Memnuniyetsizlik Topiği

ben ona bile şikayetimi söylemedim ki...insan gönderdiği malı bilmez mi...
o utanmadıysa ben napim....sadece renk konusunda çıkıştım...yırtık hal edilir de..
birde onun ürünleri bir tuhaftı hepsi etiketliydi..çanta da etiketliydi ama yıpranıktı...
etiket de sonradan koyulmma değildi belli...ya hislerimi dinleyecektim ben...
kendi de sormuştu niye o kadar teredütlüsün diye......ee hissetmiştim seni ondan...
neyse...bu biraz şans işi de sanırım..memnun olanlar da var kendisinden...bilemiycem...

Yani sende haklsın bu topik zaten bu yüzden açıldı
Umatm hatasını telafi eder kims bence kullanılmycak şeyi yollamamalı yırtık dahi olsa

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben ona bile şikayetimi söylemedim ki...insan gönderdiği malı bilmez mi...
o utanmadıysa ben napim....sadece renk konusunda çıkıştım...yırtık hal edilir de..
birde onun ürünleri bir tuhaftı hepsi etiketliydi..çanta da etiketliydi ama yıpranıktı...
etiket de sonradan koyulmma değildi belli...ya hislerimi dinleyecektim ben...
kendi de sormuştu niye o kadar teredütlüsün diye......ee hissetmiştim seni ondan...
neyse...bu biraz şans işi de sanırım..memnun olanlar da var kendisinden...bilemiycem...

Bu arada ben miroskayı savnmadm sanrm yalnş anladınız ben onun kendinden emin sayfasına yazdığı yazıya şaşrdm bunu anlatmak istemiştim aslnda

Bu arada ben miroskayı savnmadm sanrm yalnş anladınız ben onun kendinden emin sayfasına yazdığı yazıya şaşrdm bunu anlatmak istemiştim aslnda

yok yok yanlış anlamadım...farkındayım onu savunmadığınızı
ondan memnun kalan bir kaç arkadaşın da yazısını gördüm ona istinaden şans işi dedim =)

yok yok yanlış anlamadım...farkındayım onu savunmadığınızı
ondan memnun kalan bir kaç arkadaşın da yazısını gördüm ona istinaden şans işi dedim =)

Bencede arada iyi bişi yapmaları lazm yorm almaları lazm unutma buda bir akıl oyunudur☺️

Bencede arada iyi bişi yapmaları lazm yorm almaları lazm unutma buda bir akıl oyunudur☺️

bende bunu düşünmedim değil...:KK1:
sağlam üyelerden alışveriş yapacaksın ...surrender,medcezir gibi üyelerle hiç sorun yaşamadım mesela

bende bunu düşünmedim değil...:KK1:
sağlam üyelerden alışveriş yapacaksın ...surrender,medcezir gibi üyelerle hiç sorun yaşamadım mesela

Belli kişiler var aslnda memnuyet topiğinide okuyarak bilgi sahibi olabilrsin canm

Buradan yetkililere sesleniyorum ben bu topigin olmasindan hic memnun değilim sanki bu site insanlar birbirine düşürmek için acilmiiş gibi ve insanlar birbirlerine karsi daha güvensiz ve saygisiz oldular onlarin yasadiklarini bizler okuyoruz ve bizlerde etkileniyoruz hele bazi insanlar. Bu siteyi eğlence gibi görüyorlar bu topik olmadan önce olaylar bu kadar büyümüyordu insanlar özel mesajdan kendileri hallediyorlardi bence bu topik kaldirilmali bir KK üyesi olarak sizden bunu talep ediyorum.

Tabiki ya bu nasil iştir resmen insanlar bir sorun yasasamda buraya yazsam diye bekliyorlar sanki belki 40 50 urun sattim hic sorun yaşamadim bu topik acilinca bir korkar oldum adim geçecek mi acaba diye ya :) durdukyere insanlari huzursuz eden bir topik bence artik iddia oldu bu topik resmen urun sattiklarindan memnuniyet topiginde TSK. İstiyorlar çok ama çok saçma yöneticiler nasil bu topigi actilar gerçekten anlayamiyorum saçma sapan bir topik bence ve kaldirilmali topik acil sin diye ugrastilar bence istemeyenler de kapatilsin diye uğraş mali .

adminler bence taraf tutuyor bukadar basit :KK47:

Herkese merhaba.

Forumda, 2. El takas ve değişim amaçlı böyle bir bölüm için izin verilmiş olması -hakikaten çok güzel ve kıymeti bilinmesi gereken bir durum- diye düşünmekteyim.

İstediğim halde, zaman problemi yaşadığım için -forumu düzenli, çok sık veya uzun süreli takip edebilme fırsatım- her zaman pek mümkün olamıyor.

Büyükler ve çocuklar için ayrı ayrı mevcut olan bu başlıkları da epey geç fark ettim.

Üyelerin ihtiyaç fazlası kullanım eşyalarının, yine birbirilerinin ihtiyaçlarını giderebileceği, dolayısıyla bütçelerine ciddi katkı sağlamış oldukları/olacakları böyle bir imkan için, hem bu anlamda

Hem de böyle bir olayın;

Bireysel olarak hangi maddi imkanlara sahip olursak olalım, insan olarak, diğer insanlara, ayrıca yeryüzündeki tüm diğer canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluk ve zorunluluklarımıza, kullanılmakta olan tüm kaynakların hem günümüz için hem de yarınlar için dikkatli kullanılması, gelecek nesillere karşı -kaynakları ve doğayı onların da kullanabilme hakkına tecavüz etmeden hareket etme gerekliliğimiz ve zorunluluğumuza da bir katkı koyması bakımından, site yönetimine –naçizane- çok teşekkür ediyorum.

Kaldı ki; Sadece takas değil.

