- 9 Şubat 2019
- 4.506
- 9.447
- Konu Sahibi panic_attack
- #13.941
15 gün sonra ek gıda tadım günleri başlıyor bikaç tüyo verin tecrübeli anneler
Sadece anne sütü alıyor kızımız su bile hiç vermedim tadıma hangi öğün hangi miktar başlanmalı hemen blw yapıp eline tutuşturacakmıyıım
Kaç gün tadım sürecek
İlk hafta sebzelerden sindirimi kolay ve alerjen olmayanlarla başlanıyor. Havuç, kabak, bal kabağı, patates, ıspanak gibi.. Alerjik bir bebekse ilk defa verdiğin besinden sonra diğer besine geçmek için üç gün beklemelisin. Değilse her gün bir tanesini deneyebilir.
Buharda yada suda haşlayıp püre haline getirip bi iki çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsin,ben suda haşlıyorum ve çatalla eziyorum ilk on gün püre yaptım sonra bıraktım.
Öğlen saatlerinde verirsin. Karnı aç olsun,normalde 3 saatte bir emiyorsa en son emmesinden 2 saat sonra tadım yapabilirsiniz. İlk sefer iki kaşık kadar tadacak zamanla arttırabilirsin. Tadımdan sonra meme emecek. Zaten karnının acıkmasını beklemiştik..Biraz su da verirsin. Havalar sıcak içebildiği kadar içsin.
İkinci hafta meyve eklersin, yine sebze vermeye devam.. Elma,armut,muz,kayısı,avakado gibi meyveler. Kaçıncı aylarında ne yiyebilirler bunla ilgili listelerden faydalanabilirsin. Üst üste meyve verme, bi gün meyve verdiysen sonraki gün geçen hafta tattıklarından karışım yap, patates havuç püresi yap mesela.. Meyveleri meyve filesiyle verebilirsin. Kendi tutup yiyor, güzel bir şey.
Üçüncü hafta şimdiye kadar yaptıklarına devam edip bir de yoğurt eklersin. Yoğurdu ilk verişte yarım çay bardağı yiyebilir.. Son hafta da bu zamana kadar tatmış olduklarından karışık püreler ve çorbalar yapacaksın, artık yiyeceği miktara o karar verecek. Zamanla öğün halini aldıkça yemeğini bitirince az emecek hatta emmeyecek.
İlk ay günde bir kez öğle saatleri. Sonlara doğru akşama da muhallebi ya da yoğurt ekleyip iki öğüne çıkabilirsin.. Sonraki ay kahvaltı ekleniyor. 6ayı beklediğin için şuan da kahvaltı verebilirsin ama birden üç öğüne gerek yok diye düşünüyorum. Böylece 1 ay sonra günde üç öğün ek gıda alıyor olacak. Üç dört kez de anne sütü almaya devam edecek. Afiyet olsun :)