- 4 Ağustos 2014
- 256
- 104
-
- Konu Sahibi birmavipapatya
Bilmiyorum onu doktordan öğreneceğiz. Eklediğiniz sizin memeniz mi? Sıktığınızda meme ucundan akıntı falan geliyor mu? Ve portakal kabuğu görünümü var mı?Benim göğsüm bu şekilde göğüs altından ağrıyla geliyor kollarıma vuruyor kaslarım çok acıyor sonra gögüslerim büyüyor sertleşiyor ama son iki defadır tek sol göğsüm büyüyor sertleşiyor ilk kezde alt kısmı kızardı
K
Meme kaslarını etkiliyormuş yazmıştınız kaslara ne oluyormuş onu paylaşırmısınız
Bir de meme ucunuzu kontrol edin diğerinden farklı mı? Ama cevabı burdan bulamazsınız doktora girmek şartBenim göğsüm bu şekilde göğüs altından ağrıyla geliyor kollarıma vuruyor kaslarım çok acıyor sonra gögüslerim büyüyor sertleşiyor ama son iki defadır tek sol göğsüm büyüyor sertleşiyor ilk kezde alt kısmı kızardı
K
Meme kaslarını etkiliyormuş yazmıştınız kaslara ne oluyormuş onu paylaşırmısınız
Evet benim göğsüm akıntı yok doktora gittim bende göğüs protezi var mentor marka 15 yıl oldu doktor onun yapabileceğini söyledi ALCL diye bir olay varmış lenfoma kanseri protezin etrafını saran kapsülden oluyormuş doktor söylemedi ama ben ondan kuşkulanıyorum bu şekilde 3 yıldır oluyor hiç bir doktor bulamıyor ne olduğunu salı akşamı emar çekilecek doktor ultrason ve mamoğrafi istedi ben emar dedim yazdı inşallah bişey çıkmaz göğsümün alt yarısı hafif kızarık doktor çok endişeli yaklaşmadı ama bilmiyorum ALCL YE çok benziyor anneniz nasılBilmiyorum onu doktordan öğreneceğiz. Eklediğiniz sizin memeniz mi? Sıktığınızda meme ucundan akıntı falan geliyor mu? Ve portakal kabuğu görünümü var mı?
El muaynesi yapınca kitle geliyor mu? enfeksiyon da olabilir hemen paniklememek lazım ama mutlaka doktora gösterinKonuyu sağlık köşesine açtım ama kimse görmedi. Buralar daha aktif sanırım lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Annemin memesini bugün tesadüfen gördüm kıpkırmızıydı. Elledim semsert ve şiş. Davul gibi olmuş bildiğiniz çok kötüyüm. 2-3 aydır böyleymiş ve bize söylememiş. İnanamıyorum. Nasıl söylemez neden söylemez. İltihaptır dedim diyor. İltihap olma ihtimali var mıdır? Kızarıklık mutlaka kanser belirtisi midir ? Yarın ilk iş doktora gideceğiz ama şuan aklım kafam karmakarışık.
