sardegne geçmiş olsun. aylin hanımın hastaları genelde ağrısız atlatıyor, hemen bi koşu gidip ameliyat olasım geldikaydirigubbakcemile3sen de bekarsın sanırım. doğumdan sonra çok sarkma oluyormuymuş?bir de kaç gün kaldın İstanbulda öğrenebilir miyim?son sorum: damla mı yoksa yuvarlak protez mi, kas altı mı...vs. bunları araştırmıyorum hiç, nasıl olsa doktorum karar vericek kendimi yormayayım diyorum sence dğğrumu yapıyorum.
pikolata sen halen karar veremedin mi? bak ben yaptırdım geldim sen buralarda geziniyosun daha bayanssulusmile
kaydirigubbakcemile3sorma ya, para biriktirmem lazım, şuan hem maddi açıdan sorun hem de ailemin bilmemesi gerek, o yüzden evlilik sonrasına kaldıakannehirsözlüme açtım durumu ama ben seni her türlü halinle severim..... falan dedi, çok ısrar edincede bakarız dedi.
selam canım. benim 10 gün olmasına ragmen biraz yumuşadı doktorum daha da yumuşayacak diyor ama çok merak ediyorum normal meme kıvamı alıyor mu? ve bu gögüsteki sertlik 2 haftadan itibaren mi yumuşuyoKızlar ben ameliyat için doktoruma karar verir vermez hemen aldım elime tel.u ertesi gün için randevu alıp istanbula gittim. Aylin hn.a anlattım nasıl istediğimi. 10 gün sonra ameliyat oldum. <şehirdışından geldiğim için 2 gece kaldım bayekte. <<hastaneden çıkarken o kadar iyiydim ki ben bile inanamadım ağrımın hiç olmadığına. 12.40 gibi ameliyata girdim 2 ye doğru çıktım. <o gün sadece saat 9 a kadar bir kaç kere ağrı kesici verdiler. Sonrasında bir kaç kere daha yaptılar ve ağrımda olmadı hiç. Sadece gerginlik oldu biraz ilk 5 gün. 7. gün bandajlar çıkınca onlardan dolayı bu kadar gergin olduğunu anladım. Sonra hiç gerginliğim olmadı. Ben üstten dekolte istediğim için 300cc yuvarlak high profile takıldı. Aslında daha büyük olsun isterdim ama o zaman da çocuk doğudrunca deforme olabilirler. Çok ideal büyüklük olarak. Şımdiden yumuşadılar. ilk1 hafta çok sertler tabi ama ben 2. hafta bitince masaja başladım ve çok yumuşadılar. hatta hafif sallanıyorlar bile :) Üst taraflarındaki şişkinlikte yumuşadı ve doğal göğüs dekoltesini aldı high profile olmasına rağmen. Beniş gereği sürekli ayakta olan biriyim buna rağmen 1 hafta sonra işime döndüm ve hiç zorluk çekmedim.. Dikiş izlerimde oldukça silik ancak kaldırıp göğsümü bakarsam görebiliyorum :)
kızlar herkes yumuşamadan bahsetmiş. benim göğüslerim küçük ama çok yumuşaklar, sönüş balon gibiler:kedi:ameliyat sonrasıda aynı kıvama mı dönecek:sinifsinif:dik ve diri durmasını istiyorum,bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
bir de şehir dışından gelicem, bandajlar 4- 5 gün sonra açılıyormuş, o kadar kalmam mümkün değil, siz naptınız?
bu arada kizlar bugün geri kalan bütün bandajlari ve bantlari cikarip banyo yaptim
sag gögsümdeki dikisimin kenari sanki acildi gibi oldu ve sari-beyaz gibi bi sivi akti
cok korktum normalmi acaba mafoldumben
geçmiş olsun
bende çok istiyorum ama çok korkuyorum ameliyattan ödüm patlıyor
bir de ben tam bilmiyorum hangisi güzel hangi kötü
mesela dekolte diyorsunuz yuvarlak anotomik damla falan filan bunlar ne demek
neye göre belirleniyor
yuvarlak ve damla sanırım göğüsün şekli oluyor
hangisi en güzeli sizce
birde kas altı kas üstü olayı var onun hakkında da yorum alabilir miyim
son bi soru daha sorıyımda kurtulun benden
ameliyat olduk diyelim 4 sene sonra çocuk doğurduk kötü olur mu o zaman
hamileyken fazla kilo alınmasada bozulur mu
cnm geçmiş olsun, doktorunu arasaydın.inşallah önemli bir şey yoktur.olumunekankayizsmile
kızlar bende 10 gün önce ameliyat oldum.malesef halen kendim yatıp kalkamıyorum.ameliyattan sonra feci bir şekilde omuz ağrısı başladı bende.öyleki dünyamı kararttı.kas gevşetici kremler haplar banamısın demiyor.5 dk ayakta duramıyorum.duruşum bozuldu.sanki çelik halat gibi sürekli gergin.doktoruma sorduğumda bu ameliyatla ilgisi yok.kendini sıkıyorsundur.krem falan sür deyip geçti.dual plan yuvarlak yüksek profil 275 cc kondu bana.bu ağrı acı yüzünden daha bir kere bile göğüslerime bakmadım.her geçen gün dahada şiddetleniyor ne yapacağımı kime gideceğimi şaşırdım.Ameliyat olduğuma olacağıma pişman etti bu ağrılar beni......böyle bi durumla karşılaştınız mı?ya da duydunuz mu?
rahat olmaya çalışıyorum ama geçmek bilmedikçede sinirlerim bozuluyor.normalde çok sıkı canlıyımdır.daha öncesinde de 2 tane sezeryan doğumum var inan bu kadar acı çekmedim.ve bana anestesi uzmanı sezeryanın çok daha zor bir ameliyat olduğunu bu ameliyatla kıyaslanamayacağını söyledi.hoşya benim en çok takıldığım nokta bu omuz ağrıları oldu.
doktora söyledim.bizimle ilgili değil kendini sıkıyorsundur sıcak tut krem falan sür dedi.şimdi bir daha arayıp ne niyebilirim ki.yine aynısını söyleyecek bu sefer bende gerçekten psikolojik olarak ağrı başlayacak
canım ben şunada çok kızdım.burada herkes doktoruna 350cc 400cc takmasını söylüyor.doktorlar meme kesesinin almamasından ötürü veya doğal durmaması sebebiyle daha küçük protez kullanıyorlar.bende ise tam tersi ben ısrarla 250 cc takılsın diyorum.doktordan,hemşireye,anestezi uzmanına kadar herkeze söylüyorum.ayıldığımda öğreniyorum ki 275 cc kullanılmış....yani sonuçta ben büyük göğüslerim olsun istemedim.hatta küçük ama içi dolu olsun istedim.vücuduma omuz genişliğime uymasını istemiyorum diyede özellikle belirttim.bu psikolojimi etkilemiş olabilir