Aynı zamanda, ellerindeki az kullanılmış veya kullanmadıkları ürünleri – ticari ve mali sorumluluğu tamamen üyeleri bağlayıcı olmak suretiyle- ayrıca hiç bir ek maliyet gerektirmeden ve site tarafından hiç bir ek ücret veya menfaat talep edilmeksizin nakite dönüştürebilmeleri hususunda dahi, üyelere çok güzel bir imkan sunulmuş durumda.

Alışveriş yapan üyelerin, en azından -hiç olmazsa bu farkındalık içerisinde bulunması- gerektiğini düşünmekteyim.

Her ne kadar bu topiği okuma nedenim buraya yazmak için değil, farklı ve kişisel olsa da –sayfalara hızlı hızlı göz atarken okuduğum bazı yorumlardan sonra- benim için buraya yazması hakikaten çok güç olacak şeyleri üzülerek de olsa yazmam gerektiğine, bunun en doğru, en dürüst, en samimi ve en hakkaniyetli şey olacağına karar verdim.

Bu vesileyle, -yukarıda yer alan genel duygu ve düşüncelerimi de paylaşmak istediğim için- öncelikle onlara da yer vermeden geçemedim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Buradan üçüncü alımımı yaptım. Bu da daha önceki diğer ikisi gibi, foruma giriş yaparken o an –forum takip sayfasında bulunduğu için- tıklayıp baktığım bir başlıktan oldu.

Kısa süreli de olsa göz attığım yerlerde hakikaten çok çok güzel ve fiyatları da oldukça makul bir dolu şeylere rastlıyorum ve zaten uygun ve cüz-i tutarlardaki eşyalar için bile, birkaç parça alımlarda neredeyse iki parça bedeli, daha altı veya daha üstü rakamlar kadar indirim yapan arkadaşlar olduğunu, bunun zaman zaman karşılıklı aynı şekilde olduğunu ve çok hoş alışverişler ve diyaloglar yaşandığını da gözlemliyorum.

Pazarı bilen ve sürekli takip eden arkadaşlar, hem mevcutları daha iyi biliyordur hem de yeni yeni eklenenleri çok daha hızlı ve çok daha iyi takip ederek, kendi adlarına karşılıklı memnuniyetle şartları en iyi şekilde değerlendiriyor olabilirler, lakin benim gibi biri için bu çok zor.

Neyse, sadede geleyim. Yaptığım alımlar kendim için değildi, bu son alımımda da olduğu gibi…

Özellikle aradığım şeyler veya bir şeyler almaktan ziyade, foruma giriş esnasında rastlayıp, bakınca olabilir diye karar verdiğim ve takip etmesi benim açımdan zor olmasın ve ne kendimin ne de karşı tarafın zamanını çalmamak, meşgul etmemek adına, ilgili kişilere özelden telefon numaramı bildirerek, sonrasında kendilerine dönüş yapmak suretiyle, burada toplu veya çoklu alım şeklinde kabul edilen türdendi.

Belirtilen fiyatlar üzerinden hiçbir indirim ve pazarlık talep etmeden – kargo bedeli tarafımca karşılanmak ve öncelikle alım bedelini karşı tarafın hesabına yatırmak suretiyle yapmış olduğum alımlardı.

Örnek vermek gerekirse, havale bedeli ve kargo bedelini ben karşılamak suretiyle, belirlediklerimin ne kadar ettiğini sorduğumda, (ortalama parça başı 7,5-10-15 tl. gibi fiyatlar mevcuttu seçtiklerimin üzerinde) toplamda 102.50 tl. tutuyor, düz 100 TL. olur denilen bir tenzilatla, yapmıştım ilk alımımı.

Bir diğeri ise; yine aynı şekilde forum takipte karşıma çıkan, gerekli olmaktan veya değerlendirmekten ziyade, satış başlığı açan üyenin amacına katkı koyabilmek, işini kolaylaştırabilmek adına, sonucunda bana bomboş bir kargo dahi gelecek olsa, bunu hiç üzülmeksizin hiç sorun etmeksizin kabullenebilecek kadar göze alacak derecede, çok çok isteyerek ve seve seve kendisine ulaştığım, beni çok mutlu eden bir alımdı. Ayrıca, neticede elime gelen şeyler verdiğim paraya fazlasıyla değer şekildeydi zaten. Konusu geçmişken; Alışveriş olarak tanımlanamayacak, bundan çok öte bir iletişim fırsatını müştereken yaşadığımız için, samimiyetimi sunabilmeme fırsat verdiği ve aynı samimiyetle karşılık bulabildiğim güzellikte bir insan olduğu için, gelişmiş güven duygusu için, (tahmin edemeyebilirsiniz çünkü öyle çok çok ve sürekli satışı olan biri değil) yakın zamanda çok iyi bir hukuk ve adalet savaşçısı olacağını biliyor ve inanıyor olduğum bu güzel insana (burayı okuyacağı için değil sadece içimden geldiği için) gıyabında buradan da çok teşekkür ediyor, derslerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Hem O’nun hem de tüm gençlerin yolu ve bahtı açık, şansları bol olsun inşallah…

Şu an yazıyor olmamın asıl nedeni ve aylar sonraki üçüncü alımıma gelince;

Tarihini tam olarak hatırlamıyorum ama Mayıs başı olmalı. ‘’Türkiye ve Dünya Gündemi’’ başlığına göz atmak üzere foruma giriş yaparken, adetim üzere, önce forum takip sayfasını açarak üye girişi yaptığım esnada, sayfada bulunan bir başlığa bakınca düşündüğüm ve ardından telefon görüşmesiyle karara bağlanarak gerekli ödemesini yapmış olduğum bir alışverişti.

Bir adet çeyizlik nevresim takımı 40 tl.+ bir adet şarjlı süpürge 25 tl. + bir camlık tül perde 10 tl. olmak üzere, yine havale ve kargo bedeli tarafımdan karşılanmak suretiyle toplam 75 tl.yi karşı tarafın hesabına aktardım.

