Tesekkurler canim2. Ayın kutlu olsun canım ayin ikisinde benimde 1. Olacak 1 ayı günlüğünu takip ederek seninle konuşarak resim gonderip yorumlarınla içimi rahatlatarak gecirdim emeğine sağlık
İnşallah bütün kontrollerin böyle sorunsuz geçer canım...2. Ay genel kontrolu
Ameliyat olali 2 ayı geciyor ve ben buraya gelmisken doktor kontrolune gitme karari aliyorum.
Saat 11 ve ben hastanedeyim. Sekreterine gidip ismimi yazdirdim. Yine birsuru hasta varmis sirada ama saat 12 ye kadar hepsini alacakmis. Nedense hic sasirmadim. Off ama bu sekilde beklemek gercekten cok sıkıcı.. hastane çok kalabalik. Sag yanim romatoloji sol yanim cocuk hastalıkları ve estetik cerrahi.. Allah'a sukur su an sadece kontrol adina hastanedeyim ama bunu demeye korkuyorum.Allah herkese acil sifalar versin. Cok hastayiz, cok... ulkece cok hastayiz. O kadar hastane yapiliyor ama yine de tiklim tiklim. Daha cok hastane mi, daha saglikli yasam mi gerek bize bilmiyorum
Karsimdaki tvde kan alimini gosteriyorlar. Şu işi izlemesi bile urkutucu. Zaten hastanedeyiz bir de tvde neden ayni hastaneyi goruyorum ki..acsaniza bi power turk havamizi bulalim. Saat 12 dedi ama 12 bucuga kadar anca girerim aha da buraya yaziyorum.. dediydi dersiniz..
Saat 11 bucuk ve ben hala bekliyorum. Tvde yemek programi actilar. Sesini duymasamda en azindan simdi karsimda bir kadin hamur yoguruyor. Bir yandan da benim gibi bekleyen hastalarin isyanlari var.. fisir fisir konusuyorlar ama ben duyuyorum. Yanimda biri olsaydi muhtemelen bende ufak tefek serzenislerde bulunurdum. Neden sira numarasi verilmiyor estetik cerrahiye derdim mesela¿ Ama yalnizim ve tek yaptigim etrafima bakinmak. Hastane icinde telefon cekmediginden internete bile giremiyorum. Saat 12 bucuga kadar burdayim galiba. Olmadi aksama kadar yolu var. Olmek var donmek yok bu yoldan!
Saat 12 ve ben hala iceri girmedim.Size soylemistim. Bu kadar beklemek canimi sikiyor cunku doktorun yanina girdiğimde sadece 5 dk lik muayene olacagini biliyorum. Bu kadar insan estetik cerraha ne yaptiriyor aklim almiyor. Insanlarin yanina gidip "sen neden geldin ki" diye sataşasim var. Bu satirlari sizle paylasmak icin yeniden okudugumda bu cumleler cok sacma ve acimasizca gelecek biliyorum. Ama suan bunlari size 1 saattir hastanede bekleyen bir hasta olarak yaziyorum. Mazur gorun.. Neyse ki telefon cekmiyor hastanede.. zaten yeterince sikildim bir de insanlarin telefon konusmalarini duymak istemiyorum. Hatta birkacinin yanina gidip "kapat iste telefonu cekmiyor anlamiyor musun" diyesim var. Neyse şimdi derin derin nefes aliyoruz...
Saat 12.45 ve ben hala bekliyorum. Doktor öğle yemegine cikmiyor. Yani sekreteri ole soyluyor; bense aklimdan gizliden yemege cikip cikmadigini dusunuyorum.Cunku o tarafta baska bir kapi var. Allahim biraz daha beklersem dizi senaryosu yazmaya basliycam. Gordugum bir kac hastanin neticesinde plastik cerrahinin sadece keyif amaçlı yapilmadigini goruyorum. Bir onceki söylediğimi daha bu yaziyi sizlerle paylasmadan geri aliyorum.
Muayene sirasi bende...
