• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur hanımlar ve memur olmak isteyenler?

Yaa merhaba bankaci oldugunuz icin merak ediyorumben çok istedim bir ara bankada çalışmayı o kadar basvuru yaptım hiç dönüş yok anlatamıyorum ne yapmak lazım acaba .. cv me bike bakmıyorlar tecrübe istemeyen gişe görevlisi ilanlara başvuruyorum ama yok .. bir de benim bebegim var sizce bankaya girsem çok zorlanır miyim kacta çıkarın mesela işten bazı insanlar yapamazsın 9 da 10 da çıkıyorlar diyor

yaşınız kac deneyim var mı gise hem maas cok düşük hem yorucudur ben hic gisede calismadim kredilerde başladım

zaten artik bankalar personel azaltma pesinde. celik gibi güçlü sinirler yorulmak bilmeyen bünyeniz varsa yaparsınız yoksa cok zor bebekli biri icin zaten aldığınız maas bakiciya yeter anca

Bankacılığın pek geleceği yok şurayı bi okuyun isterseniz.

evet artık dijital caga geçiyoruz personel azaltimi had safhada ben kimseye önermiyorum

yaşınız kac deneyim var mı gise hem maas cok düşük hem yorucudur ben hic gisede calismadim kredilerde başladım

zaten artik bankalar personel azaltma pesinde. celik gibi güçlü sinirler yorulmak bilmeyen bünyeniz varsa yaparsınız yoksa cok zor bebekli biri icin zaten aldığınız maas bakiciya yeter anca
27 yaşındayım hiç deneyimim olmadi malesef bankaya gişe dışında bir birimden girebilmek icin tecrübe şart o yüzden başka seçeneğim yok ki :( anneanne veya babaanne bakacağı için bakıcı sorunum olmaz diye düşünüyorum .. hayirlisi olsun ama bankaya giren nasıl giriyor diye merak içindeyim yani doğuştan tecrübeli olunmuyor ne yapayım:olamaz:

Ne güzel cevaplar bunlar cok motive edici😍 cook sagolun. Peki size sunu sorayim hergün ayni tempoda mi calisiyodunuz o bana imkansiz gibi geliyo. Hergun 2 ders calisip konu + test cozumu yapiyorum tekrar yapiyorum ama 2 gün istekliysem 3. Gün tabi daha isteksiz yapiyorum sizlerde de bu durum oluyo muydu? Su an sinava 6 7 ay var ondan kaynakli cok da birden yuklenip sogumak istemiyorum yanlis mi yapiyorum sizce?
Bak şimdi canım 6 - 7 ay var deme sınava yakın bı bıkkınlık oluşuyor zaten şimdiden sıkılıyorum moduna girme kendine motive edici telkinler ver hergün aynı tempoyla çalışmasam da muhakkak yine bakıyordum. Sıkılmaya fırsat verme daha çok var deme zaten tempon ister istemez ortalarda Bi düşüyor yeniden toparlayacan sona yakın yine Bi düşer burda toparlamak senin iradene alakalı bide gerçekten istemekle

Hayir kendim icin istiyorum. ama annem o kadar cok emek verdiki maasimla annemi gezdirmek ona ihtiyacini alirsin diye para vermek ne bilim bu hayalim gibi bisey :)
Eşin buna müsaade eder mi? Ben atandım ama öyle anneye falan para veremiyorsun evliyken.

Ayrıca bırak etrafını dinlemeyi. Bana da okudu da ne oldu dediler atandım paramı kazanıyorum çok şükür. İnancını yitirme. Elinden geleni yap hazırlan olmazsa alternatif düşünürsün. Çalışmak insanı zinde tutuyor ben evde patlıyorum ama çalışmak bana iyi geliyor mesela. Umarım istediğin gibi olur.

Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim :(
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdi :( cok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Akıllı bir kızsın demekki mühendislik okumuş ve yl yapmışsın. Kpss ne ki sana göre 🤷🏻‍♀️ Kimseye söyleme bile. Sen emek ver kısmetin nerden geleceği belli olmaz. Bi iş çıkar derlerki sadece bu yıl yapılan kpss puanınız olsun yeter. Sen kendine inan.

27 yaşındayım hiç deneyimim olmadi malesef bankaya gişe dışında bir birimden girebilmek icin tecrübe şart o yüzden başka seçeneğim yok ki :( anneanne veya babaanne bakacağı için bakıcı sorunum olmaz diye düşünüyorum .. hayirlisi olsun ama bankaya giren nasıl giriyor diye merak içindeyim yani doğuştan tecrübeli olunmuyor ne yapayım:olamaz:

canim sinavla giriliyor baska nasil olacak ilan acmasi gerekiyor bankanin. hayir ben deneyimsizdim kriterlerim uygundu sinavlari gectim kredilerden basladim

yani bence baska sektore yonel ben 31 yasindayim 9 senedir bankadayim cok yoruldum çocuğum olsa yapamam bile belki

Ya kimse yanlis anlamasin ama
Boyle meslekle alakali konularda alakasiz yerlerden ogretmenler cikip neden surekli kendi islerinin zorlugundan bahsediyorlar, cozemedim cozemeyecegim :)
Çünkü bazı meslektaşlarım öğretmenliği kutsal bir meslek zannediyor.
Her işin kendine göre zorluğu da avantajları da var oysa ki.

Eşin buna müsaade eder mi? Ben atandım ama öyle anneye falan para veremiyorsun evliyken.

Ayrıca bırak etrafını dinlemeyi. Bana da okudu da ne oldu dediler atandım paramı kazanıyorum çok şükür. İnancını yitirme. Elinden geleni yap hazırlan olmazsa alternatif düşünürsün. Çalışmak insanı zinde tutuyor ben evde patlıyorum ama çalışmak bana iyi geliyor mesela. Umarım istediğin gibi olur.
Annem konusunda yani istikrarli bi sekilde anneme para vermekten bahsetmiyorum mesela icimden gelir 100 lira veririm icimden gelir kaynanama hediye alirim ihtiyacini karsilarim yani maksat kendim emek verip kazandığım parayla sevdiklerimi mutlu etmek..
Evet zaten okudu da ne oldu diyolarya öyle zoruma gidiyoki. Ev hanimi olmak istemiyorum yillarca emek verdim psikolojim bozuldu artik is bulamayinca butun kapilar kapali gibi insan üzülüyo. Kpssye devam ediyorum insallah bende sizin gibi iyi yerlere gelirim♥️

Çünkü bazı meslektaşlarım öğretmenliği kutsal bir meslek zannediyor.
Her işin kendine göre zorluğu da avantajları da var oysa ki.
Mutlaka kutsaldır ama dediginiz gibi aslında herkes kendi alaninda caba sarfediyo emek veriyo zorlaniyo. Digerleri kolay benimki en zor demek bencillik biraz zira insan yasadigini biliyo sadece kimse kimsenin halini bilmiyo

Ben de metalurji ve malzeme muhendisiym. Brans siralamam 21 ama yds istedikleri icin 3.atamada da atanamiyorum. Kaldi 1 atama :( o zamana kadar yds yi halletmem şart ama bir türlü motive olamiyorum. Tabi son atamaya kadar olan süreçte 2020 kpss de gelmiş oluyor. Yani ona da calismam lazim. Ama neresinden tutayim ne yapayim bilmiyorum. Bebekle iyice zor hersey.. Son atamaya kadar yds yi halletmeyi dusünen buna mecbur olanlar var mi benim gibi , motive olmam gerek ? 😢

Ya kimse yanlis anlamasin ama
Boyle meslekle alakali konularda alakasiz yerlerden ogretmenler cikip neden surekli kendi islerinin zorlugundan bahsediyorlar, cozemedim cozemeyecegim :)
Aynı anda 30 kişi ile muhatap oldunuz mu hiç?öğretmenlik normal bir memuriyet değil çünkü.

