Ben beş ay önce evlendim eşim askeri personel. Arkadaş aracılığıyla tanışmıştik 4 ay konuştuk yaklaşık bir buçuk yıl nişanlı kaldık ve ben onu çok sevdim nişanlıyken herkes gibi nişanlılık tartışmalarımz olurdu ama bu denli değildi. Tabi nişanlıyken de normal tartışmalarmz olsaydı bile ben hataliyms gibi kendisine nasihatler ederdim her daim onu affederdim ama yeri geldi o kadar bunları böyle tekrarladı ki hatırlıyorum yeri geliyordu ellerimi Allah'a açıyordm ona dua ediyordum düzelsin diyordum velhasıl kelam beş ay önce evlendk. Ben evlendiğim günden beridir hayır görmedim babasıyla kendi evimim arasında bir apartman var ama resmen ev üstü muamelesi gördüm evlendiğim gece on birde eve geldik sabahı ağrılarım var kayınvalidem yemek yapmıştı öğle vakti saat iki vaktiydi yapmasaydı dışardan istetirdik ağrılarım ciddi anlamda vardi neyse ayıp olmasn diye gidelm dedm tabi bavulum antrede toparlamam lazm diğer günün sabahı balayına gidecektik kayınvalidem yemek soğuk ılıcak doye üst üste arıyordu gittik gündüz ikiden akşam vakti beşe kadr oturdk yemek yedik benm agrilarm var eşime hadi gidelm dedm biz eve geldgmz gbi aradan yarım saat geçti kayinbabam geldi akşam 9 a kadar oturdu oysaki yeni ordan gelmiştik eşime soruyorum sbaah tatile gidecek bizi uğurlamaya geldi diyor iyide yeni ordan geldik zaten arada bir apartman var ben sabah yola çıkmadan da onu görebilirdk yada durağa kadr gelebilirdi dedm harbiden sabah bile durağa geldi. Bizde üç gün yalnz birakikirtdaha bırakılmadan geldiler zaten velhasıl kelam balayına gttik geldik bir haftam falan btti gelin görmesine gttim annem gile bizde üç günlük diyorlar. Annem gülle aramızda üç saat mesafe var ayrı şehirdeydk iki gün kaldığım gibi kayınvalidemn ayağı kırıldi platin takmışlar dediler en son ben duydm zaten tekrar eve gttim hastane çok yakındı inanın kaynanama iki günde bir yemek yapıp götüruyordum kayinbabam ve çocukları ansızın evime geliyordu oturuyordu saat farketmeksizin geliyorlardı yeni gelin demiyorlardi dilleri Zaza olduğu için konuşuyorlardi anlamiodm yabancı kalıyordum birgün olsn hürmetsz göndermedim zaten sadece düğnmn diğer günü kaynanama yemek yemeye gitmstm HC evlerine daha gtmedm hep onlar geldiği için fırsat bulamiodm velhasıl kelam bir ara tekrar kaynanama yemek götürdüm hastaneye gtmedem alışverişte yapmstm posetimle beraber hastaneye gttm düşünün kaynanam HC müdahale etmiodu ne aldn demiodu ye iç gez toz dert etme diodu aradan yarm saat geçti kayinbabam hastaneye geldi ben oturdgm yerden kalkp ona yer verdm çantam oturdgm yerde kaldı bsey olmaz dedm ardından kayinbabam çantamın zincirini açtı paran var mı paran var mı dedi ve o an kadınsar rahatsızlığım vardı Allah'tan hastanee yakın diye pet katmamıştım Ben şok oldum kaldım normalde biz de böyle şeyler yok birgün benim babam dahi hiç çantama girmemiş eşim diyor candan'a para katmak için açtı ne elinde para vardı ne cebinden para çıkardı yine teslim etmedim kalkarken elini öpeyim derken alışveriş yaptım poşeti tutuyor açıyor ne aldın diye sorguluyor buna benzer çok şey yaşadım neyse düşünün benm olduğum yerde AVM ne bilmezdim cikamiodk ve yalnız kalamadigimz için eşimle hep tartışıyordk eşimin tayini çıktı ev bulmaya gtti evi tuttu aradan bir hafta geçti tayini çıktığı yerden aynı şehirde farklı bir ilçeye verdiler bu defa ters geliyordu aracı yoktu ev uzak oluyordu evi iptal etti başka ev bakacam dedi bakamadi kayınvalidem kalp krizi geçirdi öldü hala yeni gelinim bu arada neyse bir saniye kız kardeşlerini yalnz bırakmıyordm taziyede hep yanlarındaydm evlerinde yanlarındaydm tabi eşime destek olmaya çalışıyorum rabbim kimsenin başına vermesn yeri geldi anahtarımı kadar kayınlarıma kayinbabamma verdm gelin evinde duş alın dedim belki evlerinde yürekleri el vermez üzülürler diye duş aldılar en küçük kız kardeşine kadar duş aldı Ben küçük kız kardeşinin saçına kadar taradığım grup bağladım onları yedirdim evimde yeri geldi uyuttum nasihatler ettim orada onlara destek oldum sonra Yeşim işe gitmek zorundaydı