Memuriyetten istifa ve boşanma durumunda babamdan yetim aylığı alabilir miyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dacci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haha kesinlikle aynı çalışıyor.

Bu arada baban memur emeklisiyse sen de çalışmıyorsan ya da evli değilsen babanın maaşından faydalan. O zaman annen %60 sen %30 alırsın %90 olur %75 yerine.
ben evliyim bekarken calismadigim donemlerde sadece 1 ay sirf kazanilmiş hak olsun ilerde ne olur ne olmaz diye bir sefer aldim onun disinda hep calistim zaten ihtiyac duymadim oyuzden

Memur olduğuna göre ücretsiz izin hakkın olduğunu biliyorsundur. Önce o izin hakkını kullan, kafanı dinle. Ondan sonra karar ver.

Memur olduğuna göre ücretsiz izin hakkın olduğunu biliyorsundur. Önce o izin hakkını kullan, kafanı dinle. Ondan sonra karar ver.
Onu kullandim malesef.keske öyle bir hakkım olsa şuan uzaklaşmaya o kadar çok ihtiyacım var ki.

Çok büyük sorunlarda yaşasam en fazla tayin isterdim sanırım çünkü hayat çok az paralara geçinemeyecek kadar pahalı. Bence bir Ke değil bin kez düşünün babanızdan en fazla bin TL alın hani olur ya en iyi ihtimalle o bile geçinmeye yetmez. Boşanmaya bir şey diyemem ama memurluk için elbet başka yollar vardır

tayin hakkiniz var ucretsiz izin hakkiniz var becayiş var neden illa istifa ?

Boşan ama memuriyetini Aslaaaaaa bırakma zamanla yaran sarılır çektiklerin geçmişte kalır... En çok pişman olacağın şey memurluk hayatını bitirmek ve kendini asla affetmezsin.. Boşaaaan ama mesleğini birakma nolur yalvarırım..

Neyi kastettigimi yukarıda açıkladım.buraya konu açan elim kırılsın ayrıca

Eliniz niye kırılsın yahu.
Insanlar garip geldi düşünceniz.
Babadan zengin değilseniz boşanma süreci kadının ekonomik özgürlüğünün en olması gereken ve ayakta kalacak maaşı ile hayatını kuracağı süreç.
Istifa ettiniz diyelim, yetim maaşı sorduğunuza göre durumunuz pek parlak da değil. Nasıl geçineceksiniz? Nerede yaşayacaksınız?

Arkadaşlar söylemiş, diğer seçenekleri değerlendirin. Boşanma sebebi ile tayin, becayiş, gidin tayininizi kim yapacaksa kapısında yatın.yada 6 ay ücretsiz izin alın kafa dinleyin..

Hayatınızı sürdürmek için çalışacağınız başka yer daha iyi olmayacak.

tayin hakkiniz var ucretsiz izin hakkiniz var becayiş var neden illa istifa ?
Çünkü çok fazla haksızlığa uğradım gerçekten.hem de en zor zamanlarımda. Zor zamanlarım derken cidden zor zamanlarım.yani baba vefatı, akabinde bebek kaybı. Tüm bunların üzerine gözünün yaşına bakilmama durumunu aynen yaşadım.

Çünkü çok fazla haksızlığa uğradım gerçekten.hem de en zor zamanlarımda. Zor zamanlarım derken cidden zor zamanlarım.yani baba vefatı, akabinde bebek kaybı. Tüm bunların üzerine gözünün yaşına bakilmama durumunu aynen yaşadım.
her yer ayni degilki memurlugundan vaz gecme tayin iste

yetim ayligiyla mumkun degil gecinemezsin
millet tam maaş aliyorda gecinemiyor sen 500 600 lirayla nasil gecineceksin
babannem açlik girince kapidan insan babasini bile yer derdi
en buyuk derdin acligin olur memurlugunu birakma

Ben açıkçası bilmiyordum bu kadar düşük olduğunu maaşın.kiram olmayacak geçinirim diyordum,kendimce bu çıkış yolunu bulmuştum.ama bahsedilen rakam çok çok düşük

Ben açıkçası bilmiyordum bu kadar düşük olduğunu maaşın.kiram olmayacak geçinirim diyordum,kendimce bu çıkış yolunu bulmuştum.ama bahsedilen rakam çok çok düşük
500-600 kadar da düşük değil ama yine de yetmez 1000 civarları kira vermesen bile. Yüksek olsa evli ve çalışan insan kalmazdı 😂

Sözleşmeli memursanız, ücretsiz izin hakkınız vb yoksa bir psikiyatri Dr ile görüşürüz rapor alabilirsiniz.. Raporunuza itiraz etseler bile psikolojik olarak zor zamanlarını sorun olmaz

58 yaş a tabiyim.bunu demek istemiştim.bu da şuan meslekte 11.yılın içindeyim.daha 24 yıl çalışmam gerekiyor omur varsa tabi
Ay çok ilginç gerçekten. Milletin bir tarafları ayrılıyor memur olayım da gerekirse Urfa’da Mardin’de çalışayım diye. Sizde 24 yılı mı dert ettiniz kendinize? Ne olacaktı? Devlet 10 sene çalışanı emekli edip beleş maaşa mı bağlayacaktı? Bulmuş da bunuyorsunuz. Umarım pişman olmazsınız

Sözleşmeli memursanız, ücretsiz izin hakkınız vb yoksa bir psikiyatri Dr ile görüşürüz rapor alabilirsiniz.. Raporunuza itiraz etseler bile psikolojik olarak zor zamanlarını sorun olmaz
Nasıl bir rapor ve ne ise yarar

Normal hastalık raporu.. Hayatında zor zamanlar geçiren bir arkadaşım bu şekilde 3 ay psikiyatri heyet raporu aldı.. Biraz kafasını dinledi, hayatında yolunda gitmeyen durumları düzentmeye çalıştı.. Geldiğinde çok iyiydi ve istifa etmediği için mutluydu.. Hastalık sadece fiziksel değil, ruhsal da olabilir.

500 veya 600 diye biliyorum bende. İstifa etmeden once zaten yıllık 40 gun rapor hakkın var . 30 gün yillık iznin var . Sonra heyet raporu falan alsan . Kafanı dagıtıp tekrar işyerine dönersin belki iyi gelir.Fikrin değişir. Sonucta gecinebilmen için mutlaka bir yerde calışmak zorundasin . Her zorlukta kacamayiz ki .

Ya Allah aşkına sakın istifa gibi bir yol düşünmeyin. Psikiyatristen alınan rapor ileride sıkıntı çıkarabiliyor, tabi görev tanımınıza da bağlı. Tayin olmazsa becayiş ilanı verin, 5 seneyi doldurmuş memursanız ücretsiz izin hakkınız var, yani bu sürede yapabilecek bir meslek edinebilirsiniz. Benim arkadaşım ücretsize ayrıldı eşiyle aynı işyerinde olup boşanma aşamasında oldukları için bu süre zarfında ders verdi özel ders, el işleriyle uğraşırdı internetten satışa başladı. Gercekten Allah saglık versin bir yol elbet bulunur, istifa etmeyin

Back
X