Mecburlar mı?

İki çocuğumuz var. Her şeyini de biz yaptık, kimseden bir şey beklemedik. Ailelerimiz sadece altın taktılar ve ufak tefek kıyafet vs aldılar, yelek ördüler . Ben ilk defa bu sitede duyuyorum yok efendim kız tarafı yatağını alır, bebek arabasını alır vs. Ne alakası var. Kimse bize böyle bir şey teklif de etmedi, bizim de aklımızın ucundan geçmedi.

Ya yapsın inan gözüm yok. Hatta birlikte seçelim en güzelini alsın ama bana zararı dokunmasın. O kadar usandım ki.

Ya yapsın inan gözüm yok. Hatta birlikte seçelim en güzelini alsın ama bana zararı dokunmasın. O kadar usandım ki.
Sen simdiden hic gerilme canım benim. Zaten esinle az cok konuşmuşsunuzdur alacaklarınızı edeceklerinizi
Annen gelcekmi dogum oldugunda yanına?bide siz altlı üstü oturuyordunuz dimi kaynanayla?

Benim ailem kız evlat olarak hem benim oğlumun hem de erkek kardeşimin her iki oğlunun da özel yapım yatak odaları, beşibiryerdeleri, tüm tekstil ürünlerini zevkle aldılar. Haydi bende kız tarafı İdiler diyelim, erkek kardeşimde de aynen bana ne yapıldı ise yaptılar. Gelinimİzin ailesinin durumu buna elvermezdi ve ailem de , ben de kardeşimin ve eşinin hiçbir arzusu eksik kalmasın isterdik. Anneanne olunca yapılır da, babaanne olunca uzaktan seyredilebilir gibi bir durum olamaz yani. Demem o ki evet kız evladın ilk çocuğunun komple tüm eşyasını yapma adeti bizde de gelenektir. Ama yapamıyorsa bu erkek tarafı da yapmayacak demek değildir. Kaldı ki aslında minicik bir bebeğin bu kadar komplike ihtiyaçlara hemen doğar doğmaz da gereksinimi yoktur. Ve aslında o bebeğin gereksinimlerini karşılamak öncelikle anne ve babasının sorumluluğundadır. Anneanne ve/veya babaannelerin yaptıkları ya maddi imkanları ya da istekleri doğrultusunda bir jesttir. O yüzden hiçkimsenin bir diğerine az yaptı ya da yapmadı demek gibi bir hakkı da olamaz.

Konu sahİbi bebek hediyeleri dışındaki konunuz için iki nokta ilave etmek isterim. Eşiniz bir söz vermiş ve araba kredilerine destek oluyormuş. Anladığım kadarı ile siz de çalışmaya başladıktan sonra aylık 380 TL ödemeye başlamışsınız. Oğullarından Heray böyle bir para geliyor olmasından keyif duyuyorlardır muhakkak. Ancak bunu çok ta büyütmemek lazım zira siz evlenirken ev almışlar , evet biraz laf, söz olmuş, gerekeni söylemişsiniz ve sonuçta şu anda kira ödemiyorsunuz. O yüzden verdiğiniz o kredi desteği makuldür aslında. Öte yandan ailenizin tek emekli maaşı ve de kredi taksidi olduğunu düşündüğümüzde, bu süreçte bozduğunuz altınları tamamlamaya çalışmak yerine ortak bütçenizden hiç değilse bir 250 liralık destek de siz ailenize çıkmaya başlasaydınız çalışmaya başladığınızda en azından biraz daha nefes alabilirlerdi. Sizin nasıl olsa atamanız gelecek ve birikim konularınızı maaşınızın artacağı döneme erteleyebilirsiniz.

esim arkamda diyorsun.
bu huyunu da biliyorsa ailesinin, yerinde olsam alır karşıma açık açık söylerdim.

benim ufaktan aldığım seyleri eğer annen o beni konuşmaya mecbur ederse hepsini annemin aldığını söyleyeceğim haberin olsun derdim.

