Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaaaa kötü mü oldun yine:KK43:(
Hafifler zamanla umarım🙏Şaka yapıyorum canım ewet uzaklaşmak istiyordun, sessizliğin sonu iyi oldu ya önemli olan o
Ewet pratikte farklı oluyor herşey, belki sonra sen düşüneceksin 2.bebişş ben düşünmeyeceğim:))
Sağlıkla alalım kucaklarımıza🙏
Ewet ikili üçlü yapmayıp nıfty testi yaptırdık Ercanın tavsiyesiyle, ona devam ediyorum, perinotoloğa devam etmeme gerek var mı diye sordum, ben seni riskli hasta olarak görmüyorum dedi, artık türkiyede yapıldığı için daha uygun fiyat, acıbadem 2600 Ercanın yönlendirdiği 2300. Cumartesi kan verdim
Sen hangi doktora devam ediyorsun

Ben arete gittim 2 kere. Ama o kadar sıra bekle, sonra 2 dakika da yumurta kontrolü yapar gibi ultrasona baktılar. Zaten aret muayene etmedi ilkinde sadece geldi baktı. Diğerinde hiç görmedim. Biran önce muayene edip göndermeye baktılar. Ne bilgilendirme ne bişey. Ne vitamin kullan şunu al bunu yap yok. Ben daha önce hamile kalmadım ki, hiç bişey bilmiyorum beni bilgilendirmen lazım sonuçta. Doktor beni muayene etmeyecekse hem 450 lira para verip hem de bütün günümün gitmesine gerek yok diye düşündüm. 3 hafta sonra gel dedi gitmedim. Onun yerine özel klinikte bir kadın doğumcuya gittim. Birde geçen gün devlette bir doktora gittim. Devletteki de bayağı ilgiliydi, yarım saat dinledi sordu. (Aretin orda 5 dakika) işte yaştan dolayı perinatolog gözetiminde olman daha iyi olur dedi. Hem 12. Haftada ikili testler yapılıyor onların cihazları daha iyi orda yaptırırsın, ben sevk edicem randevunu 12. Haftaya denk gelicek şekilde onlardan alabilirsin dedi. Ordaki kontrolünden sonra tekrar gelebilirsin dedi. Ona da randevu bulamıyorum şu an. Bakalım bulamazsam belki özel birine giderim, sonra da nifty yaparım diğerleriyle uğraşmam. (Senin vardı galiba beğendiğin bu yakada bir perinatolog)

Peki ikili test yaptırmadın ya, kan testi oluyor sanırım. Birde muayenesi oluyormuş onu yaptı Ercan bey di mi?

Bana da hastanede daha ikinci gün sarılık yükseliyor, kg kaybı hızlı deyip mama takviyesi verdiler. Enjektörle veriyorlardı, ben evde biberonla devam ettim. Meme reddi riski var ama enjektör nedense fobi yaptı bende, tıkanacakmış çocuk gibi. Bizimki de tuttu mu tutuyor memeyi ama çok randımanlı bir emişi yok, bıraka bıraka. Ben mi yerleştiremiyorum nedir... Günde 3-4 kere süt sağıyorum, 80cc çıktığı da var 40cc de. Mama verdim mi de çok hıçkırıyor çocuk. Herşey bir yana 'adam gibi emziremedim gitti şu çocuğu' baskısı yarattım kendime, olmayan kayınvalideyi kendim oluşturdum adeta. Sağol, yalnız olmadığımı bilmek de iyi hissettiriyor bari.
Bugün kontrolümüz vardı , kilosu güzel artmış. :eek: acaba yine zayıfladı mı diye düşünmekten yine popoma kadar egzama oldum.
Doktor napıyosan devam et ama memede ısrarcı olsan iyi olur çünkü bu şekilde zamanla süt üretimin azalacak dedi. Ama Deniz güçlü emmiyo, mememi yalayıp duruyo. Hastanede kalmadan önce böyle değildi. Az değil ki 13 gün biberonla beslendi, zaten 20 günlük. Benim de aç kalması ihtimaline tahammülüm yok. Sağmaya devam edicem. Unutmaması için meme vermeye devam ediyorum biraz keyif yapıp biberona geçiyoruz. Benim için çok zor tabi. Sağmak ekstra vakit ve emek istiyo. Bence garantici olmak iyidir. İnşallah sütler azalmaz :KK43:

