamda sıkıntı yoktu. O zaten ben aramam kendileri isteyince beni ararlar kafasında bir kadın. Ama herhalde son zamanlarda kocası sıkıştırmış olacak ki kendi arayıp duruyordu ne hikmetse kp de yanında oluyordu
Bir de saçma sapan beni unuttun kaynananla aranda su sızmıyor kıskanıyorum falan demeye başlamıştı. İyice irrite olduk yani.
Kaynanamı arasam muhakkak haberi oluyor. Onla konuştun bi de ben konuşayım diye kendi arıyordu. Ondan sonra kaynanamı da aramayı bıraktım zaten.
Kaynanam da ne şiş yansın ne kebap aman kocası huzursuzluk çıkarmasın.

2 3 haftada bir gündüz kaynanayı arayabilirsin. Tabi bu benim kişisel fikrim.

Yalnız gelini kaynanadan kıskanan kayınpeder çok komik geldi ya

2 3 haftada bir gündüz kaynanayı arayabilirsin. Tabi bu benim kişisel fikrim.

Yalnız gelini kaynanadan kıskanan kayınpeder çok komik geldi ya
Diyorum ya herkes en çok onu sevecek. Psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum gitmesini teklif ettim ama cahillikle böyle bir şeyi teklif ediyor olduğumu düşündü sanırım

Seni bilemem arkadaşım ben çok sıkılıyorum. Eskiden bana hiç kimse ara demediği halde kendim arardım.

Ama şimdi işten güçten fırsat bulursam uzanıp burada takılıyorum bazen bunu bile zor yapıyorum.

Onlar ararsa da açamıyorum ya da açmıyorum. Bir durum varsa kocamla konuşup çözsünler,ben zaten yetişemem ki…

Benim işim gücüm yok ondan bi beis görülmüyor herhalde. İşte eş tutumu da çok önemli. Benimki arkandayım deyip onlar da üzülmesin istiyor ama bi taraf üzülecek ne yazık ki.
Üzülecek bir şey de göremiyorum ama neyse teşekkürler yorumunuz için.

Rica ederim.

İş bulamıyorsan spora,kursa git arkadaşım.

Hem kendin meşgul olursun hem de o kadar müsait olmadığını bilirler.

Rica ederim.

İş bulamıyorsan spora,kursa git arkadaşım.

Hem kendin meşgul olursun hem de o kadar müsait olmadığını bilirler.
KPSS’ye hazırlanıyorum yeterince ağır bir iş bence. Ama onlar için özel bir kurumda ya da devlet kuruluşunda memur olmak gerekiyor sanırım yeterince meşgul olunabilmek için.
Aman neyse

Eşiniz diyemiyor mu baba sprngg telefonla konuşmayı sevmiyor diye. Bunda birşey yok ki. Bende sevmiyorum telefonda uzun uzun ne yaptın ne ettin muhabbeti yapmayı mesela. Kimseyi de sık sık aramıyorum. Annemi ararım her gün o da tek başına diye,onda da o birşey anlatmayacaksa uzun uzun konuşmam,halini hatrını sorarım,bir şeye ihtiyacı var mı sorarım ,kapatırım. Bazen anlatacağı birşey olursa anlatır dinlerim bitti. Eşimi bile aramıyorum, mesaj atıyorum. Kayınvalidemi de aklıma eserse ararım,hep söyledim ona da ben sevmiyorum telefonla konuşmayı diye,alısti sanırim,bayramlarda görüşürüz iki anneyle de ,kandil vb günlerde akşam eşimle arar konuşur geçeriz ki bazen eşim geç gelince arayamadığımız da olmuştur. Eşim arıyordur,aramıyordur ara sıra inanın onuda bilmiyorum,kendi annesi yani isterse her gün arasın benim gibi annesini.
Benim annemi arasın diye darlamam o da beni darlamaz.
Sorun eşinizde. Bir kaç kez mevzusu geçtiginde duymamıştır,görmemiştir demek yerine anne/baba sevmiyor o telefonla konuşmayı dese saygısız falan da olmayacaktınız. Sizi öyle kabul etmek zorunda kalacaklardı. Eşiniz böyle yaptıkça birşey değişmeyecek. Sizin bir saygısızlığınız,kabalığınız da olmamış,babasıyla arkadaşı gibi her gün konuşmanız zaten tuhaf olur.

Diyemiyor evet çünkü alınıp darılıyor. Ben daha öncesinde tanımıyordum bu aileyi iş ciddiye binince tanıştım ilk defa zaten ayrı şehirlerdeyix uzaktan uzağa gözlemleme yapıyordum o da ne kadar oluyorsa artık.
Ama farklılıkların olduğu bariz ortada. Eşime baktım sadece o da gayet aklı başında, oturup iki çift laf edebileceğin, her konu hakkında bilgisi olan be donanımlı biri gibiydi.
Şu an yine konuşabiliyorum hak veriyor ama babasına söyleyemiyor annesine söylüyor sevmiyor diye. Peşine de açıklama yapıyor kötü biri değil sadece sizden farklı diye.
Yani ne düşünüyor kendi içinde ne yaşıyor bilmiyorum konusu açılınca korkuyor musun diyorum kaçıyor sürekli insana kendini eksik hissettiriyorsun diyor.
Ben anlatıyorum ama karşımda senin ailen gibi anlayabilecek insanlar yok sadece kötü niyetleri yok bunu bil ailemi kendim seçemedim sana da hak veriyorum diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…