Saat kacta bana sira geldi bilmiyorum. Muhtemelen 1'i gecmisti. Hastalar tam azalmisti zaten ki sira bana geldi. Hastane bosalinca bende gerginligi uzerimden atmistim. Bir de odasina girdigimde her zamanki gibi guleryuzlu olusu ve beklettigi icin ozur dilemesi neticesinde bir sorunum kalmamisti. odaya girince benden sonraki hastalari bekletmemek amaciyla hemen ustumu cikarmaya basladim. Bunu soylemek kulaga tuhaf geliyor, biliyorum. Ama bir noktadan sonra emin olun buna alisiyorsunuz. Genel bir kontrol yapti ve bir sikintim olup olmadigini sordu. Cok sukur bir sikintim yoktu ve goguslerimden cok memnundum. Mailimde belirtmeme ragmen memnuniyetimi bir de yuzune karsi soylemek istedim.Boyutunu cok begenmistim. Ancak bu konuda ortak bir karara varamadik. Ben goguslerim d cup oldu diyorum. Doktor c3 cup oldu diyor. En sonunda tamam dedi sen kendini ole daha mutlu hissedeceksen d cup diyelim. Of ama bana d cup sutyen oluyor ki.. ya ben mezurayla olctugum halde c mi d mi diye ortada kalırken, olcmeden nerden biliyor bu doktor c3 oldugumu? Yine anlayamiyorum...
Kesi yerlerime nasil masaj yapacagimi gosterdi. Ayy bu zamana kadar yanlis yapmisim ya been... kesinin bir noktasina parmagini koydu ve parmagiyla ayni nokta uzerinden dairesel hareketlerle masaj yapti. Bense parmagimi kesi izi boyunca gezdiriyordum.
Normal masaji da biraz sert yapmami istedi. Olmuyor ki ama onun yaptigi gibi. O kadar guc uygulayamiyorum maalesef. Oldugu kadariyla idare ediyor benim memisler.. elimden fazlasi gelmez
Bir de mujde banaaa..artik istedigim sutyeni takabilirmisim. Ama onceden 3 ay demistiniz dedim. Sadece goguslerini ortada birlestiren sutyen kullanma dedi. Yani yandan sikistiran dolgulular varya onlardan. Bu haber guzeldi ama yine de kullanmayacagimi cunku ihtiyacim olmadigini soyledim. Gogus ucu kapaticilari var, meme ucuna yapistiriliyor, onlardan kullanabilirsin dedi. Hey Allahim dedim, estetik cerrah olunca da masallah herseyden haberi var. Az kalsin hangi marka sutyen kullanayim diyecektim.
Son olarak uygun zamanda tekrar kontrole gelmemi istiyor. Peki diyorum ve hastaneden ayriliyorum. Diliyorum diger kontrollerimde bole sorunsuz ve havadan sudan muhabbetlerle gecer... Diliyorum...
Tesekkurler canim.. umarim.. ama olurda bir sikinti cikarsa simdiden onu da goze aldim.İnşallah bütün kontrollerin böyle sorunsuz geçer canım...
Her doktorun yontemi farkli oluyor. Ben bi tek benim doktorda duydum o kesi yerine masaj isini zaten. Normal masaja da devam et dedi. Tabi, mesela bana gunduz sutyen takmiyorum artik. Daha cabuk asagi insinler diye. Daha yumusamaya devam edecekmis. Biraz daha odem var tek tarafta dedi. O da biraz inecek dedi.Canım bende yeni 2. ay kontrolüme gittim.banada doktorum artık istediğim sütyeni takabileceğimi söylediama ben kesi yerlerime masaj yapmıyorum.günde 2 kere xeragel sürüyorum sadece.göğüslerimede artık masaj yapmama gerek olmadığını söyledi.daha tam yumuşamadılar ama bundan sonra masaj olmasada yumuşamaya devam edeceklerini söyledi.tabi yinede alışkanlık,benim ellerim hep üstlerinde bir sonraki kontrolüm 3 ay sonra.
Tesekkur ederim canim.. isin zor kismi karar vermek. Ondan sonra hersey sirasiyla geliyor zaten.bende ciddi ciddi düşünüyorum ve yazdıklarınız benim için çok değerliydi.nasipse bende 15 günlük tatildeyken yaptırmak istiyorum ve gün azaldıkça çok heyacanlanıyorum.
Hehe çok güzel yazmışsın canım, ben de muayene için beklerken sıradaki herkesi tek tek inceleyip bu niye gelmiştir acaba diye kendimce yorumlar yapıyordum. Hele ki bakımlı bir bayan göreyim diyordum bu kesin meme estetiği oldu, hemen memelere bakıyordum.2. Ay genel kontrolu
Ameliyat olali 2 ayı geciyor ve ben buraya gelmisken doktor kontrolune gitme karari aliyorum.
