Meme kanseri

Çok geçmiş olsun agresif olmamasına cok sevindim..bende de yeni 1 evre teşhis kondu, ameliyatla alındı, 4 kür kemoterapi ardındandan radyoterapi ve ilaç dediler, kemoterapi olmak istemiyorum korkutorum, annenizin ki67 si ve tümör grade kaç çıktı
Geçmiş olsun bende şuan tedavi görüyorum 4 kemoterapi aldım koruma amaçlı şimdi ışın alıyorum 28 gün. İlk başta 4 kür kemoterapi sonrasında ışın tedavisi demişti onkolog son kemoterapi de tedaviyi uzatmaya çalıştı 12 hafta akıllı ilaç verecek di kemoterapi gibi benim genel cerrah izin vermedi benimde ilk evre Ca amaliyat ile temizlemisti dr radyoloji onkoloji dr akıllı ilaca gerek duymadı şuan ışın tedavisindeyim korkmaniza gerek yok bende almak istemedim ilk başta ama maalesef mecburen aldım 😊 kemoterapiyi

Geçmiş olsun bende şuan tedavi görüyorum 4 kemoterapi aldım koruma amaçlı şimdi ışın alıyorum 28 gün. İlk başta 4 kür kemoterapi sonrasında ışın tedavisi demişti onkolog son kemoterapi de tedaviyi uzatmaya çalıştı 12 hafta akıllı ilaç verecek di kemoterapi gibi benim genel cerrah izin vermedi benimde ilk evre Ca amaliyat ile temizlemisti dr radyoloji onkoloji dr akıllı ilaca gerek duymadı şuan ışın tedavisindeyim korkmaniza gerek yok bende almak istemedim ilk başta ama maalesef mecburen aldım 😊 kemoterapiyi
Rabbim hepimize şifa versin..Sağlıkla atlatacağız bu günleri🙏bugün kontrole gittim oncotype dx diye bir test önerdiler, yurtdışında yapılıyormuş, tekrar etme yüzdesini ve kemoterapiden fayda görme yüzdesini gösteriyormuş, maliyetliymiş, yaptırmaya çalışacağım..kemoterapide saçınız döküldümü, kür sayısı ve dozu az olunca dökülmeyebilir dediler

Size de çok geçmiş olsun. Erken evrede teşhis edilmiş olması çok güzel bu yüzden kür sayınız da az. Menopoz öncesi kadınlarda akıllı ilaç ve hormonoterapi uygulanmıyor diye biliyorum yani devlet ödemiyor hormon ilaçlarını sanırım. Kemoterapi o yüzden başlanacaktır size. Tabii yanlış yönlendirmeyeyim tabii benim araştırdığım oydu. O dediğiniz şey ne oluyor hatırlamıyorum
Bugün kontrole gittim… oncotype diye bir test varmış hastalığın tekrarlama yüzdesini ve kemoterapiden fayda görme yüzdesini gösteriyormuş, onu önerdiler, sonucuna gore kemoterapi yapmayabiliriz dediler…maliyetli bir testmiş bakayım yaptırmaya çalışacağım..

Rabbim hepimize şifa versin..Sağlıkla atlatacağız bu günleri🙏bugün kontrole gittim oncotype dx diye bir test önerdiler, yurtdışında yapılıyormuş, tekrar etme yüzdesini ve kemoterapiden fayda görme yüzdesini gösteriyormuş, maliyetliymiş, yaptırmaya çalışacağım..kemoterapide saçınız döküldümü, kür sayısı ve dozu az olunca dökülmeyebilir dediler
Aminn cümlemize şifa versin rabbim 🤲🤲Döküldü cnm kür sayısı da azdı dozuda azdı ama dökülüyor ben 2 kemoterapiden sonra komple kazitip peruk aldım benim yeni yeni çıkıyor saçlarım ilk defa duydum söylediğiniz testi bende özel hastanede tedavi görüyorum bölüm başkanı şuan ki dr ama hiç böyle bir testten bahsetmediler

Aminn cümlemize şifa versin rabbim 🤲🤲Döküldü cnm kür sayısı da azdı dozuda azdı ama dökülüyor ben 2 kemoterapiden sonra komple kazitip peruk aldım benim yeni yeni çıkıyor saçlarım ilk defa duydum söylediğiniz testi bende özel hastanede tedavi görüyorum bölüm başkanı şuan ki dr ama hiç böyle bir testten bahsetmediler
Kökü bizde cnm daha guzel uzayacak👍Testi yaptirdim 10 gune cikar sonucu dediler. Hayirli sonuclar olsun insallah. Bilgi veririm gelince..Simdi sizde radyoterapi basladi o zaman degil mi, sonrasinda ilac kullanacakmisiniz bana tamoksifen verecekler

Özel hastanede kanser tedavisi için ücret isteniyor mu?

Peki nasıl başvurulur? Bende bulunduğum ilde özel hastanede tedavi görmeyi düşünüyorum. Acaba artıları eksileri nelerdir? Sizide rahatsız ediyorum ama
Onkoloji bölümüne gidin oradan yardımcı olurlar size doktoro yonlendirirler iyi bir doktor arastirin ama size her konuda yardımcı olacak aradiginizda ulasa bileceginiz hasta iliskisi iyi olan ona göre gidin ilgisiz bir doktora dusmeyin

Biliyorsunuz bu rahatsizlikta hastanın konforu ve psikolojisi çok onemli siz ilacı kemoterapiye gittiğinizde kendileri getiriyor siz disaridan alip goturmuyorsunuz her tedaviye gittiğinizde diyetisyeniniz ve psikolog geliyor diyetisyen beslenmeniz konusunda bilgilendiriyor pskologunuzla da her şeyi konuşa biliyorsunuz tedavi surecini yada oncesini bende tek eksi yani doktorum ilgisizdi sonradan degistirdim

Peki nasıl başvurulur? Bende bulunduğum ilde özel hastanede tedavi görmeyi düşünüyorum. Acaba artıları eksileri nelerdir? Sizide rahatsız ediyorum ama
Geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin 🤲🙏 hiç korkma Allahın izni ile atlatırsın tedavi sureci biraz zorlu ama gelir geçer yeterki sen moralini yüksek tut stres yapma ilk evremi

Onkoloji bölümüne gidin oradan yardımcı olurlar size doktoro yonlendirirler iyi bir doktor arastirin ama size her konuda yardımcı olacak aradiginizda ulasa bileceginiz hasta iliskisi iyi olan ona göre gidin ilgisiz bir doktora dusmeyin
Tanı koyulduktan sonra mı gittiniz siz?

Biyopsi den sonra amaliyat oldum 1 ay öyle geçti doktorum onkoloji ye yonlendirdi ben önlem amaçlı tedavi aldım 4 kemoterapi 28 gün ışın aldım siz amaliyat oldunuzmu
Hayır benim biyopsi yapılacak, tanı kesinleşince, özel hastane için onkoloji bölümüne gitmem yeterli olur mu? Herhangi bir ücret talep ederler mi?

X