• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametten Maraz Doğar!

onun yaptığı deneme falan değil yemezler yani
çok alıştırmışsın onu hazıra, ve içten çekememezliği var ve devamlı kendisini seninle kıyaslıyor
bildiğin seni kullanıyor
sen kendni kötü hissediyorsun anlıyorum ama bu yaptıkların enayilik değildi insanlıktı anlayan anlardı o anlamamış
bence pek muhatap olma notlarını falanda verme öyle
merhaba merhaba dersin olur biter

Aynen aynen. Direk silmedim. İlk defa :)

Biraz önce aradı. İyi yıllar diye. Konuşuyordu hemen susturdum. Sana da iyi yıllar kapatmalıyım babam çağırıyor bay dedim. Normalde asla böyle konuşmam asla. Kapatsam da dönerim. Dönmedim dönmeyeceğim. Bundan sonra kendine düşman olmadığıma yatıp kalkıp dua etsin.

Aynen. Ben cevabımı aldım :)

Bakın o çalışmadım demesnin anlamını siz yazınca çıkardım. Ya eskisi gibi yakın olamam ki zaten. Akşam aradı canım iyi yıllar sana falan dedi, çok güzel konuştu. Sana da iyi yıllar ailene selamlar babam çağırıyor dedim kapattım. Yani sesini duymak istemiyorum yanımda görmek istemiyorum. Dediğiniz doğru ayrıca, bu denetleme konusu çünkü 1 hafta önce gizem bana senin ingilizce programını bana göre ayarlarmısın bende çalışayım demişti. Gerçekten yaşamışsınız aynısını nasıl bildiniz. Gerçi hoşuma gidiyor bu olaylar. Çünkü çalışma azmi pek olmuyor insanda malum yılbaşı tatil falan, ama bu tarz şeyler de daha da hırslanıyorum en iyi yanı bu herhalde :)

Aynen aynen. Ama beni kendisine karşı kışkırtmakla yanlış yaptı. Benim gibi birinin kendisine düşman olmasını istemez ama geç kaldı. Her dakika söylerdi senden korkuyorum diye şimdi yaptığına bakın. Bu kadar salak mı gördü de anlamaz diye böyle geniş davrandı?

Ben kendim giderim zaten. Her derse katılırım aksine bende onu diyorum benim ihtiyacım yok ama onun bana ihtiyacı vardı. Nasıl böyle davrandı ben onu anlamadım :S

kıskanmış işte senin başarını .var öyle tipler .kötü not alsan sevinirler .benimde başıma geldi .onu hatırladım .bence mesafeni koy .seni kullanmasına izin verme .

Diyorum ya bu tarz olaylar sadece senden daha iyi olmak çabasından kaynaklanıyor..
Herkesin başından geçmiştir.
üniversitede en yakın arkadaşlarımdan birisi her sınav yaklaşınca mutlaka arardı evi.o zamanlar cep teli yoktu..
çalışamyorum çalışmadım sn ne yapıyorsun aman boşver zatn kolay ders, senin notların iyi zaten, heryere çalıştın mı ? ben gerek duymadım sormaz ordan boşver vs vs vs vs neler neler..ben de inanırdım ama yine de ben çalışırdım..
bir sınav ertesi (yine bu konuşmalar olduktan sonra) onlara gittik..

annesi demez mi bana ..kızım sınavın nasıl geçti? valla bizim ki sabahladı dün gece:6:

ben şok tabii:53: arkadaş kapadı hemen .abartma anne falan..

o gündn sonra anlamıştım ..gerçi bana zararı yoktu onun demesiyle ben eksik çalışmıyordum ama demekki benim fazla çalışmamı istemiyor ve belki de az da olsa engellemek için öyle konuşuyordu ..

neyse..

insanların niyetleri bir şekilde ortaya çıkıyor..

Anlattigina gore cikarci bir insan

Bir menfaati olmasa durumu toparlayip sana imalarda bulunmazdi

Senin zaaflarini da anlamis iyi niyetini suistimal ediyor

Mesafe bile koyma .
Seni huzursuz eden insanlari cikar hayatindan ....

