• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memeden kesme

Merve34aslan

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
179
79
48
24
Kızlar oğlumu memeden kestim bugün 3. Gün ama sanki kötü bişey yapıyorum gibi oğlum 23 aylik bu arada tekrar versem mi diye kara kara düşünüyorum çok farklı bir bağ bu düşündükçe ağlayacak gibi oluyorum 🥺🥺
Versem mi oglumu silikon uçla emziriyorum normalde sütünü bebeklere verdik dedim dün çok ağladı gece vermemek için çok direndim kabullendi gibi ama ben kabullenemiyorum nolcak bu işin sonu 🥺😔😔

Sanıırm ne siz ne de o hazır değilmişsiniz. Birazcık yavaştan alıp keşke belirli zamanlarda konuşarak, ona güzelce anlatarak yavaş yavaş emmeleri azaltıp. Belirli bir süreye yaysanız daha güzel olurdu. 23 aydır beslendiği, sığındığı, güven duyduğu bir şeyi bir anda terk etmek kolay değil. Güle güle meme diye bir kitap var bunu okuyup daha sonra oğlunuzla da okuyabilirsiniz. Sonra önce haftalara bölüp gündüz emmelerini ya da gece size hangisi uygunsa oradan başlayıp çocuğa güzelce açıklayıp yeniden mi deneseniz?

Emzirmek sadece doyurmak değil, farklı bir ilişki de aynı zamanda. Çocuk için zorlayıcı olduğu kadar anne için de zor olabiliyor. Bu nedenle sizin hazır olmanız, bebeğinizi regüle edebilmeniz açısından da çok önemli. Devamını getiremeyeceğinizi, süreci şu an iyi yönetemeyeceğinizi düşünüyorsanız emzirmeye devam edebilirsiniz. Ama bir yola girmişsiniz, eğer mümkünse kararlı bir tutumla süreci sonlandırmak çok daha sağlıklı. Çünkü şimdi vazgeçerseniz, çocuğunuz bir sonraki denemede tekrar memeye dönebileceğini düşünebilir. Bir de lütfen sütünü başka bebeğe verdik demeyin. Memeden ayrılmak yeterince zor, bunun üstüne bir de sütün başka bebeklere layık görüldüğünü ve hatta belki de sizin başka bebekleri emzirdiğinizi düşünebilir. Son olarak, meme emzirme dışında da önemli bir nesne şu an onun için. Emziremeyeceğinizi, ama memenin hala yerinde olduğunu, ihtiyaç duyduğunda gelip dokunabileceğini söylerseniz, daha yumuşak bir geçiş olur.

Kabullendi gibiyse tekrar vermeye başlayıp ikinci bir travma yaşatmayın bebeğe. Şimdi tekrar verip sonra tekrar kesecekseniz yavrunuza kötülük olur. Şu an bunun zorluğunu bebekten çok siz yaşıyor gibisiniz, siz yetişkinsiniz biraz dirayetli olmayı deneyin bebeğiniz için. Ama sütünü baska bebeğe verdik çok çok yanlış olmuş nerden geldi bu aklınıza?

Back