- 14 Haziran 2019
- 14.427
- 69.836
-
- Konu Sahibi menekseeee
Siz 35 deyince şaşırdım ben de 35 olacağım birkac aya ve cok erken bir yas ya35 yasinda girdim.
Annem 38(anneannem vefat edince üzüntüden girdiğini söylüyor).
Halalarim da 30 yada 40 ( onlar da genc yaşta kardeşleri vefat edince üzüntüden girdiklerini söylüyorlar).
Doktor da onlar üzüntüye bağlıyor ama ilgisi yok dedi.
Ayrica araştırma konusu gibi bir başlık olmuş. Tez için yapilan araştırma anketi gibi geldi bana
Elimizde olan, degistirebilecegimiz bir durum değil malesef. Doğuştan belli bir yumurta rezervi ile doğuyoruz. Rezerv bitince de menopoza giriyoruz.Kalıtsal bir durum.Siz 35 deyince şaşırdım ben de 35 olacağım birkac aya ve cok erken bir yas ya
Oyle tabii de mesela su an pandemiden doktor randevuları bile aksiyor insan korkuyor ki ben evli bile değilim henuzElimizde olan, degistirebilecegimiz bir durum değil malesef. Doğuştan belli bir yumurta rezervi ile doğuyoruz. Rezerv bitince de menopoza giriyoruz.Kalıtsal bir durum.
Ortalama 50 yaş ama erken 40-45 girenlerde var..bir aile dostumuz vardı onların kızı bir çocuğu oldu bir sene sonra menepoza girdi 30 yaşındaydı çok çok erkenci onun ..bunyeden bünyeye degisiyorArkadaşlar Türkiye de menopoz yaşı ortalama kaç? Menopoza giren varsa veya çevresindeki kişiler kaç yaşında girdi? Menopozda ve menopoz sonrasında yaşananlarla ilgili bilginiz var mı? Youtube videoları İzledim bununla ilgili içimi kararttı. Gerçek kişilerin düşüncelerini merak ettim
Arkadaşım 20 yasında derken ciddi misinizAnnem 53 yaşında hala girmedi. Kayınvaliden 56 yaşında girdi. Arkadaşım 20 yaşında, eşimin halası 36 yaşında girdi. Yani bünyeden bünyeye değişiyor. Kalıtımla ilgili genelde. Tabi çevresel faktörler de.
Evet ciddiyim. Şu an 32 yaşında. 20 yaşından beri menopozda. İlaç kullanarak adet oluyor. Ama yumurta oluşumu hiç yok. İlacı da kemik erimesini yavaşlatmak için kullanıyor. Amh ı 0.001Arkadaşım 20 yasında derken ciddi misiniz
Çok erken gerçekten üzüldüm allah yardımcısı olsunEvet ciddiyim. Şu an 32 yaşında. 20 yaşından beri menopozda. İlaç kullanarak adet oluyor. Ama yumurta oluşumu hiç yok. İlacı da kemik erimesini yavaşlatmak için kullanıyor. Amh ı 0.001
Arkadaşlar Türkiye de menopoz yaşı ortalama kaç? Menopoza giren varsa veya çevresindeki kişiler kaç yaşında girdi? Menopozda ve menopoz sonrasında yaşananlarla ilgili bilginiz var mı? Youtube videoları İzledim bununla ilgili içimi kararttı. Gerçek kişilerin düşüncelerini merak ettim
Gözlemleriniz hatalı maalesef. Ergenliğe sizin yaşınızda girdim ama 38’inde sinyallerini aldım ve 42 yaşında menopoza girdim.Amh testi ile sizinki kaç ortalama doktor söyler. Türkiye ortalaması 50 civarı. Benim 60'a kadar yumurtam var. Ergenliğe 16 yaşımda girmiştim belkide ondandır.
Gözlemlerime göre geç giren geç çıkıyor. Tabi bunun bilimsel bir dayanağı yok sadece kendi gözlemim.
Gözlemleriniz hatalı maalesef. Ergenliğe sizin yaşınızda girdim ama 38’inde sinyallerini aldım ve 42 yaşında menopoza girdim.