Bana da hastanede daha ikinci gün sarılık yükseliyor, kg kaybı hızlı deyip mama takviyesi verdiler. Enjektörle veriyorlardı, ben evde biberonla devam ettim. Meme reddi riski var ama enjektör nedense fobi yaptı bende, tıkanacakmış çocuk gibi. Bizimki de tuttu mu tutuyor memeyi ama çok randımanlı bir emişi yok, bıraka bıraka. Ben mi yerleştiremiyorum nedir... Günde 3-4 kere süt sağıyorum, 80cc çıktığı da var 40cc de. Mama verdim mi de çok hıçkırıyor çocuk. Herşey bir yana 'adam gibi emziremedim gitti şu çocuğu' baskısı yarattım kendime, olmayan kayınvalideyi kendim oluşturdum adeta. Sağol, yalnız olmadığımı bilmek de iyi hissettiriyor bari.
Senin yerleştirememenden değil asla. Onlar memeyi tutmak isteseler açıyı öyle güzel ayarlıyolar ki desteklemeye bile gerek yok.
Her anne başlarda ben bakamıyorum diye düşünüyo sanırım,ben de öyle oldum.
Bunlar hep kolaya alışmaktan. Benim x small kızım doğduğunda nasıl emiyodu görsen canhıraş! Yahu meme emmekten halsiz düşüp hastanelik oldu. Şimdi emmiyo. Bunlar hep kolaya alışmaktan. Şırınga,easy cup,biberon farketmiyo,bazı bebeler hemen memeyi reddediyo. Bazıları da aylarca iksini eş zamanlı kullanıyo,evde meme sokakta biberon şeklinde devam edenler var.. Yapacak bişey yok hiç canını sıkma. İyi olsunlar yeter.

Bugün kontrolümüz vardı , kilosu güzel artmış. :eek: acaba yine zayıfladı mı diye düşünmekten yine popoma kadar egzama oldum.
Doktor napıyosan devam et ama memede ısrarcı olsan iyi olur çünkü bu şekilde zamanla süt üretimin azalacak dedi. Ama Deniz güçlü emmiyo, mememi yalayıp duruyo. Hastanede kalmadan önce böyle değildi. Az değil ki 13 gün biberonla beslendi, zaten 20 günlük. Benim de aç kalması ihtimaline tahammülüm yok. Sağmaya devam edicem. Unutmaması için meme vermeye devam ediyorum biraz keyif yapıp biberona geçiyoruz. Benim için çok zor tabi. Sağmak ekstra vakit ve emek istiyo. Bence garantici olmak iyidir. İnşallah sütler azalmaz :KK43:
Ufaklığın kilo almasına sevindim. Sağmaya devam ettikçe memeden uzaklaşılsa da süt üretimi azalır mıymış yav? Ben de emzirme işine yükleneceğim bir tur daha. Bakalım hayırlısı.

Ufaklığın kilo almasına sevindim. Sağmaya devam ettikçe memeden uzaklaşılsa da süt üretimi azalır mıymış yav? Ben de emzirme işine yükleneceğim bir tur daha. Bakalım hayırlısı.
Emzirmeyince hormonlar az çalışır ve süt üretimini yeterince arttıramazmış. Bebek büyüdükçe ihtiyaca yetişemezmişiz. Genelde öyle olurmuş.

Herkese Merhabalar,

Madam Seyyan Madam Seyyan selozy selozy cilekliturta_33 cilekliturta_33 hepinizin gözü aydın olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. panic_attack panic_attack sıradaki darısı başına hamişimiz sende sağlıkla kavuşursun oğluşuna inşallah.

Maşallah bebeler gelmeye başlamış, hastanede olan bebeler de biran önce annelerine kavuşsunlar inşallah.

Bana gelince en son yaşadığım negatif transferimden sonra buralara gelmek bile istemedim. 2 ay sonra eldeki 2 embriyomu da transfer ettirdim. Ve sonuç gene negatif. Gene bir yıkılma. Elde ne embriyo var ne para ne de bende güç. Artık vazgeçtim bıraktım peşini. Kaderime razı geldim. Sadece triodimi kafama takıp onu tedavi ettireyim diye planlıyordum. Onda da değerlerim iyi, nıdüllerimde yok olmuştu. Ona da gerek kalmamıştı tedaviye. Madem olmuyor diyerek yaptığım bütün diyetleri bıraktım. İçtiğim bütün vitamin folik asit vs tüm ilaçları bıraktım. Kendimi hamur işlerine pastaya böreğe verdim. Yaptım yedim acımadım. Cips mips ne varsa. Ne ovu testi yaptım ne de 2 güne bir ilişki. Sonra bir gün tesadüf ovu testi yaparak ondan şüphelenerek HCG yaptım ve ikinci çizgi. Tabiki ben bu çizgilerden görmüştüm benim için devamı önemliydi. Çok şükür devamı geldi. Kalp atışını da duyduk ama hala endişeler tereddütler yakamda.

