• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

medipol mega hastaneler kompleksi (medipol bağcılar üniversite hastanesi) ÇOK UCUZ!

bugün çatı muayenesine gittim ben de,
normal doğum için bir sıkıntı yok, bakalım normal yolunda ilerliyoruz da
allah bana , hepimize güç versin:29:

hadi bakalım inşallah normal doğum olur kolaylıkla..
canım senin doktorun hande hanım mıydı? bebişin kg nasıl

bir de çatı muayensinde bir sıkıntı yaşadın mı? ben kendimi kasarım diye düşünüyrm..

hadi bakalım inşallah normal doğum olur kolaylıkla..
canım senin doktorun hande hanım mıydı? bebişin kg nasıl

bir de çatı muayensinde bir sıkıntı yaşadın mı? ben kendimi kasarım diye düşünüyrm..

hande hanım evet, 3200 gr dün 37+3 idi
kolay olduğunu söyleyemem doğrusu ama , ben kendimi çok kastım , o yüzden dr da zorlandı
rahat olmaya çalış, hiç sıkma kendini,
ne zaman gideceksin ?
biz salı gidicez tekrar, artık 5 günde bir dedi
bu arada eve döndükten 3-4 saat sonra kanlı geldi akıntım, ama çok az, kimisi normal diyo, kimisi doğumu tetikliyor diyo, bilemiyorum
sorarsın sen de doktoruna gelirse normal mi diye

bugün çatı muayenesine gittim ben de,
normal doğum için bir sıkıntı yok, bakalım normal yolunda ilerliyoruz da
allah bana , hepimize güç versin:29:

Bende derya hanıma gidiyorum kesinlikle sezeryan taraftarı değil. Benim bebeğim haftalardır ters artık 38. haftanın içindeyiz hala dönebilir normal doğum olabilir diye bekletiyor. Artık haftaya da dönmezse sezeryan için tarih alacağız.

bizim uygun pozisyonumuz normal doğum diyor derya hanım da yarın çatı muayenem var biraz endişeliyim bundan mütevelliiii:(

kolay olduğunu söyleyemem doğrusu ama , ben kendimi çok kastım , o yüzden dr da zorlandı
ne zaman gideceksin ?
bu arada eve döndükten 3-4 saat sonra kanlı geldi akıntım, ama çok az, kimisi normal diyo, kimisi doğumu tetikliyor diyo, bilemiyorum

allah allah e sormadınmı doktoruna kan geldi normal mi diyeee bende yarın muayene olucam bakalım ne diyecek

merhaba kızlar. 2 nisanda doğum yapacağımı yazmıştım ve tecrübelerimi paylaşacağımı söylemiştim. Bugün 25 günlük olduk. Medipol mega da Neşe Hayırlıoğlu ile doğumum gerçekleşti. Sabah 9 da gittim ve 11 gibi ameliyata girdim. Sezeryan benim tercihimdi. Önce yatış yaptık ve odamıza çıktık. Orada kıyafetleri filan çıkardım o önlüğü giydim. Sondanın anesteziden sonra takılmasını istedim. Duymuşsunuzdur ne kadar can yaktığını.. odada nts ye bağladılar bilmiyorum neden.. Elimin üzerinden damar yolunu açtılar. sonra odadaki yatakla ameliyathaneye indirdiler. Benim doktorum ve çok genç bi ekip vardı. Bayan erkek karışık. Sadece eşimi ameliyat kapısı önüne aldılar aşağıya. Annemler yukarda bekledi. ameliyathanede bebeği koyacakları kövez hazırdı. koluna takacakları isim yazılı bilekliker hazırlandı. Orada bebeğim karışmasın, içimde birşeyler unutmayın filan dedim :) sonra bayılmışım. daha yukarı çıkmadan ayıldım. bebeği sordum çok iyi dediler. ağrım vardı, kendi yatağıma alınmıştım tekrar. yukarı çıkardılar odama. bu arada doğum fotoğrafçısıyla anlaşmıştık. Doğumdan 1 saat önce geldi çekimlere başladı. o da doğuma girdi. bunun için kağıt imzaladım. birsürü foto çekti. 8 saat yattım sonra ilk yürüme yaptırdılar. korktuğum gibi olmadı. hasta beziyle bezliyorlar. sürekli kontrol ediyorlar. ilgi alaka çok iyi. refakatçi için açılan koltuk var rahat. Yemekler iyi. Lohusa şerbeti ve gazete getiriyorlar. bebeği arada alıp yıkıyorlar rahatlatıyorlar. her sabah sizin doktorunuz ve bebek doktoru gelip muayene ediyor. Odalarda duş var ama ben yapmadım. 2 gün kaldım ruhum bunaldı gitmek istedim. En önemli sebebi daha 2. gün sabah meme uçlarım yara olmuştu. Tam bir kabus çok kötüydü. Size en büyük tavsiyem mutlaka doğuma 1 ay kala o meme ucu kremlerini sürmeye başlayın... Kanadılar, birkaç kere hemşireler mama verdi mecbur emziremedim. çok ısrarcılar kanasa da emzir diye bu duruma sinirlendim tabi biraz. Tarif edilmez bir acı çünkü. 3. gün çıkış yaptık 11 gibi. Hizmet güzel ve fiyatlar iyi. Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım şimdilik bukadar :)

