Anlayışşın ve paylaşımların için cokkkkkk teşekkür ederiz minnoş iyiki var :))))
teşekkür ederim canııımVe son msjımıza kadar keyifle okumuş bulunmaktayım emekleriniz ve samimiyetiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır :))
amelyatı yaşattı resmen samimi üslubu sayesinde :):) darısı bize inşallah minnoş :)Canım ben de senin izmir maceranı aylar önce okumuştum.o zamanlar pek yazmıyordum.okuyan taraftımyazdıkların,anlatımın o kadar hoşuma gitmişti ki yazın izmir e gittik ve dolaşırken senin yazdıkların aklıma geldi.tasvirlerin gerçekten çok başarılı.bunu da şimdi söylemek istedim
Canım ben de senin izmir maceranı aylar önce okumuştum.o zamanlar pek yazmıyordum.okuyan taraftımyazdıkların,anlatımın o kadar hoşuma gitmişti ki yazın izmir e gittik ve dolaşırken senin yazdıkların aklıma geldi.tasvirlerin gerçekten çok başarılı.bunu da şimdi söylemek istedim
amelyatı yaşattı resmen samimi üslubu sayesinde :):) darısı bize inşallah minnoş :)
minnos26
Canim yine okudum benimde ikinci haftam ve iki gundur agri yapiyo goguslerim sanki sismis gibi hersey dar geliyor sanki anlatamiyorum da derdimi
Bana kremi haftaya sur dedi sen daha once baslamasin acaba bendemi baslasam ? Birde gec baslarsam izler kalici olur diye dusunuyorum
Doktorlar nedne boyle farkli sureler veriyorlar ki anlamadim
Bu arada bir haftadan berli oglumu tasimak zorunda kaliyorum her sabah kizimi okula gotururken merdivenlerden inemedigi icin ben tzsimak zorundayim acaba bunun yuzundenmi agri oldu goguslerimde ?
Doktorum agrilar artarsa soyle dedi agri kesici ic dedi baska bisey demedi
ahahah okudum tekrar okuyorum ya minnos kitap yazmaya başla :))))))Ameliyat günü
Söyledikleri saatte hastanedeyim. Bizi odaya yerleştirdiler. Tek kişilik güzel hoş bir oda. Hemşirem de güzel.. dur bakıyım.. aaa güzel valla, çok güzel hemşirem var.Hemen elimden damar yolu açtı. acıdı mı? yoo hiç acımadı. eli de mi hafif ne? e çok şükür daha ne istiyim . sakinleştirici iğneyi kalçadan vuruyolarmış. doktordan öğrendiğim halde yeniden sordum. hani bi umut dedim.. olur ya.. hazır açılmış damar yolu varken, yahu kalçadan iğne olmakta neyin nesi? daha dün kan aldırırken ayılıp bayılmışım. bir umut sordum işte ama cevap değişmedi. Eh bakalım tamam, hadi o da öle olsun.
Ardından ameliyat kıyafetimi, bonemi getirdiler. Ha bir de koluma bilekliğimi taktılar, yeni doğmuş bebekler gibiydim.Sadece altınızda külotunuz kalıyor o kadar. Kardeşlerime hemen fotoğraf çektirdim o halde. e malum hemen facebookta paylaşmalıydım ...silikon ameliyatına giriyor vee oldukça heyecanlı hissediyor .. yok yok şaka tabi .. aman aman..