(Diyeceğim o ki; öyle problemli veya karşı tarafa sıkıntı veren ya da ufacık da olsa uğraştırıp zahmet veren, ne öncesinde ne sonrasında tatsızlık çıkaran biri asla değilimdir hiçbir konuda… En azından öyle olduğumu sanıyor veya bu hususta azami ölçüde hassasiyet ve gayret gösteriyorum diyebilirim. Hoş zaten, fazladan bir şeye de gerçekten hiç zamanım yok inanın.)

Aynı günlerde, birinci derecede yakınıma hasta refaketinde bulunmaya başladığım için, ilgili arkadaşı -eğer henüz göndermemişse ve fazlalık ve sıkıntı olmayacaksa eğer, haber verinceye kadar kargomu benim için bekletmesini rica etmek üzere- telefonla aradığımda, zaten göndermiş olduğunu da öğrenmiştim.

Ancak, bir aydan fazladır kesintisiz olarak hastanede olduğumuz için bu konuyla ilgilenemedim. Daha önce hiç PTT şubesi adresi bildirerek bir gönderi alımı yapmamıştım. Teslim alınmayan gönderilerin, diğer özel kargo şirketleri gibi -üç günden sonra gönderen tarafa geri iade olunduğunu- sanıyordum. Bir kaç kez günü birlik eve geldiğim günlerden birinde hatırıma gelince, geri dönen kargonun ilk gönderi ve varsa iade işlemi nedeniyle ortaya çıkan bedeliyle birlikte, ileride bana tekrar göndereceği zamanki kargo tutarını da karşılayacağımı belirtmek ve ayrıca kendisine bir kez daha zahmet vereceğim için özür dilemek maksadıyla Tuba Hanım’a telefonla ulaştım. Oysa Ptt kargo tam bir ay süre veriyormuş alınması için. Bunu söylediğinde en azından karşı tarafa ekstra bir zahmet verecek olma mahcubiyetinden kurtulduğum için oldukça sevindim tabii. :)

Derken, gel zaman git zaman, nihayet 7 Haziran günü taburcu olarak şimdilik evimize dönmüş bulunuyoruz. Pazartesi günü diğer işlerimi halletmeye çalışırken merkez bir mahalde bulunan Ptt şubesine de uğrayıp, kargoyu geri gitmeden alayım bari diye düşündüm. Ne yazık ki tam da o gün süresi dolduğu için, geri iade edilmek üzere Kargo İşlem Merkezine gönderilmişti. (Bu kısmı sizlerin de bilginiz olması açısından belirtiyorum, eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız süreç bu şekilde ilerliyor yani) Epey uzak bir mesafede olduğu için ve günlük programımda erteleyemeyeceğim durumlar söz konusu olduğu için, kendim gidip yetişemeyeceğim kesindi. Neyse ki akşam saatlerinde son anda da olsa, kargo, adıma teslim alındı. Tam bir ay sonra. :)

Ve işte ne olduysa, gece bana getirilen o kargo paketini açtıktan sonra oldu…

Eksik gedik, yırtık sökük, kırık dökük değildi gelenler, yanlış anlaşılmasını istemem.

Ama lanse edilenden çok çok farklı, Tuba Hanım’ın belirttiği ve söylediklerine göre beklentimin, çok çok altındaydı.

Daha açık yazayım en iyisi. Arkadaşlar, ben buradan aldığım ürünleri, aslında öncelikle çocuklar için karınca kararınca sürdürmeye çalıştığım desteklerime ilaveten, büyükler için de olanlara eklemek maksadıyla almıştım.

Malum, yaz tatiline girilecek. Yeni eğitim ve öğrenim yılı başlangıcında okul malzemeleri, okul gömlekleri, ayakkabı ve bot, kaban türü ihtiyaçlar, dönem sonunda ise eğitici setler, yazlık kıyafetler, sandaletler ve karne hediyesi olabilecek mahiyette şeyler almaya gayret gösteriyorum. En azından Haziran’ın ilk haftasında ulaştırmayı planlayarak, en geç Nisan ayından itibaren minik minik başlamak gerekiyor alımlara.

İşte böyle bir girişimle birlikte, yaz döneminde yine aynı şekilde düğün dernek olayları da yoğun oluyor diye, az miktarda olsa bile, genç kızlar için çeyizlik veya büyükler tarafından kullanılabilecek başkaca şeyler de eklemeye başladım gönderdiklerimin arasına, geçen yıldan beri.

Bir ara yine Bit Pazarında muhtelif yeni yeni çeyizliklerin de yer aldığı bir başlığa rastlamıştım. Sonrası için aklımda kalsın diye arkadaşın adına da bakmıştım, rcbl gibi birkaç harften oluşan bir şeydi. Sayfalar o kadar çok ve kalabalık ki sanırım bulmak zor olacaktı zaten. Hani tek tek ayrı ayrı alışveriş zor oluyor diye, aklımın bir köşesine yazmıştım hem dışarıdakilerden daha ucuza da gelir diye. İlaveten satışa koyduklarının arasında bulunan kadeh takımını ise çok beğendiğim için kendime almayı düşünmüştüm hatta. :)

Nisan sonunda hemen hemen toparlamış ve düzenlemiştim kolilerimin büyük kısmını. Böyle zamanlarda sağ olsun çok sevdiğim bir can arkadaşım evlerinde boş olan bir malzeme odasını tahsis ediyor kolilerin bekleme süresi boyunca onları orada tutuyoruz, çünkü benim evimde aynı şekilde müsait yer yok.

Buraları neden böyle detaylı yazıyorum biliyor musunuz?