Genelde sezaryanla doğum yapanlar paylaşımda bulunuyor ve çok memnunlar. Normal doğum yapanlar da tüm detaylarıyla anlatsalar keşke benim ilk doğumum olacak ve o kadar merak ettiğim şeyler var ki anlatamam. Mesela sancı odasındayken ortalama kaç kere gelip açılmalarını kontrol ediyorlar çatala çıkmadan hemen önce mi soyunup o kıyafeti giyiyorsun bi de normal doğumda o kesiyi doktor mu ebeler mi yapıyor çok soru işareti var kafamda... nolacak bilmiyorum

normal doğum yapanlarda yazsın bende çok merak ediyorum suna hanıma gidiyorum dün sordum normal doğum yapabilirmiyim yaşım itibariyle diye bu arada yaşım 34 ilk gebelik olur dedi ama çatı muayenesi bebeğin kilosu ve pozisyonu önemli dedi ama normal doğum yapanlar yazarsa bizlerinde merakları giderilmiş olur

Genelde sezaryanla doğum yapanlar paylaşımda bulunuyor ve çok memnunlar. Normal doğum yapanlar da tüm detaylarıyla anlatsalar keşke benim ilk doğumum olacak ve o kadar merak ettiğim şeyler var ki anlatamam. Mesela sancı odasındayken ortalama kaç kere gelip açılmalarını kontrol ediyorlar çatala çıkmadan hemen önce mi soyunup o kıyafeti giyiyorsun bi de normal doğumda o kesiyi doktor mu ebeler mi yapıyor çok soru işareti var kafamda... nolacak bilmiyorum