çocuk kafasına göre kullanmaya çalışıyormuş. seni denedim ne demek yahu dostluğun değeri böyle teslerle mi ölçülüyor :90:

Ayy en sevmediğim insan tiplerinden biri!
Ufff ya hiç çalışamadım çok kötü geçti kesin kalcam ühüüüü der 90 alır :)
He sen alırsın tabi ne olcak evdesin sen almayacaksın iyi notu da ben mi
alcam..:ssz:
Her zaman paylaşımcı olmayı seçmişimdir.
İnanıyorum ki iyi niyetimle ben insanlara bir yaklaşsam Allah bana 4 olarak verir..
Böyle çekemeyen,bencil insanın arkadaşlığı lazım değil.
Ben olsam görüşmem:ssz:

Canım bende senin gibi üniverste öğrencisiyim maalesf not derdi çıkarkar arkadaşlığın önüne geçiyo benim de var seninki gibi bir arkadasım her sınav öncesi arar çalışıyomusun diye uyuz oluyorum geçen gün keyfi olarak derse girmedi açtı defterimden notları bi güzel çekti. Hiç bi şey diyemedim ama artık vermiyrm kimseye notumu . Sadece hasta olur bi şey olur gelemez öyle kişilere veriyorum .

Seni yoluyormuş bu zamana kadar sen dost biliyorsun ama menfaat için senle dostmuş iyi alıştırmışın resti çekincede apışıp kalmış tamam tamam ne istersen yapayım dıyceni bekliyordu senden herhalde böyle arkadaşlar çok ya çalışmadım diyip senden iyi not alan sinsi yani aklın varsa uzak dur derim.

Diyorum ya bu tarz olaylar sadece senden daha iyi olmak çabasından kaynaklanıyor..
Herkesin başından geçmiştir.
üniversitede en yakın arkadaşlarımdan birisi her sınav yaklaşınca mutlaka arardı evi.o zamanlar cep teli yoktu..
çalışamyorum çalışmadım sn ne yapıyorsun aman boşver zatn kolay ders, senin notların iyi zaten, heryere çalıştın mı ? ben gerek duymadım sormaz ordan boşver vs vs vs vs neler neler..ben de inanırdım ama yine de ben çalışırdım..
bir sınav ertesi (yine bu konuşmalar olduktan sonra) onlara gittik..

annesi demez mi bana ..kızım sınavın nasıl geçti? valla bizim ki sabahladı dün gece:6:

ben şok tabii:53: arkadaş kapadı hemen .abartma anne falan..

o gündn sonra anlamıştım ..gerçi bana zararı yoktu onun demesiyle ben eksik çalışmıyordum ama demekki benim fazla çalışmamı istemiyor ve belki de az da olsa engellemek için öyle konuşuyordu ..

neyse..

insanların niyetleri bir şekilde ortaya çıkıyor..

Evet evet gerçekten bu anlattığınız olayları bende çok yaşıyorum. Ya aslında bir yerde normalde bakıyorum inanın. Çünkü etrafımdaki her arkadaşım böyle. Ben bölümümde birinciyim, ve atrafımdaki herkes çıkar amaçlı geliyor yanıma. 4. sınıfta olunca okulu uzatma korkusu vs vs derken, daha da artırıyorlar seviyesizliklerinin dozunu. Ben gözümü kapatıyorum. Olur böyle hırslar vs vs diye ama bu sefer bana çok ağır geldi. Çünkü bu çocuktan hiç sezmemiştim ben. Çok şaşırttı beni.

Anlattigina gore cikarci bir insan

Bir menfaati olmasa durumu toparlayip sana imalarda bulunmazdi

Senin zaaflarini da anlamis iyi niyetini suistimal ediyor

Mesafe bile koyma .
Seni huzursuz eden insanlari cikar hayatindan ....

İşte benim takıldığım noktada bu. Bu çocuktan yola çıkarak tüm hayatımda bu tarz insanlarla karşılaşacağımı biliyorum ve bunlara karşı neler yapabileceğimi kestirmeye çalışıyorum. Ben bu zamana kadar şöyle düşünürdüm, eğer gece başımı yastığa koyduğumda, o insan benim canımı sıkıp midemi bulandırıp uyumama engel olursa, hemen ertesi sabah hemen onu hayatımdan çıkartırım. Öyle merhaba vs vs olmaz yani.

