• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Büyütme Estetiği Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

kas zarı altı oldu benimki daha 3 gündür rahat kendi başıma oturup kalkabiliyorum çok korkmuştum hep öyle kalcam diye ama şükür geçiyo yavaş yavaş bugün 10. günüm bitti kollarımın güçsüzlüğü dışında bi sorun yok :)

Canim gecmis olsun sanada.1 hafta da anca iyilesirim daha rahat olurum galiba.bi de ne kadarlik bir agirlik kaldiriyosun cantani kendin tasiyomusun ya da ne bileyim surahiyi kaldirabiliyomusun

Canim gecmis olsun sanada.1 hafta da anca iyilesirim daha rahat olurum galiba.bi de ne kadarlik bir agirlik kaldiriyosun cantani kendin tasiyomusun ya da ne bileyim surahiyi kaldirabiliyomusun

teşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun :) tek elle ağırlık kaldırmak zorluyo iki elle destekleyerek yapmak gerekiyo, bi yerde okumuştum vücut kendisini biliyor ona göre hareket edilmeli gibi bişeyler, eline alıp kaldırmaya çalış seni zorluyorsa yapma en mantıklı yolu bu zaten zorlamıyosa sorun yoktur. bende yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum şimdi hafiften başlayarak kaldırıyorum sürahi çaydanlık gibi şeyler ama kollarımı kaldıramıyorum çok fena bi ağrı yapıyo.

teşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun :) tek elle ağırlık kaldırmak zorluyo iki elle destekleyerek yapmak gerekiyo, bi yerde okumuştum vücut kendisini biliyor ona göre hareket edilmeli gibi bişeyler, eline alıp kaldırmaya çalış seni zorluyorsa yapma en mantıklı yolu bu zaten zorlamıyosa sorun yoktur. bende yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum şimdi hafiften başlayarak kaldırıyorum sürahi çaydanlık gibi şeyler ama kollarımı kaldıramıyorum çok fena bi ağrı yapıyo.

Çok erken böyle şeyleri yapabilmen için..Kol hareketleri sırasında kasın kasılması, proteze sürtünmeyle birlikte kanamaya neden olabilir. Kanama ise ameliyat sonasında istenmeyen bir durumdur. Kanama sonucu oluşan hematom, hem meme arkasında bir kitleye neden olabilir hem de aşırı kapsül gelişimine ve kapsül kontraktürüne sebep olabilir.

Kol hareketlerinin kısıtlanması şu şekilde olur. En önemli nokta ağırlık taşımamak, kucağınıza bebek almamak, itme çekme gibi zorlayıcı hareketleri yapmamaktır. Ancak hafif ev işlerini yapabilirsin. Bir de kolunu 90 dereceden fazla açacak şekilde yukarı kaldırma. Bu kısıtlama, protez kas önüne konduğunda 3 hafta, arkasına konduğunda 4 hafta sürecektir :34:

sabırsızım biraz :) protez koyuldu hemen herşey mükemmel olsun istiyorum ama olmuyo, ve şu sıralar bende çok korku başladı kesi yerlerininn biri birazcık kabarmış dediler ben bakamadım hiç korktuğum için ama iyileşme durumundanmı kabarırki? bide tamamen rahat hissedebilmem için ne kadar süre geçmesi gerekiyo ortalama olarak, dik yürüyebilmem normal sütyen kullanabilmem için?