çok korktuğumu stresli olduğumu söyleyemem. kıkır kıkır gülesim geliyordu halime.Ardından sedyeyi getirdiler. Çekirge misali üzerine bir zıplayışta çıktım, sonra arkamı döndüm ve pufff.. nefes al, nefes ver.. tamaaam bittii.. ayy eli de hakikaten hafifmiş. İşte çok merak ettiğim anlardan biri daha.. sahi nasıl oluyordu bu moral iğnesi? sedyeye yattım ve hastane görevlisi bir bey beni ameliyathaneye götürmek üzere taşımaya başladı. Annem ve kardeşlerim arkamdan geliyordu. Bu moral iğnesi sayesinde sanırım çok sakindim. Bıraksalar kahkaha ata ata giricem. ayıp diyorum kız sus, ameliyat bu, gülünür mü öle.. tamam tamam sustum. Sırıttığım belli olmasın diye dudaklarımı ısırıyorum. ameliyathane kapısına geldik nihayetinde. sedyemi taşıyan görevli, cebinden kartı çıkartıp kapıya okuttu ve biz artık "GİRİLMEZ" kapıların ardına geçtik. Kafamı hafifçe kaldırdım. Gülümsedim, el salladım vee hoşçakalıın. Yüzlerine tam bakamadım, çünkü benim için korktuklarını, endişe duyduklarını biliyordum. Bundan sonraki yolda yalnızdım. Yolun bir yanı sezeryana ayrılmıştı, beni diğer taraftan götürdü. önce bir yerde bekledim. fakülte hastanesi olduğundan etrafımda öğrenciler vardı. 3. sınıf öğrencileri ameliyatına girecekleri hocayı arıyolardı, ya yok yazarsa o dersten hoca..
şimdi tekrar yolculuk zamanı.. içimden saçma bir şarkı mırıldanıyorum "hu huu çekilin yoldan, vahşi batıdan geliyorlar.." sıra sıra ameliyathaneler var, önlerinden geçiyoruz, birinin kapısı açık, bakmaya çalışıyorum. yahu sen bir kesik görsen direk bayılırsın, ameliyat izlesen herhalde komaya girersin, neyine bakmaya çalışıyosun acaba? neyse benim gireceğim ameliyathanenin kapısında durduk sonunda. içerde hasta var, onu bekliyorum. etrafımda hala girecekleri ameliyatı bulmaya çalışan 3. sınıf öğrenciler.. yazık yaa onlara da üzülüyorum bi yandan. bir de hoca yok yazmasın çocukları durduk yere diyorum. birazdan narkozu yiyip, neşterle kesilicem, ama ben kalkmış öğrenciler yok yazılırsa diyorum, farkındayım saçma.. neyse doktorum geldi. beni kimsenin görmeyeceği yere aldı ve sedyenin üzerine oturtup çizimlerimi yaptı. ve tekrar dışarı çıkardı. içerdeki hastanın ameliyatı bitmişti ama nefes alamıyordu. "eliffff, ağzını aç elif" defalarca, defalarca söylediler. elif dışarı çıktığında anladım, burnundan ameliyat olmuştu. muhtemelen bilinci tam gelmediğinden, hala burnundan nefes almaya çalışıyor, ve tabi ki alamıyordu. Sonra beni aldılar içeriye. Önce kollarımı bağladılar. Bu arada moral iğnesi insanı sarhoş gibi yapmıyor, bilinciniz açık, hareketleriniz normal, sadece heyecan duymuyorsunuz o kadar. Narkoz verildi. Bi kaç saniye sonra hemen atarlandım "ama ben daha bayılmadım" hani bayılmadığımı bilsinler ki, ben bayılmadan ameliyata kalkışmasınlar istiyorum. Doktorum da" tüh yaa sana bozuk narkoz vermişler demek ki görüyo musun" dedi. gülümsedim. önümde duran kocaman ışığı yaktılar. "gözlerim kapanıyo" dedim.. konuşabilseydım, "şu ışığı sonra yakaydın be abicim" diyecektim, olmadı. Bu aşamada sizlere ruhumun yükselip, ameliyatımı tepeden izlediğimi, beyaz ışıkları da anlatan güzel bir hikaye de sığdırmak isterdim aslında ama üzgünüm... Sonrasını hatırlamıyorum.
Narkozdan uyanmaya başladığımda tek hatırladığım, çok üşümüş olduğumdu. Ayaklarımı kendime doğru çekmek istiyordum ancak ayaklarım da bağlıydı. ne kadar zaman sonra bilmiyorum ama odama götürdüler. annem ve kardeşim beni o halde görünce çok korkmuş. konuşamıyor ama söylenenleri hayal meyal duyuyordum.
evet sonuçta ameliyattan çıkıyorsunuz, yüzünüz bembeyaz, konuşacak, bakacak haliniz yok. üşüyor musun dediler? zar zor "evet" diyebildim. pijamalarımı giydirdiler, üzerime battaniyeyi örttüler. "çok şükür dedim, çok şükür bunu da atlattık" Sonra uyudum, uyandım, uyudum, uyandım..