Ama şimdi babam dahil burdaki bir çok arkadaş mesafe koy diyor. Ben bunu ne denli yapabileceğimi kestiremeiyorum. Neyin doğru oldugunu çıkartamıyorum. Şu an mesafe koydum geçen aradı hemen kapattım vs vs ama face de her online oldugunu gördüğümde içimi stres kaplıyor. Onu okulda gördüğümde stres olacağım. Ya haftaya ay ben şunu anlamadım anlat derse? 1 yalan 2 yalan 3 yalan sonra? Anlayacak konuşmak isteyecek. Ne diyeceğim? Ya sen nasıl bir insansın beni denedin, kıskandın vs vs mi diyeceğim? Yani ben böyle konuşmaları sevmem ki. Zaten adam bana ben seni denedim diyorsa, ben arkadaşlarımı hep denerim diyorsa bu bir gerekçe değil midir? İçimde hep bunun stresi var. Evden döner dönmez 2 haftalık maratonum başlıyor, her dakika ya gelirse ya sorarsa sınav haftası ben oturup onun terbiyesizliğini mi tartışacağım? Ha belki bir açıklama yapmak lazımdır belki de ama ben istemiyorum işte. Ben kalkıp hiçbir arkadaşıma seni deniyorum diyemem ki. Zaten az çok forumda yazılarımı görmüşsünüzdür. Denenmeye gerek kalmayan bir insanım zaten tepkilerim bellidir benim. ama sanırım bu olayda çok salak kaldım da kullandırdım ben kendimi.

çocuk kafasına göre kullanmaya çalışıyormuş. seni denedim ne demek yahu dostluğun değeri böyle teslerle mi ölçülüyor :90:

Birde gayet rahat söyledi. Ben hep yaparım dedi ya!

Ayy en sevmediğim insan tiplerinden biri!
Ufff ya hiç çalışamadım çok kötü geçti kesin kalcam ühüüüü der 90 alır :)
He sen alırsın tabi ne olcak evdesin sen almayacaksın iyi notu da ben mi
alcam..:ssz:
Her zaman paylaşımcı olmayı seçmişimdir.
İnanıyorum ki iyi niyetimle ben insanlara bir yaklaşsam Allah bana 4 olarak verir..
Böyle çekemeyen,bencil insanın arkadaşlığı lazım değil.
Ben olsam görüşmem:ssz:

İşte bende böyle düşünüyorum. Ama dünde aradı yılbaşı için çok güzel konuştu içim bir garip oldu. Yani onun ne kadar kötü oldugunu düşünüren ay canım seninde yılbaşın kutlu olsun dedim ama içime oturdu taş gibi :30:

Canım bende senin gibi üniverste öğrencisiyim maalesf not derdi çıkarkar arkadaşlığın önüne geçiyo benim de var seninki gibi bir arkadasım her sınav öncesi arar çalışıyomusun diye uyuz oluyorum geçen gün keyfi olarak derse girmedi açtı defterimden notları bi güzel çekti. Hiç bi şey diyemedim ama artık vermiyrm kimseye notumu . Sadece hasta olur bi şey olur gelemez öyle kişilere veriyorum .

Sakın deme! Geçen sene aynen senin gibi resti çektim bu arkadaşım ve bir kız arkadaşım dışında herkese. Bu kız arkadaşım önce babaannem hasta dedi, sonra grip oldum dedi. Sonra annem ameliyat oldu dedi. Sonra böbrek filmim çekilecek dedi. En son babaannem ölebilir ben 3 hafta okula gelemeyebilirim diyince, hayırdır canım sen doktormusun 2 hafta başında durcam dedim sustu oturdu böylede yüzsüzler işte.

Seni yoluyormuş bu zamana kadar sen dost biliyorsun ama menfaat için senle dostmuş iyi alıştırmışın resti çekincede apışıp kalmış tamam tamam ne istersen yapayım dıyceni bekliyordu senden herhalde böyle arkadaşlar çok ya çalışmadım diyip senden iyi not alan sinsi yani aklın varsa uzak dur derim.

