-
- Konu Sahibi panic_attack
- #12.841
Geçmiş olsun, nbl diye toz tek kullanımlık probiyotik var düzenliyor. Ama hamileler kullanrmı dr a sor. Ama en sağlıklı sı kefir içebilirsinKızlar, aranızda çok ciddi kabızlık yaşayan var mı? Öyle ki Sabah akşam duphalac bana mısın demiyo.. doktor önerisiyle iki tüp libalax lavman yaptım evde, o da etkilemedi sadece wc hissi getirdi, sonuç taşlaşmış ve çok ıkınmayla zorla tuvalete çıkma..o günden sonra sabah akşam duphalac ve akşamdan ıslatılmış kuru kayısı ve suyu, aç karna ılık su, gün içinde bolca su, sebze yemekleri, armut, 3 gün sonra yine çok zor wc.. şimdi yine tuvalete çıkamayalı 3 gün oluyo doktor devam ederse genel cerrahiye gitmemi söyledi, herhalde orda da büyük lavman verirler.. dulcolax diye jel kapsül ilaç var, eşim çok etkili olduğunu söylüyo. Hamile olunca kullanmaya korkuyorum, doktor kuzenime sordum kullanabilirsin dedi. Bu gece onu kullanmayı denicem. Başka fikri olan, ilaç önerisi olan var mı?
Tamam, kefiri okudum bugün biyerde. Teşekkür ederimGeçmiş olsun, nbl diye toz tek kullanımlık probiyotik var düzenliyor. Ama hamileler kullanrmı dr a sor. Ama en sağlıklı sı kefir içebilirsin
gecmis olsun ilk tup tedavisi zamanlari kabiz olmim diye annem gün kurusu geceden ıslatırdı kayisi fayda etmiyodu cunki bana ve o daha etkiliymiş bide onu dene ! gecen ay beter bisekil de kabiz oldum gün kurusunu burda hic gormedim cok beter oldum ki bide hemoroid oldum fitiller hic bi ilac yaramadi kabizligimadaKızlar, aranızda çok ciddi kabızlık yaşayan var mı? Öyle ki Sabah akşam duphalac bana mısın demiyo.. doktor önerisiyle iki tüp libalax lavman yaptım evde, o da etkilemedi sadece wc hissi getirdi, sonuç taşlaşmış ve çok ıkınmayla zorla tuvalete çıkma..o günden sonra sabah akşam duphalac ve akşamdan ıslatılmış kuru kayısı ve suyu, aç karna ılık su, gün içinde bolca su, sebze yemekleri, armut, 3 gün sonra yine çok zor wc.. şimdi yine tuvalete çıkamayalı 3 gün oluyo doktor devam ederse genel cerrahiye gitmemi söyledi, herhalde orda da büyük lavman verirler.. dulcolax diye jel kapsül ilaç var, eşim çok etkili olduğunu söylüyo. Hamile olunca kullanmaya korkuyorum, doktor kuzenime sordum kullanabilirsin dedi. Bu gece onu kullanmayı denicem. Başka fikri olan, ilaç önerisi olan var mı?