Hemşire saat 4 ten önce su içmemi yasakladı, çok susamıştım halbuki. Sürekli saati soruyordum. saat 4 oldu nihayet ve ben suyumu içtim. O ara hemşire tutturdu, tuvalete çıktın mı tuvalete çıktın mı? yahu diyorum yok benim tuvaletim.Olmaazz yapman lazıım. zar zor koluma girip tuvalete götürdüler. dedim hayır başım dönüyo midem bulanıyo, yapmıcam. geri götürün yatağıma. eh neyse yatağa götürdüler. hemşire tansiyonuma baktı, düşmüş. tuzlu ayran içirin dedi. O arada kardeşlerim "biz gidiyoruz abla" dediler. Onlara, hoşçakalın bile diyemedim. Konuşmak çok yoruyordu.
Doktor beni kontrole geldi bir ara. Kaç cc taktığını deliler gibi merak ediyordum. Ama açıkçası kendi söylemese soracak halim yoktu. Ameliyatın başarılı geçti, 350 cc kullandık çok güzel oldu. 400 koysak çok hantal duracaktı dedi.Bir de tek göğsüme diren takmış. Normalde diren kullanmam ben ama sağ göğsünden çok kan gelince taktım dedi. Yarın çıkartıcaz ama korkma acımıycak dedi. Konuşamıyordum ama konuşsam da soracaklarım bundan fazlası değildi.
Akşam yemeğimi annem yedirdi. Menüde neler vardı söyliyim hemen size.. taze fasulye, pilav ve ayran... Hastane yemekleri tuzsuz olur derler ama tadı tuzu gayet yerindeydi. Yemekler iyi de, iştah olmuyor tabi. Tuzlu ayranı içtim. yemeklerden biraz yedim. haa unutuyordum, bir de üzüm vardı. Onu ertesi sabaha sakladım. (dipnot: üzüm, yemeklerden hemen sonra yiyebileceğiniz tek meyvedir)
O gün iğneler, serumlar, bişiler bişiler taktılar sürekli. Sırt ağrısı ve göğüs ağrısı dışında bir ağrım yoktu. Hani dedim ya başta, bazı adet sancılarım olur, kıvranır dururum. Ne yatabilirim ne de kalkabilirim. Sizlere samimiyetle söylüyorum, o çektiğim adet sancılarının 1 saatini, bu ameliyatın 3 günlük ağrısına değişmem.
Bir ara da kusucam galiba dedim ve kustum. Aslında gariptir, normalde kusmak beni kötü yapar, boğazım tahriş olur, halsizleşirim. Bu yüzden de kusmaktan korkuyordum ama korkunun ecele faydası olmazmış. Bu sefer şans eseri kusmakla kendimi hiçte kötü hissetmemiştim.
Gündüzleri iyi de, gece uykum çok bölündü. sürekli uyandım. kaç kere kalktım bilmem. zaten kendi başınıza kalkmanıza imkan yok. en zoru da bu. o yüzden yatmak istemiyordum.
olurahahah okudum tekrar okuyorum ya minnos kitap yazmaya başla :))))))
olurbirazda fotoğraf ekledim mi içine, direk bestseller ım
Sefan olsunAmeliyatımın 3. ayı
İstediğim sutyeni alabileceğim diye gün saydığım o 3. aya bugün itibariyle ulaşmış bulunuyorum. Ne mutlu bugünlerime…
Sizlere şimdi 3. Ayda göğüslerimde yaşadığım değişimden ve hislerimden bahsedicem biraz.
Öncelikle görünümden başlayalım öleyse: Zaman geçtikçe şekli daha da bir oturdu. Silikon üstlerden indi ve aşağıya doğru yerleşti.