beni annem bile bıraktı amcasının esi bile bana müdahale ediyordu benim sözümden çıkmayacaksın Ben senin ikinci kaynanm diodu hep arayıp beni sorguluyordu artık ben bıktım 1 ay izinli olduğu için maaşını alamamıştı ev tutamıyordu annenlerde beni 1 ay bekle çalışıp evi tutup seni Alacm dedi Ben annem gilde bekledim o sürede de çok telefonda bana bulaşıyordu ben alttan alıyordum hiç aileme yansıtmıyordum olur böyle şeyler annesinin üzgünlüğünü yaşıyor diyordum Altan alıyordum Ben ne evime doydum eşyalarımı doydum ve evliliğime yaşayabildim ne cicim aylarımı yaşayabildim olsun bu da benim bir sinavmm dedim ve sabrettim millet yanlış anlıyordu bu kız bu kadar burada neden kalıyor neden bu kadar uzun süreli kalıyor yeni gelinfr acaba kavgalı mı var diye her yerden bir konuş duyuyordm ben yine susuyordum beni beklemedin seni oraya götürüp nereye bırakabilirdim ki ev yoktu beni beklemek zorundaydın demesin diye onu bekledim ailem diyor da olur böyle şeyler yan yana kalamadınız evliliğinizi yaşayamadınız oraya gittiğiniz zaman kimse sana müdahale etmez birbirinize yeniden tanımaya başlayacaksınız diyordu ben de sırtımı bu konuşmalara dayıyordum ve hep dua ediyordum bir artı bir eşyalı ev tuttu o sure zarfında zaten de ben hastaydım gelip beni almadı iznim yok dedi ailem biletimi ayarladı masrafını yaptı beni otogara bıraktı ben tek başıma uzun yol bilmediğim bir şehre ilk defa gittim gittikten sonra kavgalarımız daha çok başladı her defasında bana sen benim hayatımı mahvetin diyerk kavgalar başlatıyordu iki gün kadın sağ sıkıntılarım vardı diye benim de o süreçlerim çok sıkıntılı geçiyor yemek yapamadığım halde annemi arayıp senin kızın karı değil bana yemek yapmıyor diye şikayetlerde bulunuyordu ben evin içinde soğuktan donuyordum doğalgazı kapatıp gidiyordu hiçbir şey götürmeden gittim ben kışlık elbiselerim kendi evimdeydi kargo ile yollayacağız dediler Ben orada yaklaşık bir ay kaldım hiçbir şekilde yollamadımlar hep tişörtle evin içindeydim ailem görüntülü aradığı zaman neden tişörtlesin diye sorduğu zaman yalandan doğalgaz açık sıcak diyordum yine söylemiyordum bir ay boyunca o evde bir battaniye istedim battaniye almıyordu her daim dolabı dolduruyordu neyi eksik diyordu ansızın hastanelik oldum apantesimm şişmişti gece bir buçuğa kadar hastanedeydim soğuktan bu hale nesir sıkıntı yaratmasın diye 2 gün boyunca o kadar rahatsızdım ki yine bu halde kalkıp yemek yaptım bu defa yemek yemiyordu gidiyordu kahvaltı hazırlıyordu kendine telefon fırlatıyordu bana hep geçmiş konuları açıp sen bana destek olmadın diyordu oysa ki elimden geldiği kadar oldum hep kavga çıkarıyordu yeri geliyordu evde küs kalıyorduk küs kaldığımız halde bile çayını kahvesini yemeğini meyvesini bile veriyordunm elbiselerine kadar yıkıyordum evine kadar temizliyordum geldim evimin içinde ne oluyordu bitiyordu annen babamı arıyordu haber veriyordu tabii ben bunları bilmiyordum ben yeri geliyordu aileme benden hataa çıkar ondan hata çıkmaz diye hep onu savunuyordum çünkü diyordum ki yarın öbür gün bu çocuk düzelirse ailemin gözünde kötü olmamasın diyordum o yüzden böyle söylüyordum o kadar beni psikolojik baskıya soktu ki artık işini bıraksın da sivil bir hayata geçelim mutlu olmak istiyordum ve bunun için hep dualar ediyordum yeri geliyordu benden ayrı uyuyordu benim evimin içinde bir battaniye yoksa sırf kendimi ısıtmak için hep yatak odasındaki yatağımın üstündeki yorganın içine girip hep ısıtıyordum kendimi ailemi arayıp kizinz yanımda oturmuyor saatlerce oda da telefonlarla konuşuyor diye suçluyordu dışarı çıkmaman bile izin vermezdi bir akşam hiç unutmuyorum bana sigara alır mısın sen yarın işe gidiyorsun sigaram birkaç tane kalmış dedim o Esma en azından çıkarsa ben ailemi arayıp artık şikayet etmek istiyorum dedim kendime. Çünkü dayanamayacak duruma geldim çıktığı sigara almaya gitti babamın esnada o dışarıdayken onun durumunu sormak için aramış babama Ben sigara almaya gidiyorum kızım beni evden kovmuş diye söyledi babam bu yüzden arayıp bana kızdı ben