Yolumuz zor ve meşakatliymiş bunu bilmiyordum. Ben sadece hamile kalmaya kadar olan kısma çalışmışım, şimdi sınavımda bambaşka sorular çıkıyor ve ben onları hiç bilmiyorum. Midem midem bulantılarım,. Halsizlik yemek yiyememek, bütün dünyanın kokması, geceleri uyuyamamak, aklımın başımda olmaması gibi durumların içindeyim. Zorlanıyorum ama herkesin gibi bunlar geçecek.

Devamlı bu sene burda hamile kalmayan kalmayacak sloganı için marjo yu anayım. İyi ki söylemiş :) pozitif sayıları ile @flx77 (777 mucizler benimle) teşekkürler, olumluya alıştıran @can09e cümlemizi doğru seçmemizi sağladığın için, ve @Ozgur06 kaygılı hamişimiz her midem bulandığında seni anıyorum, midem bulanmıyor acaba yolunda mı herşey diyordun, iyi ki bulanmıyormuş :) ve seheryeli77 seheryeli77 yalnız burda hamiş hamiş takılacaktın di mi? Yok öyle peşindeyim Allah'ın izniyle :) Armin Armin ağustosta beraber hamiş olamasakta 2020 de beraberiz inşallah.

Ve de aynı yollardan geçip emekler verdiğimiz @dennisgo dvtb dvtb @Beste78 @nur0606 @flx77 @Efembahya adını hatırlayamadığım arkadaşlarım en kısa sürede Rabbim sizlere de nasip etsin. Zaten fazla kimse kalmadı geride. Benim içinde dua edin herşey güzel ilerlesin.
Sağol canım ,çok sevindim inşallah sağlıkla kucağına da alırsın 🙏

Arkadaşlar size bir takım sorularım var. Sanırım sıra bana geliyor. 😬

Az önce kontrolden çıktım. Nstde sancı çıktı gene. Günde 4 tane ilaca (nidicard) rağmen 4 gün önce 1 cmden biraz az olan açılmam bugün 1,5 cm olmuş. Bu hesapla muhtemelen önümüzdeki Pzt günkü randevundan sonra bi ihtimal doğuma alabilirim seni, hazırlıklı ol dedi doktorum. Spinal sezaryen yaparız muhtemelen çünkü rahim boyun kısalmamış, sadece açılman var ve ilaç kullandığın için normal doğum denemeyelim bebeği strese sokmayalım dedi.

Oğlan gayet iyi, hareketli ve 2750 gr bu arada. Bu akşam ve yarın ciğer geliştirici iğne yapılacak. 36+0 bugün. Doktorum nidicard'ı artık günde 2'ye düşür ve günlük hayatını akışına bırak, nasıl istiyorsan aşırı aktif olmadan takıl, kasma kendini dedi :)

Şimdi ben bu son 4 günlük süreçte kendimi çok yormadım, genellikle uzandım vs ama yatalak gibi de yatmadım. Bulaşık makinesi doldur boşalt, masa topla, salata vs yaptım uzun süre ayakta kalmamaya çalışarak ve dinlenerek. Yani öyle sadece wc ve yemek için kalktım durumunu uygulamadım.

Şimdi ben çoğu kişinin uyguladığı gibi hastane moduna alsam kendimi açılmayı ve doğumu geciktirebilir miyim? Bir hafta daha erteleyebilir miyim mesela? Ne kadar dursa kar çünkü. Yoksa sürekli yatsam da açılma başladı diye ilacı azaltır azaltmaz açılma devam eder mi? Ona göre hareket edecem :))

Şoktan şoka koşup boşluğa bakıyorum şu an. Bi akıl verin bana. o_O

Az önce kontrolden çıktım. Nstde sancı çıktı gene. Günde 4 tane ilaca (nidicard) rağmen 4 gün önce 1 cmden biraz az olan açılmam bugün 1,5 cm olmuş. Bu hesapla muhtemelen önümüzdeki Pzt günkü randevundan sonra bi ihtimal doğuma alabilirim seni, hazırlıklı ol dedi doktorum. Spinal sezaryen yaparız muhtemelen çünkü rahim boyun kısalmamış, sadece açılman var ve ilaç kullandığın için normal doğum denemeyelim bebeği strese sokmayalım dedi.

