merhaba anneler bugün derya hanımda çatı muayenesi oldum kemik yapın basık çatın dar bebek küçük ama kesinlikle normal doğum yapamazsın dedi yaptırabileni tebrik ederim istersen hastanede başka bir doktora gözük dedi. Burdan nagihan hanımın iyi olduğu söylenince yine bir sormak istedim nagihan hanımda normal doğum yapan ya da çatı muayenesi yaptıran var mı? cevaplar için teşekkürler.
Cati muayenesi oldum ins. Normal digum olacak bir priblem yok. Nagihan hn. Olmasa dogurmam zaten.. Sezaryan derse de olurum hic onemli degil. Once Rabbim sonraNagihan hn. Oldukca oh oh .. sefam
Olsun..
ıkılı test yaptıranlar nekadara yaptırdınız??
Son 3 gündür bende hastaneyle sorun yaşıyorum.. 33 haftalık gebeyim (ikinci gebeliğim) ve Arefe günü kendi doktorum olan Derya YAŞAR'a 1,5günlük çektiğim sancı şikayeti ile gittim hemen muayene edip rahimde 1 parmak açıklık var deyip nst.ye yönlendirildim. Nst sonucunda sancı çıkmadığını bebekte sorun olmadığını ama benim sancı şikayeti ile gittiğim için 1 gecelik yatış yapılacağını ve kontrol altına alınacağımı söyledi. Doğum katında yoğunluk olduğu için boş yatak bulunamadı ve ertesi sabah yani bayramın 1.günü sabah tekrar gelmem gerektiği söylenildi. Moral bozukluğuyla eve döndüm ertesi sabah hemen gittik hastanede in cin top oynuyordu resmen bayram tatili diye sadece nöbetçi doktor ve nöbetçi personeller var tabi yerlerinde bulabilirseniz ne ala... Nöbetçi doktor olan İclal hn.a yönlendirdiler ultrasonda baktı ve herhangi bir sorun olmadığını yine de doktorum tembihlediği için yatış yapacağımı söyledi. Bende doktorum tatilde ve durum bilgisi için acilen aranması gerektiğini söyledim neyse ki yatış yapıldı ve bebeğin erken doğum olasılığına karşılık ciğer gelişimi için o gün boyunca 2 kez iğne yapıldı. Ayrıca 2 serum, 6-7 tane nidilat verildi ve ara ara nst bağlandı ayrıca da kan tahlili yapıldı. Bayramın ikinci günü taburcu oldum bu süre içinde gerek hemşireler, gerekse hasta bakıcılar her şey 4/4lüktü tabi ki nöbetçi doktor dışında hiçbir şekilde kendisiyle muhatap olamadık hemşireler ona bilgi veriyorlarmış!! Sabah yeni doktor nöbeti devralmış o da Didem hn. idi en son ki nst sonucuma bakarak ve gece olan nöbetçi doktorla irtibat kurarak beni taburcu ettiler. Sonuç olarak hiç bir sorun yok bunlar yalancı sancılar artık çok normal dedi. Gönül rahatlığıyla evimize döndük o gece ve bayramın 3.günü öğleden sonraya kadar bebeğimin hareketlerinde aşırı yavaşlama hissettim çünkü normalde çok hareketli bir bebek herkes karşımda otururken bile ister istemez farkediyor hareketlerini. Bu kadar yavaş olunca 3 günlük stresin ardından eşimle panik olduk ve tekrar hastaneye koştuk. Nöbetçi doktor bu kez de Filiz hn. diye birisi ve tamamen kaba, hiçbir şekilde hastayı dinlemeden yorum yapan, kendi kendisine konuşan bir bayan.. Bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum şikayetiyle gittiğimi ve bir kaç gündür hastanede vakit geçirdiğimi söyler söylemez kaydıma baktı ve sanki her gün ultrason cihazına bağlanıyormuşum gibi muamele yaparak canınız isteyince gelip göremezsiniz bebeği bu bebeğe zarar gibilerinden konuşmaya başladı zaten kaç gündür erken doğum riskim var diye stresle boğuşuyorum birde hiçbirşeyden haberi olmayan bir kadının bu şekilde beni itham etmesi sinirimi bozdu ve ilk