Mayısın ilk haftasında hastanede refakat için kalmaya başladığımda süresini onbeş yirmi gün gibi düşünmüş olmamıza rağmen, bu süreyi aşınca; Ayrıca, hepimizi üzen elim Soma olayı da vuku bulunca yoğun olarak oraya kanalize olduğum için planladığım ve düşündüğüm son eklemeler için belirsiz bir süreyi beklemenin ve hazırlamış olduklarımı da sırf ilaveler için bekletmenin manası olmayacaktı. Bu sebeple, yine arkadaşlarım sağolsunlar, kolilerimi de gerekli yerlere gönderdiler. Ve aklımdan geçmesine rağmen, başkaca bir zahmet daha vermemek adına – Ptt den bu kargoyu da teslim alıp eklemelerini isteyemedim kendilerinden.

İyi ki böyle bir ricada bulunmamışım bereket. Çünkü; prensip olarak gerekirse kendi alışverişimden ödün vermek suretiyle ve mümkün olduğunca yeni şeyler alıp eklerim gönderdiklerimin arasına. Hani katkı ve destek olalım derken, küçücük de olsa bir tebessüme, küçücük de olsa bir sevince, küçücük bir gönül almaya sebep olalım derken, aynı zamanda birilerinin incinmesine vesile olacaksak ne anlamı kalır ki? O adı destek olan şeyin. Öyle değil mi?

Arkadaşlar, Tuba Hanım bana ayrıca çok güzel fistolu bebek kırlenti, el örgüsü lif ve kenarı oyalı bir örtü de göndermiş hediye olarak.

Buradan sonrasına, Tuba Hanım’a da yazarak devam ediyorum.

Tuba Hanım;
Kargonuzu Pazartesi akşamı teslim aldım.

Öncelikle;
İçten olduğu çok aşikar o güzel notunuza ve beraberindeki güzel hediyelerinize çok ama çok teşekkür ediyorum.

Aslında hem kargoyu aldığımı bildirmek hem de teşekkürümü etmek maksadıyla, sizi aramayı ve bunu telefonda yapmayı çok istedim. Lakin, bir yandan gerçekten hem kızgınlık, hem kırgınlık, hem şaşkınlık gibi duyguları yaşarken, diğer yandan bu teşekkürümü bile hakkıyla edemeyeceğim, ne olursa olsun sesim ve teşekkürüm donuk kalacağı için ve beraberinde belki dayanamayıp olumsuz şeyleri de söyler ve sizi incitirim diye, bunu yapmaktan vazgeçtim. Tıpkı, gönderdiklerinizle ilgili duygu ve düşüncelerimi de size yansıtmaktan vazgeçtiğim gibi.

Açıkça söylemem gerekirse, zaten yapı itibariyle, (olumlu veya olumsuz fark etmiyor) içi dolu dolu olmadığı müddetçe istesem de karşımdaki kişiye tek kelam edemiyorum. Hem zaten aksini, yani yürek başka, dil başka davranışı da oldukça samimiyetsiz buluyorum aynı zamanda. Aslına bakarsanız buna rağmen, yine de teşekkür edemediğim için oldukça rahatsızlık hissettiğimi söylemeden edemeyeceğim. Gönderdiklerinizle ilgili canımın sıkılmasını da dillendirmeden, artı eksi yapmak suretiyle ve sizinle de herhangi bir şekilde tekrar iletişime geçmeme kararı alarak, bu olayı sıfırlamayı yeğlemiştim.

Birkaç gün çok yoğundum ve biraz soluklanmak için uzun süredir uzak kaldığım foruma bir göz atayım istedim.

Sıfırladım desem de demek ki bunu başaramamışım sanırım. Çünkü ısrarla ‘’Acaba ben mi sözlerinizi yanlış anladım? düşüncesiyle, daha önce nasılsa detayları telefonla alırım diye pek de dikkat etmediğim için, başlığınızda yer verdiğiniz bilgi notlarına ve fotoğraflara da dikkatlice tekrar bakmak istedim.

Sayfanızı bulmaya çalıştım ama en üstlerde ve ilk sayfalarda bulamadım. Daha doğrusu, konu başlığını zaten hiç bilmiyorum ve kullanıcı adınızı da tam olarak hatırlamıyorum ama içinde tuba mutlaka geçiyordu diye kalmış aklımda. Konuları açan kişilerin isimlerini taramaya çalıştım fakat ilk sayfalardaki konularda göremeyince vazgeçtim.

Derken sayfa başındaki ‘’Memnuniyetsizlik’’ başlığına merak sardım. Algıda seçicilik bu olsa gerek. :) Hani insan kendi duygu ve düşüncelerinin yoğunluğuna göre algısı da o yönde olur ya, mesela, aslında sık sık yaşanan küçük sarsıntıları normalde birçoğumuz fark etmeyiz bile ama şiddeti yoğun olan ve korkutan bir depremin ardından ise; diğer zamanlarda sürekli olanlardan çok daha düşük şiddetteki artçılara bile tepki vermeye, hissetmeye, fark etmeye, tedirgin olmaya başlarız ve bir müddet böyle sürer.

Sayfalarda gerçekten hiç de hoş olmayan iletişimler yaşanmış. Üzücü tabii ki. Keşke olmasaydı veya keşke olmasa. Ve aralarında sizin yorumlarınıza da rastlayınca (isim benzerliği veya belki de tek bir tire vb. ayrıntıyla başka biri olabilir düşüncesiyle, emin olmak için konularınıza da baktım ve bu esnada benim aldığım ürünler için orada yer alan bilgileri ve koyduğunuz fotoğrafları da gözden geçirmiş oldum.) Tekrar canım sıkıldı.