yine şikayet etmedim bir şey söylemedim artık düzelsin diye salavatı tefriciyeler okumaya başladım işe giderken kaç defa üstüme kapı kilitledi korkuyorum eve hırsız falan girse diye söyledi senin yedek anahtarın var kaçabilirsin diye konuşuyordu evet bana bir yedek anahtar verdi ama onu hiç kullanmadım hep dolabın içindeydi ve ben o yedek anahtarı bulamadım aileme söylüyordum ailem o öyle biri değil diyordu iyi niyetle yapmış diyordu sebebi hep onu iyi göstermiştim. Yeri geliyordu karıligimi sorguluyordu milletini alacağım git diyordu kapı yolunu gösteriyordu kaç defa başıma elleriyke vurdu canım çok acıdı sersem hale geldim sevgisinden şefkatinden mahrum kaldım hepsi kendini sesiz gösterirdi Bir kere de kavga çıkarırdı en son dayanamadım babamı aradım ben geleceğim dedim gideceğimi bildiği için parmağımdan yüzüğümü çıkardı gitti dedi bana sevgisi şefkati çok eksik kaldı her gece ağlıyordum her sabah ağlıyordum kendimi yalnız hissediyordm beni otogara kadar bıraktı ben otogardan memleketime tekrar tek başıma geldim yıla kayınbabam beni aradı beni 3 aydır arayıp sormuyorlardı ben telefonunu açtım birbirimizi sorduk Ben kötü bir şey söylemedim dedim ki baba dedim 3 aydır demiyorsunuz ki bu kız ölmüş kalmış her şeyi para değil her şeye ihtiyaç değil Ben sizin şerefinizim gelininizim insan birbirinin sesini duymak ister Ben aramayana kadar siz aramıyorsunuz dedim kapattı suratımı Ben tekrar aradım Bir sorun mu oldu kapandı dedim sen bana ters konuşuyorsun dedi estağfurullah dedim ben bugün sana ağıt yakamaz mıyım dedim Ben seni arıyorum sen açmıyorsun dedi ben de dedim ki sen beni hiç aramadın arasaydın dönerdin sonra dedi bu ses ne dedim araba sesi memleketime gidiyorum niye dede dedim sen çok iyi biliyorsun ben çok kesen olmuş şikayet ettim sen her defasında ortada bir şey yok Ben sizi anlamıyorum dedim ben her defasında babamdan da kayın babama söylerim o farzdır o çözebilir dedim aileme yansımasın dedim senin oğlunun psikolojik sıkıntıları var hastadır ben artık ondan korkuyorum dedim babamın evine gidiyorum dedim o geceye babamı arayabilirdi yani gel bir yol bulalm diyebilirdi aramadı oğlun aramış demiş ki senin karın bana dedi ki eşim geri zekalı manyaktır onu boşayacağım sözde Ben ona böyle söylemişim eşinle babamı arıyor daha ben eve yetişmemişim şikayet ediyorum eve geldiğim gibi bana babam dedi ki sen böyle bir şey kayinbabana söylemiş misin dedim hayır konuyu anlattım buradan buraya kadar dedim bir hafta 10 gün aramadınlar bu çocuk her defasında arıyordu emanetlerimi gönder yani emanetlerinden kastı altınlarımı gönder diyordu habire dilekçe açacağım diyordu habire iptal ettim diyordu kendin ver diyordu ailemi aradığın zaman ailem sen benim kızma böyle yaptın diyordu inkar ediyordu beni yalanlıyordun avukatını bile benimle konuşturdu neyse üç dört gün önce babası 2 tane adam ve kendisi geldi bizim eve cemaat ortamı kurdular ben odaya girmedim sesi bana geliyordu benim anlattıklarımın hep tam tersini anlatıyordu sonra beni de çağırdılar beni dinlediler Ben anlattım orada beni yalanladı herkes diyordu ki birbirinize zaman verin olabilir böyle şeyler vesaire vesaire konuşuyordu öyle bir duruma gelmişim ki ben artık onun silahından korkar hale geldim içimde hiçbir heves kalmadı evet herkes bana git diyor biliyorum yuvanın bozulmasın diyor biliyorum ama balık baştan kokar tabii ki kimse bir kuşun yuvasının bozulmasını bile istemez ben bile yıuvamnın bozulmasını istemem ama ben şunu düşünüyorum gidersem hayatım daha kötü olursa elime bir çocuk verirse hayatım daha kötü olursa ben ne yapacağım en azından ailemin evindeyim diyorum oturur çalışıyorum diyorum Bir yanımda aileler böyle söylediği için git diyor Bir yanımda hep kararsız içimde ukte de var korkuyorum ya tekrar aynı şeyler olursa diyorum psikolojikmen çok sıkıntılar yaşadım fiziksel de sıkıntılar yaşadım kafam allak bullak çıkılmayacak duruma kadar geldim evliliğimi ben hiç görmedim düzelir diye giden hangi insanin yuvsası düzeldi artık her şeyden bikmş durumdayım