Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Madam Seyyan Madam Seyyan
Çok yıprandım. Sürekli kucağımdaki çocuğa bakıp ona yetebilcek miyim diye düşünüyorum. Arada ağlama da gelmiyo değil.
Resmen tanıdığım herkes hasta. Eşim yerinden kalkamıyo. Ben ki bağışıklığımla nam salmışım, ben bile yıkılıyorum. Minicik çocuk ya hasta olursa diye ödüm kopuyo. Burnu biraz tıkanık, arada hırıltılı nefes alıyo. Hapşırıp burnu temizlenince normale dönüyo. Umarım bişeyi yoktur. Senin oğlanın burnunda da katı bişiyler var mı? Doktoru genze kaçan sütlerdir dedi.
Bizimki ben memeyi reddetmedim sen vermeyi reddettin dercesine arada biberonu reddedip meme verene kadar ağlıyo. Sonra memeyi verince de iki çekip bırakıyo. Gerçekten anlamıyorum. Bugün saatlerce uyumadı , artık tekrar beslenme saati geldi uyudu. Bu sefer de kalkmadı. Aç uyudu. Çıldırıciğim.

Herkese Günaydın uzun zamandır pasif şekilde bu topigi takip ediyorum birgun güzel haber alıp sizlerle patlamanın hayalini kuruyordum .Nasip bugüneymis. Ben 1 ay sonra 42 yaşında olacağım 5.tedavimle pozitif sonucu aldık. Henüz doktor kontrolüne gitmedim 1 şubatta gideceğim umarım sağlıkla ilerler.Bebegi olan arkadaslari tebrik ediyor panic_attack panic_attack inşallah yakında seninde güzel haberlerini alırız Leylant hanım için genelde olumsuz şeyler duydum hastaları sadece para olarak görüyor diye ama senin yazdıklarını okudukça hiçte öyle bir doktor olmadığı çok net belli oluyor.Cok sevindim normal doğum önermesine demek ki herşey yolunda
tebrikler umarım keyifli bir hamilelikten sonra sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi..

Çok yıprandım. Sürekli kucağımdaki çocuğa bakıp ona yetebilcek miyim diye düşünüyorum. Arada ağlama da gelmiyo değil.
Resmen tanıdığım herkes hasta. Eşim yerinden kalkamıyo. Ben ki bağışıklığımla nam salmışım, ben bile yıkılıyorum. Minicik çocuk ya hasta olursa diye ödüm kopuyo. Burnu biraz tıkanık, arada hırıltılı nefes alıyo. Hapşırıp burnu temizlenince normale dönüyo. Umarım bişeyi yoktur. Senin oğlanın burnunda da katı bişiyler var mı? Doktoru genze kaçan sütlerdir dedi.
Bizimki ben memeyi reddetmedim sen vermeyi reddettin dercesine arada biberonu reddedip meme verene kadar ağlıyo. Sonra memeyi verince de iki çekip bırakıyo. Gerçekten anlamıyorum. Bugün saatlerce uyumadı , artık tekrar beslenme saati geldi uyudu. Bu sefer de kalkmadı. Aç uyudu. Çıldırıciğim.
Tabiki bakacaksın. Geriden geliyorum muhtemelen kendini daha iyi hissediyorsun.. anneliğin yanında bonus olarak gelen kaygılar bunlar. Bir süre sonra onlara da alışacaksın ve kesinlikle çok daha iyi hissedeceksin. Her şey güzel olacak. Bazen hastalıklar olacak bazen zorluklar çıkacak ama günün sonunda bebeğin hep yüzünde bir gülümseme olacak canım

Herkese Merhabalar,

Madam Seyyan Madam Seyyan selozy selozy @cilekliturta_33 hepinizin gözü aydın olsun. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. panic_attack panic_attack sıradaki darısı başına hamişimiz sende sağlıkla kavuşursun oğluşuna inşallah.

Maşallah bebeler gelmeye başlamış, hastanede olan bebeler de biran önce annelerine kavuşsunlar inşallah.