Ha, şunu ısrarla açık ve net olarak ifade etmek istiyorum ki;
Bana bunca şeyi ve şu satırları, yaptığımız alışveriş hakkında kendimce üstünü örtmüş olduğum şeyleri, burada bu şekilde yazma kararı aldıran şey, tamamıyla, sizin bu memnuniyetsizlik başlığındaki yorumlarınız oldu esasen…

Eğer siz, (ben neye dayanarak yazdığınızı tabii ki de bilemem, belki kızgınlığınız olmuştur bir şeylere onun içindir, bunu anlayabilirim) fakat, bunu bu başlığa ateş püskürerek, üstelik bu kadar genelleme yaparak, kim olduklarından bahsetmeden neredeyse -memnuniyetsizlik başlığında halini bildiren herkesi- art niyetle suçlayan yorumlarınızı öylesine sert ve rahat yapabilmişseniz, adeta niyet okuyan yorumları böyle genel bir başlıkta böylesine yapabiliyor iseniz, hatta site yönetimi için bile (Neyin? Nasıl? Neden? Kim veya kimlerin tarafını tutabilir? ona da hiç aklım ermedi ya zaten) ‘’taraf ……. gibi bir ifadeyi dahi kullanabiliyor ve kendinizde gayet rahat burada yazabilme hakkını bulabiliyor iseniz; benim de size buradan yazmamda bir sakınca olmayacak, bunu gayet doğal karşılayacak ve kabul edilebilir bularak ‘’Neden bu konuyu özelden benimle görüşmediniz veya yazmadınız?’’ gibi bir sorgulama içerisine girmeyeceksinizdir sanırım…

Bakın Tuba Hanım,

Amacım asla ve asla, kimseyi kırmak, incitmek veya kimsenin buradaki işini baltalamak falan değil, olamaz da. Bu pazarda az çok biribirini bilenler dışında, belki hakikaten fırsatçı olan, samimiyetsizce burada satış yapmak isteyenler de olabilir / olacaktır da.

Sizi bilemem, fakat yine de bu tarz bir insan olduğunuzu düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla uzun zamandır ve aktif olarak bu pazarı kullanıyorsunuz.

Ama; Allah aşkına söyleyin, siz, size sizin ifadelerinizle lanse edilmiş şeyler, yine sizin göndermiş olduğunuz halleriyle gönderilmiş olsa, ne düşünürdünüz??? Gerçekten memnun kalır mıydınız??? Bunu çok merak ediyorum.

Perde için;
Tam beyaz değil ifadesini kullanıyorsunuz, ‘’kırık beyaz mı?’’ diyorum, biraz değişik beyaz gibi bir şey diyorsunuz. Ancak, resmen sarı ve sütlü kahve tonlarında, oldukça koyu bir renk. Tamam, orada renk tanımı görecelidir, karşılıklı aynı şeyleri ifade etmeyebilir vs. vs. O perde foto da kırık beyaz görünüyor ve siz de ısrarla sorulan sorudaki tanımlamayı destekler esneklikte cevap veriyorsunuz. ‘’Yok, rengini bilemiyorum, bu perde krem bile değil, hatta oldukça daha koyu bir renk’’ demek, zor olmasa gerek. Hani ihtiyacı olan için -beyaz veya kırık beyaz daha çok şeyle uyumlu ve kullanılabilir olduğu için- sınırlı olmasın, birilerinin işini görür diye düşünerek ekletmiştim. Hoş çok da önemli değil, kerameti 10tl. Ayrıca, ihtiyaç sahibi insanların hiçbir konuda, öyle renk uyumlu şeyler kullanma, çok takım v.b. yapma, üzerine uygun fonlar takma gibi bir düşünceleri, buna imkanları ve böyle bir lüksleri de yok zaten inanın.

Nevresim Takımı için;
Anlata anlata bitiremiyorsunuz, –bu çok özel ve kumaşı dahil çok kaliteli, annem çeyizime özel olarak yaptırdı vb. diyorsunuz. Dolayısıyla ister istemez, hiç olmazsa fotoğrafta görünen o baş kısmındaki bölüm için, (ki fotoğrafa şimdi dikkatlice baktığımda zaten yastık kılıfının bile bir yastık üzerinde geçirilmiş olduğunu henüz fark edebildim, direk katlı bir şekilde veya çeyizlikler gibi katlı ve kenarda duruyor algısı verdiği için sözleriniz, bunun dışında incelememiş olmak benim eksikliğim) aman aman bir şey olmasa da en azından basit de olsa hazır bir dantel gibi geliyor insana, siz de öyle ballandıra ballandıra anlatınca. Siz olsanız nasıl düşünürsünüz? Oysa sadece tülden bir parça ve aslında günlük kullanım için alelade bir takım. Anlattığınıza tek uyan yeri çeyizinizden olması. Oysa özellikle çok güzel bir kumaşı olduğunu ve çeyizlik için kullanılabilecek bir şeymiş gibi ifadeler kullandınız.

Hadi buraya kadarki kısmı için yine göreceli diyelim,
Ama ya şu kullanılmamış olma durumuna ne diyeceğiz???
Özellikle belirterek‘’Bakın ben bunu bir başkalarına göndereceğim, belki de çeyizine katkı olacağı için alıyorum, bu kapsamda değerlendirebileceğim türden mi?’’ diye sorduğumu çok çok iyi hatırlıyorum.

Evet diyerek yine takımın özel ve güzelliğinden bahsederek devam ettiniz. ‘’Öylece duruyor dediniz, olsa olsa o da belki en fazla bir iki defalığına sadece misafire çıkardığınızı söylediniz.’’ Evet özel olarak yapılan çeyizlik pike ve nevresim takımları gerçekten çok güzel oluyor, anneler özene bezene yapıtor veya yaptırıyorlar, aslında yavruağzı - somon veya turkuaz daha güzel oluyor bu tip çeyizliklerde, ben o renkleri daha çok seviyorum’’ diye bağımsız bir cümlemi bile, daha bitirtmeden hemen -aaa niye? sarı da çok güzel, ben tam aksine aslında sarıyı daha çok beğeniyorum, bunun sarısı da çok güzel bir sarı. Sarıyı özellikle çok severim dediğinizi de iyi hatırlıyorum şimdi bir bir. ‘’Eee o zaman ne güzel işte, hem anneniz yaptırmış hem de özel bir şey, hem de sarı, kıymayın bence. Niye kendiniz kullanmıyorsunuz? diye de sormuştum, yazık etmeyin takımınıza düşüncesiyle. Çok sevdiğiniz halde eşiniz sarı rengi sevmediği için bu takımı kendinizde hiç kullanmadığınızı ve bu nedenle bir başkasının değerlendirmesini istediğinizi söylemiştiniz. (Kendime ve saf saf düşünce ve sorularıma gülüyorum şu an, nevresimin halini görünce.)