Yumuşakliğa gelince; bu 3 ay içerisinde farkı bariz görebileceğim şekilde bir yumuşama gerçekleşti. Hele bir de 2 dk bi masajdan sonra daha da yumuşuyorlar. Size silikonsuz memeyle kıyas yaparak şunu söyleyebilirim. Silikonsuz meme, elbette daha yumuşak, parmağınızla bastırdığınızda boş bir balon hissini veriyor. Size kendi göğüslerimdeki yumuşaklığı nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Silikonsuz memeye kıyasla “diri” tabiri benim için daha uygun sanırım. Dokunduğunuzda içi dolu bir balon gibi diyebiliriz. Kendi adıma söyliyim, daha fazla yumuşamasına ihtiyacım yok. Dokunduğumda silikonu hissettiğimde yok. Tek bilmek istediğim, bu sertliğin karşımdaki kişiye yapay gelip gelmiyor olması. Bilmem anlatabildim mi
İlk günlerde göğsümün alt kısmının hissiz olduğundan bahsetmiştim. Yalnız tabirime dikkat edin, meme ucu hissizliğinden bahsetmiyorum, meme ucu altında kalan bölgenin daha hissiz olduğunu anlatıyorum. Yani şöyle açıklıyım. Mememin üstüne iğne batırsam ve bu acıyı 5 olarak tanımlarsam, meme altıma aynı iğne 3 şiddetinde kendini gösterir. İşte bu olay 3. Ayımda epey normale dönse de hala alt kısmın, üst kısımdaki hisle arasındaki fark kaybolmadı. Rahatsızlık veren veya düzelmesini beklediğim bir durum değil. Mememi elimle tutup yukarı kaldırdığımda silikonların ağırlığını ilk günlere göre daha az hissediyorum.
Doktorun söylediğine göre 3. ayda ödemlerin tamamenen gittiği söylenebilirmiş. Ama şekil oturmaya devam edermiş. Sizlere bu süreçte buhar banyosunu tavsiye ederim. Hamamdan sonra göğüslerimde bir kaşınma başladı. İlk günlerde ödem atarken kaşındıklarından bahsediyordum ya, hah işte o kaşıntı.. Bana sıcak suda masaj ödemi atmaya yardımcı oldu gidi düşündürdü ama yine de net bir şey söyleyemem. Bunlar sadece benim gözlemlerim…
Kas altı, yuvarlak, 350 cc.. benim için en uygun silikon buymuş, 3. ayda onu anladım. Önceleri, daha büyük yapsa da sorun olmaz derdim. Ama artık öle düşünmüyorum. Ne aşağısında aklım var ne de yukarısında.. Bu arada, ben bu zamana kadar hiç silikonumun markasını söyledim mi size hatırlayamadım. Silikon markam “Mentor cohesive 1” yani mentorun en yumuşağı. Bu önemli ayrıntıdan sonraa..
Gelelim kesi izlerine… Kesi izimin yerini size göstermek için, mümkün olduğunca en net fotoğrafı çekmeye çalışıyorum. Yine de istediğim görüntüyü elde edemiyorum. Çünkü çekim biraz buğulansa, aa hiç iz kalmamış dersiniz. Ama var, var… İtiraf edeyim hala düzelmesini beklediğim yerler var. Aslında kesi izim daha düzgün olabilirdi. Ama silikonu yerleştirirken, o kenarlara sürtüyomuş ta, ondan öle oluyomuş falan fişman. Doktorun yalancısıyım ne bilim çok ta takılmadım. Olan olmuş sonuçta. Tahtada ders anlatan hocayı dinleyen bir öğrenci gibi “anladım” mahiyetinde kafamı salladım. İçimdense “ne anlarım ben tıpın “t”sinden, neyse ne işte..” demedim değil..
Albümümü görenler kesi izlerimin son halini de görecekler zaten ve gördüğünüz gibi hızla iyileşiyor ve normale dönüyorlar. Meme altındaki izin kaybolmaması ihtimalini bile göze alan ben, meme ucundan ameliyat olmakla ne iyi etmişim. Size tek celsede, meme ucu kesisini tavsiye ederim.İtiraf etmeliyim ki masajı doktorun söylediği kadar yapamadım. Ama izler için sürdüğüm kremi hiç aksatmadım. Kremim "Dermatix Si".. Hala bitmedi, ne bereketliymiş maşallah
Son olarak ta, hislerime değinecek olursak, bu mutluluk başka bir his.Hala sıkılmadan bu yazımı okuyorsanız beni anlarsınız diye düşünüyorum. Hayatta aldığım en doğru kararlardan biriydi. Bazıları ”vücuduma yabancı bir madde” ile başlayan cümleler kuruyor da anlamıyorum. Hangi yabancı madde? İçimde benimle yaşayan bir mutluluk, neden bana yabancı kalsın ki? Kıyafetlerimin içinden bile bana inanılmaz güven veriyor. Günlük hayatta sutyen kullanmıyorum. Sadece göğüs uçlarımı kapatsın diye yarım büstiyer giyiyorum.