Şimdi bana güveni gitti biraz diye düşünüyorum. Yani o yazdıklarından sonra ay canım olur mu yaparım elbette falan bekliyordu gördüğüm kadarıyla. Ben madem gerçek yüzümü gördün defol git diyince apışıp kaldı. Şimdi oda söylediği sözlere dikkat edecek diye düşünüyorum ama artık bende onu istemiyorum.:50:

Konuyu niye bu denli taktığınızı çözemedim.. Gereken cevapları vermişsiniz ve veriyorsunuz da anladığım kadarıyla. Üzerinde çok duruyorsunuz... Bence arkadaşınızda olan hırs sizde de mevcut...

Konuyu niye bu denli taktığınızı çözemedim.. Gereken cevapları vermişsiniz ve veriyorsunuz da anladığım kadarıyla. Üzerinde çok duruyorsunuz... Bence arkadaşınızda olan hırs sizde de mevcut...

Heh sonunda benim kafadan biri çıktı :) ya ben de üniversitedeyim tamam senin gibi dereceye oynamıyorum ki hukukta zaten bu çok zor ama ortalamanın üstünde bir öğrenciyim. Haliyle bizim bölümde devam zorunluluğu da yok canı isteyen gelir istemeyen gelmez, ya da işi olur gelmez vs. Asla ve asla not saklamam. Tabi bu benim görüşüm ama sonuçta dersler kadar insanlarla paylaşmayı öğrenmek de önemli üniversitede. Bence pek yardımsever olmadığınız için çevrenizde bir tek bu hırslı arkadaş kalmış o yüzden bu kadar umursamışsınız bu konuyu. ( Bu arada not mevzusu da ona hiç kimseye vermediğim notlarımı verdim cümlenizden aklıma geldi ) Hem arkadaşınız okurken aynı zamanda çalışıyormuş bence biraz daha düşünceli olabilirsiniz kaldı ki onun başardığı şey çok daha zor..

Son düzenleme:
bak çalışma için birşey diyemem bende üniversite okudum ilk sene sabahlardım ama zar zor iyi not alırdım... 2.sene doğru dürüst çalışmazdım sabah kalkardım kahvaltımı yapar bakınırdım ama ortalamam tavan yapmıştı resmen... bu yüzden bu konu için birşey diyemeceğim... ama çoğu arkadaşımda bana bende çalışmadım derdi ama oda arkadaşları sabaha kadar uyumadan çalıştı bende uyuyamadım ışıktan derdi...

ama gelelim şu deneme olayına bence sende ona demelisin.... bende seni denedim demelisin....
ben sana onca iyilik yaptım, 1 kere benim işim daha acil diye seni kendi başına bıraktım diye sürekli söyleneceksen sen zaten bana verdiğin değeri kendin ortaya koydun demektir.... demelisin bence ve muhabbetini azalt derim....

çünkü çocuk belkide senden sürekli ödevleri konusunda yardım aldığı için yanında olabilir.... sınıf geçinceye kadar olabilir herşey :31:
çünkü benmde üniv. de erkek arkadaşlarım iyi olduğum çok iyi olduğum vardı herzaman söyledikleri sen derecedesin kendi işin bittikten sonra bana yardım edebilir misin yada sence ben nasıl yapmalıyım diye konuşurlardı :26:
ama bu çocuk resmen önceliğin ben olmalıyım olayların girmiş yuh diyorum ona.... ve bence sen ona fazla güvenme derim :34:

bak çalışma için birşey diyemem bende üniversite okudum ilk sene sabahlardım ama zar zor iyi not alırdım... 2.sene doğru dürüst çalışmazdım sabah kalkardım kahvaltımı yapar bakınırdım ama ortalamam tavan yapmıştı resmen... bu yüzden bu konu için birşey diyemeceğim... ama çoğu arkadaşımda bana bende çalışmadım derdi ama oda arkadaşları sabaha kadar uyumadan çalıştı bende uyuyamadım ışıktan derdi...

ama gelelim şu deneme olayına bence sende ona demelisin.... bende seni denedim demelisin....
ben sana onca iyilik yaptım, 1 kere benim işim daha acil diye seni kendi başına bıraktım diye sürekli söyleneceksen sen zaten bana verdiğin değeri kendin ortaya koydun demektir.... demelisin bence ve muhabbetini azalt derim....