Bana gelince en son yaşadığım negatif transferimden sonra buralara gelmek bile istemedim. 2 ay sonra eldeki 2 embriyomu da transfer ettirdim. Ve sonuç gene negatif. Gene bir yıkılma. Elde ne embriyo var ne para ne de bende güç. Artık vazgeçtim bıraktım peşini. Kaderime razı geldim. Sadece triodimi kafama takıp onu tedavi ettireyim diye planlıyordum. Onda da değerlerim iyi, nıdüllerimde yok olmuştu. Ona da gerek kalmamıştı tedaviye. Madem olmuyor diyerek yaptığım bütün diyetleri bıraktım. İçtiğim bütün vitamin folik asit vs tüm ilaçları bıraktım. Kendimi hamur işlerine pastaya böreğe verdim. Yaptım yedim acımadım. Cips mips ne varsa. Ne ovu testi yaptım ne de 2 güne bir ilişki. Sonra bir gün tesadüf ovu testi yaparak ondan şüphelenerek HCG yaptım ve ikinci çizgi. Tabiki ben bu çizgilerden görmüştüm benim için devamı önemliydi. Çok şükür devamı geldi. Kalp atışını da duyduk ama hala endişeler tereddütler yakamda.

Yolumuz zor ve meşakatliymiş bunu bilmiyordum. Ben sadece hamile kalmaya kadar olan kısma çalışmışım, şimdi sınavımda bambaşka sorular çıkıyor ve ben onları hiç bilmiyorum. Midem midem bulantılarım,. Halsizlik yemek yiyememek, bütün dünyanın kokması, geceleri uyuyamamak, aklımın başımda olmaması gibi durumların içindeyim. Zorlanıyorum ama herkesin gibi bunlar geçecek.

Devamlı bu sene burda hamile kalmayan kalmayacak sloganı için marjo yu anayım. İyi ki söylemiş :) pozitif sayıları ile @flx77 (777 mucizler benimle) teşekkürler, olumluya alıştıran @can09e cümlemizi doğru seçmemizi sağladığın için, ve Ozgur06 Ozgur06 kaygılı hamişimiz her midem bulandığında seni anıyorum, midem bulanmıyor acaba yolunda mı herşey diyordun, iyi ki bulanmıyormuş :) ve @seheryeli77 yalnız burda hamiş hamiş takılacaktın di mi? Yok öyle peşindeyim Allah'ın izniyle :) @Armin ağustosta beraber hamiş olamasakta 2020 de beraberiz inşallah.

Ve de aynı yollardan geçip emekler verdiğimiz dennisgo dennisgo dvtb dvtb @Beste78 @nur0606 @flx77 E Efembahya adını hatırlayamadığım arkadaşlarım en kısa sürede Rabbim sizlere de nasip etsin. Zaten fazla kimse kalmadı geride. Benim içinde dua edin herşey güzel ilerlesin.
Canım çok sevindim tebrik ederim. Tüp bebekteki negatif sonuçlardan sonra boş verebilmeyi başarmak bence hiç kolay değil. Bunu başarıp sonra da minik mucizenin seni bulması gerçekten harika. Tadını çıkar canım o kadar uzun zaman bekledin, o kadar çabaladın ki şimdi keyfini sürme zamanı. Sağlıkla bebeğini kucağına alacağın günleri de göreceğiz :)

arminim iş güç koşturuyorum,hala çalışıyorum,34.haftayı bitirdik elhamdülillah,senellanın dediği gibi biraz kaygılı hamiş olduğumdan çok girmemeye çalıştım,çok etkileniyorum insanların başına gelenlerden,ama takipteyim okuyorum güzel haberlerinizi takip ediyorum canım benim,sende iyisin maşAllah yolun sonuna doğru gidiyoruz Allahın izniyle :KK200:
Az kalmış canım. Sağlıkla kucağına alacaksın bebeğini yakında..

Kızlar ben birsüredir buralarda takipteyim o yüzden nicklerinize hikayelerinizi az çok aşinayım.
Bir iki ark harici herkes hamile yada bebeklerine kavuştu.
Benim hikayem hep olur dedik sebepsiz infertilite ama olmadığı için öncelikle iki aşılama ve sonrasında ocak 2020de tedavideydim ki yumurta toplamanın ikinci günü transfr iptal edildi yaşımla ilgiliymiş iptal sebebi, 39um şu an, yumurta kalitesiz dendi ve takviyelere başladım. Krill omega 3, arısütü, promotil women, kuenzim q10 bunlara devam edicem
Özellikle 38-40 yaş civarı hamilelik haberleriniz ümit oluyor , seviniyorum bu haberleri okudukça.
Mart sonu sanırım tekrar denemeye başlayacağız tüp bebeği, dilerim bu süre zarfında hiç gerek kalmaz çünkü beni ruhen yordu dememe gerek yok kimleri yormuyor ki , sonucu güzel olsun onuda sineye çekmeliyim diye artık teselli modundayım.
Merhaba
Umarım bir sonraki denemede güzel haberler alırsın kaliteli yumurta ve embriyoların olur ve sıkıca tutunur transfer sonrası..