Meme ucu kesisi evli olmayan bayanlarada yapılıyor.Önemli olan meme ucu kahverengi halkanın yeterli boyutta ve renkte olması gerekiyor..Riskleri var demişsin,nedir riskleri?? Süt kanallarım kesilir ilerde bebek emziremem diyorsan öyle birşey yok.Meme ucu kesilip çıkarılmıyor.Kahverengi halkanın alttan yarım daire şeklinde kesi yapılıyor.Bu kesiden alta doğru deri altından meme dokusuna zarar verilmeden ilerleniyor.Sonra protez için açılacak cebe gidiliyor.Yani meme ortadan kesilip protezin koyulacagı cebe ulaşılmıyorki.Öyle olsa meme ortadan bölünür zaten Allah korusun.Bütün damarlar,sinirler meme ucuna bağlı..Meme tüm işlevini kaybeder ..Meme küçültme ameliyatında bile meme dokusu alındıgı halde ve meme ucu taşındıgı halde hissizlik gibi bir durumla karşılaşılmıyor.Risk dedigin hissizlikse eger o riskte yok..Önemli olan bu işte uzman,işinin ehli,bu kesiyi yapabilecek,sana hiçbir sorun yaşamayacgın konusında garanti verecek bir doktora ameliyat olmandır.Ben hiçbir sorun yaşamadım.Doktorum tekrar hamile kalsan emzirebilirsin diyor ve garantisinide veriyor,çünkü süt kanallarıma dokunulmadı.Hissizlikte yaşamayacagım konusunda bana garanti verdi.Böyle bir ameliyattan sonra gögüs hissiz olursa neye yarar der hep doktorum.Ve hissizlikte yaşamadım.Meme altı kesisiyle ameliyat olan birçok kişi var forumda.Bunların içinde malesef hissizlik yaşayanlar var! Yani ne oluyormuş doktorun ameliyatta hastanın vücuduna biraz daha dikkatli çalışması,özen göstermesi gerekiyormuş... Ama sen yok ben meme altı kesisi istiyorum dersen olur yani:)
Kas altı,kas üstü,kas zarı altı,dual plan...Bu yöntemlerin hepsinin artıları eksileri var.Hastanın yapısına,gögüs dokusuna,vücut ölçülerine v.s v.s...göre en uygun en doğal sonucu alacak yöntem ve protez tipi büyüklügü tercih edilir.sadece bir yöntem içlerinde en iyisi olsaydı bütün doktorlarda bu yöntemi her hastaya yapardı zaten.İYİ OLAN YÖNTEM YOKTUR,KİŞİYE UYGUN OLAN YÖNTEM VARDIR..Marka olayına gelince her doktorun anlaşma yaptıgı bir firma vardır.Kimi doktor bir firmayla çalışır,kimi doktor birkaç firma ile çalışır.Genellikle kullanılan protelzer zaten belli.Mentor,Arıon,Natrelle..Her 3 markadanda iyi yorumlar var.Hepsi en son yeniliklerle üretilmiş garantili markalar.Bende Mentor var,memnunum.Başkasında arıon var memnun..Benimki iyi diğerleri tüü kaka diyemem.Bunu diyebilmem için bir gögüsme bir markadan diğer gögüsmede başka markadan protez koydurtup denemem gerek.Bu arada aynı bpyut ve şekil olmasıda gerek.Bu bile olsa her kadının iki gögsü aynı degil.Ameliyattans onra bile bir gögüs daha az agrılı olacak,daha çabuk iyileşecek,daha yumuşak olacak.Yani böyle bir yol,düşünce ile araştırma yaparsanda iyi bir yol izlemezsin kafan karmakarışık olur..
Bizler yaşadıgımız tecrübeleri yazıyoruz.Başkası ile kendimizi kıyaslamak yanlış olur.Sen kendin için birlaç doktor belirle,git görüş fikir al.Sonrada sana mantıklı,uygun gelen,içine sinen doktoru tercih et..Doktorun senin için en iyisini yapacaktır endişen omasın..Sen kendini iyi ifade et yeterki doktoruna,ne isteigini anlat..
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)) (yine çok uzun yazdım) :31:

ya cok cok tesekkur ederımm...arzum bi bilsen benı nekadar mutlu ettın..allah da senı mutlu eder umarım..dun gittim kredi cektım..paramı da hazırladım..sadece doktor kaldı..ögretmen oldugum ıcın yaz tatılıne getırcem ameliyatı...senın yazdıklarını tekrar tekrar okudum..memeucuna cok uzak bakarken sımdı neden olmasın dıyorum..tabı bunun ıcın ıyı doktor bulmak lazım..oyuzden senın doktorunla görusucem..senın dedıgın gıbı yontemıde kesı yerınıde buyuklugunude markayıda doktora bırakmak lazım ama biraz bilgi sahıbı olmadan da gitmek ıstemıyorum..kendımı rahat hissetmekde onemlı..benım ıcın suanda en onemlısı iz yerı ve dogallık..cunku evleecegım kişi bu işe sıcak bakmayabılır gizli olucam..meme ucunda his kaybı cok korkutuyor benı ama sen öle birsey yok demıssın..senın doktorun hangı marka protezlerı kullanıyor..birde butun yontemlerı kullanıyor dımı?