Şarjlı süpürge için de;
Gerek ilanınızın bulunduğu konuda gerekse yaptığımız telefon görüşmesinde, karşı tarafa verdiğiniz imaj: Çekimi çok güzel, çok çok az ve kısa süre kullanılmış, sağlık sorunu nedeniyle kullanamadığınız ve kaçırılmayacak bir fırsat…

Sonuç:

Söylenenin tam aksine, muhtemelen kullanmaktan sıkılmış olduğunuz ya da pek muhtemel eşya veya evinizi yenilediğiniz-yenileyeceğiniz için, kendinize daha yeni şeyler almaya karar verdiğiniz veya vereceğiniz için, atmaktansa satmaya karar verilmişe benziyorlar bunlar. Çok bariz derecede pamuklanmış, yüzeyinde iplikleri çekilmiş, az falan değil resmen sürekli ve günlük kullanılmış olduğu apaçık belirgin bir nevresim takımı.

Telefonda ‘’fotoğrafını koyduğum süpürgenin aynısı ve çok az kullanılmış bir makine, sadece benimki siyah rengi, o rengi cırtlak bulduğum için siyahını almıştım’’ dediğiniz süpürgenin bu olduğuna inanmakta ise zorluk çekiyor insan. :)

Bir kere o fotoğrafını koyduğunuz modelden değil zaten, ondan daha büyük olan, haznesi iç göstermeyen metalik gri değil, görünebilen şeffaf koyu gri renkte mika olan ve çok çok daha alt ve eski modele benziyor.

Ha, bir de bu süpürgeye normalde 40._tl. bedel biçmiş ve satılmayınca indirim yapmışsınız 25._tl olarak. !!! İnsanlar zaten fotoğrafını eklediğinizin bile yenisini indirimlerde 50-60 tl. arası fiyatlarda bulabilecekken, şu gönderdiğiniz şeye 40._tl. bedel biçmişsiniz ya gerçekten pesss…

Söylemek istemezdim ama; Resmen genel temizlikte kullanılmaktan oldukça yıpranmış, eskimiş, her tarafı çizilmiş, fırçasının baş kısmındaki aparatın süpürgeye takılan bölümünün bir tarafında (sanırım çalışma süresini uzun tutmanız nedeniyle) küçük de olsa bir erime meydana gelmiş, dahası haznesi ve kendisi kir içinde bir süpürge… Resmen içinde kendi görünmeyecek boyutta tozlu çamurlu su izleri, içinde ve fırçasında havlar, saçlar, kıllar mevcut.

Çalışması ve şarjının ne kadar süreyle dayandığı hakkında görüş bildiremeyeceğim zira eldivenle iyice temizlemeden bunu test edebilmem mümkün değil.

Hadi güzelce temizlemek bir yana dursun, insan hiç olmazsa haznesini boşaltır, sadece çeşmeye tutup bir durular da gönderir onu.

Her şeyi bir tarafa bıraksam bile, bunun tek açıklamasını, (terbiyem elvermiyor buraya yakışacak olan tabiri kullanmaya) o nedenle sadece karşı tarafa yapmış olduğunuz büyük bir saygısızlık olarak izah edebilirim ancak.

Ya ben, arkadaşlarımdan rica edip, sizin kargonuzu da alarak, nasıl olsa hazır ambalajlı ve kargolu o haliyle diğer gönderdiğim şeyler arasına ekletmiş olsaydım ne olurdu? Diye düşününce, en azından bunu yapmamış olduğuma şükrediyorum şu an. Sizin için bunun hiç önemi ve anlamı yok belki ama her ne kadar o insanlar beni bilmeyecek ve tanımayacak olsalar da –kendilerine bunun layık görülmesi- sanırım içinde bulundukları durumlardan bile çok daha incitici, çok daha üzücü olacaktı onlar için, bu kesin…

Ayrıca, ben özellikle böyle çoklu alışverişlerimi genellikle büyük mağazalardan, koca koca alışveriş merkezlerinden ziyade, küçük esnaftan yaparım çoğunlukla. Ve topluca alımlarda hem onlarda mal hareketi olmasına küçük de olsa katkım olsun isterim, hem de bu tip şeylerde kendilerinden oldukça önemli indirim ve katkılarla da karşılaşırım büyük oranda.

Evet, çok değil belki. Sadece 3 kalem şey ve belirlediğiniz fiyatlardan toplamda 75._tl lik bir şey tutuyor sizden aldıklarım. Havale ücreti ve kargosuyla 100 tl. Belki çok büyük bir meblağ olmayabilir. Lakin, sizden yaptığım alışveriş yerine, son iki gündür yaptığım alışverişlerde kullanmış olsaydım eğer, sağ olsunlar çifti 25-30 liradan olan sandaletleri çiftini 10 liraya veren yerden, 10 çift daha sandalet veya başkaca bir şeyler satın alabilir, en azından 10 çocuğu daha fazladan sevindirebilirdim mesela.

Oysa şimdi, gönderdiklerinizi çöpe atmak mecburiyetindeyim.

Diyelim ki;
Buraya kadar yazdıklarım demagoji.