Arkadaşlar ben Ocak ayının sonunda doğum yaptım. Doğumum Pazar gününe denk geldi. Sabah 6 da suyumun gelmesi üzerine uyandım. Toparlanıp hastaneye gittik. Doğumhane katında bir odaya girdik. Nst'ye bağlandım. Bu arada nöbet saat 8 civarı değişiyormuş doktorlar arasında. Bu nedenle gittiğim gibi muayene olmadım(Nst normal olduğu için). Düşüncem kendi doktorumu çağırmak olduğundan muayene de olmak istemedim zaten. Pazar günü olduğu için, sancım da başlamamış olduğu için doktorumu aramak için acele etmedim. Bu arada hemşireler o meşhur önlüğü getirdiler giymem için. Doğum için imzalanacak evraklar geldi imzaladık. O sıralarda lamaa yapılıyor. Sancıların şiddeti arttıkça muayeneler başlıyor. Ebeler nöbetçi doktor bir kaç kişi alttan muayene edip edip duruyor. Çok sinir bozucu bir durum :(( Artı ben kendi doktorumu istiyorum dediğimde de sanki onlara haraket etmişsin gibi isteksiz davrandılar. Doktorun gelse de kontrolleri biz yapıyoruz, doktorun doğuma yakın çağırılıyor ve sadece doğuma giriyor dediler. Gerek bu sözler gerekse o anda çok yüksek dozda çektiğim sancıdan çok yanlış bir karar verdim: peki o zaman çağırmayın dedim doktorumu. Ve belki de hayatımın en büyük hatasını yaptım. Yaklaşık 8 saatlik bir sancıdan sonra doğumhaneye 9 cm açılma ile alındım. Bu arada sancılarım belkide dakika başıydı ve aşırı dozdaydı. Ebeler suni sancı versek bu kadar acı çekmezdin dediler. Sonuçta doğumhaneye girdik. İki nöbetçi doktor ve bir ebe. Hiç birini tanımıyordum ve de çok korkuyordum. Yapmam gerekenler anlatıldı. Sancıyla birlikte kuvvetli bir ıkınma. 1-2-3 denedik olmadı. Bu sırada sanırım bir kaç tane uyuşturucu iğne yapıldı. Baldırımdan kanamam olmasın diye başka bir iğne yapıldı. Ve artık bir şeylerin ters gittiğinden emindim. Sanırım o sıralarda kesik atıldı ve vakumla bebeğim dünyaya geldi. Ne yazık ki doğduğunda hareket etmiyor ve nefes almıyordu. Çocuk doktoru ve 2 hemşire hemen bebekle ilgilenmeye başladılar. Çok şükür ki bir süre sonra kesik kesik de olsa nefes almaya başladı bebeğim. Bebek doğumhaneden çıkarıldı ve dikiş atılmaya başladı. Doktorun yüzü o kadar beyazladı ki sorunların devam ettiğini anladım. Tahmin ettiğim gibi kanamam vardı. İlk dikişler atıldıktan sonra bir süre bekleyeceklerini söyledi. Sanırım bir yarım saat daha doğumhanede bekledim. Doktor geldi ve kontrol etti. Yüzü bir kez daha beyazladı. Evet ne yazık ki olmamıştı, durmamıştı kanamam. İkinci bir dikişe başladı. Eski dikişler söküldü. Acıya dayanamadım ve ya beni uyuştur ya da bayılt dedim dayanamıyordum artık. Bunun üzerine anestezi uzmanlarını çağırdılar ve o sırada bayılımışım. Gözümü açtığımda sedyeyle ameliyathaneye gidiyordum. Neden ameliyathaneye gittiğimi anlayamadım. Ve nihayet doğum yaptıktan yaklaşık 6,30 saat sonra gözlerimi odamda açtım. Kanamayı 3. dikişten sonra kontrol altına alabilmişler. Ve ameliyat için Doç.Suna Özdemir çağırılmış. Bu olaylar ardından 4 gün hastanede kaldık. Ve neredeyse kan kaybından öleceğimi öğrendim. 2 ünite kan verdiler. İlaçlar antibiyotikler vs vs. Bunları anlatmak istememiştim ama yine de aklınızın bir köşesinde dursun. Hee bu arada benim yaşadığım çok az insanda görülebilecek bir durummuş gözünüzü korkutmayın sakın. İnşallah benim çektiklerimi yaşatmasın Allah'ım sizlere,kolay doğumlar versin.

ne zaman gideceksin ?

bugün kontrolümüz vardı. çatı muayenesi yapıldı, çok stres yapmıştım, stresten tuvaletim gelip duruyordu.. neyse..önce kastım kendimi sonra doktorumun tatlı diliyle yavaş yavaş gevşemeye çalıştım.. kastığın zaman çatının genişliğini anlamamız zor dedi, doğru.. önce dar gibi gözükmüş ama kendimi biraz rahat bırakınca normale dönmüş.. senden dar çatı beklenmez zaten diyor, boyun uzun.. bebiş, baş geliş pozisyonunda ama kanala daha inmemiş.. daha 2 hafta durur dedi doktor.. nst de sancı da çıkmadı.. bebişimin kilosu da 3000 g çıktı. 3300-3400 falan olur, doğurmana müsait dedi. 9 gün sonra tekrar randevumuz var.. bakalım hayırlısı artık..

bizim uygun pozisyonumuz normal doğum diyor derya hanım da yarın çatı muayenem var biraz endişeliyim bundan mütevelliiii:(

Senin nasıl geçti canım, ne dedi doktor?