geldiğim gün ultrasonla bakıldığını bir daha hiç bakılmadığını söyleyince duymamazlıktan geldi. Renkli doppler.e de baktım kanına hareketlerine suyuna kalp atışına ama hiçbir sorun yok sadece içiniz rahat etsin diye nst istiyorum dedi dedim zaten bende onu isteyecektim kalp atışını kendim görmek istiyorum diye dedim.. Nst.ye girdim 20 dk boyunca uyuya kalmışım 3 günlük uykusuzluğun ardından eşim bitti diye uyandırdı ve kalktım hemşire sonucu verdi doktora çıkarın dedi. Eşim 2 kez sancın çıktı ama seni izledim birşeyin yoktu dedi sanırım bebek aşırı hareketlendi ya da pozisyon değiştirirken oldu artık ezberledik çünkü.. Nöbetçi Doktora yani FİLİZ hn.a çıktık gösterdik bak kasılmaların çıkmış 2 kez hemen idrar tahlili istiyorum ayrıca serum takılacak hatta yatış bile tekrarlanabilir sonuca göre ki mutlaka olur dedi.. Neye uğradığımı şaşırdım 1 gün öncesi hiçbirşeyin yok diye taburcu ediliyorum ertesi gün bebeğimin hareketleri için gidiyorum gayet iyi bir şey denip hemen ardından yatışın yapılacak sancın kasılman var deniyor. Hiçbir ağrım sancım sızım yok diyorum ve beni destekleyen eşime de fırça niteliğinde gerekirse 5 gün yatırırız deyip azarlanıyoruz ve sinirler iyice had safhaya çıkıyor! Acil bölümünde müşahadeye yönlendirilip doktordan gelecek haberi beklicez ona göre serum takıcaz dendi oturduk bekliyoruz 15 dk.lık bir oturmanın ardından hemşire gelip doktordan haber bekliyoruz dahiliye doktoru gelip muayene edecek deyince ne alaka diye sorduk yani ben bebek hareketi için gidiyorum ve sonuç beni dahiliyeci görecekmiş !! Hemşire azarlanmaktan kaçıp yerine gitti ve gelen telefona tesadüfen kulak misafiri olduk adımı duyunca aynen şöyle dendi hemşire tarafından " evet hocam Duygu K... burada ve muayene edilmeyi bekliyor şikayeti ise suyu gelmiş. Kan beynime sıçradı eşimle hemen bankoya gittik ve ne diyorsunuz siz ne su gelmesi diye çıkıştım doktorun bu şekilde not düştüğünü söylediler dedim ki bu nasıl bir yanlışlık nasıl böyle bir hata yapılabilir su gelmesiyle hiçbir şekilde alakası yok istemiyorum serum falan deyip geri çektim evraklarımı ve kendi doktorum olan DERYA YAŞAR Ptesi izinden dönene kadar da asla hastaneye uğramıcam!!! Tabi ki o Filiz hanımı da şikayet edicem başhekime!!!
çok geçmiş olsun
gerçekten sinir bozucu şeyler yaşamışsınız bende geçen hafta nagihan hnm başladım kendisi çok ilgili sağolsun ama olası bir durumda
nöbetçi doktorlara denk gelmek gerçekten kötü nasıl bu kadar ilgisiz ve yanlış not düşebiliyorlar pess
gerçekten insan kararsız kalıyor bu hastaneyle ilgili
merhabalar bende neşe hayırlıoğlu'ndan randevu aldım nasıl bir doktor bilgilendirirmisiniz normal doğum yanlısı mı?
nese hanım benımde dr umkızımdada 4 ay gıtmıstım sımdıde onda basladımmeak ettıgım cınsıyetınızı nezaman ogrendnız erken soyledımı gordumu?yoksa daha erkenmı dedı :)nese hanım normal doğum yanlısı bir bayan ben 7. ayındayım ve 7 aydır beraberiz şuan için bir sıkıntı yaşamadık
çok geçmiş olsun
gerçekten sinir bozucu şeyler yaşamışsınız bende geçen hafta nagihan hnm başladım kendisi çok ilgili sağolsun ama olası bir durumda
nöbetçi doktorlara denk gelmek gerçekten kötü nasıl bu kadar ilgisiz ve yanlış not düşebiliyorlar pess
gerçekten insan kararsız kalıyor bu hastaneyle ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?