• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meraklısına Yengeli Olaylar

Butun kardesleri mirastan mahrum edip mallarin hepsinin onun ustune olmasinda problem yok yani oyle mi
Ya bi git canım. Yengenin o evde söz hakkı olsa sana ekmek vermez zaten ne malı? Hakkınızı alan abin, bal gibi biliyorsun ama gücün yengeye yetiyor.

Umutsuz senin öfken yengene değil yaşadığın kök ailene, annene, abine.
Malları abinin üzerine yapan bir aile düşüncesi nasıl tahmin edebiliyorum. Hayatta da hep buna göre değer verilmiş sana, yani ailenin gözünde kız evlat sıfatından başka değerin yok.
Burada inat yapmayı sürdürmek senin hiçbir işine yaramaz. Önceden dediğim gibi yengenin pek üzüldüğünü düşünmüyorum.
Oh mallar da onun üzerineymiş hem. Seni en fazla hayrına besleyecek bir boğaz olarak görüyordur. Sürekli kendince ezikleyip duruyorsun babamın parası, arabası diye ama bil bakalım yaşayan kim 😄 Yengen ve abin. Çatır çatır yiyorlar, seni de hayrına doyuruyorlar. Koca kız hala ailesiyle yaşıyor çünkü.
İleride de evlenecek falan olursan elin bir iş bile tutmayacak çok zorlanacaksın.
Karşına bir de sizin gibi bir aile çıkarsa gör sen o curcunayı :)

"Yemek keyfi yaptım" demiş bir de. Ben olsam kendimden utanırım küs olduğum kişinin sofrasına oturduğum için.
Ama umutsuz yere eşya düşürerek ilgi çekmeye çalışan kedi psikolojisinde. İlginin iyisi kötüsü olmaz deyip insanların sinirini bozacak şeyler yazıyor.
Üzücü bir durum.
Küçücük çocukken anneme küserdim de yemeğe oturmazdım, gururum da el vermezdi sonradan mutfağa inmeye aç aç uyurdum.
Benim minik bedenimde bile gurur varmış be 😄

Ahssh e anneni uzecek misin umutsuz? O anne ki sen kendi evinde yemek yediğinde uzulen, kizan anne. Miras kavgasina düşersen cok uzulur. Kendi isine gelen konuda cekinmiyorsun bakiyorum.
Aman bırak alsın hakkını, sen de. Belki düşer kadının yakasından. Kendi alınca diğer ablaları aklına gelecek mi ben asıl onu merak ediyorum.
Aynen öyle bu tarz tipler hep bulur bi yolunu ayrıca ben yengenin üstüne ev falan verdiklerine inanmıyorum burda kendini savunmak adına yazıyor onlari
Verse ne olur ki çiçeğim. Kadın çalışma hayatı görmemiş, tek başına yaşamamış baba evinden çıktığı gibi kocaya gelmiş , dünya görmeden koca görmüş. Hayatı yemek temizlik çocuk. Çıkıp nereye gitsin elinde 3 çocuk, yol bilmez yordam bilmez. Tek başına hayat mücadelesi artı herşeyi kaybedince çılgına dönmüş koca. Adam sırf kızkardeşlerden kaçırmak için malları devretti, şimdi istese bir lafına bakar yani hayır deme lüksü var mı kadının?

Onceye degil simdiye bakalim degil mi tatlisi
Herkes hata yapar
Ben hakkimi kimseye yedirmeyip geri alacam zaten
Ayrica abimle de küs kaldim ama fedakarlik yapti fazlaca kendini affettirdi hem kan bagi var arada kin duyamam ya surekli
Tabi canım abi o. Canına da okusa abi. Yenge dediğin el kızı, surat bursa kellesi vurula. Ahhhh, sana çok üzülüyorum bu dillerin seni fena yakalayacak bir gün.

Çok var öyle ailelerden, KK'da çok denk geldim. Okumasında, çalışmasında bir sorun görmüyorlar ama adam yerine de koymuyorlar. Hatta genelde kızın maaşına da çöküyorlar.
Umutsuz ne iş yapıyor, maaşını veriyor mu bilmiyorum ama sanmıyorum. Bir gün evleneceğim umuduyla 3 evliliğe yetecek çeyiz parası biriktirmiştir kesin :KK53:
'' Çalışsın ki para vermese de masrafı olmasın hiç yoktan, çeyizini çemberini de kendi düzsün. Okuttuk çalışmasına da izin verdik, daha ne mirası, sen de. '' Post modern ataerkillik harika bişi.

İlk konunuzu okuduğumda şok olmuştum. Üstünden çok zaman geçmiş ama hala aynı yerdesiniz, ailecek bir arpa boyu yol alamamışsınız.

Bir de evlenmek istiyormuşsunuz, hiç şaşırmadım hala bekar olmanıza. Kendi yemeğini pişirmekten, kendi maaşıyla oturduğu eve bir mini buzdolabı alma kararını vermekten aciz, hayatını elalem ve annem ne der mantığıyla yürüten bir genç kızla ben erkek olsam evlenmek istemem.

Noterden iptal ettirebileceğinize zerre inanmıyorum. Yemek yediğiniz yere kadar hayatınıza müdahale eden siz kendi yemeğinizi yaparsanız üzülecek olan anneniz bu durumu normal karşılar mı? Sizde kendi hayatının sorumluluğunu alacak cesaret yok

Olur da bir gün evlenirseniz dilerim aynı anneniz gibi sizin evden çıkmayan bir kayınvalideniz olur, siz bir değil iki görümceye bedel olduğunuz için iki görümceyi de peşinden sürükler. Kazık kadar genç kızlara yemek pişirir önlerine koyarsınız. Tek dileğim kendi aileniz gibi bir aileye gelin gitmeniz. Rica ediyorum konu açın ama olur mu?

İlk konunuzu okuduğumda şok olmuştum. Üstünden çok zaman geçmiş ama hala aynı yerdesiniz, ailecek bir arpa boyu yol alamamışsınız.

Bir de evlenmek istiyormuşsunuz, hiç şaşırmadım hala bekar olmanıza. Kendi yemeğini pişirmekten, kendi maaşıyla oturduğu eve bir mini buzdolabı alma kararını vermekten aciz, hayatını elalem ve annem ne der mantığıyla yürüten bir genç kızla ben erkek olsam evlenmek istemem.

Olur da bir gün evlenirseniz dilerim aynı anneniz gibi sizin evden çıkmayan bir kayınvalideniz olur, siz bir değil iki görümceye bedel olduğunuz için iki görümceyi de peşinden sürükler. Kazık kadar genç kızlara yemek pişirir önlerine koyarsınız. Tek dileğim kendi aileniz gibi bir aileye gelin gitmeniz. Rica ediyorum konu açın ama olur mu?
Öyle aileye gitse annesine de ablalarına da dert yanabileceğini sanmıyorum. Kaynanası umutsuzun yengesi durumunda olan arkadaşıma demiş ki zamanında '' Onlar da koca evine gidince yapacak zaten, bari benim evimde rahat etsinler. '' diye.

Noterden iptal ettirebileceğinize zerre inanmıyorum. Yemek yediğiniz yere kadar hayatınıza müdahale eden siz kendi yemeğinizi yaparsanız üzülecek olan anneniz bu durumu normal karşılar mı? Sizde kendi hayatının sorumluluğunu alacak cesaret yok

Umutsuz evlenirse kocası da bu eve gelir

Kocaya kim bakicak keyif derdinde biri
Yenge bakar hepsine

Ya ben yenge yenge yazıyorum ya
Içim acıyor bu kadına ya

Back