Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimde öyle oldu önceki ay. Bu ayda testte çift cizgi çıktı yine gidip test yaptırmadım yine aynı olur diye. Sonraki testlerde cıkmadı. Adetim miktar fazlaydı ve afedersin pıhtı seklinde oldu. Üzüldük seni çok iyi anlıyorum.. İnsallah mucize yumurta en kısa ve hayırlı vakitte denk gelirde bizimde yüzümüz güler inşallah
İnşallah canım

Tabiki bakacaksın. Geriden geliyorum muhtemelen kendini daha iyi hissediyorsun.. anneliğin yanında bonus olarak gelen kaygılar bunlar. Bir süre sonra onlara da alışacaksın ve kesinlikle çok daha iyi hissedeceksin. Her şey güzel olacak. Bazen hastalıklar olacak bazen zorluklar çıkacak ama günün sonunda bebeğin hep yüzünde bir gülümseme olacak canım
Haklısın Denizcim ben de böyle düşünüyorum,öyle küçük ve savunmasız ki onu koruyamamaktan çok korkuyorum. Umarım bu söylediklerin hepimiz için geçerli olucak, bebeklerimizi sağlıkla mutlulukla büyütücez.

Kaygılar ve hüzün konusunda aynı durumdayım. Bir de yorgunlukla beceriksizleşiyorum, hele sabaha karşı. Bunlar başıma gelirse geçici olduğunu hatırlatsın diye nette ne kadar lohusa depresyonu yazısı varsa okumuştum, yine de okumak başka, yaşamak başka. Senin hakkın da var, küvez süreci geçirdin, orda kendini koyveremezdin o sıkıntı çıkıyordur taksit taksit. Bazen eşim bile olmasa dibimde de, gerekirse 24 saat cebelleşeyim oğlanla, ağlayayım, öyle böyle o emmeyi ben emzirmeyi öğrenelim istiyorum. İç çekmesine bile tahammülüm yok kimsenin.
Benim hastalığım, öksürüğüm daha yeni geçti, öyle özel bir koruma da yapamadım bebeğime, korkma bence, bağışıklıkları sandığınızdan kuvvetli dedi doktor. Burnu çok kolay tıkanıyor, evet hapşırınca açılıyormuş, ben serum fizyolojik de aldım, yaban domuzu gibi sesler çıkarıp hırçınlaşıyor bazen, o zaman damlatıyorum bir iki damla. Hırıltıı nefes oluyor, o da hapşırına ve gaz çıkarınca rahatlıyor. Çook hıçkırıyor bizimki, minicik gövdesi belki 15 dk. sarsılıyor. Burnundan süt geldiği de oldu, normalmiş. Şimdi döküntüler başladı mesela, olurmuş, ona da peki.

Mama veriyor musun sadece sağma süt mü? Ben bugün her mıyıkladığında futbol topu tutuşu dedikleri pozisyonda memeye yapıştırdım. Emiyor emmiyor uyukluyor olsun.. Sağdığım ve pek de birşey çıkmayan sütü sabaha kadar 2-3 kere biberonla vereceğim. ilk hedefim mamadan kurtulmak. Sonra belki de biberondan. Uzun uyuduysa aç uyumamıştır bence. iki gecedir bizimki de uykuya dalamıyor, çok yorgunum. Ama inat edecegiz başka çare yok. Bence hele gündüz, alsın almasın daya memeye, uyusa bile kokusunu hatırlasın. Memeye dönüş vaktini geçmedik biz daha, 6 aydan sonra toparlayanlar var, umudumuzu kaybetmeyelim.
Küçük kızın sümüklerini çektik. Oouuu kendi bile şok oldu! Baya da sümük varmış. Süt filan değil. Başka şikayeti yok.
Meğer düzgün uyymaması ve emmesi de bundanmış. Bugün iyiyiz, ben de bikaç saat de olsa dinlendim.
Burundan süt çıkması bizde de oldu.
Ben günde 2 veya 3 kere hipp veriyorum. Anne sütü miktar olarak yeterli ama kilo alımı sıkıntılı olduğu için 3buçuk kilo olana kadar en azından desteklemek istedik. Sütüm yetmeye devam ederse bi süre sonra keserim. Biberonu da zamanla bıraktırabilirsem her şey güzel olucak, hala emiyo sonuçta. Çeneleri bi güçlensin o da olacak, görüceksin :)

