- Konu Sahibi Milamila9494
-
ne mühendisisiniz acabaYeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdicok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Gıda mühendisiyimne mühendisisiniz acaba
Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim
Kpss hep aklimdaydi ama cesaret edemiyodum. Simdi hazirlaniyorum 2 aydir. Ama bölümümden bi yildir kadro acilmiyo 90 üstü almam gerek bi yandan da gecen yil acilmadigi icin onumuzdeki sinavda daha fazla alim olur diye avantaj diyolar bilemiyorum. Ilerledim konularda duzenli calisiyorum hergun esimle beraber 7de uyanip aksama kadar masa basinda olmaya cabaliyorum. Ama cevremdekiler kaynanam falan adamin yoksa bosuna diye moralimi bozuyo e motivasyonum dusuyo napicam bilmiyorum bosa mi kürek cekiyorumki? Kendimi gectim annem babam yillarca emek verip okuttu beni hepsi bosami gitti simdicok icime dert oluyo her calisan evli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
Neyse uzattim. Benim gibi kpss ye ilk giriste 90 uzeri puan alan varmi ya da atanan? Motive edilmeye cok ihtiyacim var. Okudugunuz icin cok tesekkur ederim.
Gercekten ciddi anlamda umut oldunuz insallah benim sonum da böyle olur.. tabi temelniz de varmis sanirim yoksa temelsiz zor biraz.belki sana umut olması açısından şöyle söyleyeyim;
Benim mesleğimden de çok az kadro açılıyordu, mecburdum derece yapmaya. Hem işe gittim hem çalıştım..İşe giderek, ders çalışarak geçirdiğim 8 ay sonunda 93 puan aldım ve atamam gerçekleşti (hem de nokta atışıyla ilk tercihime).
Benim yaptığım aşırı ders çalışıp kafamı kaldırmamak değildi ama düzenli çalıştım, vazgeçmedim, inandım. Mühendislik derslerinin yanında KPSS bit kalır. Gözünde büyütme yeter.
Peki cevreden hic etkilenmiyomuydunuz?bazen gercekten cok moralim bozuluyo bu derse de yansiyo fazlasiyla tabi. Bide kadro acilmadigini dusununce iyice dagiliyorumKpss B grubundan değil Alan grubundan atandım.Atandığım yerde kalmayıp çalışırken tekrar ders çalışıp istediğim makama geldim.İsteyince her şey olur.Sadece kafaya takıp hırs yapmak önemli.Ben yemek yerken bile elimde kitapla masaya oturuyordum.
Etkileniyordum ama vazgeçemiyordum.Çünkü bana göre başka şansım yoktu.Peki cevreden hic etkilenmiyomuydunuz?bazen gercekten cok moralim bozuluyo bu derse de yansiyo fazlasiyla tabi. Bide kadro acilmadigini dusununce iyice dagiliyorum
çok rahat yaparsınız ben de şuan kpss ye çalışıyorum bizimde bölümde atama zor ama çabalamadan ne olacağını bilemeyiz sizin bölümde bir kişilik yer açılsın siz o ilk kişi olun. Ayrıca evdesiniz bu sizin için büyük avantaj :)Gıda mühendisiyim
İnsallah sizin bölümünüz ne? Dogru soyluyosunuz hırs yapmak lazım insanlari duymamak lazimçok rahat yaparsınız ben de şuan kpss ye çalışıyorum bizimde bölümde atama zor ama çabalamadan ne olacağını bilemeyiz sizin bölümde bir kişilik yer açılsın siz o ilk kişi olun. Ayrıca evdesiniz bu sizin için büyük avantaj :)
Bu arada isminiz yer ismimi? Bana tosya ilcesini hatirlatti daeşim tosyali acaba hemseri miyiz dedim.bi an
Atamaniz olursa bakanlikta sorunlu konularla ugrasacaksiniz. Bunu bilmenizi isterim. Alaninizi daha da belirginlestirin. Sut ve sut urunleri isleyen tesis ile et kombinasinin duzeni bambaskadir. Tanidigim biri peynir uzerine uzmanlasti. Bilinen,saygin bir firmada gida sorumlusu.Gıda mühendisiyim