merhaba kızlar. 2 nisanda doğum yapacağımı yazmıştım ve tecrübelerimi paylaşacağımı söylemiştim. Bugün 25 günlük olduk. Medipol mega da Neşe Hayırlıoğlu ile doğumum gerçekleşti. Sabah 9 da gittim ve 11 gibi ameliyata girdim. Sezeryan benim tercihimdi. Önce yatış yaptık ve odamıza çıktık. Orada kıyafetleri filan çıkardım o önlüğü giydim. Sondanın anesteziden sonra takılmasını istedim. Duymuşsunuzdur ne kadar can yaktığını.. odada nts ye bağladılar bilmiyorum neden.. Elimin üzerinden damar yolunu açtılar. sonra odadaki yatakla ameliyathaneye indirdiler. Benim doktorum ve çok genç bi ekip vardı. Bayan erkek karışık. Sadece eşimi ameliyat kapısı önüne aldılar aşağıya. Annemler yukarda bekledi. ameliyathanede bebeği koyacakları kövez hazırdı. koluna takacakları isim yazılı bilekliker hazırlandı. Orada bebeğim karışmasın, içimde birşeyler unutmayın filan dedim :) sonra bayılmışım. daha yukarı çıkmadan ayıldım. bebeği sordum çok iyi dediler. ağrım vardı, kendi yatağıma alınmıştım tekrar. yukarı çıkardılar odama. bu arada doğum fotoğrafçısıyla anlaşmıştık. Doğumdan 1 saat önce geldi çekimlere başladı. o da doğuma girdi. bunun için kağıt imzaladım. birsürü foto çekti. 8 saat yattım sonra ilk yürüme yaptırdılar. korktuğum gibi olmadı. hasta beziyle bezliyorlar. sürekli kontrol ediyorlar. ilgi alaka çok iyi. refakatçi için açılan koltuk var rahat. Yemekler iyi. Lohusa şerbeti ve gazete getiriyorlar. bebeği arada alıp yıkıyorlar rahatlatıyorlar. her sabah sizin doktorunuz ve bebek doktoru gelip muayene ediyor. Odalarda duş var ama ben yapmadım. 2 gün kaldım ruhum bunaldı gitmek istedim. En önemli sebebi daha 2. gün sabah meme uçlarım yara olmuştu. Tam bir kabus çok kötüydü. Size en büyük tavsiyem mutlaka doğuma 1 ay kala o meme ucu kremlerini sürmeye başlayın... Kanadılar, birkaç kere hemşireler mama verdi mecbur emziremedim. çok ısrarcılar kanasa da emzir diye bu duruma sinirlendim tabi biraz. Tarif edilmez bir acı çünkü. 3. gün çıkış yaptık 11 gibi. Hizmet güzel ve fiyatlar iyi. Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım şimdilik bukadar :)
benim doktorumneşe hanım doğumla ilgili tutumunu ve tecrübesini merak ediyorum

bugün kontrolümüz vardı. çatı muayenesi yapıldı, çok stres yapmıştım, stresten tuvaletim gelip duruyordu.. neyse..önce kastım kendimi sonra doktorumun tatlı diliyle yavaş yavaş gevşemeye çalıştım.. kastığın zaman çatının genişliğini anlamamız zor dedi, doğru.. önce dar gibi gözükmüş ama kendimi biraz rahat bırakınca normale dönmüş.. senden dar çatı beklenmez zaten diyor, boyun uzun.. bebiş, baş geliş pozisyonunda ama kanala daha inmemiş.. daha 2 hafta durur dedi doktor.. nst de sancı da çıkmadı.. bebişimin kilosu da 3000 g çıktı. 3300-3400 falan olur, doğurmana müsait dedi. 9 gün sonra tekrar randevumuz var.. bakalım hayırlısı artık..

senin adına sevindim canım, benimki pek tatlı değildi o an doğrusu =) neyse ne olduğunu öğrendik artık, bi dahakine daha güçlü olacağım inşalah =))
benim için de vaktini bekleyecek dedi
ama ben bekleyemiyorum artık :33:
heyecanlanıyorum
hiç yalancı sancım da olmuyor, azcık tadına baksaydık nasıl bişey :34:
sende oluyor mu?

merhaba canım bende bu hastaneyi araştırıyodum,2. gebeliğimi planlıyorum inşallah
1. sezeryandi...2. de öyle olucak artık
bayan erkek karışık demişsin,ben erkek olsun istemiyorum,acaba böyle bi istekte bulunabilinirmiyim....
sezeryan ücreti ne kadardı.küvez varmı hastanede
neşe hanımdan memnunmuydun...

çok mu oldu acep:17:

rabbim bebişini hayırlısyla büyütmek nasip etsin:emir_bebek:

senin adına sevindim canım, benimki pek tatlı değildi o an doğrusu =) neyse ne olduğunu öğrendik artık, bi dahakine daha güçlü olacağım inşalah =))
benim için de vaktini bekleyecek dedi
ama ben bekleyemiyorum artık :33:
heyecanlanıyorum
hiç yalancı sancım da olmuyor, azcık tadına baksaydık nasıl bişey :34:
sende oluyor mu?

ben de bazen vajınaya doğru batma, sancı gibi bir sey oluyor, özellikle biraz yürüdüğüm zaman.. bazen de kaskatı oluyor karnımın bir kenarı, top gibi oluyr bir tarafı, o zaman da nefes almakta zorlanıyrm..