öncesinde kv ile bu konuşmayı yapmaya gerek yok bence. Bu acik açık "benim ailem bir şey yapmadı, ama sakın laf etme lutfen" demek olur ve bence kv eline koz verilmiş olur. Suan soylemese bile Gün olur yine lafını eder gibime geliyor.

bu arada bizde de aileler elinden geleni yapar.
ama kimse bir şey yapmaya mecbur değil tabiki

Kayınvalideniz yapılanı da görmüyormuş zaten hiç kendinizi yormayın bırakın konuşsun. Ağzı olan konuşuyor

Çalışan kadınsın
Senin hiç kıyıda köşede paran YÖK mü
Önerdiğim doğru birşey değil ama madem kv çenesini acıyor bu konuda seni huzursuz ediyor
Eşin de her ay onlar için borç ödüyorsa
Sen de kendi paranla pahalı birşey al
Annemlerin hediyesi de
Kv çenesi kapanmış olur
Bebeğine künye al, küpe al ver annene o taksın kv yanında
Böylesi onu hak eder

Sen simdiden hic gerilme canım benim. Zaten esinle az cok konuşmuşsunuzdur alacaklarınızı edeceklerinizi
Annen gelcekmi dogum oldugunda yanına?bide siz altlı üstü oturuyordunuz dimi kaynanayla?
Gelecek canım, yan yana dairelerimiz maalesef.

Evet bu şekilde dicem sanırım. Ama daha erken 2 ay daha geçsin az bi şeyler biriksin. Anneni tanıyorsun şimdi bana lafını etmese gider dünyaya duyurur o yüzden bazı şeylerde ailemin katkısı olduğunu söylücem dicem.

6 ay yeni dolacak, uzun zaman olmadı çalışalı ve çalışmaya başladım başlayalı kendi ihtiyaçlarımıza harcandı para. E bi de böyle ek masraflar çıktı. Çalışmadığım dönem eşimin maaşı anca bizim rutin ihtiyaçlarımıza yetiyordu ki yine eve ilk girerken klima almıştık, ıvır zıvır ev eşyası almıştık, apartman boyanmıştı ona 250 tl ödedik uzun bi zaman. Yani bizim rahatladığımız bir dönemdi şu 6 ay. İmkân olmasına rağmen balayına gidelim, tatil yapalım bile demedim. Ailemin yanına 2 kere gidebildim. Yani aman aman bir maaşı yok eşimin. Aman o düşünmedi ailesine verdi. Ben de keyfime göre harcayayım diyecek bir yapım yok. Bunu seçmedim, iyi de yaptım ki eşim sonunda tam olarak neyin ne olduğunu anladı. Benim iyi niyetimi gördü. Başta sakındığımı zannetti, annesinin bana yaptıklarına bile kendi gözüyle görüp kulağıyla duyduktan sonra ikna oldu. Ben bu kadar beklemezdim dedi. Bundan sonra kimseye bir şey verecek durumumuz yok bizim çocuğumuz olacak. Bir yatırım yapmamız lazım ileriye dönük diye söylene söylene aklına yattı.

evlenmis iki insanin yapacagi cocugun hazirligini ailelerden beklemesi cok sacma geliyor bana.biz hic bu beklentilere girmedik kendimiz hallettik.
hediyeler geldi tabi ne ala.
ama tutupta kimseden bisey beklemedik yani bence cok sacma

Arada kıyafet alsanız ve annenize verseniz anneniz de kendi almış gibi gelip size verse siz zaten alıcakmışsınız. Hem annenize kimse laf söylemez. Saçma mı olur bilemem tabi

evlenmis iki insanin yapacagi cocugun hazirligini ailelerden beklemesi cok sacma geliyor bana.biz hic bu beklentilere girmedik kendimiz hallettik.
hediyeler geldi tabi ne ala.
ama tutupta kimseden bisey beklemedik yani bence cok sacma
Arkadaşım iyi mi okumadınız ben mi anlatamadım. Baştan okumayın ben yine yazayım. Ben kendim her şeyi yapabilecek imkana sahibim şuan çok şükür. Konu farklı.