Diyelim ki;
Siz, hiç kullanılmamış ve üstelik kaliteli nevresim takımlarının paketiyle ortalama 30-40-45 lira bedelle satış veya takasa konduğu bu pazarda, kullanıp pamuklanmış, ipleri çekilmiş kendi nevresiminizi çeyizlik ve neredeyse hiç kullanılmamış çeyizlik diye tanımlayabilir, o şekilde lanse edebilir veya muhtemelen artık yenilerini alacağınız için kendinize layık görmediğiniz şeyleri başkalarına layık görebilir, 40 lira değer biçebilirsiniz, bu sizin en doğal hakkınız.

Diyelim ki;
Süpürge için de aynı şey geçerli.

Diyelim ki;
(söylediklerinize itibar etmek yerine) zamanınızı ve kendi zamanımı çalmamak adına, sizi uğraştırmamak adına, bunlarla ilgili detay fotoğraf veya başkaca detay bilgi istememiş olmak benim eksikliğim.

Diyelim ki;
Tanımadığım halde söylediklerinize itibar etmek, herhalde kutusuyla bir yerlere kaldırılmış düşüncesiyle (her bir şeyin fotoğrafını çekip koyduğunuz halde süpürge için defalarca yazmış olduğunuz halde niyeyse kendi fotoğrafını koymamış olmanızdan dolayı art niyet beslememiş olmak) aklımdan başkaca bir şey geçirmemiş olmak, benim ahmaklığım.

Diyelim ki;
Ben veya bir başkası benim satın alma amacım dışında, kendi kullanımımız için yapmış olalım bu alımı.

Size sadece şunu sormak istiyorum.
Şimdi, her şeyi bir yana bırakıp, gerekirse bir aynaya bakarak kendi kendinize birkaç saniye de olsa dürüstçe düşünmenizi rica ediyorum lütfen…

Siz, ne olduğunu en iyi kendiniz bilebileceğiniz bu şeylerin, hakikaten söylediğiniz gibi olduğuna, o nevresimlerin ve süpürgenin belirttiğiniz gibi olduğuna, gerçekten sadece u amaçlarla satışa koyduğunuza inanıyor ve kendinize de ‘’evet böyle’’ diyebiliyor musunuz???
Eğer cevabınız ‘’Evet’’ ise, ben son derece art niyetli ve asılsız şeyler yazmış olduğumu kabule hazırım…

Yukarıda bir yerlerde değinmiştim diye hatırlıyorum ama tekrar etmek istiyorum. Ne olursa olsun, işin teşekkür gerektiren kısmından hiç kaçınmayan biri olarak, hayatımda ilk defa, bence teşekkürü hakkeden (o notunuza ve düşünceli hediyelerinize) teşekkür etmeyi bile yapamadım. Dediğim gibi; ne memnuniyetsizliğimi ne de teşekkürümü sizinle paylaşmayarak, durumu kafamda sıfırlamayı, sizi kırmadan yapabileceğim en doğru şey olarak düşünüp, konuyu bitirmeye çalıştım kafamda.

Ama, alıntı yaptığım ve bana hiç hoş gelmeyen yorumlarınızı okuyunca, ister istemez sizinle yaptığımız alışverişle alakalı duygularım tekrar depreşti.

Ve tekrar açık ve net olarak ifade etmek istiyorum ki;
Öyle bir sorun yaşasam da yazsam falan diye bekleyen biri hiç değilim. Üstelik her şeye rağmen ve memnun kalmadığım halde, yine de değil buraya yazmak, şahsınıza dahi bunu bildirmek istemeyecek kadar da hassas düşünceli bir insanım üstelik. Şu satırlarca ve böyle herkesin okuyabileceği bir yerde bunca şeyleri yazmış olmamın en büyük nedeni aslında tamamen sizin şu yorumlarınız oldu diyebilirim. Yani beni bu konuda harekete geçiren ve tetikleyen en önemli etken, yine sizin bu yorumlarınız oldu aslında.

İnsanız biz, hepimiz şaşar beşeriz sonuçta. Şüphesiz, hepimiz hatalar ve yanlışlar yapabiliriz. Aksi imkansız…

Fakat, ‘’Hata bilmeden, farkında olmadan, yanlışlıkla yapılan şeyin adıdır’’Tuba Hanım, ‘’Bilerek yapılan şeyin adı’’ değil…

Ve özetle iki cümleye sığdırarak şöyle sonlandırıyorum,

1. ‘’Lütfen insanları bu kadar kolay ve gereksiz yere harcamayın, hiç kimseye ama hiç kimseye bunu yapmayın lütfen…’’

2. ‘’Samimi, düşünceli ve art niyetsiz biri olabilirim belki ama asla enayi veya salak değilim.’’ Bunu bilin istedim…

Arkadaşlar, sayfayı bu kadar uzun bir yazıyla işgal ettiğim için gerçekten özür diliyorum sizlerden ve okuyacak olanlar olursa onlardan da.

Ama ‘Bit Pazarı’’ yla ilgili düşüncelerimi ve yaşanmışlıklarımı kendi adıma her detayıyla paylaşmak istedim ben de.

Belki ben bu pazardan bir daha alışveriş yapmayabilirim. Belki çok nadir ve tesadüfi bir şeyler ya da vakit bulup başlıkları incelemek suretiyle aynı kişide farklı farklı bir şeyleri topluca almaya da karar verebilirim. Bunu bilmiyorum tabii ki. Ama kısa vadede buna zamanım olmayacağı için en azından bir müddet alışveriş yapacağımı sanmıyor olsam da; sürekli takip edenler ve değerlendirenleriniz açısından, bazı hususları irdelemek bakımından faydası olabileceğini düşündüğüm için, her yönüyle kendi bakışımı ve benim Bit Pazarı hikayemi en ince ayrıntısıyla paylaşayım istedim.

