Merhabalar. Daha once kasiyerlik yapan var mi ?

Atanamadığım dönemde yapmıştım.
Panik yapmayon daha dün başlamışsınız.
Yanlış hesap yapacağınıza hesap makinesiyle yapın ama sakin sakin
Ne kadar bekletebilirsiniz ki 20 saniyemi daha uzun sürsün sorun olmaz.
Hayırlı olsun kolay gelsin

Ya cok sag olun evet dun baslamama ragmen Boyle. Ama son bir haftadir falan iki saat seklinde gittim her gun, birkac kez de kasaya baktim iste. Alisirim insallah

Bol bol zihinden toplama çıkarma yapmaya çalışın. Eve giderken, boş anlarda hatta wc’de bile. Seri olmak istiyorsunuz tahmin ediyorum ama zamanla olur merak etmeyin.

Çok güzel neyi yapıyorsanız onu düşünün. Mesela, “tıpkı çok güzel araba kullandığım gibi kasiyerliği de mükemmel yapabilirim. Bu tamamen benim elimde. Her şey yolunda ben güvendeyim” şeklinde kendinize telkinde bulunun.

Son olarak; YouTube’da kasiyerlik eğitimleri var. Oraya da bir bakın. Yeter ki isteyin, kaynak çok. Başarılar dilerim.

Yaa zaman ayirip uzun uzun cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim . Tam da sizin dediginiz gibi, seri olmak istiyorum. Heepsini uygulmaaya calisacagim . Yeniden cok sag olun.

Ya icimi rahatlatiyorsunuz bi turlu guvenemiyorum kendime iste sorun orada sanirim
Başlarda hep korkutucu olur. Ben ayakkabı mağazasında kasiyer olarak başlamıştım ilk. Ne el hızım vardı, ne hesaplamaya bir anda yapardım. Müşteri gelince paniklerdim. Hatta elime yüzüme bulaştırırım diye korkumdan, her sabah gitmesem mi acaba derdim.

Şimdi alıştım ama tekrar kasiyer olsam, yine paniklerdim sanırım. Haha. Ama çalışmaya başlayınca ve süreklilik kazandığında, bir zaman sonra siz bile şaşıracaksınız. Acele etmeyin, biraz geç hesaplama yapsanız (aşırı uzun sürmediği sürece) kimse bir şey demez. Çok gergin hissedwrseniz, bulunduğunuz yere sizi iyi hissettirecek kişisel bir eşya, bir fotoğraf koyabilirsiniz. Eğer izin varsa tek kulaklıkla, hafif tonda bir müzik bile dinleyebilirsiniz başlangıç için.

Ayni Ben gibi hahaha kapida musteri gorunce icimden kufur ediyorum maalesef ki Muzik falan dinleyemem veya kendi esyami birakamam. Yine de cok sag olun . Alisinca guncellerim

Bir işe hemen başlar başlamaz on senelik eleman gibi olamazsınız. Bu hangi iş olursa olsun. Acele etmeyin yavaş yavaş yapın ama hatasız yapın önemli olan o. Her işin bir acemilik dönemi vardır.

Böyle bir deneyimim olmadı ama her işin ilk birkaç günü zor geçer, bilmediğin bir yer ve her şey çok yeni - anlamsız gelir.
Ben bir keresinde bir bankaya temizlikci-cayci istihdami yapan insan kaynakları ofisinde ise başlamıştım.
Alışmak için için telefonları falan açmaya başladım, bir açtım adamın teki hayatımda hiç duymadığım bir şiveyle
"Handisklsmsmlfjdkdkdkkneoldufhdkflf" dedi
"Efendim?" Dedim
"Handismdkd vardı hani jdmskkfldld ne oldu o kdhdhddhdb???" Dedi
"Pardon beyefendi anlayamadım" dedim
"Konturum bitiyo konturum!!" Diye bağırdı,tekrar etti ama yine anlayamadım:))
Ha sonra anladım mı? Hayır, ilk haftadan sonra işten ayrıldım
Yani her işin ilk günleri zordur. Alışmaya calis, müşteri de beklesin. Ne işi var yani otuz saniye bekleyemeyecek kadar onemli

Kafadan toplama çıkarma yapma. Hep paranın üstüne say. Yanlış yapma ihtimalin azalır.
Pazarcıların taktiği yani

Kasada barkod okutma yoksa hesap makinesiyle hesaplayın. Akıldan hesaplarken karıştırabilirsiniz. Ben bile çalışsam riske atmamak için hesap makinesi kullanırım.

para ustu hesapliyorsunuz sanirim, atiyorum 140 tuttu musteri 200 verdi, 200 den 140 cikarmaya calisirsaniz kafaniz karisir.
140 uzerine 200 tamamlarsaniz daha kolay olur sizin icin.
bu kadar panikde olmazsiniz, ust rakama yuvarmalama yapin kusurlerde de.
atiyorum 37.70 tuttu siz once 38 e tamamlayin sonra 40 a gerisi kolay
para uzerinide iki kez saymadan vermeyin aciginiz cikar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…