Arada kıyafet alsanız ve annenize verseniz anneniz de kendi almış gibi gelip size verse siz zaten alıcakmışsınız. Hem annenize kimse laf söylemez. Saçma mı olur bilemem tabi
Güzel fikir zaten çoğu kişi böyle tavsiye verdi.

Benim kayınvalidem çeyiz zamanı bana bir kere laf etti, ki çeyizimi tek başıma kendim yaptım ben.
Mobilyalar eve girdiğinde, tozunu alırken karşıma geçmişti.
Dediği şuydu "ay şu gardrop biraz daha geniş olsaydı, ne rahat ederdin, biraz daha para vereydin de daha genişi olsadı"
Benimde tek cevabım "sen iyisini biliyordun madem, sen alsaydın iyisini, benim param buna yetti, bunu aldım... daha param olsaydı daha iyisini alırdım, kusura bakma kendime aldım zaten, senin beğenmene gerek yok"

O oldu.
Bir daha bana para konusunda veya beğenmediği bir eşyam konusunda laf söylemedi.
Çünkü ben bu lafı ettiğim zaman o mobilyalar geldiğinde eltimden tutun, kız kardeşlerine kadar herkes vardı.
Herkes duydu bu lafı.

Böyle insan içinde bir kere bozarsın.
Ailene laf söylediğinde "benim ailem yokluk içinde elinden gelenin en iyisini yaptı, bu saatten sonra hiç birşey yapmak zorunda değiller, torun annemin olduğu kadar sizinde torununuz, sizin paranız varsa, iyisini siz yapın biz de görelim o zaman" dersiniz. Olur biter.
Ne kendinizi üzmeye değer, ne de ailenizi.

Ayrıca dip not olarak şunu düşeyim, kimsenin kimseye birşey yapma zorunluluğu yok.
Benim annem bugüne kadar elinden gelenin en iyisini evlatlarım için yapmaya uğraşmış ve yapmış bir insandır.
Kayınvalidem de sadece laf salatalığında bir numaradır, icraata gelince, birşey beklemem hiç bir zaman.
Artık huylarımızı öğrendiğimiz için, karşılıklı sinirlerimizi germiyoruz, ama ben hiç bir zaman bir beklenti içinde de olmadım.
Huylu huyundan vazgeçmez.

Gerekene gerektiği yerde cevabı vermeyi öğrenirseniz, hem siz rahat edersiniz hem de karşı tarafı bu gibi konularda konuşmamayı öğretirsiniz.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah.

Aynen öyle ben de eşime diyorum biz çok şükür her şeyini yaparız. Fazla fazla. Annen ya yapmasın ya da konuşmasın. Benim ailemi de huzursuz etmesin.
bu cümleyi eşine değil direk kv ne söyle bence neden eşinle gerilesin ki onun yüzünden? eğer konuşursan anamın kalbini kırarsan torun yüzü göremezsin yeter artık de bak bir daha yapabiliyor mu? el benim annemi ağlatacak ha? yakarım valla çırasını kim olursa olsun

Valla direk aklıma şu geldi
Annenize para gönderin
Kendisi almış gibi getirsin eşyaları
Sizi zorlayamacaksa

Arkadaşım iyi mi okumadınız ben mi anlatamadım. Baştan okumayın ben yine yazayım. Ben kendim her şeyi yapabilecek imkana sahibim şuan çok şükür. Konu farklı.
Kv nize konu acilirsa Ailenizden hicbir beklentinizin olmadigini Annenizin birkac büyükbaş eşya almak istedigini ama asla müsaade etmediginizi soyleyin...Bunu soylerken soyle bir mesaj verebilirsiniz tabi sizden de bir sey beklemiyoruz....

Onla şuan görüşmüyorum, yüz yüze gelmiyoruz ama torun olunca mecbur görüşülecek. Eğer patavatsızlıkları devam ederse umarım aldığı cevabı da sindirebilir.

dogurdugun çocuk babanın soyadını alsın
dogan bebeğe kız tarafı eşya yapsın
bu uydurma adet tamamen erkek tarafının bir tarafından çıkan bir adet ,
terbiyesizliklerini her an gösterebiliyorlar, H E

annende sokacağı laflara hazırlıklı olsun ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…