ya cok cok tesekkur ederımm...arzum bi bilsen benı nekadar mutlu ettın..allah da senı mutlu eder umarım..dun gittim kredi cektım..paramı da hazırladım..sadece doktor kaldı..ögretmen oldugum ıcın yaz tatılıne getırcem ameliyatı...senın yazdıklarını tekrar tekrar okudum..memeucuna cok uzak bakarken sımdı neden olmasın dıyorum..tabı bunun ıcın ıyı doktor bulmak lazım..oyuzden senın doktorunla görusucem..senın dedıgın gıbı yontemıde kesı yerınıde buyuklugunude markayıda doktora bırakmak lazım ama biraz bilgi sahıbı olmadan da gitmek ıstemıyorum..kendımı rahat hissetmekde onemlı..benım ıcın suanda en onemlısı iz yerı ve dogallık..cunku evleecegım kişi bu işe sıcak bakmayabılır gizli olucam..meme ucunda his kaybı cok korkutuyor benı ama sen öle birsey yok demıssın..senın doktorun hangı marka protezlerı kullanıyor..birde butun yontemlerı kullanıyor dımı?

Âmin canım,Allah hepimizi güzel sonuçlarla bir ömür boyu yaşamayı nasip etsin..
Hasan beye yeni ameliyat olan Cadillac arkadaşımız var.Oda bekar ve meme ucu kesisini tercih etti Hasan bey.Uygun gördüğü hastalara bu yöntemi öneriyor ve tercih ediyor.Hiçbir olumsuzlukla karşılaşan hastası yok bu konuda şükür.Mentor marka protezi tercih ediyor ama hasta başka bir protez markası isterse onuda kullanıyor tabi..
Evet,hastanın göğüs yapısına göre her tekniği uygulayan bir cerrah.Bana kas zarı altı yöntemini uygun gördü,yaptı.Meme dokusu çok az olan kişilere kas altı yapıyor..
Forumda başka doktorlara meme ucu keşişi ile ameliyat olanlarda var.Onlarada sorabilirsin hissizlik yaşamadılar şükür.Eger Bı yönteme uygun bir adaysan ve izsiz bir sonuç istiyorsan bu konuda uzaman,deneyimli bir cerraha kendini teslim et..Gönül rahatlığıyla ;) ben birçok kişiye ısrarcı oldum bu konuda Allah'a şükür sorun yaşamadılar ve duacılar bana..

Âmin canım,Allah hepimizi güzel sonuçlarla bir ömür boyu yaşamayı nasip etsin..
Hasan beye yeni ameliyat olan Cadillac arkadaşımız var.Oda bekar ve meme ucu kesisini tercih etti Hasan bey.Uygun gördüğü hastalara bu yöntemi öneriyor ve tercih ediyor.Hiçbir olumsuzlukla karşılaşan hastası yok bu konuda şükür.Mentor marka protezi tercih ediyor ama hasta başka bir protez markası isterse onuda kullanıyor tabi..
Evet,hastanın göğüs yapısına göre her tekniği uygulayan bir cerrah.Bana kas zarı altı yöntemini uygun gördü,yaptı.Meme dokusu çok az olan kişilere kas altı yapıyor..
Forumda başka doktorlara meme ucu keşişi ile ameliyat olanlarda var.Onlarada sorabilirsin hissizlik yaşamadılar şükür.Eger Bı yönteme uygun bir adaysan ve izsiz bir sonuç istiyorsan bu konuda uzaman,deneyimli bir cerraha kendini teslim et..Gönül rahatlığıyla ;) ben birçok kişiye ısrarcı oldum bu konuda Allah'a şükür sorun yaşamadılar ve duacılar bana..

arzum senın doktor arastırma asamasında ozellıkle hasan beyı tercıh etme nedenın neydı...bellkı sende cok arastırmıssın..hasan beyın artısı ne oldu ?

arzum senın doktor arastırma asamasında ozellıkle hasan beyı tercıh etme nedenın neydı...bellkı sende cok arastırmıssın..hasan beyın artısı ne oldu ?