Saat 11 ve ben hastanedeyim. Sekreterine gidip ismimi yazdirdim. Yine birsuru hasta varmis sirada ama saat 12 ye kadar hepsini alacakmis. Nedense hic sasirmadim. Off ama bu sekilde beklemek gercekten cok sıkıcı.. hastane çok kalabalik. Sag yanim romatoloji sol yanim cocuk hastalıkları ve estetik cerrahi.. Allah'a sukur su an sadece kontrol adina hastanedeyim ama bunu demeye korkuyorum.Allah herkese acil sifalar versin. Cok hastayiz, cok... ulkece cok hastayiz. O kadar hastane yapiliyor ama yine de tiklim tiklim. Daha cok hastane mi, daha saglikli yasam mi gerek bize bilmiyorum
Karsimdaki tvde kan alimini gosteriyorlar. Şu işi izlemesi bile urkutucu. Zaten hastanedeyiz bir de tvde neden ayni hastaneyi goruyorum ki..acsaniza bi power turk havamizi bulalim. Saat 12 dedi ama 12 bucuga kadar anca girerim aha da buraya yaziyorum.. dediydi dersiniz..
Saat 11 bucuk ve ben hala bekliyorum. Tvde yemek programi actilar. Sesini duymasamda en azindan simdi karsimda bir kadin hamur yoguruyor. Bir yandan da benim gibi bekleyen hastalarin isyanlari var.. fisir fisir konusuyorlar ama ben duyuyorum. Yanimda biri olsaydi muhtemelen bende ufak tefek serzenislerde bulunurdum. Neden sira numarasi verilmiyor estetik cerrahiye derdim mesela¿ Ama yalnizim ve tek yaptigim etrafima bakinmak. Hastane icinde telefon cekmediginden internete bile giremiyorum. Saat 12 bucuga kadar burdayim galiba. Olmadi aksama kadar yolu var. Olmek var donmek yok bu yoldan!
Saat 12 ve ben hala iceri girmedim.Size soylemistim. Bu kadar beklemek canimi sikiyor cunku doktorun yanina girdiğimde sadece 5 dk lik muayene olacagini biliyorum. Bu kadar insan estetik cerraha ne yaptiriyor aklim almiyor. Insanlarin yanina gidip "sen neden geldin ki" diye sataşasim var. Bu satirlari sizle paylasmak icin yeniden okudugumda bu cumleler cok sacma ve acimasizca gelecek biliyorum. Ama suan bunlari size 1 saattir hastanede bekleyen bir hasta olarak yaziyorum. Mazur gorun.. Neyse ki telefon cekmiyor hastanede.. zaten yeterince sikildim bir de insanlarin telefon konusmalarini duymak istemiyorum. Hatta birkacinin yanina gidip "kapat iste telefonu cekmiyor anlamiyor musun" diyesim var. Neyse şimdi derin derin nefes aliyoruz...
Saat 12.45 ve ben hala bekliyorum. Doktor öğle yemegine cikmiyor. Yani sekreteri ole soyluyor; bense aklimdan gizliden yemege cikip cikmadigini dusunuyorum.Cunku o tarafta baska bir kapi var. Allahim biraz daha beklersem dizi senaryosu yazmaya basliycam. Gordugum bir kac hastanin neticesinde plastik cerrahinin sadece keyif amaçlı yapilmadigini goruyorum. Bir onceki söylediğimi daha bu yaziyi sizlerle paylasmadan geri aliyorum.
Muayene sirasi bende...
Saat kacta bana sira geldi bilmiyorum. Muhtemelen 1'i gecmisti. Hastalar tam azalmisti zaten ki sira bana geldi. Hastane bosalinca bende gerginligi uzerimden atmistim. Bir de odasina girdigimde her zamanki gibi guleryuzlu olusu ve beklettigi icin ozur dilemesi neticesinde bir sorunum kalmamisti. odaya girince benden sonraki hastalari bekletmemek amaciyla hemen ustumu cikarmaya basladim. Bunu soylemek kulaga tuhaf geliyor, biliyorum. Ama bir noktadan sonra emin olun buna alisiyorsunuz. Genel bir kontrol yapti ve bir sikintim olup olmadigini sordu. Cok sukur bir sikintim yoktu ve goguslerimden cok memnundum. Mailimde belirtmeme ragmen memnuniyetimi bir de yuzune karsi soylemek istedim.Boyutunu cok begenmistim. Ancak bu konuda ortak bir karara varamadik. Ben goguslerim d cup oldu diyorum. Doktor c3 cup oldu diyor. En sonunda tamam dedi sen kendini ole daha mutlu hissedeceksen d cup diyelim. Of ama bana d cup sutyen oluyor ki.. ya ben mezurayla olctugum halde c mi d mi diye ortada kalırken, olcmeden nerden biliyor bu doktor c3 oldugumu? Yine anlayamiyorum...