Kaygılar ve hüzün konusunda aynı durumdayım. Bir de yorgunlukla beceriksizleşiyorum, hele sabaha karşı. Bunlar başıma gelirse geçici olduğunu hatırlatsın diye nette ne kadar lohusa depresyonu yazısı varsa okumuştum, yine de okumak başka, yaşamak başka. Senin hakkın da var, küvez süreci geçirdin, orda kendini koyveremezdin o sıkıntı çıkıyordur taksit taksit. Bazen eşim bile olmasa dibimde de, gerekirse 24 saat cebelleşeyim oğlanla, ağlayayım, öyle böyle o emmeyi ben emzirmeyi öğrenelim istiyorum. İç çekmesine bile tahammülüm yok kimsenin.
Benim hastalığım, öksürüğüm daha yeni geçti, öyle özel bir koruma da yapamadım bebeğime, korkma bence, bağışıklıkları sandığınızdan kuvvetli dedi doktor. Burnu çok kolay tıkanıyor, evet hapşırınca açılıyormuş, ben serum fizyolojik de aldım, yaban domuzu gibi sesler çıkarıp hırçınlaşıyor bazen, o zaman damlatıyorum bir iki damla. Hırıltıı nefes oluyor, o da hapşırına ve gaz çıkarınca rahatlıyor. Çook hıçkırıyor bizimki, minicik gövdesi belki 15 dk. sarsılıyor. Burnundan süt geldiği de oldu, normalmiş. Şimdi döküntüler başladı mesela, olurmuş, ona da peki.

Mama veriyor musun sadece sağma süt mü? Ben bugün her mıyıkladığında futbol topu tutuşu dedikleri pozisyonda memeye yapıştırdım. Emiyor emmiyor uyukluyor olsun.. Sağdığım ve pek de birşey çıkmayan sütü sabaha kadar 2-3 kere biberonla vereceğim. ilk hedefim mamadan kurtulmak. Sonra belki de biberondan. Uzun uyuduysa aç uyumamıştır bence. iki gecedir bizimki de uykuya dalamıyor, çok yorgunum. Ama inat edecegiz başka çare yok. Bence hele gündüz, alsın almasın daya memeye, uyusa bile kokusunu hatırlasın. Memeye dönüş vaktini geçmedik biz daha, 6 aydan sonra toparlayanlar var, umudumuzu kaybetmeyelim.

Kızlar biraz önce sıvı alımına dikkat etmeden lh testi yaptım durum bu adetim bi gün geçti neden böyle olabilir ki
Kafam karıştı
Beta1.44'e düştü 20200125_224704.jpg ve zerre kadar adet belirtim yok

Arkadaşlar sevincimiz kursağımızda kaldı kimyasal sanırım beta düşmüş :cry: :cry: :cry:
Benimde öyle oldu önceki ay. Bu ayda testte çift cizgi çıktı yine gidip test yaptırmadım yine aynı olur diye. Sonraki testlerde cıkmadı. Adetim miktar fazlaydı ve afedersin pıhtı seklinde oldu. Üzüldük seni çok iyi anlıyorum.. İnsallah mucize yumurta en kısa ve hayırlı vakitte denk gelirde bizimde yüzümüz güler inşallah

Kızlar biraz önce sıvı alımına dikkat etmeden lh testi yaptım durum bu adetim bi gün geçti neden böyle olabilir ki
Kafam karıştı
Beta1.44'e düştü Eki Görüntüle 2581057 ve zerre kadar adet belirtim yok

Canım kimyasal gebelik geçiriyorsan adetin 4-5 gün geçiyor. HCG den dolayı çıkıyor olabilir lh nin koyuluğu. Benim beta HCG <5 altı çıktığında idrar testinde gayet güzel pembe çizgi vardı. İdrardan biraz daha geç düşüyor değer.

