Menopoz Menopoz yaşına kafayı taktım

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Anneannem 55-56 yaşında , teyzem 51 yaşında, annem 45 yaşında girdi. Ben premenepozdayım yani 1-2 seneye menepoz dedi doktor . Stres en büyük sebep beslenme ve sağlıktan daha büyük etken

35 yasinda girdim.
Annem 38(anneannem vefat edince üzüntüden girdiğini söylüyor).
Halalarim da 30 yada 40 ( onlar da genc yaşta kardeşleri vefat edince üzüntüden girdiklerini söylüyorlar).
Doktor da onlar üzüntüye bağlıyor ama ilgisi yok dedi.
Ayrica araştırma konusu gibi bir başlık olmuş. Tez için yapilan araştırma anketi gibi geldi bana

Siz 35 deyince şaşırdım ben de 35 olacağım birkac aya ve cok erken bir yas ya

Elimizde olan, degistirebilecegimiz bir durum değil malesef. Doğuştan belli bir yumurta rezervi ile doğuyoruz. Rezerv bitince de menopoza giriyoruz.Kalıtsal bir durum.
Oyle tabii de mesela su an pandemiden doktor randevuları bile aksiyor insan korkuyor ki ben evli bile değilim henuz

Ortalama 50 yaş ama erken 40-45 girenlerde var..bir aile dostumuz vardı onların kızı bir çocuğu oldu bir sene sonra menepoza girdi 30 yaşındaydı çok çok erkenci onun ..bunyeden bünyeye degisiyor

Arkadaşım 20 yasında derken ciddi misiniz
Evet ciddiyim. Şu an 32 yaşında. 20 yaşından beri menopozda. İlaç kullanarak adet oluyor. Ama yumurta oluşumu hiç yok. İlacı da kemik erimesini yavaşlatmak için kullanıyor. Amh ı 0.001

Benim annem 30 yaşında girmiş anneannemde erken girmiş tam yaşi hatirlayamasada erken olduğunu söylerdi

Yani arkadaslar 20 ile 35 demişler ama bu erken menopoz ve olağan değil.

Erken ergenlik gibi bi durum. Beklenen bir şey değil. Bilemiyorum bu kadar erken menopoz için bir tedavi var mı ama bunlar ekstrem durumlar bana kalırsa. Onları olağandışı durum oldukları için baz almıyorum

45 ten sonrasi normal kabul edilir.

Annem 50 yaşlarının başlarında gitmiş menopoza. Rahmetli anneannem de öyle.

Annenize sorun.

Ama çok meraklandim, çok kafama takıldı derseniz belki bir jinekolog yardımcı olabilir.

Anneannem 38 annem 42 yaşında girmiş. ne yazık ki. Muhtemelen benim de geleceğim pek parlak olmayacak. 33 yaşımda ilk gebelik yaşıyorum bu yaşa ertelemek de hangi yürek yemişlikse bu yaş ortalamasıyla

Siz de annenize teyzenize anneannenize sorun. Genetik oluyor genelde.

Gözlemleriniz hatalı maalesef. Ergenliğe sizin yaşınızda girdim ama 38’inde sinyallerini aldım ve 42 yaşında menopoza girdim.

Gözlemleriniz hatalı maalesef. Ergenliğe sizin yaşınızda girdim ama 38’inde sinyallerini aldım ve 42 yaşında menopoza girdim.

Olabilir belkide bizim genetikten gelen birşey gözlemlerim aile içindeydi. Genelimiz polikistiğiz geç ergenliğe girip fazla yumurta sahibiyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…