Evet armincim, çok kötü oluyo gerçekten wcdeki o haller, Allah kimseye yaşatmasın..gecmis olsun ilk tup tedavisi zamanlari kabiz olmim diye annem gün kurusu geceden ıslatırdı kayisi fayda etmiyodu cunki bana ve o daha etkiliymiş bide onu dene ! gecen ay beter bisekil de kabiz oldum gün kurusunu burda hic gormedim cok beter oldum ki bide hemoroid oldum fitiller hic bi ilac yaramadi kabizligimadanemi yaptım tuvalete ciglik cigliga cikabildigim ogunden sonra brokoliye dadandim ikigun de bir koca bir tabak brokoli haşlayıp yiyiyorum ekmegi azalttim bol sıvı ve sebzeye yuklen. hava soguk cikamiyorim diye evin icinde voltalar atiyorum hareket olsun yeterki bida olmasin
Resmi önce atamadım kusura bakmayın 2 defa yazdımmKızlar 8,9,10 ocakta yaptığım ovu testleri bugünkünü 4.30 gibi yaptım yine aynı çıktı bat 7 gün var, hala değerlendirmem gerekmineyapim ovu testide devam edeyimmi
Kızlar, aranızda çok ciddi kabızlık yaşayan var mı? Öyle ki Sabah akşam duphalac bana mısın demiyo.. doktor önerisiyle iki tüp libalax lavman yaptım evde, o da etkilemedi sadece wc hissi getirdi, sonuç taşlaşmış ve çok ıkınmayla zorla tuvalete çıkma..o günden sonra sabah akşam duphalac ve akşamdan ıslatılmış kuru kayısı ve suyu, aç karna ılık su, gün içinde bolca su, sebze yemekleri, armut, 3 gün sonra yine çok zor wc.. şimdi yine tuvalete çıkamayalı 3 gün oluyo doktor devam ederse genel cerrahiye gitmemi söyledi, herhalde orda da büyük lavman verirler.. dulcolax diye jel kapsül ilaç var, eşim çok etkili olduğunu söylüyo. Hamile olunca kullanmaya korkuyorum, doktor kuzenime sordum kullanabilirsin dedi. Bu gece onu kullanmayı denicem. Başka fikri olan, ilaç önerisi olan var mı?
Denizin sarılığı çok çok düşük,her gün daha iyi oluyo.selozy Kuzum geçmiş olsun. Yenidoğanların 3te 2sinde görülüyomuş sarılık. Dr bana yüksek ihtimalle senin bebeğinde de olacak dedi kolestazdan dolayı. Şiddetli olmasın diye dua ediyoruz biz de. Hem sen sütün olduğu için çok şanslısın. Atlatacaktır hemen Deniz kuzuş.
Denizin sarılığı çok çok düşük,her gün daha iyi oluyo.
Sorun çene kaslarının kuvvetsizliğiymiş. Süt var ve o da cukcuk çekiyo diye doyuyo sanmışız. Meğer küçük çenesi sütü ağza getirmeyi başaramamış. Damla damla içmiş, aç kalmış. O da sarılık başlatmış ve onu halsizleştirmiş. Tabi farketmek iki gün aldı ve biraz fazla zayıfladı.
Çok güçsüzdü öyle korktum ki iki gün ağladım. Şimdi iyiyiz. İstediğimiz kiloya gelene ve çenesi iyice güçlenene kadar biz bakıcaz dediler.
Her gün görüşüyoruz :)
Sizde umarım olmaz olursa da hiç korkma dediğin gibi çok yaygın ve değerler yüksek olmadıkça sorun değil.
Teşekkür ederim panicim.Enee.. Sütün olması ve bebeğin emiyor olması yetmiyo desene. Çekebiliyo mu, mideye iniyo mu bilinmiyo resmen :)
Minnak çenesini yirim ben onun yaa.Çok sevindim iyiye gitmesine. Anası gibi güçlü maşallah.
Oy Kuzum ya beslenememiş demek insan başına ne gelecek bilmiyor gerçekten,en kısa zamanda evine gider inşallah deniz kızımızTeşekkür ederim panicim.
Gerçekten yetmiyomuş. Keşke sağıp kaşıkla ya da biberonla içirseydim,içtiğinden emin olsaydım nasıl düşünemedim diye kendimi çok suçladım. Sonuçta 36 haftalık doğdu, ama öyle hırsla emiyodu ki emdiğinden emindik. Hemşireler de aynısını söylüyo, 20 cc emecek bi afralar tafralar, çok fena bişiy bu diyolar :)
Aman bebeler doğunca şu beslenme konusuna çook dikkat edin.