Âmin inşallah ;) cnm bizim azıcık suyumuz azaldı da o yüzden biraz tedbirli davranıyor doktorumuz dün bile nöbetçi doktora muayene olduk hatta ben nst den çıktıktan sonra doğum olduuuu ilk biz gördük bebeğiiii eşimin de benimde gözlerimiz dolduuu

Âmin inşallah ;) cnm bizim azıcık suyumuz azaldı da o yüzden biraz tedbirli davranıyor doktorumuz dün bile nöbetçi doktora muayene olduk iclal Hanım'a ama çok sevmedim kenDisini benim doktorum Derya Yaşar cnm

Sona gelmişsiniz inşallah hayırlısı ile tamamlanır bu dönemde olabiliyormuş böyle suyun azalması durumu herşey güzel olacaktır inşallah :) benim bir yakınımın takibinide Derya hanım yapıyordu hassas bir hanım günlük takip konusunda :)... Senin doğum yorumlarını ve doğum hikayeni doktorumuz aynı olduğu için daha fazla heyecanla bekliyorum...

bu arada bir şey sormak istiyorum NST'ye hangi haftada girilmeye başlanıyor?

canım bendende geçen cuma istedi suna hanım randevu için aşağı indiğimde sordum renkli değil 200 tl dediler yaptrmadım. internette senin gibi memnun olmayanları görmüştüm o yüzden başka yerleri araştırıyorum bakalım.

Merhaba canım, ayrıntılı ultrason u hangi hastanede ve kaça yaptırdın ? ben hala bir yer bulamadım :( devlet hastanelerinin hepsi 2 ay sonra ya gün veriyor..

Sona gelmişsiniz inşallah hayırlısı ile tamamlanır bu dönemde olabiliyormuş böyle suyun azalması durumu herşey güzel olacaktır inşallah :) benim bir yakınımın takibinide Derya hanım yapıyordu hassas bir hanım günlük takip konusunda :)... Senin doğum yorumlarını ve doğum hikayeni doktorumuz aynı olduğu için daha fazla heyecanla bekliyorum...

canım, benim doktorum 35. haftada başlattı. ikinci kez de 37. haftada girdim.

Merhaba canım, ayrıntılı ultrason u hangi hastanede ve kaça yaptırdın ? ben hala bir yer bulamadım :( devlet hastanelerinin hepsi 2 ay sonra ya gün veriyor..

ben nisa da yaaptırmıştım. 142 tl ydi. 3 boyutlu da bakılıyordu ve sonrasında cd sini de vermişlerdi..

Kızlar sabah 5 de nişanım geldi medipole gittik 2 cm açılmam var nöbetçi doktor neşe hanım muayene etti not falan biraz daha var ama artık doğum yakın dedi sonra Derya Hanım'a gittik tekrar muayene etti yatıracaktı ama sıkılırsın evde dayanabildiğin kadar dayan gel dedi sağ olsun ;) şimdi sancı tutuyorum kronometre de kızlar dua edin bana geliyor oğlum

Ben 37 sen sonra girmeye başladım nst ye

Çok şükür suyu düzeldi şimdi doğumu bekliyoruz 4 de tekrar muayene olmaya gidicem Derya Hanım'a duruma göre yatıracak kızlar

Kızlar sabah 5 de nişanım geldi medipole gittik 2 cm açılmam var nöbetçi doktor neşe hanım muayene etti not falan biraz daha var ama artık doğum yakın dedi sonra Derya Hanım'a gittik tekrar muayene etti yatıracaktı ama sıkılırsın evde dayanabildiğin kadar dayan gel dedi sağ olsun ;) şimdi sancı tutuyorum kronometre de kızlar dua edin bana geliyor oğlum

canım allahım kolay doğum nasip etsin sağlıkla oğlunu kucağına alıp bize doğum hikayeni anlatırsın inşallah:)

Canım kolay bir doğum olur inşallah ve sağlıkla oğluna kavuşursun.. Rabbim yardımcın olsun.. Haberlerini bekliyoruz..

Back