Oğlan gayet iyi, hareketli ve 2750 gr bu arada. Bu akşam ve yarın ciğer geliştirici iğne yapılacak. 36+0 bugün. Doktorum nidicard'ı artık günde 2'ye düşür ve günlük hayatını akışına bırak, nasıl istiyorsan aşırı aktif olmadan takıl, kasma kendini dedi :)

Şimdi ben bu son 4 günlük süreçte kendimi çok yormadım, genellikle uzandım vs ama yatalak gibi de yatmadım. Bulaşık makinesi doldur boşalt, masa topla, salata vs yaptım uzun süre ayakta kalmamaya çalışarak ve dinlenerek. Yani öyle sadece wc ve yemek için kalktım durumunu uygulamadım.

Şimdi ben çoğu kişinin uyguladığı gibi hastane moduna alsam kendimi açılmayı ve doğumu geciktirebilir miyim? Bir hafta daha erteleyebilir miyim mesela? Ne kadar dursa kar çünkü. Yoksa sürekli yatsam da açılma başladı diye ilacı azaltır azaltmaz açılma devam eder mi? Ona göre hareket edecem :))

Bu pztesinden sonra mı 🙄 muayeneye kadar hiç kalkma bakalım doktor karar verecek belli ki ,makine falan boşaltma eğilme belki açıklık durmuş olur biraz daha bekletir ilaç azalınca durum ne olur bilemeyiz doktorun dediği gibi sen kasma rahat olmaya çalış iğne de yapılacakmış kafan da rahat olur inşallah sorunsuz kucağına al canım

Açılmayı sancı ve yürüme tetikler canım mümkünse fazla ayakta durma, ama eğer sancı devam ederse açılma yine devam eder. İnşallah sıkıntısız günü tamamlarsın canım,uzan sürekli o iyi gelecektir

Bana 'her an alabiliriz' dedikten 20 gün sonra doğuma girdiğim için tek diyebileceğim kendini fazla yormamak hariç yapacak birşey yok. WC hariç kalkmamak gibi şeyler abartı zaten, sadece bünyeyi hastaymışın gibi strese sokar ki hem öncesi hem de doğumda manasız bir ruh hali. Hazırlıklarını tamamla. Ciğer geliştirici iğne ciddi iş görüyor. Bebeğin her durumda 2500 gr üstü doğacak belli. Yani rahat ol. Biraz da kadere bırak. Kehanetler titreşiyor derken boşuna demiyorduk:KK70:

Bana 'her an alabiliriz' dedikten 20 gün sonra doğuma girdiğim için tek diyebileceğim kendini fazla yormamak hariç yapacak birşey yok. WC hariç kalkmamak gibi şeyler abartı zaten, sadece bünyeyi hastaymışın gibi strese sokar ki hem öncesi hem de doğumda manasız bir ruh hali. Hazırlıklarını tamamla. Ciğer geliştirici iğne ciddi iş görüyor. Bebeğin her durumda 2500 gr üstü doğacak belli. Yani rahat ol. Biraz da kadere bırak. Kehanetler titreşiyor derken boşuna demiyorduk:KK70:

😆 Ne kehanetmiş akıdeş. Titreşe titreşe doğurtacak.
Senin her an alabiliriz dediklerinde sebep neydi ki unuttum. 😄 Plasentada yaşlanma mıydı? Bi de o başlamış dedi bana ama önemli değil bu haftalardan itibaren sorun olmaz dedi.

Valla şu an tek tesellim rahim boyunda kısalma olmaması. Ulen madem yer çekimine karşı koyuyon açılma neden oluyo. Sancıdan. Evet. :işsiz:

😆 Ne kehanetmiş akıdeş. Titreşe titreşe doğurtacak.
Senin her an alabiliriz dediklerinde sebep neydi ki unuttum. 😄 Plasentada yaşlanma mıydı? Bi de o başlamış dedi bana ama önemli değil bu haftalardan itibaren sorun olmaz dedi.