Evrak ile uğraşmak başka hem evrak hem insan ile uğraşmak başka.

Evet her meslek insan ile muhatap olur ama o 30 kişiyi hem sustur hem dikkatini çek hem ders anlat.bunu yaşamayan bilmez

Aynı anda 30 kişi ile muhatap oldunuz mu hiç?öğretmenlik normal bir memuriyet değil çünkü.

Evrak ile uğraşmak başka hem evrak hem insan ile uğraşmak başka.

Evet her meslek insan ile muhatap olur ama o 30 kişiyi hem sustur hem dikkatini çek hem ders anlat.bunu yaşamayan bilmez
Ben ogretmenlige kolay demedim
Ama dunyanin en zor meslegi de degil
Hicbir is kolay degil mesela bi bankacilik, ayni anda kac kisiyle ugrasiyorsunuz butun gun gurultu kafaniz corba gibi bi yandan hedef baskisi, mesai saatleri uzun, senelik izin haklari az araliksiz izin kullanamazsin vs vs
Ama hic bankacilarin her meslekle alakali konuya gelip agladigini duymadim :)
Ogretmenlik elbet zor buyuk sorumluluk ama ulke sartlarinda en rahat meslek ogretmenlik bunu kabul edin artik

Ben ogretmenlige kolay demedim
Ama dunyanin en zor meslegi de degil
Hicbir is kolay degil mesela bi bankacilik, ayni anda kac kisiyle ugrasiyorsunuz butun gun gurultu kafaniz corba gibi bi yandan hedef baskisi, mesai saatleri uzun, senelik izin haklari az araliksiz izin kullanamazsin vs vs
Ama hic bankacilarin her meslekle alakali konuya gelip agladigini duymadim :)
Ogretmenlik elbet zor buyuk sorumluluk ama ulke sartlarinda en rahat meslek ogretmenlik bunu kabul edin artik

Kim ağlıyor yahu
He doğru çok rahatız 3 ay da tatilimiz var :)

Kim ağlıyor yahu
He doğru çok rahatız 3 ay da tatilimiz var :)
Burada istediginiz insana sorun meslek konusu acildiginda en cok yoruldugunu en zor meslege sahip oldugunu soyleyenler ogretmenler degil derlerse disimi kirarim :)
3 ay tatiliniz yok ama bildigim kadariyla 2 ay tatiliniz var. Hadi 1 ay olsun. Seminer goruyorsunuz evet ama iş yukunuz seminerlerle azaliyor, bi nevi tatil gibi o da
En basitinden 45 dakikada bir molaya cikan baska bi sektor gordunuz mu?

Burada istediginiz insana sorun meslek konusu acildiginda en cok yoruldugunu en zor meslege sahip oldugunu soyleyenler ogretmenler degil derlerse disimi kirarim :)
3 ay tatiliniz yok ama bildigim kadariyla 2 ay tatiliniz var. Hadi 1 ay olsun. Seminer goruyorsunuz evet ama iş yukunuz seminerlerle azaliyor, bi nevi tatil gibi o da
En basitinden 45 dakikada bir molaya cikan baska bi sektor gordunuz mu?
45 değil 40.
Mola mı oluyor 10 dk? Tamam sırf sizin icin sinifta oturacağım

Aman ya kime ne anlatacağım sanki
Dışardan bakınca herkesin gıpta ettiği içeri girince anladığı bi meslek öğretmenlik.

Tabiki sizin anlamanızı da beklemiyorum

Devlet dairesinde çoğu insan oturarak iş yapıyor.kim 40 dk boyunca hem ayakta hem boğaz patlatıyor Allah aşkına

10dk tenefüs mu geldi gözünüze

Bi salın öğretmenleri

Evet en zor meslek öğretmenlik çünkü insan yetistiriyoruz nokta.

Ayrıca seminerde sürekli toplantı yapıyoruz ya da etkinlik.bilmeden etmeden konuşup durmayin

Back