• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selamlar hanımlar, acaba çörekotu, bal ve tarçın karışımı adet gecikmesi yapabilir mi? Başınıza geldi mi hiç? Benim adetim 3 gün gecikti, hiçbir belirtim yok. BAT günü erken gebelik testi yaptım, negatif; bugün sabah normal gebelik testi yaptım, yine negatif. Tek faklılık bu karışımı kullanmış olmam. Bir fikir verebilir misiniz bana?

Ben şuan ilk kez bu karışımla gebe kaldım canım. Ama fazla yenilirse kist yapabilir diyorlar.

Ben şuan ilk kez bu karışımla gebe kaldım canım. Ama fazla yenilirse kist yapabilir diyorlar.

Ay maşallah sana!!! Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben bu ay hem ovulasyon takibi yaptım hem de bu karışımı kullandım. Ama dediğim gibi adetim gecikti. Adet olur olmaz da yine ovulasyon takibi ve bu sefer preseed denilen jeli kullanmayı düşünüyorum. Benim bebeğimin daha geleceği yok, keyfi yerinde heralde.

günaydın kızlar.kasıklarda ağrı akıntı,ve ateş yükselmesi olunca yumurta mı çatlıyordu.birde o gün ilişki olması mı gerek?
ya benim adam 2 gündr seyahatte bugünde yok sinir oluyorum.bu ayda boş geçecek :(

Kızlar benimde bat 24 Nisan, 8 aydır korunmuyorum hep telefondaki uygulama ile yumurtlama takibi yapıyordum ondan mı hamile kalmadım acaba derken, ovülasyon takibi yaptım. Telefondaki uygulama ile ovülasyon testinin pozitif günü birebir tuttu. Teste göre 8-9 Nisan yumurtlama oldu. Bakalım nasıl sonuçlanacak. Heyecanla bekliyorum...

çok güzel artmış maşallah. doktora ne zaman gideceksin artk canım kese görünmez mi daha. kalbi duymak için mi bekliyosun yoksa

Randevu zor bulmuştum canım. 16 nisan salıydı vazgeçtik 17 nisana kaldı. İlk olarak memlekette muayene olacağım tam teşekküllü hastanede. Burası küçük yer diye.

kızlar merhaba :) Bende gruba katılmak isterim. 4 senelik evliyim.Rabbim kısmet ederse nisan yada mayısta hamile kalmak istiyorum inşallah diyelim rabbim inşaa edermiş. Ve size bir soruyla start vermek istiyorum.:) ben haftaya bugün regl olacağım.normal olarak yumurtalama günü geçti. dün akşam korunmadık. sizce tutma ihtimali varmı? yani yumurtalama günü bitiminden 1 hafta sonrası ilişki olmuş oldu. yeni karar verdik.ve dün akşama kısmet oldu.Bu aralıkta tutma ihtimali düşük deniyor ama tecrubeli olanlar ne düşünüyor?

Yumurta
kızlar merhaba :) Bende gruba katılmak isterim. 4 senelik evliyim.Rabbim kısmet ederse nisan yada mayısta hamile kalmak istiyorum inşallah diyelim rabbim inşaa edermiş. Ve size bir soruyla start vermek istiyorum.:) ben haftaya bugün regl olacağım.normal olarak yumurtalama günü geçti. dün akşam korunmadık. sizce tutma ihtimali varmı? yani yumurtalama günü bitiminden 1 hafta sonrası ilişki olmuş oldu. yeni karar verdik.ve dün akşama kısmet oldu.Bu aralıkta tutma ihtimali düşük deniyor ama tecrubeli olanlar ne düşünüyor?

Bildiğim kadarıyla; Yumurta hücresi 24 saat yaşayabildiği için yumurtlama olduktan 1 gün içerisinde ilişki olursa gebelik gerçekleşebilir. Ancak yumurtlama olduktan 2-3 gün sonra ilişki ve spermle yumurta buluşması olursa gebelik olamaz çünkü yumurta hücresi o zamana kadar canlılığını kaybeder. Regle 1 hafta kaldığı için yumurtlama geçmiştir canım...

Soyle dusun canim regline 14 gun kala o aralarda yumurtluyorsun. Ancak sperm kalitesine gore 4 gun felan rahimde yasiyabiliyormus. Yani regline 18 gun kala ve 12 gun kalana kadar ihtimal yuksek.. ancak geri kalan gunlerde de oldu diyenleri duydum pek bilimsel gelmedi ama Allahin hikmeti 😊

Yumurta Bildiğim kadarıyla; Yumurta hücresi 24 saat yaşayabildiği için yumurtlama olduktan 1 gün içerisinde ilişki olursa gebelik gerçekleşebilir. Ancak yumurtlama olduktan 2-3 gün sonra ilişki ve spermle yumurta buluşması olursa gebelik olamaz çünkü yumurta hücresi o zamana kadar canlılığını kaybeder. Regle 1 hafta kaldığı için yumurtlama geçmiştir canım...
çok umutlu değiliim zaten çok ani gelişti ama biz kadınlar merak etmeden duramıyoruz. mesela benım arkadasım adeti bitti. duş aldım ve ilişkiye girdim. hamile kaldı.yani biraz şans kısmet ama tabiki.bakalım :)

Back