merhaba kızlar..

o zaman toplumda kadın dövenler, kadın bıçaklayanlar,kadın öldüren erkekleri kim doğurdu kim yetiştirdi SİZCE ?

bende onu soyluorum ztn fazlaca uslubu sert bu yuzden cogu arkads yazıda yazılan kalıplardan bahsedıor... dusuncelerınıze katılıorum yorumladıgınız ıcın tesekkurler

parasız olduğunda insan yolda bi su alamıyo bile en basitinden örnek.

tabikide . hem çalışmamak çok saçma zaten. herkes birey . nasıl erkek çalışmak zorundaysa kadında çalışmalı . bütün gün evde otur onu bunu çekiştir . bilmiyorum bana göre değil . annemin lafı var kocan trilyoner olsa çalışıcaksın der kimseye güven yok bu devirde helede erkeklere hiç

o zaman toplumda kadın dövenler, kadın bıçaklayanlar,kadın öldüren erkekleri kim doğurdu kim yetiştirdi SİZCE ?
erkekleri erkekler doğurmayacağına göre

olay kadınlarmı . şu dediğinniz örneklerde.
yoksa o ülkenin sosyo kültürel yapısı mı.
yada o erkeği yücelten gelenekler mi.

Son düzenleme:
Ev hanimiyim ve calismiyorum.

Ev hanimlariyla fahiseligi bir tutan yaziyida anlamis degilim.. Koca parasi yiyen fahiseden daha mi kotu oluyor.

Annelerimiz ninelerimiz ne ya peki cok merak ettim..

dogru soyluyorsunuz... göz ardı edılen seylerı soylemıs.. kul hakkından bahsetmıs, parayla kadınlık yapanlar bıle affedılebılır demıs ama kul hakkı asla.. tabı zinayı savunmamıs, tesekkur ederım yorumlarınız ıcın

Bence bu kadın ev kadınlarını kıskanıyor. Bu ne kin, bu ne nefret. Üslubu sert diyenler olmuş bunun gibilere üslubu sert denmez. Konuşmayı bilmeyen, patavatsız, kibirli gibi sıfatlar yakışıyor bence bu bayana. İyi niyetli bi yazı olduğunu düşünmüyorum.

yazıdan çıkan anlam da bu zaten. bedavaya ömrünü harcama diyo. neden bedava diyorum. çünkü ev hanımlığında, karın tokluğuna ev işi yapıp ömrü bitiyo insanın....

erkekleri erkekler doğurmayacağına göre

olay kadınlarmı . şu dediğinniz örneklerde.
yoksa o ülkenin sosyo kültürel yapısı mı.
yada o erkeği yücelten gelenekler mi.

anne nasıl yetiştirir nasıl davranırsa o çocukta bir benlik algısı oluşur. dış çevreye açıldığında ise o benliğiyle gelenekleri , kültürü algılar.

kadının düşmanı yine bir kadın işte.her zaman olduğu gibi:)

Ev hanimlariyla fahiseligi bir tutan yaziyida anlamis degilim.. Koca parasi yiyen fahiseden daha mi kotu oluyor.

kötü ahlaklı diyor dikkat ettiyseniz. bütün ev hanımlarını kastetmiyor. siz görevlerinizi bilip yapıyorsanız zaten bu dediği grupta olmuyorsunuz.

yazıdan çıkan anlam da bu zaten. bedavaya ömrünü harcama diyo. neden bedava diyorum. çünkü ev hanımlığında, karın tokluğuna ev işi yapıp ömrü bitiyo insanın....

ya bide insanın hayalleri vardır bir yerlere gelmek için çaba harcar . amaçsız olmak önce kendine zarar zaten ... ben anlayamam . bana kocam baksın ben yiyeyim bütün gün evde oturayım diye hiç düşünmedim . eşim trilyoner olsa işimi bırakmam . çalışan kadın her zaman özgürdür .

Kadının kafası güzelmiş, güle güle kullansın.

Annelerimizi, ninelerimizi, hemcinsini asalak olarak gören ancak bir kadın olabilirdi zaten...

benim annem çalışan bir bayandı, anannemle babaannemde tarlada çalışmışlar gençliklerinde, yani ev hanımı sayılmazlar
şimdiki şartlar o zamanlar yoktu zaten.
benim anaannem gençken dizi izlemiyodu, pasta gününede katılmıyordu
benim anaannem hergün tarlaya gidiyordu, hayvanlarla uğraşıyordu, eve gelip ekmek yoğuruyordu, hergün elde çamaşır bulaşık yıkıyordu. o ev hanımı değildi... en azından şimdiki tabirle ev hanımı değildi

arkadsım ev hanımları ıle para yolu ıle kadınlık yapan kısılerı bır tutmuyor.. genellemede yapmıor sadece kotu ahlaklı ev hanımlarının namusluyum deyıp yaptıgı dedıkoduyla gıybet ıftıra ıle yaptıgı kul hakkını soyluyor.. para ile kadınlık yapanlar bıle affedılebılır ama kul hakkı asla diyor bırnevi.. ama tabi bunu yazarkende para ile kadınlık yapan ne kadınları savunuyor nede kotu ahlaklı ev hanımlarını yeriyor.. yazıda sadece kotu ahlaklı ev hanımlarından bahsetmıs.. bende ninelerimiz ne ozmn dıe sorgularsam herkes zan altında

yorumun ıcın cokk tesekkur ederim balım minik yaramazım saol vakıt ayırıp okudugun ıcın

bak mesela en yalın bi hayal : anne olmak. şahsen ben kendi başıma bile bakarım diyebildiğim anda çocuk yaparım. bu bile en yalın hayal olmasına rağmen yine yine maliyet istiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…