Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba, nasılsınız diye merak edip buraya iliştim.
Kontrol altına alınabildi mi biraz olsun kolestaz? Doğum tarihi verildi mi?
Doktorunuzun belirttiği "yüksek ihtimal" için koşullandırmayın kendinizi olur mu , naçizane Benim çok şiddetli geçirdiğim kolestaz ile 38+5 de gelen oğluşum sarılık olmadı mesela. Sütüm de, sütü çok olan memenin emzirme uzmanı! tarafından bebeğin damağıyla kanatılmasının ardından az olan memeyi ikinci gün sağmasaydım neredeyse gelmiyordu. Neyse ki aksilikler kolay atlatılıyor Herkese sağlıkla geçen huzurlu günler diliyorum

Merhaba
Eskisine göre çok iyiyim. Kaşıntım çok çok azaldı. Bazı geceler nadiren elim ve ayağımda kısa süreli oluyo yine ama şu ana kadar 10 günde bir yapılan tahliller iyiye gitti hep. 133'ten 23'e düşmüştü en son ALT değerim. İlacın çok faydası oldu yani. Yarın tekrar tahlil yapılacak.

Doğum tarihi belli oldu. Pazar gününe doktorum ekibini ayarlayabilirse 2 Şubat'ta olacak, ayarlayamazsa 3-4 Şubat. 37+2 gibi düşünülüyo yani. Daha fazla bekletmek istemiyor her şey normal ilerliyor olsa bile. Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bi pimpirikli olarak :)

Sarılığa şartlandırmadım aslında kendimi ama hazırlıklı olmakta fayda var. Sütüm olmazsa o ara diye mamasını bile aldım

Sizde ne var ne yok bakalım?

Çok sevindim bu güzel sağlıklı haberlere
Bende de, vitamin ve omegayı kestim keseli kaşıntı durdu. Şimdilik herhangi bir belirti yok Umarım tekrarı olmaz. Başka da hiç kimseye yaşatmasın
Ben de 1 Şubat doğumluyum çok sevindim, çünkü doğum tarihimi ve burcumu çok seviyorum laf aramızda
Sağlıkla, mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum

A aaa aynı tarihte doğmuşuuuz! Ben de çok seviyorum kii.

Madam Seyyan bugun salı sanıp heycanla kostum geldim meryemim dogurdumu diye meger pazartesiymiş bugün hayir bide perşembe 16 sindaymış kavusmaniz

Canımsın ya Arminim, inşallah perşembe sabah doğuma gireceğim. Hasta gireceğim doğuma malesef ne ilaç alsam geçmedi, doğurduğum bebeğin kokusunu alamayacağım diye canım sıkkın ama ne yapalım buraya kadar geldik ya o da nazarlık olsun.

geçmiş olsun hem bakarsin ogune kadar iylesirsin saglicakla kavusunda birbirinize dediğin gibi nazarlık olsun sonra bol bollllll koklarsın heycanlimisin yuzdun kuyruğuna geldin masallahhhhh saat kacta alicaklar seni ?

Selam kızlar. Kontrolden çıktık. 2400 olmuş benim oğlan Her şey yolunda, sağlıklı, kıpır kıpır. Nst'de şov yaptı gene. Kasılmam, karında sertleşmem yokmuş. Oğlak burcu olarak erkenden doğmaz yani senin oğlan, rahat ol dedi.

2 Şubat'a kadar kaşıntılarım tekrarlamazsa ve kolestazla ilgili tahlil sonuçlarım hep böyle normal sınırlarda seyrederse doğumu 10-11-12 Şubat gibi yaparız dedi. Totalde 4 farklı güne ameliyathane ve oda ayarlattı.

Ücreti falan konuştuk. Bi de kordon bankası mevzusunu. O firmaları arayıp onlarla görüşecem bi de bakalım.

ikinizin icin de hayırlısı hangi i günse allah o güne kavuşmanızı nasip etsin masallahhhhh hersey yolun da ki 10 11 12 bile olabilir harikaaaa

Son dakika....Son dakika....Son dakika....Son dakika....Son d....

Kayan haber bülteni son dakikası havası verebildim mi

Yarın öğlen doğuma alınıyorum kızlar. Bugünkü kontrolde baktık ki oğlan strese girmiş artık, perşembeyi beklemeyelim dedi doktorum. Şimdi çantaları alıp geceden hastaneye giriş yapacağız. Korkuyor muyum, evet! Doğumdan değil de sonrasından. Üniversite sınavı önceki gecesi gibi sanki aylardır duyduğum, okuduğum herşeyi unuttum. Beşik bana bakıyor ben beşiğe. Başkasının mürvetine gidiyor gibiyim hiç başrol olasım yok. Bir garip ruh hali. Bana şans dileyin

Güzel haberler hadi bakalım hangimiz önce doğuracağız hayırlısıyla Madam Seyyan sağlıkla kucağına alsın sonra sıradayız
Kaygılar başladı bende sütüm olacak mı sarılık olur mu her kafadan bi ses çıkınca baş edebilecekmiyim (sarılık olursa şekerli su veririz diyorlar ama ben istemiyorum )vs vs

Ayyy beni bi heyecan bastı şimdi seni andım sen yazdın aman stres olmasın bebi gelsin bakalım dualarım seninle
Herşey yolunda gitsin inşallah sağlıkla kucağınıza alın sağlıkla evinize gidin inşallah boool sütün olsun

Aynı kaygılar bende de var. Süt olmazsa diye mama da koydum çantaya. Sarılık mevzusunda sütün gelmesini beklememek gerekiyomuş zaten. Bi de o şekerli su konusu benim de kafamı karıştırıyo çünkü gerçekten de işe yaradığına şahit oldum. Sarılığı 20 gün süren hastanede yatan ve en sonunda artık yakınları tarafından çaktırmadan şekerli su verilen bebeğin 22.günde değerleri normale döndü. Taburcu edildi. 1 hafta sonra tekrar sarılık başladı yine şekerli su verdiler ve yine hemen iyileşti bebek. Eskiden bi makalede de sarılıkla şekerin bi etkileşimi olduğuna dair bişi okumuştum ama şu an tıp buna hayır diyo. Bana da zamanında doğar doğmaz sarılık olmadığım halde 2 çay kaşığı vermişler hastanede tedbir olsun diye. Ölmedik neticede :)) sarılık olursa ve toparlayamazlarsa veririm ben.

Aalllaaaaaaaahhh

Geliyöööööörrr! Bir bebek daha geliyöööör! Planları alt üst edip geliyööör! Ayy çok heyecanlandım kız ben de. Titreşen kehanet bebeleri bunlar haaaanım!
Sağlıkla şansıyla gelsin inşalla yareppim.
Sakin ol kız. Ya da olma amaaaan sürekli doğuruyoz sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…