Menopoz Menopoz yaşına kafayı taktım

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
anket mi sosyal çalışma mı bu?

Gözlemleriniz hatalı maalesef. Ergenliğe sizin yaşınızda girdim ama 38’inde sinyallerini aldım ve 42 yaşında menopoza girdim.

Bu aradaki 4 yilda ne gibi belirtiler yasadiniz acaba? Ben 28 yasindayim, adetim her zaman cok yogun olurdu. Son bir yildir miktarda azalma yasiyorum. Degerlerin hepsi iyi geldi, asiri kansizlik vardi. Kac doktora gittim hepsi inanilmaz rahat, hersey normal diyorlar. Ama ben korkuyorum acikcasi.

Kansizlik düzeldi simdilerde ama adetim hala eski yogunlugunda degil.

Çok erken gerçekten üzüldüm allah yardımcısı olsun
Valla ben de çok üzülüyorum. Çok yakın arkadaşım. Onunki hızlı bir şekilde rezervleri bitmiş. Doktor ayda 15-20 arası yumurtasının oluştuğunu ve atıldığını söylemiş. 20 yaşına gelince de rezerv kalmamış. Ailesi de önemsememiş zamanında.

Iyi de cok yoğun olması bir sağlık sorunu zaten.

Mesela pıhtılaşma sorunu olan kişilerde yoğun olur. Su gibi akar gider. Hâlbuki kanın su gibi akıp gitmesi beklenen bir durum değil. Ablamda da bazı kan hastalıkları mevcut. Onun da çok yoğun geçiyor.

8_10 gün sürmesi de hakeza istenen bir durum değil. 5_6 idealdir.

Ben bu konularda dikkat ederim. Herhangi bir hastalığım yok ama doktora gidip kontrol yaptırırım.

Bence siz de bir gidin. Kafanız rahat olur.

Forumumuzun doktoru Otrera yı da davet edelim. Yanlışımız varsa düzeltsin ❤

Gerçekten çok kötü aslında böyle şeylere baktırmak lazım nasıl oluyor muayenesi falan bilginiz varmı

Valla sastim kaldim. Normalde 6 gün ve yatagima, kiyafetime sizacak kadar yogun olurdu. Simdi 5. Gün temizleniyorum. Ben eski düzenimi normal sandigimdan simdiki duruma sasiriyorum ama dediginiz gibi belki de normali bu.

Endokrinoloji, kadin dogum, ev doktoru hepsine kan verdim. Ev doktorum ne güzel iste, az olmasi daha iyi bile dedi. Otrera uzaktan teshis koyamazsiniz belki ama fikrinizi duymak isterim.

Gerçekten çok kötü aslında böyle şeylere baktırmak lazım nasıl oluyor muayenesi falan bilginiz varmı
Pek bilgim yok. Sadece kanaması inanılmaz fazlaymış. Bebek bezi kullanıyormuş. O bile bir iki saate doluyormuş. Ailesi hep normal, gençsin, kanın fazla diyormuş. Meğerse rezervleri bitiyormuş kızın. Hipofiz bezi ile alakalı bir sorunu olduğunu söylemiş doktor.

Aynı durumdayım. Bana da doktor normal dedi. Tüm tahlillerim temiz. Polikistik yok. Amh değerime de baktırdım. Acaba rezervler mi azalmış diye. O da 5.03 çıktı. Geç menopoza girersin dedi doktor. Ama 9 aydır gebe kalamıyorum. Bu kanama azlığına bağlıyorum kendimce. Ben de kafama çok taktım ama hiç bir doktor anormal bir şey var demedi. Hatta böylesinin daha normal olduğunu söylediler. Ama Hala içim rahat değil.

Kansizlik da yok sanirim? Bana endokrinolog asiri kansizlik durumunda vücudun böyle bir tepki verdigini söylemisti. Daha fazla kan kaybetmemek adina. Kansizligim düzeldi ama adet hala ayni. Belki normali bu ama birden bire ne oldu ki yillar sonra vücut normale dönmek istedi?

Kansızlık var mı yok mu bilmiyorum. Tüm tahlillerimi yaptım. Olsa doktor söylerdi sanırım. Kansızlık için hangi değere bakılıyor? E nabızdan bakayım

benim amh değerim 5, doktor bir tık yüksek dedi. sizinki kaçtı acaba?

Aynı sorunlardan dolayı kadın doğuma gittim geçen hafta.Adetimin az geldiğini erken menopoz belirtisi olabilir mi die sordum ultrasyon muayene ve kan testi yaptı.Duzenli adet olurum 4 veya 5 gün sürer ama kanamam baya az.Doktor bunun bı sorun olmadığını değerlerimin iyi olduğunu söyledi Bence kafanıza takiliyorsa bı kadın doğum uzmanina gozukun

İyide normal olmayan önceki kadar kanamaniz olması zaten.Suan düzene girmissiniz siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…