Tamam panikcim dediklerine de dikkat edeyim ve şu sinbiyotiği de doktora danışayım. İlk kez duyuyorum, internetten biraz araştırdım. Çok teşekkür ederimBenim normalim 3 gün olduğu için hamilelikte süre 1 haftaya çıkınca sıkıntı başlamıştı :)
Doktorum eczaneden sinbiyotik tablet al, hergün düzenli olarak bi tane iç demişti. 4.ayda kullandım toplam bir kutu. Etkisi hala devam ediyo. İçindeki yararlı bakteriler sistemi daha iyi duruma getirdi sanırım. Geçici olarak da sabah akşam 1 tam ölçek aç karna bol suyla duphalac kullanmıştım o da bir iki defa işe yaramıştı.
Bi de bol su, hareket, yeşillik ve acı biber iyidir.
Duphalac fln vız gelip tırıs gitti bende magnezyum dediler 2. Trimesterda hiç bir fayda görmedim. Kayısı, incir hikaye.. brokoli, karnabahar, avokado, bol zeytinyağı, kuru fasulye, mercimek, kuru yemişler fln biraz kurtarıyor. Şimdi magnezyum da eh biraz fayda ediyor artık. Bol su içmeyi de ihmal etme, ben hemoroid oldum sen olma inş... dr rezene de içebilirsin dedi 1 fincan...Tamam panikcim dediklerine de dikkat edeyim ve şu sinbiyotiği de doktora danışayım. İlk kez duyuyorum, internetten biraz araştırdım. Çok teşekkür ederim
Nerden bilecektin ki? İyi ki sütün var, öyle böyle güçlenip emecek gerektiği gibi. Eve dönünce unutturacak bugünleri sana. Geçmiş olsun.Teşekkür ederim panicim.
Gerçekten yetmiyomuş. Keşke sağıp kaşıkla ya da biberonla içirseydim,içtiğinden emin olsaydım nasıl düşünemedim diye kendimi çok suçladım. Sonuçta 36 haftalık doğdu, ama öyle hırsla emiyodu ki emdiğinden emindik. Hemşireler de aynısını söylüyo, 20 cc emecek bi afralar tafralar, çok fena bişiy bu diyolar :)
Aman bebeler doğunca şu beslenme konusuna çook dikkat edin.
Gözün aydınOy Kuzum ya beslenememiş demek insan başına ne gelecek bilmiyor gerçekten,en kısa zamanda evine gider inşallah deniz kızımızbende kaşık ve biberon her ihtimale karşı götüreceğim elle sağıp inşallah veririm
Bu arada bugün kontrol vardı doğum tarihimiz belli oldu 7 şubat2.900 gr olmuş doktor 10-12 şubat gibi alırız dedi benim ve eşimin dgününde olsun dedik tabii kendisi bi sürpriz yapıp gelmezse
Oy Kuzum ya beslenememiş demek insan başına ne gelecek bilmiyor gerçekten,en kısa zamanda evine gider inşallah deniz kızımızbende kaşık ve biberon her ihtimale karşı götüreceğim elle sağıp inşallah veririm
Bu arada bugün kontrol vardı doğum tarihimiz belli oldu 7 şubat2.900 gr olmuş doktor 10-12 şubat gibi alırız dedi benim ve eşimin dgününde olsun dedik tabii kendisi bi sürpriz yapıp gelmezse
Sağol canım sende sağsalim kucağına al inşallahGözün aydın
Eveet ya transferimiz de 3gün arayla olmuştuHaydi bakalııım.. 5 gün arayla doğuracaz he mii?Anlamlı bi tarih olmuş. Resmen kova burcu ailesi.
İyice heyecan gelmiştir şimdi
Çok geçmiş olsun, inşallah olmam, teşekkür ederimDuphalac fln vız gelip tırıs gitti bende magnezyum dediler 2. Trimesterda hiç bir fayda görmedim. Kayısı, incir hikaye.. brokoli, karnabahar, avokado, bol zeytinyağı, kuru fasulye, mercimek, kuru yemişler fln biraz kurtarıyor. Şimdi magnezyum da eh biraz fayda ediyor artık. Bol su içmeyi de ihmal etme, ben hemoroid oldum sen olma inş... dr rezene de içebilirsin dedi 1 fincan...