çünkü çocuk belkide senden sürekli ödevleri konusunda yardım aldığı için yanında olabilir.... sınıf geçinceye kadar olabilir herşey :31:
çünkü benmde üniv. de erkek arkadaşlarım iyi olduğum çok iyi olduğum vardı herzaman söyledikleri sen derecedesin kendi işin bittikten sonra bana yardım edebilir misin yada sence ben nasıl yapmalıyım diye konuşurlardı :26:
ama bu çocuk resmen önceliğin ben olmalıyım olayların girmiş yuh diyorum ona.... ve bence sen ona fazla güvenme derim :34:

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bende zaten denedim seni dediği anda hemen madem denedin gerçek yüzümü gördün çık git hayatımdan dedim. Yani arkadaşlığa devam etmem vs vs asla söz konusu değil. Benim kafamdaki soru, yüzüne vurup nasıl denersin beni diyip sizin söylediklerinizi onun yüzüne söylemem mi yoksa susup araya sessizce mesafe koymam mı? Takıldığım nokta buydu. Zaten bırakın güveni, başıma birşey gelse ilk şüphe edeceğim insan o elbette.

Bazı arkadaşlar konuyu nasıl benim çok yardımsever olmadığıma, arkadaşımın olmadığına getirmiş anlamıyorum. Gayet fazla bir arkadaş çevrem var. Ancak okulda derecede olduğunuzda, hele de son sınıftaysanız insanlar size arkadaşlık adı altında başka şekilde yaklaşıyor. Bende bu yüzden herkese çok güvenmem ve çevremi az tutarım. Bu zamana kadar hiç hayal kırıklığına uğramadım. Ancak hiç beklemediğim bir insandan bunu görünce evet kafama taktım ve üzüldüm.

Zaten olması gereken bu değil mi? Birine değer verdiğinizde ve sizi hayal kırıklığına uğrattığında bebekte 3 5 tur yapıp unutuyor musunuz? Ben unutmuyorum. Etrafımdaki her arkadaşıma ayrı ayrı değer verir, gerektiğinde hep yardımlarına koşarım. Bu zamana kadar beni hayal kırıklığına uğratan, ders için beni kullanan hiç bir arkadaşım olmadı. Bu yüzden de evet bahsettiğiniz gibi çok önemsiyorum.

Hırslı mıyım? Hırslı değil, ailemin bana okumam için yüklü bir miktarda para gönderdiğini biliyorum, annemin bana kendi harcamayıp her ay para yolladığını biliyorum. Aileme yaptıklarının karşılığı olarak en azından derslerimi iyi tutup pisliklere bulaşmayarak bir karşılık verdiğimi düşünüyorum.

Yardımsever bir insan olmasam karşımdakine yardım edip bu durumda olur muyum? Lafın neresinden çıkardınız onu da anlamadım. Konu yardım ettiğim bir arkadaşımın beni kullanması ve burdan çıkartılan tema benim yardımsever olmamam. Algılama kapasitenizi gözden geçirmenizi temenni eder, konuma cevap yazmamanınızı rica ederim. Zira yardım almak için konu açıyorum, karakter analizi için değil. İyi günler.

Son düzenleme:
cnmm ozaman şunu diyeyim kesinlikle sessizce mesafe koyma söyle içindekileri ama illa ki problem yaratmana gerek yok... çünkü üniversite ortamı daha çok afadersin kazık görüyorsun :14:
en yakınım diyebileceğin kimsen maalesef olmuyor böyle güvenini sarsanlarla dolu ortam :47:

neyse sert bir şekilde söyleme derim... sonuçta üniversite ile bitmiyor maalesef sürekli çıkacak herkesle irtibatını kesemezsin ki :31:

ama birdaha konuyu açarsa
ben sana onca iyilik yaptım, 1 kere benim işim daha acil diye seni kendi başına bıraktım diye sürekli söyleneceksen sen zaten bana verdiğin değeri kendin ortaya koydun demektir.... demelisin bence
ve konuyu daha fazla uzatma istersen kendin düşüyorsun nankörlük yaparak deyip konuyu kestir at derim....

