Menopoz Menopoz yaşına kafayı taktım

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Kayınvalidem 54
Halen girmedi
Annem 36 da girmiş yazık ama o dertten kederden girmiştir bence
Halamın kızı 54 yaşında
O da girmedi daha

peki adet düzensizliğinizi varmıydı? yani fazla yumurta fazla adet olmakmı demek oluyor. çok araştırmadığım için bilmiyorum bu konu bağlantısını

Çok yumurta aynı anda birkaç yumurta büyümek istemesi, bağlantılı olarak Lh yüksekliği ile çatlama olmaması ve yumurtaların kiste dönüşmesi doğal olarak az adet. Büyük bir kısır döngü.

bu kişiden kişiye bünyeden bünyeye
Evli mi bekar mı
Çocuk doğurmuş mu
Sigara içiyor mu
Beslenme , yaşam , genetik faktörler vs pek çok değişken var.
Annanem 55 de girmiş annem 46 teyzem 35 bildiğim kadarıyla

Yani bunun tek bir cevabı olamaz.

Bence bir kadın doğum uzmanı ile görüşüp gerekli testleri yaptırın.
Valla benim de hiç bilgim yok?
Çok çocuk olunca menopoz gecikiyor mu?
Hani gebelik ve sonrası yumurtlama olmuyor ya o bakımdan mı acaba?
Ya da evi bekar arası fark nedir?

Çok yumurta aynı anda birkaç yumurta büyümek istemesi, bağlantılı olarak Lh yüksekliği ile çatlama olmaması ve yumurtaların kiste dönüşmesi doğal olarak az adet. Büyük bir kısır döngü.
sğl. gerçekten netten bir sürü araştırma yapsam bu kadar net ve açık anlatım bulamazdım :)

Valla sastim kaldim. Normalde 6 gün ve yatagima, kiyafetime sizacak kadar yogun olurdu. Simdi 5. Gün temizleniyorum. Ben eski düzenimi normal sandigimdan simdiki duruma sasiriyorum ama dediginiz gibi belki de normali bu.

Endokrinoloji, kadin dogum, ev doktoru hepsine kan verdim. Ev doktorum ne güzel iste, az olmasi daha iyi bile dedi. Otrera Otrera uzaktan teshis koyamazsiniz belki ama fikrinizi duymak isterim.
şu muhteşem tebrik mesajlarını yanıtlayıp hemen bakacağım,geliyorum :))

Bu aradaki 4 yilda ne gibi belirtiler yasadiniz acaba? Ben 28 yasindayim, adetim her zaman cok yogun olurdu. Son bir yildir miktarda azalma yasiyorum. Degerlerin hepsi iyi geldi, asiri kansizlik vardi. Kac doktora gittim hepsi inanilmaz rahat, hersey normal diyorlar. Ama ben korkuyorum acikcasi.

Kansizlik düzeldi simdilerde ama adetim hala eski yogunlugunda degil.
Yalnız çok gençsiniz ve değerleriniz normalmiş neden endişe ediyorsunuz?Söz konusu kanama miktarının azalması ise tek başına bir belirti sayılmaz.En belirgin belirtisi adet düzensizliğidir.yani adet döngünüzün dengesizleşmeye başladığı dönem

Pek bilgim yok. Sadece kanaması inanılmaz fazlaymış. Bebek bezi kullanıyormuş. O bile bir iki saate doluyormuş. Ailesi hep normal, gençsin, kanın fazla diyormuş. Meğerse rezervleri bitiyormuş kızın. Hipofiz bezi ile alakalı bir sorunu olduğunu söylemiş dok

Gerçekten çok dikkat etmek gerekiyor sallanacak bir konu değil

X