• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

kızlar bir sorum var. bugün göğüslerimi ilk kez ölçtürdüm mağazadaki kadın 32 D dedi. daha önce annem alırdı hep sütyenlerimi. bu konuda yeni yeni kendisi alışverişe çıkan biriyim.
öncelikle 32 nedir? D nedir bilen açıklayabilir mi?
daha hoş ve güzel görünmesi için sizce destek takmam gerekir mi? 1.seviye, 2.,3. ya da 4.?

kızlar bir sorum var. bugün göğüslerimi ilk kez ölçtürdüm mağazadaki kadın 32 D dedi. daha önce annem alırdı hep sütyenlerimi. bu konuda yeni yeni kendisi alışverişe çıkan biriyim.
öncelikle 32 nedir? D nedir bilen açıklayabilir mi?
daha hoş ve güzel görünmesi için sizce destek takmam gerekir mi? 1.seviye, 2.,3. ya da 4.?
ben biliyorum ama söylemem

sen önce özel mesjalarını sil kuşum.
mesaj kutusu dolu olduğundan mesaj yollanamamaktadır diyor.
foruma da yazdık ama hala aynı. :)

Önce gelen kapar tatlım
sana kaldım sanki benim bissürü arkadaşım var, bissürü mesaj atıyorlar sana sıra gelmiyor

Hemen boşaltıyoruuumm

Çok güzel bir görüşme olmasını diliyorum :16: Senin içine hangi doktor sinerse,hangisine işte bu benim doktorum olmalı,beni anladı dersen onu tercih et canım :34: Güzel haberlerini bekliyoruz..

teşekkür ederim arzum77.aslında senin sürecin bana biraz cesaret verdi.ilk görüşmeyi yaptık.ben çok büyük istemiyorum dedim.kasaltı 300 cc lik protez dedi ama operasyonda deneyip ona göre karar veriyorum dedi.ancak 2 ay yüzme yasak olduğu için sanırım eylül ayına sarkıtacağım.

Çok erken böyle şeyleri yapabilmen için..Kol hareketleri sırasında kasın kasılması, proteze sürtünmeyle birlikte kanamaya neden olabilir. Kanama ise ameliyat sonasında istenmeyen bir durumdur. Kanama sonucu oluşan hematom, hem meme arkasında bir kitleye neden olabilir hem de aşırı kapsül gelişimine ve kapsül kontraktürüne sebep olabilir.

Kol hareketlerinin kısıtlanması şu şekilde olur. En önemli nokta ağırlık taşımamak, kucağınıza bebek almamak, itme çekme gibi zorlayıcı hareketleri yapmamaktır. Ancak hafif ev işlerini yapabilirsin. Bir de kolunu 90 dereceden fazla açacak şekilde yukarı kaldırma. Bu kısıtlama, protez kas önüne konduğunda 3 hafta, arkasına konduğunda 4 hafta sürecektir :34:

walladoktor gibi uzman olmuşsun nerdeyse ameliyatıma sende gir diyeceğim her soruya bu kadar acıklayıcı bilgi yazman bizim gibiler için çok yardımcı

teşekkür ederim arzum77.aslında senin sürecin bana biraz cesaret verdi.ilk görüşmeyi yaptık.ben çok büyük istemiyorum dedim.kasaltı 300 cc lik protez dedi ama operasyonda deneyip ona göre karar veriyorum dedi.ancak 2 ay yüzme yasak olduğu için sanırım eylül ayına sarkıtacağım.

walladoktor gibi uzman olmuşsun nerdeyse ameliyatıma sende gir diyeceğim her soruya bu kadar acıklayıcı bilgi yazman bizim gibiler için çok yardımcı

Ben teşekkür ederim canım :16: Sana başkalarına cesaret verebiliyorsam,aklınızdaki bazı sorulara cevap verip yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :29:
Tabiki herşey ameliyat masasında belli oluyor.Size söylenen tahmini cc büyüklügü ameliyat esnasında deneniyor.Bunun haricinde altı ve üstü büyüklük küçüklü protezlerde olup deneniyor..Önemli olan senin doktora kendini iyi ifade etmen.Büyük,dolu dolu,gösterişli bir gögüs istiyorsan bunu ifade etmekten korkmaçAsla bir pamela anderson olmazsın :34:
Ameliyattan sonra yüzmek bir süre yasak tabi.Kolları zorlamamak lazım..
İli sene oldu ameliyat olalı.Bir sene öncesinde araştırmaya başladım.Ameliyat oldum hala araştırıyorum,yeni bilgiler öğreniyorum..Keşke ameliyata girme şansın olsa :31: Çok siterdim canlı canlı meme büyütme ameliyatını izlemeyi :31: :34: Belkide birgün o da nasip olur,bellimi olur :34: Ameliyat olacak hasta izin verirse,doktorda kabul edip izin verirse neden olmasın :52:

Ben teşekkür ederim canım :16: Sana başkalarına cesaret verebiliyorsam,aklınızdaki bazı sorulara cevap verip yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :29:
Tabiki herşey ameliyat masasında belli oluyor.Size söylenen tahmini cc büyüklügü ameliyat esnasında deneniyor.Bunun haricinde altı ve üstü büyüklük küçüklü protezlerde olup deneniyor..Önemli olan senin doktora kendini iyi ifade etmen.Büyük,dolu dolu,gösterişli bir gögüs istiyorsan bunu ifade etmekten korkmaçAsla bir pamela anderson olmazsın :34:
Ameliyattan sonra yüzmek bir süre yasak tabi.Kolları zorlamamak lazım..
İli sene oldu ameliyat olalı.Bir sene öncesinde araştırmaya başladım.Ameliyat oldum hala araştırıyorum,yeni bilgiler öğreniyorum..Keşke ameliyata girme şansın olsa :31: Çok siterdim canlı canlı meme büyütme ameliyatını izlemeyi :31: :34: Belkide birgün o da nasip olur,bellimi olur :34: Ameliyat olacak hasta izin verirse,doktorda kabul edip izin verirse neden olmasın :52:

arzum fotoları yollamıssın yabancı sitelerın adreslerını cok tesekkur ederım...hazıranın 2 haftası gelıyorum istanbula...tum doktorlarla görusevegım aklımda 4 ısım var zaten...en yakın tarıhe de amelıyat ısteyecegım...sımdı ben baktım fotolara gercekten de 300 ve ustu cc ler cok da buyuk durmuyor sadece burda submuscular fala yazıyor...bu ne demek anlamadım ? fotolarn yanındakı acıklamada...yanı kasaltımı yoksa kasustumu oldugunu nasıl anlayacagım ?

arzum fotoları yollamıssın yabancı sitelerın adreslerını cok tesekkur ederım...hazıranın 2 haftası gelıyorum istanbula...tum doktorlarla görusevegım aklımda 4 ısım var zaten...en yakın tarıhe de amelıyat ısteyecegım...sımdı ben baktım fotolara gercekten de 300 ve ustu cc ler cok da buyuk durmuyor sadece burda submuscular fala yazıyor...bu ne demek anlamadım ? fotolarn yanındakı acıklamada...yanı kasaltımı yoksa kasustumu oldugunu nasıl anlayacagım ?

Canım sitelerdeki ameliyat yöntemleri genelde kas altı,dual plan.Yazdıgın yöntemde kas altı yöntemi..Yurtdışında genelde bu yöntem tercih ediliyor galiba.Diğer yöntemler çok az hatta yok gibi..
Kas altı,dual plan diğer yöntemlere göre daha güvenli,sarkma riski ,kapsül riski düşük bir yöntem.Meme dokusu çok az olan kişilerde bu yöntem tercih ediliyor genelde zaten.Meme dokusu olan kişilerde ise kas üstü yöntemi tercih ediliyor ;)

Göğüs Büyütme Ameliyat Teknikleri

Göğüs büyütme ameliyatı teknik olarak çok sayıda seçeneği olan ameliyattır. Ameliyatı yaparken nereden kesilerek yapılacağı ve silikonun nereye yerleştirileceği başlıca seçenekleri oluşturur. Seçeneklerin çokluğu, cerrahları belli başlı birkaçını kullanmaya yöneltmiştir. Bu yüzden her cerrahın uygulamada alışkın olduğu teknik, cerrahtan cerraha değişir.

En iyi göğüs büyütme ameliyat yöntemi hangisidir?

Bir doktorun sürekli olarak aynı ameliyat yöntemini uyguluyor olması, en iyisi o yöntem olduğu için değil, diğer yöntemleri uygulamaya alışkın olmadığı içindir. Ancak nedense her cerrah en iyi ameliyet tekniğinin kendi uyguladığı teknik olduğunu iddia eder, hatta uygulamaya alışık olmdadığı teknikleri kötülemekten de çekinmez. Her yöntemin üstün yanları olduğu gibi handikapları da vardır. Tüm avantajları kendi üzerinde toplayan, hiçbir dezavantajı olmayan teknik yoktur. Şimdi göğüs büyütme ameliyatında uygulanan tekniklerin artılarını ve eksilerini dürüst bir şekilde inceleyelim.

Göğüs büyütme ameliyatı sırasında, silikonlar tercihe göre ya göğüs kasının alt tarafına, ya da göğüs kasının üstüne (süt bezlerinin hemen arkasına) yerleştirilir. Her iki teknik de hemen hemen eşit oranda uygulanmaktadır. Burada seçim tamamen cerrahın tercihi ve deneyimine dayanır.