Küçük kızın sümüklerini çektik. Oouuu kendi bile şok oldu! Baya da sümük varmış. Süt filan değil. Başka şikayeti yok.
Meğer düzgün uyymaması ve emmesi de bundanmış. Bugün iyiyiz, ben de bikaç saat de olsa dinlendim.
Burundan süt çıkması bizde de oldu.
Ben günde 2 veya 3 kere hipp veriyorum. Anne sütü miktar olarak yeterli ama kilo alımı sıkıntılı olduğu için 3buçuk kilo olana kadar en azından desteklemek istedik. Sütüm yetmeye devam ederse bi süre sonra keserim. Biberonu da zamanla bıraktırabilirsem her şey güzel olucak, hala emiyo sonuçta. Çeneleri bi güçlensin o da olacak, görüceksin :)
Hadi gözün aydın. Biz de hipp ile başladık, o bitince aptamil deneyeyim dedim ama hazmedemiyor mu ne zor çıkıyor gazı. Dün de sabahladık, uyusun yeter durumundayım gözüm anne sütü - mama savaşını göremeyecek yakında sanırım.. Ben de pek anne sütü içememişim kader midir nedir...

Hadi gözün aydın. Biz de hipp ile başladık, o bitince aptamil deneyeyim dedim ama hazmedemiyor mu ne zor çıkıyor gazı. Dün de sabahladık, uyusun yeter durumundayım gözüm anne sütü - mama savaşını göremeyecek yakında sanırım.. Ben de pek anne sütü içememişim kader midir nedir...
Evet bazı mamaları hazmedemezler. Ben de mamayı değiştirmeyi düşündüm,öneri istedim. Doktoru şikayeti yoksa hiç risk alma bunu içsin dedi.

panic_attack panic_attack
kızlarrrrr kızlarrrrrrr panic tooo dogurcakmiş. galibası o gün bugün:confused:. 3 cm acılmış doğum baslamis demişler sancisı da yok henüz kendide şaşkın 😂😅normal dogurcak :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: allah yardımcıları olsun🙏🏼😍
Amanıııııınnn :halay: inşallah kolay geçer. 40 haftayı bulan bebe olmayacak mı ya:emir_bebek: Haberleri bekliyoruz

Amanıııııınnn :halay: inşallah kolay geçer. 40 haftayı bulan bebe olmayacak mı ya:emir_bebek: Haberleri bekliyoruz
aminnnn insallah 😊🙏🏼 ben de insallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh size uymam :confused::rolleyes: ama diger bebegim hala icim de oyuzden erken dogum olmaz umarîm🙏🏼 bide biyer de okumustum benim gibileri 37 ler de alıyorlarmış. hic kendi doktoruma sormadim akibetim ne olur diye.

kızlarrrrr kızlarrrrrrr panic tooo dogurcakmiş. galibası o gün bugün:confused:. 3 cm acılmış doğum baslamis demişler sancisı da yok henüz kendide şaşkın 😂😅normal dogurcak :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: allah yardımcıları olsun🙏🏼😍
Ay ay ayyyyy, bi erkenci kuzu daha :rolleyes: inşallah panic sağlıkla, kolayca doğursun🙏🏻🙏🏻🙏🏻Oğluşu da sağlıcakla gelsin🙏🏻🙏🏻🙏🏻Darısı başımıza a dostlaaaaar, çileklim ve panicten sonra ben de tırsar oldum bizim kuzucuk da erken gelmeye kalkarsa diye:KK17:bütün yavrucuklar sağlıkla gelsinler inşallah:dua::dua::dua:

Bu bebeler neden böyle erkenden başlamak istiyor hayata bilmiyorum ama panic_attack panic_attack rahat bir doğum olsun ve sağlıkla gelsin kucağına bebeğin

Selam genşler.

Sabah adet ağrısı gibi ağrım vardı yarım saat aynı şiddette sürdü, duştan sonra kahvaltı yaparken geçti. Kontrolde sancı çıkmadı ama açılma yaklaşık 3 cm olmuş, rahim boyu kısalmış, bebeğin kafasına dokunabiliyorum dedi. Ben şok 😳
Eve git hareket et, squat yap akşam ikinci kez kontrole bekliyorum dedi.