ama emin ol!!! böyleleri sürekli çıkma ihtimali var ve hepsiyle irtibat kesemezsin.... maalesef.... sakın görüşmemem mi gerekiyor acaba diye düşünme zaten sen nasıl mesafe koyacağını ölçüp tartabiliyorsun bence bu anlatıklarınla takdir ettim seni (ben kız arkadaşlarımdan hep kazık yedim bana faydaları hiç olmadı diye rahatça söyleyebilirim ama ben hiç hayır demeyi cevap vermeyi öğrenemedim kendi kendimi yedim bitirdim...)
benim anladığım sen cevabını veriyorsun ama acaba irtibatı koparmam gerekir mi diye soruyorsun çünkü anladığım kadarıyla güvenmişsin... ama sana tavsiyem sana zararı yoksa sana neredeyse sadece yardım istemek için gelmiyorsa hiçde irtibatını koparmana gerek yok bence ama yinede sen bilirsin....

cnmm ozaman şunu diyeyim kesinlikle sessizce mesafe koyma söyle içindekileri ama illa ki problem yaratmana gerek yok... çünkü üniversite ortamı daha çok afadersin kazık görüyorsun :14:
en yakınım diyebileceğin kimsen maalesef olmuyor böyle güvenini sarsanlarla dolu ortam :47:

neyse sert bir şekilde söyleme derim... sonuçta üniversite ile bitmiyor maalesef sürekli çıkacak herkesle irtibatını kesemezsin ki :31:

ama birdaha konuyu açarsa
ben sana onca iyilik yaptım, 1 kere benim işim daha acil diye seni kendi başına bıraktım diye sürekli söyleneceksen sen zaten bana verdiğin değeri kendin ortaya koydun demektir.... demelisin bence
ve konuyu daha fazla uzatma istersen kendin düşüyorsun nankörlük yaparak deyip konuyu kestir at derim....

ama emin ol!!! böyleleri sürekli çıkma ihtimali var ve hepsiyle irtibat kesemezsin.... maalesef.... sakın görüşmemem mi gerekiyor acaba diye düşünme zaten sen nasıl mesafe koyacağını ölçüp tartabiliyorsun bence bu anlatıklarınla takdir ettim seni (ben kız arkadaşlarımdan hep kazık yedim bana faydaları hiç olmadı diye rahatça söyleyebilirim ama ben hiç hayır demeyi cevap vermeyi öğrenemedim kendi kendimi yedim bitirdim...)
benim anladığım sen cevabını veriyorsun ama acaba irtibatı koparmam gerekir mi diye soruyorsun çünkü anladığım kadarıyla güvenmişsin... ama sana tavsiyem sana zararı yoksa sana neredeyse sadece yardım istemek için gelmiyorsa hiçde irtibatını koparmana gerek yok bence ama yinede sen bilirsin....

Yok aslında yukarda Allah var tamamen ders için bana geldi diyemem. Onunda bana yardımları oldu, o da beni önemsedi çoğu zaman. Çok dediğini bilirim sınıfta kimse olmazsa ben varım diye. İşte zaten kırgınlığımda bu yüzden. Ama öğrendim artık sağolsun diğer arkadaşlarında yorumuyla, ilişkimi tamamen kesmeyip araya uzunca bir mesafe koymayı düşünüyorum. Örneğin sınav zamanı telefonlarını açmayı düşünmüyorum. Okul dışında görüşmeyi düşünmüyorum. özel bir sohbete yan yana oturmak vs gibi bir şeye girmeyi düşünmüyorum. Yani normal uzaktan tanıdığımız arkadaşlarımız olur ya, onlar gibi merhaba merhaba diyip geçeceğim.

Eğer birgün sorarsa, neden niye böyle uzaksın falan diye. Açıkca benim sana güvenip eksildi, insanları denemen bende çok soru işareti oluşturdu. Diyip, hala arkadaşımsın konuşuyorum ama artık yerin yukarda değil, sınıftan diğerleri neyse, sende osun imajı vereyim diyorum.

vet dediğinize kesinlikle katılıyorum. Hep olacaktır o yüzden ilişki kesmek bir çözüm yolu değil. Aslında ilişkini kesmek daha basit bir daha onla ilgili bir dert yok sıkıntı yok. Ama şu an konuşmak görüşmek vs vs zorundayım. Neyse büyümekte böyle birşey sanırım :)

Dün gece mesaj atmış, eve gittim unutuldum sanma mesaj hakkım yok çok öptüm seni yazmış. Birşey demedim. Hiç birşeyde yazmayacağım gelecek haftada ancak sınıfın kapısında görüşürsem konuşurum merhaba der geçerim.