Kesi yerlerime nasil masaj yapacagimi gosterdi. Ayy bu zamana kadar yanlis yapmisim ya been... kesinin bir noktasina parmagini koydu ve parmagiyla ayni nokta uzerinden dairesel hareketlerle masaj yapti. Bense parmagimi kesi izi boyunca gezdiriyordum.
Normal masaji da biraz sert yapmami istedi. Olmuyor ki ama onun yaptigi gibi. O kadar guc uygulayamiyorum maalesef. Oldugu kadariyla idare ediyor benim memisler.. elimden fazlasi gelmez
Bir de mujde banaaa..artik istedigim sutyeni takabilirmisim. Ama onceden 3 ay demistiniz dedim. Sadece goguslerini ortada birlestiren sutyen kullanma dedi. Yani yandan sikistiran dolgulular varya onlardan. Bu haber guzeldi ama yine de kullanmayacagimi cunku ihtiyacim olmadigini soyledim. Gogus ucu kapaticilari var, meme ucuna yapistiriliyor, onlardan kullanabilirsin dedi. Hey Allahim dedim, estetik cerrah olunca da masallah herseyden haberi var. Az kalsin hangi marka sutyen kullanayim diyecektim.
Son olarak uygun zamanda tekrar kontrole gelmemi istiyor. Peki diyorum ve hastaneden ayriliyorum. Diliyorum diger kontrollerimde bole sorunsuz ve havadan sudan muhabbetlerle gecer... Diliyorum...
Canım bana da kabuklar tamamen düştükten sonra kreme başla demişlerdi.ilk haftalarda da zaman zaman ağrı,sızı olan dönemlerim olmuştuminnos26
Canim yine okudum benimde ikinci haftam ve iki gundur agri yapiyo goguslerim sanki sismis gibi hersey dar geliyor sanki anlatamiyorum da derdimi
Bana kremi haftaya sur dedi sen daha once baslamasin acaba bendemi baslasam ? Birde gec baslarsam izler kalici olur diye dusunuyorum
Doktorlar nedne boyle farkli sureler veriyorlar ki anlamadim
Bu arada bir haftadan berli oglumu tasimak zorunda kaliyorum her sabah kizimi okula gotururken merdivenlerden inemedigi icin ben tzsimak zorundayim acaba bunun yuzundenmi agri oldu goguslerimde ?
Doktorum agrilar artarsa soyle dedi agri kesici ic dedi baska bisey demedi
Bende kabul yok canim meme ucu oldum bugun gittim silikonlu krem aldim ufacik 6 gr cok pahali ama cokta iyimisCanım bana da kabuklar tamamen düştükten sonra kreme başla demişlerdi.ilk haftalarda da zaman zaman ağrı,sızı olan dönemlerim olmuştu
Hatirladim yaa hatirlamaz miyimMinnoş gelmiş geçmiş olsun canım sana... Sıra bana geldi. Hatırlıyor musun, eylülde olacaktık Cenk Tokat'a... 10 gün sonra kısmetse benim de... Fahri Mola'da karar kıldım ben gerçi... Güle güle kullan memişleri. Beni izlemeye alır mısın, fotolarını göremiyorum?
bilemedim ki canim hangisi dogru.. ama kreme erken baslamakla bir sorun yasamadim ben.. gerci kacinci gundu hatirlamiyorum amaminnos26
Canim yine okudum benimde ikinci haftam ve iki gundur agri yapiyo goguslerim sanki sismis gibi hersey dar geliyor sanki anlatamiyorum da derdimi
Bana kremi haftaya sur dedi sen daha once baslamasin acaba bendemi baslasam ? Birde gec baslarsam izler kalici olur diye dusunuyorum
Doktorlar nedne boyle farkli sureler veriyorlar ki anlamadim
Bu arada bir haftadan berli oglumu tasimak zorunda kaliyorum her sabah kizimi okula gotururken merdivenlerden inemedigi icin ben tzsimak zorundayim acaba bunun yuzundenmi agri oldu goguslerimde ?
