ipek'in suçsuz olduğu barış'ın vede eylül hoca'nın çabalarıyla ortaya çıktı..eda kendi kazdığı kuyuya kendisi düştü ve okuldan atılan ipek değil kendisi oldu..gitmeden önce de son bir kötülük daha yaparak barış'ın aklını, ipek'in erkan hoca'yla çekilmiş resimlerini göstererek karıştırmayı başardı..kötülükler abidesi eda ne olacak..:mymeka:bu konuşmanın üstüne ipek barış'la konuşunca barış;ipek'e artık kendisini sevmediğini söyledi ve bu devirde aşklar bir ay sürer dedi..:1shok:barış seni severim ama bu sözleri sana hiç yakıştıramadım,seni yavaş yavaş sevmemeye başlıyorum ne demek bu devirde aşklar bir ay sürer..ipek senden uzaklaşsın diye söyledin bunları biliyorum..senin sevgin öyle bir aylık süren sevgilerden değil..:asigim:üstünede arkadaşı şener çivi çiviyi söker diyerekten,barış'ın kanayan gönül yarasını iyileştirmek için barış'a, ipek'in sınıf arkadaşı bahar'dan bahsetti..süprizzzzzyuh sana şener gözüne yediğin yumruk yetmedi heralde diğer gözünüde ben morartacağım gel buraya..Çok üzgünüm çoookbarış'a söz ettiğin kız ipek'in arkadaşı..barış'ın ipek'ten hoşlandığını bile bile yapılırmı bu, o kızada yazık duygularıyla oynuyorsunuz..barış sana da hiç yakıştıramadım doğrusu şener'in aklına uyupta çivi çiviyi söker diye bahar'ın duygularıyla oynuyorsun sonra nasıl çıkacaksın işin içinden..kıza yazık değilmi? en azından karşı çık,yok de hemen balıklama atlıyorsun..hiç o gözle bakmadım dediğin kızın elinden tutup gidiyorsun..hiç yakıştıramadım barış sana hiç..:1no2:
bu bölümde erkeklerin hepsine sinir oldum..
deniz feneri'ne sinir oldum çünkü;çiğdem diye tutturdu..oğlum kız seni sevmiyor işte anlasana daha ne diye onun için yanıp tutuşuyorsun,kendini içkiye verip zil zurna sarhoş oluyorsun..unut gitsin sanki yeryüzünde başka kız yok..özgür'ün deyimiyle;Allah'ın gerizekalısı..:mymeka:her başa çıkamadığın sorununda çözümü içki şişesindemi bulacaksın..insanlar şu hayatta ne sorunlarla ne dertlerle uğraşıyor senin haberin varmı? hiç biride senin yaptığın gibi çözümü içki şişesinde bulmuyor..
erkan hoca'ya da sinir oldum çünkü; esin'e,eskiden eylül ile olan ilişkisini anlatmadı,anlatmıyorda..erkan hoca bir yandan,eylül bir yandan geçmişteki ilişkilerini saklayıp duruyorlar..esin'le dalga geçer gibi..esin bunu bir şekilde öğrenecek o zaman ne olacak..kızılca kıyamet kopacak ve esin'le eylül arasında erkan için savaş başlayacak..şimdi eylül'ün erkan'ın eski sevgilisi olduğunu bilmeden ona yardım ediyor,konuşuyor,çevresindekilerde hiç bir şey söylemiyorlar..ama esin,eylül'ün erkan'ın eski sevgilisi olduğunu öğrendiğinde işler iyice karışacak..süt ninem özgür'e nallı,mualla'ya yarım akıllı,esin'e sinsi diyor..hele birde eylül'ü tanısa ona ne derdi acaba? eylül bana göre esin'den daha sinsi çıktı..eylül,esin'in düşmanı ama ona bir dost gibi yaklaşıyor..Allah'ım sen her alanda böylesi dost gibi görünen ama aslında düşman olan insanların şerrinden sen bizleri koru yarabbim:Saruboceq:..salih amca da bu durumu saklasın diye deniz'e baskı yaptı,esin;erkan'la eylül'ü okul arkadaşı olarak biliyor diye ve bu durumu bilen yakınları da bu durumu saklıyorlar ama hiç iyi yapmıyorlar..esin'e üzülüyorum bu durumda..:çok üzgünüm:yemekten sonra salih bey,erkan hoca ya bu durumu esin'e anlat yoksa işler karışacak ve esin eylül'den hoşlanmaya başladı dedi..erkan hoca da o tren çoktan kaçtı durum böyle gider diyor..tam sopalık şu erkan hoca..
klava:anlat esin'e herşeyi olsun bitsin,senden duymasa bir başkasından duyacak mesela; fevzi efendi den duysa daha mı iyi??..boşanmış bir anne ve babanın çocuğu olarak evlenmeye niyetim yok diyorsun,hemde esin ve eylül arasında kalıyorsun bu nasıl iştir anlamadım gitti..evlenmeye niyetin yokta esin'le gönülmü eyliyorsun..
özgür'le konuşan esin;eylül'den çok tatlı kız diye bahsedince özgür;ben pek haz etmedim dedi..bende hiç sevmedim bu eylül hocayı, erkan hocayı yeniden elde edebilmek için elinden geleni yapacak ve yapmayada başladı zaten..erkan hoca'yı bu kadar çok seviyordun o zaman nediye zamanında tercihini erkan'ın sevgisi yönünde değilde,fransız devlet tiyatrosu oyuncusu olma yönünde kullandın esin hanım?..şimdi neden yeniden erkan'ın hayatına girmeye çalışıyorsun.. en azından özgür anladı eylül'ün nasıl biri olduğunu ama esin anlamadı:1no2:
bu bölümde en azından yüzümde bir tebessüm oluşturan sahne; süt nine'nin bekar evini temizledikten sonra her yere dantel oya sermesiydi..ilahi süt nine..kaydirigubbakcemile3
ayrıca özgür'ün yaptığı davranışta güzeldi, babasının ona verdiği sus parasını salih amca'nın icra borcunu kapatması için verecek aferin özgür yine girdin gözüme..alkisalkisalkis