Benimde öyle oldu önceki ay. Bu ayda testte çift cizgi çıktı yine gidip test yaptırmadım yine aynı olur diye. Sonraki testlerde cıkmadı. Adetim miktar fazlaydı ve afedersin pıhtı seklinde oldu. Üzüldük seni çok iyi anlıyorum.. İnsallah mucize yumurta en kısa ve hayırlı vakitte denk gelirde bizimde yüzümüz güler inşallah

Ne güzel bu ay herkes süpriz yapacakmış. Madem kimyasal gebelikler oluyor testleri erken yapmaya başlayın arkadaşlar. Bence 7 gün kaladan itibaren yapmaya başlayın. Ben hep erken başlamıştım denerken. Aynı sizin gibi silik çizgi görüp ertesi gün yok olan çok gördüm. Geçen sene gittiğim bir profesör kimyasal gebelik yaşadığımı duyunca bu çok iyi bir durum, vitaminleri 2 ay kullan tüp bebeğe başlarız. Olur ki bu sürede hamile kalırsan da beni ara hemen iğneye başlamalıyız demişti.

Bunda da 5 gün ya da 4 gün kala gördüm testte görür görmez sabah akşam progestan ve günde bir coraspin içtim. 3.gün takip edip kan verdim. Hemen sonucu doktoruma attım. Aynı şekilde progestana,jel ve iğneye başlattı desteklemeliyiz diye. Bizim yaşlarda hormonlar yetersiz belli ki. Biraz biz tedbir almalıyız.

Tabi tabi, cumartesi Ercan bey kendi baktı burun kemiği, ense kalınlığı, kolların bacakların gövdeye uyumu çok iyi dedi
İkili test için kan vermeme gerek kalmayacak, üçlü teste de
Detaylı ve nıfty test
Ercan çok detaycı değil o hoşuma gidiyor, gereksiz kaygılı değil, gereksi şeyler yaptırmıyor
Omega içiyorum sadece şu an

Zaten tüp bebek merkezindeki doktorların çoğu gebelik takibi de yapıyor. Merkezlerde ki hastaların yaş ortalaması da malum. O doktorların çoğu da perinatolog değil sonuçta. İyi bir doktor da bu süreci yönetir. Maşallah bebişe daha sonuç gelmedi di mi? Allah'ım ya o bomboş keseden şeklini benzetemediğimiz şekillerden ağız burunu göreceğimiz anlar geliyor desene. Nasıl bir mucize bu ya. Bir yumurtanın spermi bulup embriyo olmasına mucize diyordum. Ama orda günden güne şekillenmesi daha büyük bir mucize. Allah'ım burdan isteyen bekleyen herkese en kısa sürede mucizelerini yaşat. Amin.

Emmeyen bebeklerde annelerine vantuz gibi yapışsınlar, aminnnn.

Canım çok sevindim tebrik ederim. Tüp bebekteki negatif sonuçlardan sonra boş verebilmeyi başarmak bence hiç kolay değil. Bunu başarıp sonra da minik mucizenin seni bulması gerçekten harika. Tadını çıkar canım o kadar uzun zaman bekledin, o kadar çabaladın ki şimdi keyfini sürme zamanı. Sağlıkla bebeğini kucağına alacağın günleri de göreceğiz :)

Evet kolay değil gerçekten. Ama gerçekten dibe vurduğumuz bir andı. İş olayları işsiz kalma durumları. Bir de negatifler, sanki etrafında yapayalnızsın destek yok, kapını çalan yok, herkes kendi hayatının derdinde, senin derdinle dertlenen yok. Elde yeni bir deneme yapacak para yok. Elime telefonu almadan (alınca muhakkak kk ya giriliyor) TV de masterchef izleyip saatlerce mutfakta uygulamaya geçiyordum. Belki unutma şeklim buydu. Tadını çıkaracam çıkarmaya da "bebeğimizin ben burdayım deme şekilleri," izin vermiyor :) (mide bulantıları için mobil uygulamalar böyle diyor)

Çok çabaladım değil mi? Dışardan birinin bunları görmesi, etramızdaki insanların farkında bile olmaması. İşte hayat böyle bişey.