Ben birçok doktor ile görüşme yaptım.İçime sinen,işte beni anlayan doktor budur dediğim doktoru tercih ettim tabi.Benşm için em önemli husus istediğim büyüklüğe onay verecek,yapabilecek doktor olmasıydı öncelikle.Çünkü ben iki çocuk emzirdim,meme dokum vardı ama gevşek bir memeydi.İçini dolduracak,kaldıracak dimdik diri memelere kavuşmak istiyordum.İkinci husus izsiz bir yönteme sıcak bakan bir cerrah olmasıydı.İlk başlarda koltukaltı kesisini düşünüyordum fakat dezavantajları fazla idi bana göre.Meme ucu keşişi istiyordum.Ama önemli olan Benşm istemem değildi.Bu yöntemi yapabilecek,bana uygun görecek hiçbir komplikasyon ile karşılaşmayacagıma garanti verecek bir cerrah olmalıydı.Daha önce kedisine ameliyat olan kişilerle görüştüm,fotoğraflarına baktım içime sindi.Maddi olarakta benim düşündüğüm fiytlardaydı..
Yani senin içine sinen başka bir doktorda olabilir tabi.Görüşmelere başlayınca bunu anlayacaksın ve işte bu benim doktorum olmalı,beni anladı ben bu doktora ameliyat olursam mutlu olurum diyeceğin doktor olacaktır.. Aklında olan tüm doktorlara görüş.Görüşme yapınca ne demek istediğimi zaten anlayacaksın :34:

Ayrıca her yöntemi hastanın durumuna göre tercih eden,uygulayan bir doktor olması benim içinde artı bir özelliği idi..Bir yönteme bağlı kalan bir doktor değil...Hastaya istediği büyüklüğü,göğüs şeklini olabildiğince yapıyor.Kendi doğruları üzerinde hastasını ikna edip yapan bir doktor değil..Hastanın istekleri onun için önemli ..

Ayrıca her yöntemi hastanın durumuna göre tercih eden,uygulayan bir doktor olması benim içinde artı bir özelliği idi..Bir yönteme bağlı kalan bir doktor değil...Hastaya istediği büyüklüğü,göğüs şeklini olabildiğince yapıyor.Kendi doğruları üzerinde hastasını ikna edip yapan bir doktor değil..Hastanın istekleri onun için önemli ..

haklısın arzum..yazdıgın herseyı dıkkate alıcam..pekı daha once baska arkadaslara gödermıssın..yabancu bir site varmıs..amelıyattan oncekı sonrakı fotoların oldugu bir site..özelde rica etsem bana link goderırımısın?

[QMerhabalar nerde emeliyat oldunuz.?hangi doktora?bende istiyorum goudlerim cok kucuk artik takinti yaptim. hangi doktoru onerirseniz?Vesi aslanda amaliyyat olan varmi?

UOTE=kumralimkumral;20089660]Bende istiyorum ama daha öncede konu açmıştım annem sıcak bakmıyodu konuya. Eninde sonunda bir gün dedim ben ameliyat olmak istiyorum, göğüslerimi büyütcem. Kızdı ihtiyacın mı var kilo al hamile kalınca büyür falan dedi. Bende beklemek istemiyorum dedim.Hararetli bi şekılde tartıştık. En son iyi napıyosan yap dedi kzıdı gitti yatmaya.ertesi gün 5 karış surat la dolaştı. Biraz konuşmadı bende konuyu açmadım bir daha . Araya da yaz girince erteledim eylül ekim gibi tekrar açıcam konuyu . Çok istiyorum yaa napıcam :14: Üstelik maddi durumum özele el vermediğinden Devlet hastanesi yada araştırma hastanesinde olcam. Kızlar dua edin annemi ikna edeyimde bitsin bu iş hayırlısıyla :97:[/QUOTE]