Valla şu an tek tesellim rahim boyunda kısalma olmaması. Ulen madem yer çekimine karşı koyuyon açılma neden oluyo. Sancıdan. Evet. :işsiz:
Bende plasenta 32. haftada yaşlanmaya başlamıştı, 36da coşmuştu artık, suyun azalmasına, gelişimin nerdeyse durmasına ve bende tansiyona neden olmuştu. İte kaka 38i bitirdik ama. Seninki artık sorun çıkarmaz. Benim açıklığıma bakan olmadı yaa, hiç açılma oldu mu bilemeden doğurdum ayol :olamaz:

Bende plasenta 32. haftada yaşlanmaya başlamıştı, 36da coşmuştu artık, suyun azalmasına, gelişimin nerdeyse durmasına ve bende tansiyona neden olmuştu. İte kaka 38i bitirdik ama. Seninki artık sorun çıkarmaz. Benim açıklığıma bakan olmadı yaa, hiç açılma oldu mu bilemeden doğurdum ayol :olamaz:

Ayy senin ayollarını yerim ben :-) cilekliturta_33 cilekliturta_33 nın da olmadı. Pat diye suyu geldi. Ben açılım yapa yapa doğuracam zaar 🤓

kızlar ben de bi kaç gün öce silik de olsa testte gördüm dün ve bugün de testte silik görünce biraz önce kan verdim ve değerimiz 8.46 çıktı:KK200:

Senella Senella yazınca ben de yazmak istedim adete bi gün var

doktora sordum çok arada bi değer dedi iki gün sonra tekrarlayalım dedi

çok çok çok duaya ihtiyacımız var hamile olan arkadaşlarım doğum yapan arkadaşlarım lütfen bizim için çok dua edin :dua: :dua: :dua:
tüm kalbimle içtenlikle ettim duamı msjini okudugum an. insallah devamı gelir kucagin da son bulur öylede oldu aminnnnnnnnnnnnnnnnmmm 🙏🏼😍😍😍😍😍😍😍

Kendimi daha geç olmadan dün itibariyle emzirme kampına soktum Tomris’in Emzirme Notlari – BYBO selozy selozy bakalım neler olacak.. Gak dese meme guk dese meme yöntemi. Mama vermedim, bir ara sağdığım sütü sabaha karşı uykuluyken biberonla verdim, onu bile yapmayacaktım da uykuya geçişi çok uzadı, zorladı, eşim de tepemde uykusuz, neyse... Bugün ilk defa sol göğsümden emzirirken sağ göğsümden de süt geldi. Hem umutluyum hem de aç kaldı korkusuna direnemezsem diye korkuyorum hala.

Ben arete gittim 2 kere. Ama o kadar sıra bekle, sonra 2 dakika da yumurta kontrolü yapar gibi ultrasona baktılar. Zaten aret muayene etmedi ilkinde sadece geldi baktı. Diğerinde hiç görmedim. Biran önce muayene edip göndermeye baktılar. Ne bilgilendirme ne bişey. Ne vitamin kullan şunu al bunu yap yok. Ben daha önce hamile kalmadım ki, hiç bişey bilmiyorum beni bilgilendirmen lazım sonuçta. Doktor beni muayene etmeyecekse hem 450 lira para verip hem de bütün günümün gitmesine gerek yok diye düşündüm. 3 hafta sonra gel dedi gitmedim. Onun yerine özel klinikte bir kadın doğumcuya gittim. Birde geçen gün devlette bir doktora gittim. Devletteki de bayağı ilgiliydi, yarım saat dinledi sordu. (Aretin orda 5 dakika) işte yaştan dolayı perinatolog gözetiminde olman daha iyi olur dedi. Hem 12. Haftada ikili testler yapılıyor onların cihazları daha iyi orda yaptırırsın, ben sevk edicem randevunu 12. Haftaya denk gelicek şekilde onlardan alabilirsin dedi. Ordaki kontrolünden sonra tekrar gelebilirsin dedi. Ona da randevu bulamıyorum şu an. Bakalım bulamazsam belki özel birine giderim, sonra da nifty yaparım diğerleriyle uğraşmam. (Senin vardı galiba beğendiğin bu yakada bir perinatolog)

Peki ikili test yaptırmadın ya, kan testi oluyor sanırım. Birde muayenesi oluyormuş onu yaptı Ercan bey di mi?
Tabi tabi, cumartesi Ercan bey kendi baktı burun kemiği, ense kalınlığı, kolların bacakların gövdeye uyumu çok iyi dedi
İkili test için kan vermeme gerek kalmayacak, üçlü teste de
Detaylı ve nıfty test
Ercan çok detaycı değil o hoşuma gidiyor, gereksiz kaygılı değil, gereksi şeyler yaptırmıyor
Omega içiyorum sadece şu an

X