Yeni evliyim uzun süredir iş ariyorum dügünden önce de aradim bulamadim. Yüksek lisans yaptim mühendislik mezunuyum ama sagolsun danisman hocam sayesinde doktoranin d sini bile yapamicak kadar nefret ettim akademisyenlikten. Düzenli bi isim olsun istiyorum daha önce 1 yil calistim özel sektörde ama okudugum 6 sene kimsenin gozune gorunmedi bile mühendis gibi degil de isci gibi davranildi calistigim yerde deger gormedim
Ben öğretmenlik mezunuyum siz daha avantajlısınız benim ekstra eğitim bilimleri varİnsallah sizin bölümünüz ne? Dogru soyluyosunuz hırs yapmak lazım insanlari duymamak lazim
Gercekten mi cok sevindim adiniza sizin brans neydi peki?aynen hırs yap asla pes etme, benimki de mühendislikti ve bazen hiç kadro açılmazdı ama derece yaparak atandım... ders çalışırken millet cidden sen bu kitapları bitirdin mi der acı acı yüzüme bakarlardı, bende her halde çok kötü bir durumdayım der üzülürdüm demem o ki ne olacağını bilemezsin, sen elinden geleni yapmana bak
Evet ama iste il olarak cok imkanin oldugu bi yerde degilim is bulamiyorum yoksa özele de tamamen kapali degilimAtamaniz olursa bakanlikta sorunlu konularla ugrasacaksiniz. Bunu bilmenizi isterim. Alaninizi daha da belirginlestirin. Sut ve sut urunleri isleyen tesis ile et kombinasinin duzeni bambaskadir. Tanidigim biri peynir uzerine uzmanlasti. Bilinen,saygin bir firmada gida sorumlusu.
Lisedeyken de önü acik acik dediler diye tercih etmistim. Aslinda seviyorum ben meslegimi keske demek istemiyorum biraz da nasibimmis diyorum iste tek sıkıntı bizim ulkede dediginiz gibi..Gıda mühendisi olduğunuzu bilmiyordum.Keşke lise zamanında güzel çalışsaydınız bugün ekmeğini yerdiniz.Sizin bölüm 90 ister 1 2 kişi alır.Özelde kendinizi geliştirmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Ama sizin de alım daha fazla sanirim. Ne bielyim yillarca oku tüken sonra tekrar tonla sinava gir zor gercekten isimiz ciddi sistem sorunlari var.. hakkimizda hayirlisi olsun insallah siz de atanirsinizBen öğretmenlik mezunuyum siz daha avantajlısınız benim ekstra eğitim bilimleri var
Kamuda 5 yillik personele yeni atanmis muamelesi yapan hadsizler gordu bu gozler. Yaparlar,denerler. Tutturabilirse daha da abartirlar,dalga da gecerler. Insan kiliklilar,ne diyeyim.Bi kere personel ablalardan biri beni göstererek bu da bizim yeni eleman demisti. Onlarin elemaniymisim dusunun iki yardim ettim.insanlik ettim elemani oldum muhendis asla olamadim. O laftan sonra nasil zoruma gittyse hep tavrimi koymustum. Gocunmam yardim ederim ama boyle asagilaninca nasil derin izler bıraktıysa özel sektor bende hala kendime gelemedimneyse cook tesekkur ederim yol.gosterdiginiz icin
Sanirim atandiniz? Bransiniz neydi? Kadro sizde de problemlimiydi :/mühendisim ve düğünden 2 ay önce özel sektördeki işimden istifa edip düğünden sonraki hafta kpss dersanesine başladım ve gerçekten çooook çalıştım ve 90 üstü aldım. üniversite sınavına o kadar çalışsaydım kesin tıp kazanırdım :)) iyi ki o kadar emek vermişim çalışmışım. Benimde motivasyonumu o kadar çok düşürmeye çalışan oldu ki! hatırlayınca bile hala sinirleniyorum. Siz en iyi puanı almak iiçin çalışın sonra bakarsınız duruma...
Bu cümleye takıldım... Siz kendiniz için değil başkaları için bişeyler başarmaya kalkıp başarsanız bile hiçbir zaman demeyim ama çoğu zaman takdir görmeyeceksiniz.... Önce kendiniz için isteyin yoksa mutsuzluk sebepleriniz artar ve heyecanınız azalır.... Umarım başarırsınız... Bol şanslarevli kadin gorunce keske bende parami kazanip annecime verebilsem o zevki yasayabilsem diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?