Sende çok çabaladın mücadele ettin. Çok güzel de bir kendine zaman ayırıp ruhen hazırladın inşallah. 2020 seninde senen olsun inşallah, sen de kavuş mucizene.

Canım umarım sen de yakında kalıcı bir çift çizgi ile hamile olduğun haberini alırsın

Zaten tüp bebek merkezindeki doktorların çoğu gebelik takibi de yapıyor. Merkezlerde ki hastaların yaş ortalaması da malum. O doktorların çoğu da perinatolog değil sonuçta. İyi bir doktor da bu süreci yönetir. Maşallah bebişe daha sonuç gelmedi di mi? Allah'ım ya o bomboş keseden şeklini benzetemediğimiz şekillerden ağız burunu göreceğimiz anlar geliyor desene. Nasıl bir mucize bu ya. Bir yumurtanın spermi bulup embriyo olmasına mucize diyordum. Ama orda günden güne şekillenmesi daha büyük bir mucize. Allah'ım burdan isteyen bekleyen herkese en kısa sürede mucizelerini yaşat. Amin.

Emmeyen bebeklerde annelerine vantuz gibi yapışsınlar, aminnnn.

Evet kolay değil gerçekten. Ama gerçekten dibe vurduğumuz bir andı. İş olayları işsiz kalma durumları. Bir de negatifler, sanki etrafında yapayalnızsın destek yok, kapını çalan yok, herkes kendi hayatının derdinde, senin derdinle dertlenen yok. Elde yeni bir deneme yapacak para yok. Elime telefonu almadan (alınca muhakkak kk ya giriliyor) TV de masterchef izleyip saatlerce mutfakta uygulamaya geçiyordum. Belki unutma şeklim buydu. Tadını çıkaracam çıkarmaya da "bebeğimizin ben burdayım deme şekilleri," izin vermiyor :) (mide bulantıları için mobil uygulamalar böyle diyor)

Çok çabaladım değil mi? Dışardan birinin bunları görmesi, etramızdaki insanların farkında bile olmaması. İşte hayat böyle bişey.

Sende çok çabaladın mücadele ettin. Çok güzel de bir kendine zaman ayırıp ruhen hazırladın inşallah. 2020 seninde senen olsun inşallah, sen de kavuş mucizene.
Bazen en yakınındaki insanlar en uzağındaki insanlar haline gelebiliyor gerçekten. Zor zamanların ödülünü çok istediğin bir şeye kavuşarak almışsın ne güzel. Umarım işle ilgili sıkıntılı durumlar da çözülmüştür canım.
benim için de yıl sonu gerçekten çok iyi geçti. Tatilden eve döndüğümde eşime sanki bu günden önce olanları ben yaşamadım kafam bomboş dedim. Bu hafiflemiş hali çok sevdim ve korumaya çalışıyorum. Benim rahatlama ve uzaklaşma biçimim de bu sanırım. Sonunda ben de senin gibi güzel haberi alırım umarım :)

Bazen en yakınındaki insanlar en uzağındaki insanlar haline gelebiliyor gerçekten. Zor zamanların ödülünü çok istediğin bir şeye kavuşarak almışsın ne güzel. Umarım işle ilgili sıkıntılı durumlar da çözülmüştür canım.
benim için de yıl sonu gerçekten çok iyi geçti. Tatilden eve döndüğümde eşime sanki bu günden önce olanları ben yaşamadım kafam bomboş dedim. Bu hafiflemiş hali çok sevdim ve korumaya çalışıyorum. Benim rahatlama ve uzaklaşma biçimim de bu sanırım. Sonunda ben de senin gibi güzel haberi alırım umarım :)

Düzeldi çok şükür testteki pozitif çizgiyle beraber bir anda hayatımızda herşey düzene girdi. Kısmetiyle geliyor dedikleri durum bu demek ki.
Aslında farkında olmadan kendimizi dolduruyoruz, okuyoruz aklımızda kalıyor. Ama bir tatile gitmekle çoğu insan bebeğine kavuşuyor. En az stres olduğumuz zamanlar tatiller. Seyahat etmek kesinlikle terapi gibi geliyor bana da. Önceden günü birlik şehir gezmelerim vardı. Sanki kafam boşalıp bomboş geliyordu.

İnşallah ben inanıyorum o güzel haber gelecek.

X