Dolgusuyla böğrüme oturan, teli çıkan, kopçası kopan sutyenlere; ya sutyenim askısı görünüyo, ama bu da kıyafetimden belli oluyo dediğim günlere, sefam olsun...
teşekkürler tatlıımminnos26 her zamanki gibi harikasın
Benimkiler de mentor cohesive 1 ve aynen dediğin şekilde yumuşadılar.gerçek memeye göre daha diri ama sertte değil.öyle aşırı yumuşak meme sevmiyorum.halimden memnunum
sağol canımmmSefan olsunminnos26 yine okumaktan zevk aldim senin surecini canim bende ideal boyutta senin protezler bir sey soracagim canim senin protezin tabani kac cm ? Birde gogus altin kac cm gozden kacirdim sanirim eger yazdiysan affet
Benim gogus altim 78 gogus ustu 94sağol canımmmtabanı kaç cm ezbere bilmiyorum. bi mentorun kataloğuna bakayım.. Eki Görüntüle 1384127
evet buraya göre 11.7 cm miş. göğüs altımda 75 cm. göğüs üzeri de en son 93-94 cm arası bişiydi. Epeydir ölçüm yapmıyorum aslında iyi aklıma getirdin. Yarın bi ölçeyim. Ameliyattan önce de 85 cm'di göğüs üstüm.
ileride dikleştirme mi düşünüorsun? Sorunu tam anlayamadım aslında ama..? istersen protez taban genişliği aynı kalır yüksekliği düşürürsün. senin göğüslerin çok güzel oldu ama.. neden küçülsünler ki.Benim gogus altim 78 gogus ustu 94
Simdi benim tabanim 13 cm yuksekligi 5,3 ve 450cc
Ben simdi diklestirme yaparsam daha ufak protez koymak isterim aslinda peki bu protez genisligi her zaman aynimi kaliyor onu anliyamadim ?
Canim ben doktordan max 400 cc istedim oda 450 cc koydu ve bana buyuk geliyor esim de buyuk sevmiyor ve buyuk protez oldugu halde diklesmedi gogusum hala meme uclarim ayni sekilde asagida hic degisim yok belki ilerde protez asagi inince belki yukari cikar biraz... duzelmez ise yeniden ameliyat olmayi dusunuyorum diklestirme ve kucuk protez .. Simdi ben 300 den fazla istemiyorum ama 300 cc nin tabanlari da ufak su anki tabana gore onu anlamadimileride dikleştirme mi düşünüorsun? Sorunu tam anlayamadım aslında ama..? istersen protez taban genişliği aynı kalır yüksekliği düşürürsün. senin göğüslerin çok güzel oldu ama.. neden küçülsünler ki.
anladım canım. o zaman yüksek profil değil de, orta veya orta üzeri profil falan kullanacak doktorun. O zaman taban artar ama yükseliği azalır.Canim ben doktordan max 400 cc istedim oda 450 cc koydu ve bana buyuk geliyor esim de buyuk sevmiyor ve buyuk protez oldugu halde diklesmedi gogusum hala meme uclarim ayni sekilde asagida hic degisim yok belki ilerde protez asagi inince belki yukari cikar biraz... duzelmez ise yeniden ameliyat olmayi dusunuyorum diklestirme ve kucuk protez .. Simdi ben 300 den fazla istemiyorum ama 300 cc nin tabanlari da ufak su anki tabana gore onu anlamadim
13 olan tabanlar hep buyuk protezler nasil kucuk protez olacak anlamadim
Aynen canim bende senin gibi dusunuyorum bekliyorum zaten mecburen insallah duzeliranladım canım. o zaman yüksek profil değil de, orta veya orta üzeri profil falan kullanacak doktorun. O zaman taban artar ama yükseliği azalır.
sende normalde de göğüs dokusu da var. o zaman normal dokundan alacak mı biraz?
yine de benim düşüncem biraz zamana bırakman. Daha ne kadarcık oldu ki ameliyat olalı..