Malesef 4. Evre meme kanseri teşhisi konulduEl muaynesi yapınca kitle geliyor mu? enfeksiyon da olabilir hemen paniklememek lazım ama mutlaka doktora gösterin
Protezden kaynaklı bir problem olabilir hemen kanser diye düşünmeyin meme kanseri ağrı yapmıyor mesela. Annemin de ağrısı olmamış hiç. Dediğiniz lenfoma kanseri olsa 3 yılda mutlaka ortaya çıkardı. Kan değerleriniz anormal olurdu diye düşünüyorum illaki baktırmışsınızdır değerlerinize. Ama tabiki ihmal etmeyip gitmeniz güzel keşke annemde ihmal etmeseydi.Evet benim göğsüm akıntı yok doktora gittim bende göğüs protezi var mentor marka 15 yıl oldu doktor onun yapabileceğini söyledi ALCL diye bir olay varmış lenfoma kanseri protezin etrafını saran kapsülden oluyormuş doktor söylemedi ama ben ondan kuşkulanıyorum bu şekilde 3 yıldır oluyor hiç bir doktor bulamıyor ne olduğunu salı akşamı emar çekilecek doktor ultrason ve mamoğrafi istedi ben emar dedim yazdı inşallah bişey çıkmaz göğsümün alt yarısı hafif kızarık doktor çok endişeli yaklaşmadı ama bilmiyorum ALCL YE çok benziyor anneniz nasıl
Annemin tam olarak ilerlediğinden falan haberi yok şekeri var çünkü direkt yükseliyor nasıl olacak bilmiyorum bugün bir profesöre gittiler kemoterapi alması lazım direkt demişEvet benim göğsüm akıntı yok doktora gittim bende göğüs protezi var mentor marka 15 yıl oldu doktor onun yapabileceğini söyledi ALCL diye bir olay varmış lenfoma kanseri protezin etrafını saran kapsülden oluyormuş doktor söylemedi ama ben ondan kuşkulanıyorum bu şekilde 3 yıldır oluyor hiç bir doktor bulamıyor ne olduğunu salı akşamı emar çekilecek doktor ultrason ve mamoğrafi istedi ben emar dedim yazdı inşallah bişey çıkmaz göğsümün alt yarısı hafif kızarık doktor çok endişeli yaklaşmadı ama bilmiyorum ALCL YE çok benziyor anneniz nasıl
El muaynesi yapınca kitle geliyor mu? enfeksiyon da olabilir hemen paniklememek lazım ama mutlaka doktora gösteri
ALLAH ŞİFA VERSİN iltihaplı meme kanserimi anneniz en ağresif olanı çok çabuk ilerliyormuş bende kendimde bir bundan birde ğöğüs protezinin sebeb olduğu ALCL bir tür lenfoma kanseri omdan kuşkulanıyorumMalesef 4. Evre meme kanseri teşhisi konuldu
ALCL bilinen birşey değil protezin etrafında kapsül oluşup dsıvı oluyormuş bu sıvıyı çekip patolojiye göndereceklerki anca meydana çıksın domtorların hiç biri bana ALCL olabilir demedi geç bile kalmış olabilirim teşhisteProtezden kaynaklı bir problem olabilir hemen kanser diye düşünmeyin meme kanseri ağrı yapmıyor mesela. Annemin de ağrısı olmamış hiç. Dediğiniz lenfoma kanseri olsa 3 yılda mutlaka ortaya çıkardı. Kan değerleriniz anormal olurdu diye düşünüyorum illaki baktırmışsınızdır değerlerinize. Ama tabiki ihmal etmeyip gitmeniz güzel keşke annemde ihmal etmeseydi.
Anneniz tahmin ediyordur ALLAHIM şifa versinAnnemin tam olarak ilerlediğinden falan haberi yok şekeri var çünkü direkt yükseliyor nasıl olacak bilmiyorum bugün bir profesöre gittiler kemoterapi alması lazım direkt demiş
Nasıl anladı kanser olduğunu benimde kayınvalidem aynı durumda gögsünden kanlı akıntı geldi. Memografi yapıldı usg çekildi. Doktor birde mr istedi mamografşde birads 4b çıktı. Sağ tarafta 2.5 cm solid kitle var. Biyopsi istedi bizde korkuyoruz...Doktor 4. Evre kanser diyor. Biyopsi sonucunu bekleyeceğiz yıkılmış durumdayım. Anneme söylemiyoruz ve belli etmyiorz ama çok kötüyüm
Bizim mamografi temizdi ama memenin görünü direkt kanserli meme görüntüsüydü portakal kabuğu görünümü içe çökük meme başı. Kanlı akıntı yoktu ama çok belirgin bir işareti. Mr da zaten daha net anlaşılıyor.Nasıl anladı kanser olduğunu benimde kayınvalidem aynı durumda gögsünden kanlı akıntı geldi. Memografi yapıldı usg çekildi. Doktor birde mr istedi mamografşde birads 4b çıktı. Sağ tarafta 2.5 cm solid kitle var. Biyopsi istedi bizde korkuyoruz...