İnsanlara güvensizlik beslemek tabii ki doğru bir şey değil. Lakin, en azından alım yaparken, karşı tarafça lanse edilen hususları daha detaylı sorgulamakta, özellikle ürünün birebir görüntüsü olmasına dikkat etmekte ve göreceli olabilecek hususlarda kriterlerinizi belirtseniz dahi verilen cevapları birkaç kez teyit ettirmekte ve daha ısrarlı sorular ve inceleme yapmakta büyük yarar olacağını ve alışveriş sonrasında karşılıklı kırmanın veya kırılmanın bir parça da olsa önüne geçebileceğini düşünüyorum …

Hem alıcı hem satıcı bakımından, olması gerektiği gibi davranışlar ve duyarlılıklarda bulunulması; en doğru, en güzel, en uygun, en yakışır, en olması temenni edilen ve en arzu edilen durum tabii ki…

Herkese iyi ve güzel, her iki taraf için sorunsuz ve memnuniyet verici, her şeyden önemlisi de kişilerin hem kendilerine hem de karşılarındakilere gereken önemi ve saygıyı gösterebildikleri alışverişler diliyorum …

Sevgimle

kime inanicaz goz gore gore insani kandiriyolar diyen tugbass hanimdan bende lila cicekleri olan bi perde almistim ..normalde beyaz olmasi gereken perde kotu yikanmisliktan veya kac sene kullanilmisliktan bilmiyorum griye donmus ve uzerinde biri sigarayla yanmis olmak uzere 3 tane deligi mevcut..ayrica korneje takilmasi gereken dugmelerinden ucu kopuk simdiye kadar bende soylememistim ama durum boyle inkar edilirse fotograflayip atabilirim ...

:KK20: buradan uzay100 adlı kisiden pierre carden esarp almak için anlastık yollayacagını soyledi adresimi verdim ama yollamadı esarbımı yolladınız mı diye mesaj yazıyorum cevrim içi oldugu halde bana cevap vermıyor . kusura bakmayın baskasına sattım esarbınızı deseniz bu kadar sinirlenmezdim cok buyuk saygısızlık bu :KK20:En Büyük KK

Neymiş kendine yapılmasını istemediğimiz şeyi başkasına yapmamalıymışız ,Canan hanım ,sizin adınızdan çok uzuldum. ,resmen kandırılmışsınız ,yazık gerçekten ,sizinle bir sıkıntım yok tbs hanım ama yaptığınız gerçekten ayıp ...birde burda efeleniyorsunuz sanki haksızlığa uğramış gibi :KK52:hay Allah ya daha neler görücez

kime inanicaz goz gore gore insani kandiriyolar diyen tugbass hanimdan bende lila cicekleri olan bi perde almistim ..normalde beyaz olmasi gereken perde kotu yikanmisliktan veya kac sene kullanilmisliktan bilmiyorum griye donmus ve uzerinde biri sigarayla yanmis olmak uzere 3 tane deligi mevcut..ayrica korneje takilmasi gereken dugmelerinden ucu kopuk simdiye kadar bende soylememistim ama durum boyle inkar edilirse fotograflayip atabilirim ...

Geçinmiş olsun canım..cidden uzuldum ,kendilerını kandırıyorlar ,o para helâlim yani değilmi .

Canan Hanım bu ne böyle hepsini okuyamadım doğal olark atlayarak geçtim.Peki önceliği kendisini arayarak sağladınız mı kusura bakmayın evetse gözden
kaçırmışımdır...

Valla benim susupta yazmadığım nicki vermediğim kişi ayyuka çıkıyor demekki tek mağdur değilmişim ve hiç şaşırmadm nedense

önce güzel şeyler satıp güven kazanılıyor ve sonra memnuniyet topiinde teşekkür falan yazılınca artık ne istersem satarım havasına girilir sonra bi b...k çıkınca kayıp olunur bi kaç gününe ve nick değiştirilip devam edilir:KK4::KK20::KK51:

önce güzel şeyler satıp güven kazanılıyor ve sonra memnuniyet topiinde teşekkür falan yazılınca artık ne istersem satarım havasına girilir sonra bi b...k çıkınca kayıp olunur bi kaç gününe ve nick değiştirilip devam edilir:KK4::KK20::KK51:

👏👏👏👏tebrikler aynen öyle koroleva süper yorumlamışsn
örnekler çok nick konsunda akıl oyunu oynuyorlar

he ya kendilerini çok akıllı sanıyorlar:KK14::KK14: ama cannnan üye için üzüldüm kendisi için bile almamış :KK14:yardım amaçlı galiba

Canan Hanım bu ne böyle hepsini okuyamadım doğal olark atlayarak geçtim.Peki önceliği kendisini arayarak sağladınız mı kusura bakmayın evetse gözden
kaçırmışımdır...

ben okudum :KK53: aramamış:KK19: belli ki çok sinirlenmiş ama teşekkür bile etmiş hediyeleri için

Son düzenleme:

Desene bi ben başaramadım isim değiştirip girmeyi bi de kendimi ispiyon ettim admine:)Ama ben isim soyisim vermiştim sayfaya malesef .
Artık nikimden tanınıyorum gogıldan arandığımda.Bu yüzden değiştirmek istedim ama halen devam,devam da edeceğim teve mle biz mutluyuz.:21:

kaçırmışımdır...

Desene bi ben başaramadım isim değiştirip girmeyi bi de kendimi ispiyon ettim admine:)Ama ben isim soyisim vermiştim sayfaya malesef .
Artık nikimden tanınıyorum gogıldan arandığımda.Bu yüzden değiştirmek istedim ama halen devam,devam da edeceğim teve mle biz mutluyuz.:21:

seni seviyorum teveeee:KK24::KK24::KK16: ya çok var nick değiştiren 2 üyelik alan vs.herkes dolandırıcı değil ama genelde öyle oluyor gördüğüm kadarıyla

Son düzenleme:
X