Ağrılara gelince de.. Diren, dikiş, kas yoğunluğunuz, deri gerginliğiniz.. bu faktörlerin hepsiyle alakalı bu ağrı olayı. Ersin bey çok ekstrem bir olay olmadığı sürece diren kullanmıyorum dedi ve bana diren takmadı. Gergin sert bir derim var, sarkma filan yok (yaşım 24) ve Kas altı oldum vee tüm bunlara rağmen ağrıdan ölmedim, pişman olmadım hiç ameliyat oldgma. Dikişlerim de 3-4 cmlik bişi. Kesilerin altına minicik bantlar yapıştırmıştı ameliyatta. İlk gün hastane kalıyorsunuz zaten, sonraki gecelerde evinizdesniz. O bantlar su geçirmiyor, rahatlıkla duşunuzu alabiliyorsunuz. Bir hafta dolunca da giddip dikişlernizi aldırıyorsunuz o bantlar kalkıyor. Dikiş aldırma da 1 dk sürmedi uyusturma filan da gerektirmiyormuş. Gözümüzde büyütüp duruyoruz. Şuan 7. günümde ne ödem kaldı vücudumda ne dikiş ne ağrı ne de görüntü bozukluğu.. işe de gittim geldim. Yani önemli olan şey sizin ne istediğinizi bilmeniz, bunu doktora güzelce anlatmanız ve doktorunuzun el becerisi. :) Kolaylıklar. Umarım yardımcı olmuşumdur henüz dr. seçmemiş olanlara ve/ya ameliyatı olup olmamak konusunda kararsız olanlara.