Amin tedaviye başladık doktor her şeyi açıkladı kemoterapi yerine akıllı ilaç ve hormonoterapi tedavisi uygulanıyor. İç organlara sıçramamış o yüzden içimiz biraz rahatladı kemoterapi almaması da avantaj kemoterapi ileriki yaştaki hastaları daha da etkiliyor. Çok şükğr doktorlar şimdi daha umutlu konuşuyor agresif bir tümör değilmiş.Anneniz tahmin ediyordur ALLAHIM şifa versin
Çok geçmiş olsun agresif olmamasına cok sevindim..bende de yeni 1 evre teşhis kondu, ameliyatla alındı, 4 kür kemoterapi ardındandan radyoterapi ve ilaç dediler, kemoterapi olmak istemiyorum korkutorum, annenizin ki67 si ve tümör grade kaç çıktıAmin tedaviye başladık doktor her şeyi açıkladı kemoterapi yerine akıllı ilaç ve hormonoterapi tedavisi uygulanıyor. İç organlara sıçramamış o yüzden içimiz biraz rahatladı kemoterapi almaması da avantaj kemoterapi ileriki yaştaki hastaları daha da etkiliyor. Çok şükğr doktorlar şimdi daha umutlu konuşuyor agresif bir tümör değilmiş.
Çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin annenize insalla dualrim annenizle durumu nasıl şimdi doktorlar nediyorlarBiyopsi yapıldı mı canım benim yaa önemli olan Biyopsi sonucu rabbim korktugunuzdan korusun inşallah güzel haberler alırsınızrabbim şifasını da verir endisenizi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım Rabbim Şafi adı ile şifalar versin inşallah
Yanlış alıntı yapmışsınızÇok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin annenize insalla dualrim annenizle durumu nasıl şimdi doktorlar nediyorlarbirmavipapatya
Kusura bakma canım yalnis olmuşYanlış alıntı yapmışsınızkonu sahibi ben değilim cnm.
Size de çok geçmiş olsun. Erken evrede teşhis edilmiş olması çok güzel bu yüzden kür sayınız da az. Menopoz öncesi kadınlarda akıllı ilaç ve hormonoterapi uygulanmıyor diye biliyorum yani devlet ödemiyor hormon ilaçlarını sanırım. Kemoterapi o yüzden başlanacaktır size. Tabii yanlış yönlendirmeyeyim tabii benim araştırdığım oydu. O dediğiniz şey ne oluyor hatırlamıyorumÇok geçmiş olsun agresif olmamasına cok sevindim..bende de yeni 1 evre teşhis kondu, ameliyatla alındı, 4 kür kemoterapi ardındandan radyoterapi ve ilaç dediler, kemoterapi olmak istemiyorum korkutorum, annenizin ki67 si ve tümör grade kaç çıktı
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Doktor en az 2 yıl akıllı ilaç tedavisi uygulanacak diyor. Ve yaşam süresi hakkında da olumlu konuşuyorlar çok şükğr. Her şeyi Allah bilir ama hani bize başta söylenen çok geç kalınmış cümleleri 3 aylık ömrü kaldı gibisinden bizi çok yıkmıştı ama şimdi çok daha umutluyuz hamdolsun.Çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin annenize insalla dualrim annenizle durumu nasıl şimdi doktorlar nediyorlarbirmavipapatya
Cok şükür canım ya rabbim annenizi korudu. Rabbim şifalar versin insallahÇok teşekkür ederim Allah razı olsun. Doktor en az 2 yıl akıllı ilaç tedavisi uygulanacak diyor. Ve yaşam süresi hakkında da olumlu konuşuyorlar çok şükğr. Her şeyi Allah bilir ama hani bize başta söylenen çok geç kalınmış cümleleri 3 aylık ömrü kaldı gibisinden bizi çok yıkmıştı ama şimdi çok daha umutluyuz hamdolsun.