Kizlar Ameliyattan sonra memelerin yerinde sanki tas var hissi acaba ne zaman gececek ???? Cok gicik bir his yatip kalkarken sanki tas doluymus gibi sanki hep boyle olcak gibi:((((((

slm kızlar ben yaklasık 11 kilo verdim kilo aldıgım dönemde göğüslermden gayet memnundm ama verince de küçüldüler ara sıra kendime dert ettm bu durumu bi ara unuttm smdi malum yaz geldi bikiniler felan canım sıkıldı yine estetik de ne bilim bıçak altına yatma fikri bana pek de cazip gelmiyo ama büyütmenin sanırm baska yolu yok doğal yollarla büyütmek gecici gibi geliyo estetik olan kızlar siz bu estetiğe nasl karar verdiniz ne oldu da tamm estetik yaptıcam dediniz sanırım bu süreçte en kötü sey kararsızlık :26:

Cnm o tas varmis gibi hissinin tamamen gecmesi bende 15 gun surdu ilk haftadan sonra baya rahattim fakat sabah yataktan kalkarken sanki gogsumde bi agirlik varmis gibi gogsumu tutarak kalktim ikinci haftaya kadar
Ucuncu haftada en ufak bir agri agirlik hissi kalmiyo yan yatiyorm evi supuruyorm gecen uc yasindaki yigenimi kucagima aldim hic sikinti agri yok

Son düzenleme:
Merhaba. Sonunda ameliyat tarihi aldım.7 haziran cuma sabahı ameliyat olacağım. Ücreti verdikten sonra durumun ciddiyetini tam olarak kavradım ve korkmaya başladım:)) 300 ve 350 cc arası kas altı ve koltuk altı kesisi ile mentor marka olarak görüşmüştüm doktorumla ama henüz kesinleştirmedim durumu.

Merhaba. Sonunda ameliyat tarihi aldım.7 haziran cuma sabahı ameliyat olacağım. Ücreti verdikten sonra durumun ciddiyetini tam olarak kavradım ve korkmaya başladım:)) 300 ve 350 cc arası kas altı ve koltuk altı kesisi ile mentor marka olarak görüşmüştüm doktorumla ama henüz kesinleştirmedim durumu.

Hayirlisi olsun canim benim..hic korkma o kadar cok kadin varki yaptiran sonuc coook guzel ve mutlu olacaksin haberlerini bekliyoruz

merhabalar.uzunn sürediri forumu takip ediyorum.bende memelerinin küçüklüğünden kendimi oldukça rahatsız hissediyorum.2 çocuğum var.
baktım yaşadığım şehirde plastik cerrahın hatta 3 tane olduğuu gördüm.Araştırma hastanesinde muayene oldum.12 hazirana ameliyat günü verdi.aslında muayenemi nisan 19 olmuştum.ama araya kızım kulak ameliyatı girdi.ben de öylesine olmazsam doktoru ararm iptal ederim diye düşünüyordum.ama geçen hafta ne olduysa ameliyat olmaya karar verdim.
doktorum ölçüm yaptı 300 cc olabileceğini ama 225,250,275 cc deneyecğini söyledi.tabi bunda doğal olsun dememin etkisi var.
yuvarlak,mentor marka kullan acakmış,giriş yeri olarak hepsi olur dedi
Bir yandanda liseden arkadaşımın eşi plastik cerrahmış.Ankarada üni hastanesinde.gidip onamı olsam diye tereddüte düştüm.ama ameliyattan sonraki gün 3-4 saatlik yol çekebilirmiyim?ameliyat olan arkadaşlarım bir fikir verirlerse sevinirim. yoksa buradaki doktorum güvenip evimde rahat rahat olsam.kontrollerimede rahat giderim..

Merhaba, ben de forumda yeniyim ve ameliyat öncesi araştırmalarım sürüyor:) Herkesin yazdıklarını gördükçe kesin olmalıyım diyorum, korkumu umarım atarım üstümden ben de..

Back