Memuriyetten istifa ve boşanma durumunda babamdan yetim aylığı alabilir miyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dacci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya Allah aşkına sakın istifa gibi bir yol düşünmeyin. Psikiyatristen alınan rapor ileride sıkıntı çıkarabiliyor, tabi görev tanımınıza da bağlı. Tayin olmazsa becayiş ilanı verin, 5 seneyi doldurmuş memursanız ücretsiz izin hakkınız var, yani bu sürede yapabilecek bir meslek edinebilirsiniz. Benim arkadaşım ücretsize ayrıldı eşiyle aynı işyerinde olup boşanma aşamasında oldukları için bu süre zarfında ders verdi özel ders, el işleriyle uğraşırdı internetten satışa başladı. Gercekten Allah saglık versin bir yol elbet bulunur, istifa etmeyin
O ücretsiz izin hakkımı kullandım malesef.yetim aylığı miktarının da bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum.
Şimdi ne yapacagimi bilmiyorum gerçekten. Net olduğum tek bir konu varda o da artık 10 yılın sonunda çalışma hayatından nefret ettiğim,beni hasta ettiği.

Ablam alıyor babamdan 600 lira. Babam yüksek dereceli memur emeklisiydi. Yani öyle ev geçindirecek hayat kurdurtacak bir miktar değil. En yüksek 700-750 olur.

Ama bu rakam çok düşük değil mi? Annenizhayatta ve ona da bağlandıysa maaş, evet bu rakam olabilir. Benim bildiğim memur emeklisinin kız çocuğuna (diğer şartlar yerine geldi ise ) maaşının %50’si bağlanıyor.

Back