Doktorum agrilar artarsa soyle dedi agri kesici ic dedi baska bisey demedi
Sagol canim.. bende bakarak tahmin yurutmeye calisiyodum ama ole bakimli insan pek yoktu. Estetik cerrahi gercekten cok genis bi dalmis.. sirada beklerken ogrendimHehe çok güzel yazmışsın canım, ben de muayene için beklerken sıradaki herkesi tek tek inceleyip bu niye gelmiştir acaba diye kendimce yorumlar yapıyordum. Hele ki bakımlı bir bayan göreyim diyordum bu kesin meme estetiği oldu, hemen memelere bakıyordum.Napiim yoksa vakit geçmiyor orda..
Anlayışşın ve paylaşımların için cokkkkkk teşekkür ederiz minnoş iyiki var :))))Fotoğraf ekleme mevzusu..
Bu ameliyatı olmayı düşünmeye başladığımda, acaba ameliyat sonucu nasıl oluyor diye kaygılarım vardı. Biraz daha araştırma yaptıkça, 300cc nasıl durur ki, 350 cc nasıl durur ki demeye başladım. Bunlar için de bana en doğru yolu, sizlerin arasından fotoğraf ekleyen ve ekledikleri fotoğrafı görmeme imkan sağlayan yine sizler oldunuz. Tek tek isim yazamasam da hepinize tüm samimiyetimle teşekkür ederim.
Artık gün geldi çattı ve sonunda bende ameliyatımı oldum. Benden fotoğrafını esirgemeyenlere bi faydası olmaz ama, benden sonra bu ameliyatı düşünenlere bir fikir olsun istedim. Öncesi ve sonrası şeklinde bir fotoğraf ekledim. Bunu da "beni izleyen" herkes görebilir.
Aslında fotoğraflar özel tabi. Eskiden arkadaş olarak kimi eklersek, fotoğrafımızı onlar görüyordu. Yeni sistemde olay biraz değişmiş, aslında iyi de olmuş ama benim izlediklerim kimler, neye göre seçmişim hepsi birbirine girdi.
Bir de şu var, ben her zaman forumda aktif olamıyorum. Gün geliyor, 1 ay girmediğim oluyor. O günler geldiğinde, kimse benden yanıt beklemek zorunda kalmasın istedim.
Fotoğraflara erişimi kolaylaştırdığım için de kendimce ufacık bi sansür uyguladım.Aslında bilmiyorum internette herşeye erişim bu kadar kolayken, bu fotoğrafları kim ne yapar.. Aman işte, maksat içimiz rahat etsin. Bu sayede siteye de yeni üyelikler kazandırıyorum gibi geliyor ya neyse... Zaman geçtikçe fotoğraf eklemeye devam edeceğim, ancak o zaman kişileri daha da bir süzgeçten geçireceğim bilginiz olsun şimdiden.
Eh ne diyelim, fikir edinmenizde faydası olur inşallah...
Ahahah süperr yahu :)))
Ve son msjımıza kadar keyifle okumuş bulunmaktayım emekleriniz ve samimiyetiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır :))Sagol canim.. bende bakarak tahmin yurutmeye calisiyodum ama ole bakimli insan pek yoktu. Estetik cerrahi gercekten cok genis bi dalmis.. sirada beklerken ogrendim
Daha dikkatli olmaya calisacagim tsk ederimHatirladim yaa hatirlamaz miyimizlemeye aldim seni.. kime niyet kime kismet.. demek sende cenk tokattan vazgectin. Hayirlisi olsun canim kolaylikla gecsin ameliyatin..
bilemedim ki canim hangisi dogru.. ama kreme erken baslamakla bir sorun yasamadim ben.. gerci kacinci gundu hatirlamiyorum ama
nasil bir agri bilmiyorum ama agir kaldirdim birkac sefer bende.. o zamanlar kisa sureli agrilarim oldu ama uzun surmedi. Ki benim bahsettigim kisa sureli agir tasimalardi. Elinden geldigince dikkat et canim.