Medyada boşanmaları görüp korkuyorum.

zebeze

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
6
0
29
Merhabalar
Ben kaygı düzeyi normalin çok üstünde bir kişiyim ve sosyal medyada türlü türlü akıllı,iş kadını,eğitimli kadınlar eşlerinden ayrılıyorlar.
Ben de yeni evlendim ve bunları görmek beni korkutuyor kalbim titriyor sizler de hiç böyle düşündünüz mü?
Ya da bu düşünceyi nasıl yollarım zihnimde?

haberlerden uzak dur. Yoksa 3. Sayfa kadınlarından olur muyum diye düşünürsün bu ülkede… ve sağlıklı bir evlilik hayatın kalmaz zamanla… zira boşanma şiddet vs aldı başını gidiyor ne yazık ki…
Allah evimize uğratmasın 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Merhabalar
Ben kaygı düzeyi normalin çok üstünde bir kişiyim ve sosyal medyada türlü türlü akıllı,iş kadını,eğitimli kadınlar eşlerinden ayrılıyorlar.
Ben de yeni evlendim ve bunları görmek beni korkutuyor kalbim titriyor sizler de hiç böyle düşündünüz mü?
Yoo niye ? Kendinize mi guvenmiyorsunuz kocaniza mi evliliginize mi ? Size tabsiyem bütün hayatınızı eşinizin etrafına toplamayin illa boşanmaya gerek yok Allah korusun ölüm de var.

Merhabalar
Haberlerden ve mümkün olduğunca sosyal medyadan, negatif ortamlardan uzak durmak lazım. Ben birkaç aydır bu sitede aktif olarak takılıyorum. Hayatımda hiç duymadığım ilginç olaylar duyuyorum. Bekar birisi olarak evlilikten korkuyorum ne yalan söyleyeyim. Ama bilinçli, dikkatli olursanız, akıl ve ruh sağlığınıza dikkat eder, evliliğinizde güven, saygı, sevgi ve ,ilgiye dikkat ederseniz bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Bazen de ne yapsan olmuyor bu hayatta.

Merhabalar
Her gün neler oluyor. Bende ummazdım boşanacagımı ama boşandım. Kader. Gerçekten bazen yaşaman gereken şeyler var ve yaşıosun. Korktu günün başına gelmesı dıye bısey de var. Dua edıp mutlu olun. Kötü haberler bıtmıyor kı.

Eşinizle mutluysanız bunları görmemeye çalışın. Herkesin hayatı kendine özgü. Eğitimli iş kadını vs diye mükemmel erkekleri bulacaklar diye bi kural yok neticede. Ayrıca iki iyi insan da anlaşamayabilir. Bunların haricinde Allah korusun ama kaç yıllık evlilikler bitiyo. Boşanmak dünyanın sonu gibi düşünmeyin. Bence o zaman kaygılarınızdan arınırsınız. Allah yaşatmasın tabi ki orası ayrı.

Olumluya odaklan .Kötü şeylerin yanında dünyada güzel evlilikler güzel şeyler de oluyor.Bazen bunları görmek zor olabilir ama hayatta pozitif hikaye çok .Sosyal medya haberler ruhumuzu bozuyor .

Merhabalar
Sosyal medyada türlü türlü ev hanımları da şiddete, aşağılamaya, finansal istismara maruz kalıyor (iş kadınları da). Aradaki fark birisinin kapıyı çekip çıkacak gücünün olması, birinin sineye çeke çeke yok olması.
Üzgünüm ama erkekler berbat, korkunç, tiksinçler. Aradaki birkaç beyaz pirinç pek de fark yaratmıyor. Eğitimli kadınlar çürük pirince muhtaç olmuyor. Fark bu. Yok adam kompleks yapmış falan filan, yalan! Eğitimli kadına o kompleksi yapan herif, eğitimsiz kadına melek olmayacak. Zaten eğitimsiz kadına uygulayacağı rezalet tavırları, eğitimlisine uygulayamayacağından kuduruyor.
Bir kadının en iyi dostu eğitim ve paradır.

Her şey insan için, her an her şeyi yaşayabiliriz.
Ben aklımdan mal paylaşımı bile yaparım, sağlıklı düşünce durumumu sorgulamayın 😅
Ama ortada olmayan şeyler için kaygı duymak, konu açacak kadar takmak normal değil.

Nasıl yollarsan yolla ama yolla🤣
Bende bosanmadan cok korkardim bilin bakalım hangi yoldayim🫢

Yoo niye ? Kendinize mi guvenmiyorsunuz kocaniza mi evliliginize mi ? Size tabsiyem bütün hayatınızı eşinizin etrafına toplamayin illa boşanmaya gerek yok Allah korusun ölüm de var.
Çok doğru söylüyorsunuz ben kaygı bozukluğu yaşayan biriyim maalesef şimdi de zihnimi uzuuun zamandır meşgul ediyor ve korkutuyor

Ne alaka ki ünlü ve medyatiksen evli kalmak zor. Bir sürü cazip secenegin var çünkü. Niye kendinizi o klasmana soktugunuz evde oturdugunuz yerden :) ?
O klasmanda olmayan insanlar da boşanıyor aslında ven sadece gördüğüm mecrayı söylemiş bulundum

O klasmanda olmayan insanlar da boşanıyor aslında ven sadece gördüğüm mecrayı söylemiş bulundum
Daha zor çünkü secenegimiz az. Elde olanla idare ediyoruz mecburen. Basina üçüncü sayfalik bi is gelir de eşimle ayrilmak zorunda kalirsam in tedirginligini yaşıyorum mu konu yani? Herkes o minvalde cevap vermis. Ünlü kariyerli paralı egitimli insanlarin bosanmasi yenisini bulmasi kolay çünkü.

Merhabalar
Evet ilk evlendiğimde çok korkuyordum. İhanete uğrayınca boşandım. Hiç korkmuyorum. Ne kadar güçlüymüşüm meğerse.

Korkunun ecele faydası yok😂hayatta herşey bizim için korkarak bı hayat yaşanmaz.ona bakarsan her gün bı sürü insan ölüyor sürekli ölümü düşünerek mi yasayacagiz

Merhabalar
Kolay,eşiniz hata yaparsa sizde ayrılırsınız,kalbinizin titreyeceği hayat memat meselesi bir durum değil evlilik bitirmek,olmadımı biter gider öncesinde nasıl yaşıyorsanız o şekilde yaşamaya yeniden başlayıp devam edersiniz,evlilik ölene kadar sürmek zorunda değil,bu yola çıkarken artık asla ayrılmayacağız garantisiyle bakmayın olaya,rahat olun.

Evliliğe nasil baktiginizla alakali. Imzayi attim artik omur boyu bu adama ait biriyim boşanirsam felaket olur seklinde dusunurseniz korkunc gelmesi normal. Ayrica suan asiksiniz ayrilik dusuncesi zor gelir tabi ama iş o raddeye geldiginde hisleriniz ayni olmayabilir.

Ben de evlenirken yarin bosaniriz diye evlenmedim tabi ki hayatimizi birlestirdik ama olmadigi yerde bitebilir bunda korkacak bir şey yok.

Bir de maddi manevi kendinizi korkacak duruma sokmayin. Hayatinizda eşiniz olmadiginda nasil yasayacaginizi dusunerek yaşayin özellikle cocuk yaparken ve maddi anlamda düşünün. Ona göre hareket ederseniz korkacak seyleriniz azalir en azindan sizin icin.

Evliyken cocuk yapmak kolay sonra o cocuklarla bas basa kaldiginizda nasil olacak gibi...

X