Göğüs Kası Üstü

Göğüs kasının üstü, süt bezlerinin altına denk gelir. Teknik olarak uygulaması nispeten daha kolaydır. Kapsül kontraktürü probleminin çıkma ihtimali, kas altı yerleştirilenlere göre daha yüksektir. Kas altı silikon yerleşimine göre deri yüzeyine daha yakın bir konumda olduğu için dışarıdan bakıldığında da elle muayene edildiğinde de varlığı kolayca hissedilir.

Göğüs Kası Altı

Göğüs kası süt bezlerinin arkasında yer alır. Silikon göğüs kasının da altına yerleştirilir. Kas altı silikon yerleştirildiğinde kapsül konraktürü problemni görülme ihtimali oldukça azdır. Silikon hem süt bezleri hem de göğüs kası altında derin bir konumda yerleşiği için daha iyi korunur. Hem dışarıdan bakıldığında, hem de el ile muayene edildiğinde varlığını anlamak zorlaşır. Kenarlarını ayırdetmek, zor olduğu için daha doğal durur

Bir siteden buldugum bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar..Bazı şeyler kafanızda netleşir belki :34:

Submuscular gogus kasi altina, subglandular gogus kasi ustune yerlestirilen uygulamadir. Meme alti kesisi inframammary, koltuk alti kesisi axillary , meme basi kesisi periareolar olarak aciklanir yabanci sitelerdeki fotolarda.

merhabalar.uzunn sürediri forumu takip ediyorum.bende memelerinin küçüklüğünden kendimi oldukça rahatsız hissediyorum.2 çocuğum var.
baktım yaşadığım şehirde plastik cerrahın hatta 3 tane olduğuu gördüm.Araştırma hastanesinde muayene oldum.12 hazirana ameliyat günü verdi.aslında muayenemi nisan 19 olmuştum.ama araya kızım kulak ameliyatı girdi.ben de öylesine olmazsam doktoru ararm iptal ederim diye düşünüyordum.ama geçen hafta ne olduysa ameliyat olmaya karar verdim.
doktorum ölçüm yaptı 300 cc olabileceğini ama 225,250,275 cc deneyecğini söyledi.tabi bunda doğal olsun dememin etkisi var.
yuvarlak,mentor marka kullan acakmış,giriş yeri olarak hepsi olur dedi
Bir yandanda liseden arkadaşımın eşi plastik cerrahmış.Ankarada üni hastanesinde.gidip onamı olsam diye tereddüte düştüm.ama ameliyattan sonraki gün 3-4 saatlik yol çekebilirmiyim?ameliyat olan arkadaşlarım bir fikir verirlerse sevinirim. yoksa buradaki doktorum güvenip evimde rahat rahat olsam.kontrollerimede rahat giderim..

Merhaba,

Ben de 4 gün önce ameliyat oldum. Ben büyük ve yapay dursun istemediğimi söylemiştim doktoruma. O da bana vücut yapım gereği zaten küçük takılabileceğini ancak bayanların genelde ameliyat sonrasında büyük taktırmadıkları için pişmanlık duyduklarını söylemişti. Ben de, o bayanlardan olmadığımı, bu küçük göğüslerden büyük göğüslere geçmek istemediğimi, ağırlık taşımak istemediğimi söylemiştim. Ameliyat esnasında 250 cc'lik denediğini ancak uymadığı için 210 cc'lik taktığını söyledi. Henüz şişlerim inmedi. Ama gördüğüm kadarıyla hala küçük sayılırlar.. Ama yapacak bir şey yok.. Vücut yapıma bunlar uyuyormuş.. Şiş halleriyle gayet iyi duruyorlar. Tabi hissizlik var hala.. Şiş oldukları için de yapay görüntü de var biraz.. Bana da kas altı, yuvarlak Allegran marka implant takıldı.. Ameliyat sonrası gerçekten ağrılı oluyor ve yavaş yavaş azalıyor ağrılar.. İki gündür kaslarımı kullanmam halinde çok yanma hissi oluyor..Umarım onlar da geçecek..

Yaptrımak isteyen arkadaşlar olursa, sorularına tecrübem dahilinde yanıt vermeye çalışabilirim.

Merikeklik, ameliyattan sonraki gün 5-10 dakikalık araba yolculuğu bile bana işkence gibi geldi.. Sarsıldıkça ağrılar arttı.. :( Tavsiye etmiyorum..

Sevgiler..

7 hazirana az kaldı ve ben sanırım adetolacağım göğüslerim şişti büyük bir sorun olur mu acaba?

Selam,

Ben de olacağım için, ameliyatım bir hafta ertelendi. Hormonlar nedeniyle göğüslerde şişme olduğundan, doktor normal halini görerek implant deniyor..

Umarım sonuç istediğin gibi olur..

Back