Elbette çıkar ortamı var ama, hani bu derece göze sokarak senin ne oldugunu gördüm bende yazmak... Yani bilemiyorum benim karakterimi bilen bir insan için fazla cesur geldi yazdıkları. Allah yolunu açık etsin arkadaşın ama ben çok inanırım güven gitti mi gelmez artık.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bende zaten denedim seni dediği anda hemen madem denedin gerçek yüzümü gördün çık git hayatımdan dedim. Yani arkadaşlığa devam etmem vs vs asla söz konusu değil. Benim kafamdaki soru, yüzüne vurup nasıl denersin beni diyip sizin söylediklerinizi onun yüzüne söylemem mi yoksa susup araya sessizce mesafe koymam mı? Takıldığım nokta buydu. Zaten bırakın güveni, başıma birşey gelse ilk şüphe edeceğim insan o elbette.

Bazı arkadaşlar konuyu nasıl benim çok yardımsever olmadığıma, arkadaşımın olmadığına getirmiş anlamıyorum. Gayet fazla bir arkadaş çevrem var. Ancak okulda derecede olduğunuzda, hele de son sınıftaysanız insanlar size arkadaşlık adı altında başka şekilde yaklaşıyor. Bende bu yüzden herkese çok güvenmem ve çevremi az tutarım. Bu zamana kadar hiç hayal kırıklığına uğramadım. Ancak hiç beklemediğim bir insandan bunu görünce evet kafama taktım ve üzüldüm.

Zaten olması gereken bu değil mi? Birine değer verdiğinizde ve sizi hayal kırıklığına uğrattığında bebekte 3 5 tur yapıp unutuyor musunuz? Ben unutmuyorum. Etrafımdaki her arkadaşıma ayrı ayrı değer verir, gerektiğinde hep yardımlarına koşarım. Bu zamana kadar beni hayal kırıklığına uğratan, ders için beni kullanan hiç bir arkadaşım olmadı. Bu yüzden de evet bahsettiğiniz gibi çok önemsiyorum.

Hırslı mıyım? Hırslı değil, ailemin bana okumam için yüklü bir miktarda para gönderdiğini biliyorum, annemin bana kendi harcamayıp her ay para yolladığını biliyorum. Aileme yaptıklarının karşılığı olarak en azından derslerimi iyi tutup pisliklere bulaşmayarak bir karşılık verdiğimi düşünüyorum.

Yardımsever bir insan olmasam karşımdakine yardım edip bu durumda olur muyum? Lafın neresinden çıkardınız onu da anlamadım. Konu yardım ettiğim bir arkadaşımın beni kullanması ve burdan çıkartılan tema benim yardımsever olmamam. Algılama kapasitenizi gözden geçirmenizi temenni eder, konuma cevap yazmamanınızı rica ederim. Zira yardım almak için konu açıyorum, karakter analizi için değil. İyi günler.

O arkadaş ben olduğuma göre cevap vereyim :ssz:

Öncelikle üniversitede okuyan, ailesi para gönderen bir tek siz değilsiniz ufak bir hatırlatma. Sizden daha kötü şartlarda okuyan binlerce insan vardır. Ben de ailemden uzak üniversite okuyorum o yüzden tereciye tere satıp duygu sömürüsüne girmenin anlamı yok. Zaten öğrencilik hayatında herkesin yaşadığı şeyler bunlar..

Algılama kapasitem gayet açık, ama belli ki sizin sinirleriniz yıpranmış, çok büyütmüşsün lafından bu kadar sitem eden yazı çıkarabildiğinize göre.

Şu da var siz zaten 5 sayfa kağıdın hesabını yapıyorsanız çevrenizde az arkadaş bulmanız normaldir. Bu da neden yardımsever olmadığıınızı belirtmemin sebebi.

Ayrıca burası bir forum canım sadece kendi okumak istediklerini görmezsin, kimseye sen yorum yapma vs diyemezsin. Karakter analizi istemiyorum demişsin ama herkes arkadaşının karakteri ile ilgili kötü düşünceler söyleyip, senin hakkında iyi konuşurken sorun yoktu :44:

Yardım almak istiyorsan önce kendini de sorgulamalısın..

Back