Ben doğum yapmadım ama ablamdan bildiğim kadarıyla sezeryanda ilk gün ağrı ve gaz oluyor.Sonra belki ara ara gaz sıkışması veya dikişlerde sızlama oluyor sanırım.Bu ameliyatta dikiş yeri sıkıntısı olmuyor,sadece protezler göğsü sıkıştırıyor,ilk günler daha yoğun olmakla birlikte göğüs alışana kadar birlikte mücadele ediyorlar,kardeş kavgası gibi
Önce doğan sonra doğanı başta istemiyor,itiyor,nerden geldin sen diyor,zamanla bakıyor biz kardeşiz alışmak zorundayız yavaş yavaş ikna oluyor.Daha az pürüz çıkarmaya başlıyor,sonra da kardeş kardeş yaşayıp gidiyorlar.
Daha açıklayıcı olması açısından ben sadece ilk 2 gün ağrı kesici aldım, ikinci günkü tamamen daha şiddetlenirse korkumdandı.Daha fazla şiddetlenmediğini görünce bıraktım.Ağrı oldukça yürümeye başladım,yürümek rahatlatıyor,dolaşımı hızlandırdığından gerginliği azaltıyor.
Şunu söyleyebilirim benim olduğum yöntemle yapılan ameliyat çok ağrılı,dayanılmayacak sıkıntılı bir ameliyat değil.Ağrılar ilk günden itibaren zamanla azalıyor.İlk günden itibaren tuvalete gidebildim,kendim kalkıp yatabildim,ikinci günden itibaren kendim yemek yiyebildim,beşinci gün kendim yemek yapabildim(ama 2 domates rendeleyemedim 1,5 rendeledim
),ilk banyomu ablam yaptırdı,sonraki banyoyu beşinci gün kendim yapabildim.Ama ağır kaldırmaktan hala imtina ediyorum,bir süre de edeceğim.