İkinci nstde de sancı çıkmadı ve açılma stabil. Yine eve gönderdi. Bu gece yüzde elli ihtimal görüşebiliriz dedi. 😬 Sabaha kadar sancım başlamazsa ya da suyum gelmezse sabah yine randevu var. Açılma ilerlemiş olursa yallah hastaneye diyecek sanırım.

Bu hafta kaçış yok yaa doğum olacak belli. 😁

Selam genşler.

Sabah adet ağrısı gibi ağrım vardı yarım saat aynı şiddette sürdü, duştan sonra kahvaltı yaparken geçti. Kontrolde sancı çıkmadı ama açılma yaklaşık 3 cm olmuş, rahim boyu kısalmış, bebeğin kafasına dokunabiliyorum dedi. Ben şok 😳

İkinci nstde de sancı çıkmadı ve açılma stabil. Yine eve gönderdi. Bu gece yüzde elli ihtimal görüşebiliriz dedi. 😬 Sabaha kadar sancım başlamazsa ya da suyum gelmezse sabah yine randevu var. Açılma ilerlemiş olursa yallah hastaneye diyecek sanırım.

Macera sever bir bebe geliyor 😁 hadi bakalım sağlıkla ve kolay gelsin. Ne heyecanlı geçiyor değil mi? Ne hissediyorsun?

can09e can09e sen buraları fazla okuma ya. Özgürde okumasın sıra bize geldi diye sizin bebeler hareketlenmesin sonra.

Selam genşler.

Sa
Selam genşler.

Hayırlısıyla Bi avazda gelsin inşallah bebegin rabbim yardımcınız olsun inşallah

Macera sever bir bebe geliyor 😁 hadi bakalım sağlıkla ve kolay gelsin. Ne heyecanlı geçiyor değil mi? Ne hissediyorsun?

can09e can09e sen buraları fazla okuma ya. Özgürde okumasın sıra bize geldi diye sizin bebeler hareketlenmesin sonra.
😆 ne zaman isterse buyursun gelsin canım onda sıkıntı yok🤗
Heyecanlı oluyo ama o bir gerçek:))

Ne güzel bu ay herkes süpriz yapacakmış. Madem kimyasal gebelikler oluyor testleri erken yapmaya başlayın arkadaşlar. Bence 7 gün kaladan itibaren yapmaya başlayın. Ben hep erken başlamıştım denerken. Aynı sizin gibi silik çizgi görüp ertesi gün yok olan çok gördüm. Geçen sene gittiğim bir profesör kimyasal gebelik yaşadığımı duyunca bu çok iyi bir durum, vitaminleri 2 ay kullan tüp bebeğe başlarız. Olur ki bu sürede hamile kalırsan da beni ara hemen iğneye başlamalıyız demişti.

Bunda da 5 gün ya da 4 gün kala gördüm testte görür görmez sabah akşam progestan ve günde bir coraspin içtim. 3.gün takip edip kan verdim. Hemen sonucu doktoruma attım. Aynı şekilde progestana,jel ve iğneye başlattı desteklemeliyiz diye. Bizim yaşlarda hormonlar yetersiz belli ki. Biraz biz tedbir almalıyız.
Hayırlısı olsun hakkımızda insallah. Ben demi öyle yapsamki çift çizgi görürsem progestan kapsul var öncekinden kalma evde. Ecopirin 100mg yutuyorum hergun. Bu ay bakalım öyle olursa yutarım bide öyle denerim tessekkür ederim

İçimi okudun be Senella Senella :KK45:
Sağlıcakla gelsin kuzucuk panic_attack panic_attack

Valla bi mallık var üzerimde. 🥴 Yani öyle ayy hadi gel kavuşalım oğlum romantizmim yok. Bence acele ediyo :)) Sakinim. Belki hastaneye girince heyecan basabilir :) Kucağıma alınca ne hissedecem acaba diye merak ediyorum.

can09e can09e Adı Uzay 💙

Selam genşler.

Sen de geldin bu güzel maceranın sonuna şimdi daha güzeli, bir ömürlük olanı başlayacak.Sağlıkla kavuşun birbirinize canım..

X